Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:28:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. onda mozemo ladno da pocnemo: - gracco auto sediste - chicco auto sediste itd.. E sad si me prešla, evo, skidam kapu! A ona torta... to je auto, a ne autosedište.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:32:43
|
|
|
|
lenaa
|
Kada idete na duzi put sa malom bebom nema potrebe da je vadite bas na 2 sata iz as, moze i na 3 ili zavisi od bebinog raspolozenja. Mi smo putovali 16 sati (oko1400 km) kad je beba bila 3m i super smo prosli. Nama je dr rekao da ako beba pajki nema potrebe da je budite da pravite pauzu.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:33:30
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. onda mozemo ladno da pocnemo: - gracco auto sediste - chicco auto sediste itd.. E sad si me prešla, evo, skidam kapu! A ona torta... to je auto, a ne autosedište. jeste auto al napravila bi ja i auto sediste zezam se
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.4.2011 23:59:26
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 da otvorim temu "NI-kakvo sediste za bebu"? mozemo i mi valjda da pricamo, iako nemamo?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 18.4.2011 0:03:34
|
|
|
|
jelena038
|
Nemoj da se prikljucim Tomi u skupstini
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:35:31
|
|
|
|
Babyheart
|
Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:40:35
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam čula da su preporuke da se deca do 2 god voze obrnuto od pravca kretanja, i isto to sam pomislila.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:44:03
|
|
|
|
Babyheart
|
Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:48:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 22:54:23
|
|
|
|
Babyheart
|
Ni u toj grupi sedista neznam kuda bi stavila noge detetu, srecom, mi smo tu grupu sedista prerasli dok nismo imali automobil, a sada se vozamo na busteru.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 23:25:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Bilo je reči o ukidanju bustera zbog bezbednosti, ali ne znam šta bi sa tim.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 20.4.2011 23:27:05
|
|
|
|
Mishica 77
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta. Mi imamo upravo takvo sedište.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 22.4.2011 11:37:38
|
|
|
|
LillyT
|
Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 16:39:26
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Kupismo OVO sediste
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 26.4.2011 16:41:01 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 16:49:16
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Babyheart Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine. Ima, to je grupa 0-I ili od 0-18kg. Npr. Safety 1st Najcesce se kosirti kod djece koja recimo nisu jos prohodala, ili stekla druge uslove za prelazak iz 0-9kg,tj.0-13kg u sjedalicu 9-18kg. Imas na Youtube-u jos dosta klipova sa ovim sjedalicama. Evo tu ima i objasnjenje kako, kada i zasto Safety 1st Complete Air
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:03:58
|
|
|
|
liliana
|
Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:08:49
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: liliana Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje Da, zaboravila sam to da pojasnim Znaci neko od samog starta uzme to sjediste i onda se koristi prvo od 0-13kg, a kasnije moze i u smjeru voznje, naravno ako su ispunjeni uslovi. Ali najcesce svi imaju ono od 0-13kg posebno, pa kasnije kupe 9-18kg isto posebno ili cak 9-36kg kao ja npr
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:11:13
|
|
|
|
liliana
|
Ma, mi smo imali jaje i onda smo uzeli ovo od 0-18kg.Doduše, naše jaje je bilo uz kolica, pa kad ga je prerasla-uzeli smo ovo, ali ono ima onaj dodatak za novorođenče. Naravno, nama o više nije bilo potrebno.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:14:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Babyheart Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke? zavisi kolika su ti kola
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:16:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima. bas tako. kad se promene zakoni, promeni se i to koja se sedista nabavljaju i prodaju po prodavnicama. ne znam odkad su kod nas uvedena obavezna decija sedista, zna li ko?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:21:36
|
|
|
|
vukosava
|
Britax sedista su dizajnirana do 20 kg da su okrenuta prema pozadi. Ovako izgledaju: al za ovo garant moras da pomeris prednje sediste max napred ja imam sediste koje se okrece ka pozadi, vozim hondu civic i napred vec ne moze niko da sedi... video: http://www.britaxusa.com/car-seats/boulevard-70/videos
< Poruku je uredio vukosava -- 26.4.2011 17:34:25 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:26:00
|
|
|
|
liliana
|
Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:31:29
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi imamo dvosjeda i trenutno se ne vozimo svo troje jer za bebija nije sigurno. Jesmo u pocetku kad je bio manji, u korpu i put pedijatra na kontrolne preglede, samo tad. Dok kupimo jos jedna kola beban ce poci u skolu, pa mu as nece trebati.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:35:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: liliana Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo pa zato i kontam sto izgleda ima samo par vrsta. ovde ih toliko ima raznih, ne mozes skontati koje bi pre kupila...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?