Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.5.2011 20:06:23
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Mleko i dalje nece ni da lizne I moj Laki nece kravlje mleko da pije,odmah pljune,ja mislim da je to zato sto jos uvek sisa,verovatno ce kasnije prihvatiti.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.5.2011 20:52:26
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun moja T se mrsti na jagode, nije bas odusevljena Probala danas, prvi komadić je uz grimasu progutala, drugi pljunula. Nije bilo reakcije inače.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 11:45:51
|
|
|
|
usamljena
|
Mi cemo danas prvi put probati jogurt od jagoda. Idemo s tim, pa cemo sokic (ako ne bude reakcije) pa onda na "pravu stvar"
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 11:53:02
|
|
|
|
Verus
|
VIdis, totalno zaboravim da napisem da je do sada jela jogurt od jagoda, i sve te "preradjevine" kupovne da ih tako nazovem pa tek onda prave. Juce ih je jela 2 put i bez reakcije. SInoc kazem drugarici da sam joj dala kikiriki puter, a ona sva u soku: "PRE 2 godine???" Nisam znala da je to merilo za kikiriki puter? IZVORNA PORUKA: usamljena Mi cemo danas prvi put probati jogurt od jagoda. Idemo s tim, pa cemo sokic (ako ne bude reakcije) pa onda na "pravu stvar"
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 12:36:32
|
|
|
|
Mishica 77
|
Verus, to pravilo važi za koštunjave plodove uopšte.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 12:45:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mm greskom uzeo par vocnih jogurtica sv od jagode, kupina, maline... ja nisma smela da joj dajem. Al probala je dva puta jagode i niuje bilo reakcije sad cemo ruckati jogurtice jer jpoj se sveze nesto bas i ne dopadaju
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 12:50:21
|
|
|
|
usamljena
|
Anck pokusaj napraviti mix - jagode, malo zagrejanog mleka, kasikicu mlevene plazme i malo meda. Ja tako radim sa svim vocem i prolazi Edit: Sorry tek vidim da bebica jos ne jede med
< Poruku je uredio usamljena -- 8.5.2011 12:51:22 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 13:54:30
|
|
|
|
Verus
|
A meni pedijatar rekla da bez problema dajem kikiriki puter, ma sve sve. Kaze da sva ta pravila, sad vise ne vaze....da samo povecaju rizik za alergiju Ma, ja dam na vrh prsta pa tako 3 dana i pratim. Ako nema nista posle 7 dana dam da jede kolko zeli pa pratim. Ako se nista ne desi, smatram da nema alergiju..>Stalno menjaju pravila.....uzasIZVORNA PORUKA: Mishica 77 Verus, to pravilo važi za koštunjave plodove uopšte.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 14:00:27
|
|
|
|
sneza24
|
Verus ako nije bilo reakcije onda nek slobodne jede. A ja cu vise poludeti od Davidovog (ne) jela. U zadnje vreme jedino za dorucak sto hoce da pojede je dvopek i jogurt kao da je na dijeti. Za rucak i dalje moram sve sto mislim da dam da smuckam sa bananom. Za veceru jede griz ili cokolesnik ili mleko i keks.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 14:04:50
|
|
|
|
Verus
|
zeznuto je stvarno vec smisljati...ja dam sve sto skuvam, nista vise posebno ne radim za nju (naravno, odvojim da ne bude jako zacinjeno)...ali recimo, kaze mm juce ujutru za dorucak nije htela virslu, nije htela jaja, ni hleb ni sir. videla je borovnice u posudi i samo je to htela da jede. Mada, snezo, citam da je normalno da biraju u ovom uzrastu, i da ih kao, ne treba siliti....kaze mm za rucak (imala je buraniju, sargarepu, krompir, svinjetinu), je pojela dosta, ali kaze da je morao da se igra i prica joj, i da je tako "namami" da klopa....
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 14:16:09
|
|
|
|
sneza24
|
Ja ga uopste ne silim da jede nesto sto nece ali mi vec ide na zivce sto samo dvopek hoce za dorucak i nista vise.Jedva cekam da m u i to dosadi.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 14:18:24
|
|
|
|
Verus
|
valjda hoce uskoro...jesi pokusala komadice sira, ili virslu, jel bi to probao?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 21:26:16
|
|
|
|
sneza24
|
Probala sam svasta ali nece.Virsle,sir,nece.Pavlaku bi jeo ali samo nju bez icega,tako i kecap.Bilo bi mi lakse kad bi hteo bar jos nest da jede a ne ovako svaki dan jedno isto.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 21:34:03
|
|
|
|
marince1
|
Snezo i nas David isto!Patinmo muku sa jelom. Za doruck jede ili cokolino ili poparu.Drugo ne dolazi u obzir. Ono sto je dobro je sto ga moj svekar naucio da jede kuvano,pa za rucak obavezno jede supu ili corbu i nesto kuvano,najvise voli sarmu,musaku...Ali je sve to u mogo malim kolicinama. Da te nesto utesim... Znam suprotnu situaciju,da dete zbog prekomerne tezine mora na dijetu,tj. ogranicen mu je unos hrane,pa dete place i moli da mu daju hranu ,jer je stlno gladno Tako da necu da se zalim!!!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 21:38:43
|
|
|
|
sneza24
|
Marince znam i ja jednog decaka koji ima ogranicen unos hrane ali on je stariji ima desetak godina. Ne zalim se ja mnogo nego me eto nervira taj dorucak.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.5.2011 21:49:30
|
|
|
|
AndreaK
|
Slazem se da treba biti obazriv, mada, ja spadam u one ljude koji vole da rizikuju... da ne zvucim previse neodgovorno, posto je ipak dete u pitanju...obzirom da ni kod mene a ni u porodici mm nema "alergicnih" racunala sam da ce tako biti i sa mojim klincem, jos prosle godine dala sam mu i jagode i maline, sveze iz baste...i sve je lepo prihvatio, bez ikakvih reakcija, tada nije imao ni punih godinu dana... On je od one dece sto voli sve da proba, i stalno bi mogao jesti...obozava slane obroke...dok voce uspem da mu proguram tu i tamo... to valjda ima veze i sa genetikom... a mozda je vazno i sa kojim se namirnicama pocinje...odnosno koje se uvode prvo... meni su vocne kase dosle tek posle zitarica i povrca, pa su one oduvek bile "sporedan" obrok... taj sistem planiram da primenim i sa drugim, pa cu videti da li ce biti razlike...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.5.2011 20:00:00
|
|
|
|
Verus
|
Juce je jela lubenicu i jako joj se dopalo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 14:43:14
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja sam misljenja da dete s godinu dana moze jesti sve kao i odrasli (ne podrazumevam decu s alergijama na hranu) Mi smo vecinu stvari uveli, a ono sto nismo uskoro cemo A sto se tice dorucka ..jooj mi jos uvek samo bocicu mleka pa za 2,5 sata voce s plazmom, i onda rucak oko 15h Ne voli da doruckuje
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.5.2011 14:45:14 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 14:56:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj klinja da se pita stalno bi ćopao I sve hoće, a najdraže mi što konkretne obroke ne odbija. Pre mi brlja neku voćku (iako ih sve voli) nego čorbu od spanaća Ja sam isto uvela prvo žitarice, pa povrće, pa tek poslednje voće. I kad mu ponudim preko dana da nešto gricka, to nije keks i slatkiši, već neki grisini, integralni štapići, komadić trapista, korica hleba.... Moje dete jede kolače i palačinke i puding, ali još uvek NE ZNA šta je čokolada i nameravam u tom neznanju još neko vreme da ga držim
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 15:29:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sto se tice sltkisa gricka onaj snuki flips i par puta samo probala bananicu...a okolina kad kazem da joj ne dajem slatkise kaze da nisam normalna i prevrcu ocima! Boze gde mi zivimo, sve sto ne valja je dobro
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 15:43:30
|
|
|
|
Snelle
|
Anck, ja radim isto tako kao i ti. L nije probala još ni bananicu. Već sam se spremila na komentare osude. Bilo ih je i ovde na forumu I pravo da ti kažem, baš me briga ko šta kaže, ja sam ponosna na sebe što radim tako
< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 15:46:34 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 15:46:35
|
|
|
|
madre
|
mi bas nista od slatkisa nismo krkali i ne planiram uskoro da mu dajem, iako se ja davim u slatkisima, sto mozda i nije fer
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 15:47:30
|
|
|
|
Snelle
|
Samo da se dopunim. Jedino od slatkiša što joj dajem, ako se to može nazvati slatkišima je plazma. To baš voli i to je smiruje
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 15:58:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Priključujem se samo da vas grlnem ( ) zbog nedavanja slatkiša
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.5.2011 16:00:23
|
|
|
|
Anoniman
|
I mi od slatkiša samo plazmu, iako nas okolina osudjuje.
< Poruku je uredio snek -- 12.5.2011 16:03:39 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.