|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
7.5.2011 20:06:23   
Brana
IZVORNA PORUKA: gagana83

Mleko i dalje nece ni da lizneuser posted image

I moj Laki nece kravlje mleko da pije,odmah pljune,ja mislim da je to zato sto jos uvek sisa,verovatno ce kasnije prihvatiti.

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 576
7.5.2011 20:52:26   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

moja  T se mrsti na jagode, nije bas odusevljena user posted image

Probala danas, prvi komadić je uz grimasu progutala, drugi pljunula.
Nije bilo reakcije inače.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 577
8.5.2011 11:45:51   
usamljena
Mi cemo danas prvi put probati jogurt od jagoda. Idemo s tim, pa cemo sokic (ako ne bude reakcije) pa onda na "pravu stvar" user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 578
8.5.2011 11:53:02   
Verus
VIdis, totalno zaboravim da napisem da je do sada jela jogurt od jagoda, i sve te "preradjevine" kupovne da ih tako nazovem pa tek onda prave.  Juce ih je jela 2 put i bez reakcije.

SInoc kazem drugarici da sam joj dala kikiriki puter, a ona sva u soku: "PRE 2 godine???"

Nisam znala da je to merilo za kikiriki puter?user posted image
IZVORNA PORUKA: usamljena

Mi cemo danas prvi put probati jogurt od jagoda. Idemo s tim, pa cemo sokic (ako ne bude reakcije) pa onda na "pravu stvar" user posted image

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 579
8.5.2011 12:36:32   
Mishica 77
Verus, to pravilo važi za koštunjave plodove uopšte. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 580
8.5.2011 12:45:55   
Anck Su Nmaun
Mm greskom uzeo par vocnih jogurtica sv od jagode, kupina, maline... ja nisma smela da joj dajem. Al probala je dva puta jagode i niuje bilo reakcije sad cemo ruckati jogurtice jer jpoj se sveze nesto bas i ne dopadaju

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 581
8.5.2011 12:50:21   
usamljena
Anck pokusaj napraviti mix - jagode, malo zagrejanog mleka, kasikicu mlevene plazme i malo meda. Ja tako radim sa svim vocem i prolazi user posted image
Edit: Sorry tek vidim da bebica jos ne jede med user posted image

< Poruku je uredio usamljena -- 8.5.2011 12:51:22 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

Direktna veza do poruke: 582
8.5.2011 13:54:30   
Verus
A meni pedijatar rekla da bez problema dajem kikiriki puter, ma sve sve.  Kaze da sva ta pravila, sad vise ne vaze....da samo povecaju rizik za alergijuuser posted image

Ma, ja dam na vrh prsta pa tako 3 dana i pratim.  Ako nema nista posle 7 dana dam da jede kolko zeli pa pratim.  Ako se nista ne desi, smatram da nema alergiju..>Stalno menjaju pravila.....uzas
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Verus, to pravilo važi za koštunjave plodove uopšte. 

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 583
8.5.2011 14:00:27   
sneza24
Verus ako nije bilo reakcije onda nek slobodne jede.

A ja cu vise poludeti od Davidovog (ne) jela.
U zadnje vreme jedino za dorucak sto hoce da pojede je dvopek i jogurt kao da je na dijeti.user posted image
Za rucak i dalje moram sve sto mislim da dam da smuckam sa bananom.user posted image
Za veceru jede griz ili cokolesnik ili mleko i keks.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 584
8.5.2011 14:04:50   
Verus
zeznuto je stvarno vec smisljati...ja dam sve sto skuvam, nista vise posebno ne radim za nju (naravno, odvojim da ne bude jako zacinjeno)...ali recimo, kaze mm juce ujutru za dorucak nije htela virslu, nije htela jaja, ni hleb ni sir.  videla je borovnice u posudi i samo je to htela da jede.  Mada, snezo, citam da je normalno da biraju u ovom  uzrastu, i da ih kao, ne treba siliti....kaze mm za rucak (imala je buraniju, sargarepu, krompir, svinjetinu), je pojela dosta, ali kaze da je morao da se igra i prica joj, i da je tako "namami" da klopa....

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 585
8.5.2011 14:16:09   
sneza24
Ja ga uopste ne silim da jede nesto sto nece ali mi vec ide na zivce sto samo dvopek hoce za dorucak i nista vise.Jedva cekam da m u i to dosadi.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 586
8.5.2011 14:18:24   
Verus
user posted image  valjda hoce uskoro...jesi pokusala komadice sira, ili virslu, jel bi to probao?

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 587
8.5.2011 21:26:16   
sneza24
Probala sam svasta ali nece.Virsle,sir,nece.Pavlaku bi jeo ali samo nju bez icega,tako i kecap.Bilo bi mi lakse kad bi hteo bar jos nest da jede a ne ovako svaki dan jedno isto.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 588
8.5.2011 21:34:03   
marince1
Snezo i nas David isto!Patinmo muku sa jelom.
Za doruck jede ili cokolino ili poparu.Drugo ne dolazi u obzir.
Ono sto je dobro je sto ga moj svekar naucio da jede kuvano,pa za rucak obavezno jede supu ili corbu i nesto kuvano,najvise voli sarmu,musaku...Ali je sve to u mogo malim kolicinama.

Da te nesto utesim...
Znam suprotnu situaciju,da dete zbog prekomerne tezine mora na dijetu,tj. ogranicen mu je unos hrane,pa dete place i moli da mu daju hranu ,jer je stlno gladno user posted image
Tako da necu da se zalim!!!

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 589
8.5.2011 21:38:43   
sneza24
Marince znam i ja jednog decaka koji ima ogranicen unos hrane ali on je stariji ima desetak godina.
Ne zalim se ja mnogo nego me eto nervira taj dorucak.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 590
8.5.2011 21:49:30   
AndreaK
Slazem se da treba biti obazriv, mada, ja spadam u one ljude koji vole da rizikuju... da ne zvucim previse neodgovorno, posto je ipak dete u pitanju...obzirom da ni kod mene a ni u porodici mm nema "alergicnih" racunala sam da ce tako biti i sa mojim klincem, jos prosle godine dala sam mu i jagode i maline, sveze iz baste...i sve je lepo prihvatio, bez ikakvih reakcija, tada nije imao ni punih godinu dana...

On je od one dece sto voli sve da proba, i stalno bi mogao jesti...obozava slane obroke...dok voce uspem da mu proguram tu i tamo...

to valjda ima veze i sa genetikom... a mozda je vazno i sa kojim se namirnicama pocinje...odnosno koje se uvode prvo...

meni su vocne kase dosle tek posle zitarica i povrca, pa su one oduvek bile "sporedan" obrok...

taj sistem planiram da primenim i sa drugim, pa cu videti da li ce biti razlike...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 591
9.5.2011 20:00:00   
Verus
Juce je jela lubenicu i jako joj se dopalouser posted image

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 592
12.5.2011 14:43:14   
Anck Su Nmaun
Ja sam  misljenja da dete s godinu dana moze jesti sve kao i odrasli (ne  podrazumevam decu s alergijama na hranu)

Mi smo vecinu stvari uveli, a ono sto nismo uskoro cemo user posted image

A sto se tice dorucka ..jooj mi jos uvek samo bocicu mleka pa za 2,5 sata voce s plazmom, i onda rucak oko 15h
Ne voli da doruckuje user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.5.2011 14:45:14 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 593
12.5.2011 14:56:18   
Anoniman
Moj klinja da se pita stalno bi ćopao user posted image I sve hoće, a najdraže mi što konkretne obroke ne odbija. Pre mi brlja neku voćku (iako ih sve voli) nego čorbu od spanaća user posted image Ja sam isto uvela prvo žitarice, pa povrće, pa tek poslednje voće. I kad mu ponudim preko dana da nešto gricka, to nije keks i slatkiši, već neki grisini, integralni štapići, komadić trapista, korica hleba.... Moje dete jede kolače i palačinke i puding, ali još uvek NE ZNA šta je čokolada i nameravam u tom neznanju još neko vreme da ga držim user posted image

Direktna veza do poruke: 594
12.5.2011 15:29:55   
Anck Su Nmaun
Sto se tice sltkisa gricka onaj snuki flips i par puta samo probala bananicu...a okolina kad kazem da joj ne dajem slatkise kaze da nisam normalna i prevrcu ocima! Boze  gde mi zivimo, sve sto ne valja je dobro user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 595
12.5.2011 15:43:30   
Snelle
Anck, ja radim isto tako kao i ti. L nije probala još ni bananicu. Već sam se spremila na komentare osude. Bilo ih je i ovde na forumu user posted image I pravo da ti kažem, baš me briga ko šta kaže, ja sam ponosna na sebe što radim tako user posted image   user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 15:46:34 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 596
12.5.2011 15:46:35   
madre
mi bas nista od slatkisa nismo krkaliuser posted image i ne planiram uskoro da mu dajem, iako se ja davim u slatkisima, sto mozda i nije feruser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 597
12.5.2011 15:47:30   
Snelle
Samo da se dopunim. Jedino od slatkiša što joj dajem, ako se to može nazvati slatkišima je plazma. To baš voli i to je smiruje user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 598
12.5.2011 15:58:41   
Anoniman
Priključujem se samo da vas grlnem (user posted image ) zbog nedavanja slatkišauser posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 599
12.5.2011 16:00:23   
Anoniman
I mi od slatkiša samo plazmu, iako nas okolina osudjuje.

< Poruku je uredio snek -- 12.5.2011 16:03:39 >

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here