Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.5.2011 9:35:38
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Macaki uh, ubedile ste me. hvala svima na odgovorima. ova sedista koja smo mi gledali su od 0-13 kg, zena mi kaze mozda dete i do godinu dana moze da se vozi tu. ma mislim se ja, nevezano sa kilograme, dete od godinu dana nema sanse da stane u to sediste. nebitno, znaci moramo da kupimo to jajasce. sedista menjas kako beba raste naravno
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.5.2011 22:28:40
|
|
|
|
Ana*
|
Moja beba ima 7.800 i 8 meseci a uskoro idemo na duzi put pa razmisljam da li je vreme da kupimo drugo as za vece bebe ono od 9do 18 u kojem sedi???? Sta predlazete ??
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.5.2011 22:52:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo sada išli za Peštu ( 3sata) sa bebom od 8 meseci, koja je na prošloj kontroli pre mesec dana imala 8600gr, i išao je u jajetu (0-13kg). Već ako budemo išli kolima na more, kupićemo mu sledeću kategoriju, to je od 9-18kg, ili možda uzmemo i ono od 0-18kg.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.5.2011 23:45:14
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Ana* Moja beba ima 7.800 i 8 meseci a uskoro idemo na duzi put pa razmisljam da li je vreme da kupimo drugo as za vece bebe ono od 9do 18 u kojem sedi???? Sta predlazete ?? Ja ne bi mijenjala. Sigurnije je u jajetu, a pri tom nije stasalo za 9-18kg. Jedino da probas neko 0-18kg?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 10.5.2011 0:00:49
|
|
|
|
dacica
|
Masa ima 8 i nesto kg,i mi imamo chicovo sediste od 0-18 i prezadovljna sam sa njim...mekano je,udobno..extra...Masaodmah zaspi-cim krenem..obozava da se vozi
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 10.5.2011 0:57:02
|
|
|
|
Ana*
|
Hvala na odgovorima. Ako je sigurnije za bebicu onda necu menjati. Mislim da ce joj i biti udobnije u jajetu kad spava. Eh super smo mi prosli kad smo putovali u decembru dok je bila manja, sad me vec hvata panika.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 11.5.2011 8:28:51
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Ana* Hvala na odgovorima. Ako je sigurnije za bebicu onda necu menjati. Mislim da ce joj i biti udobnije u jajetu kad spava. Eh super smo mi prosli kad smo putovali u decembru dok je bila manja, sad me vec hvata panika. I ja mislim da je sigurnije, a ako joj nije kratko, onda će joj jaje sigurno biti i udobnije, a ovo sledeće veliko. Samo tempirajte da putujete dok beba spava i neće biti problema.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 13.5.2011 23:24:19
|
|
|
|
choopa choops
|
Da l' bi neko bio ljubEzan ako bude isao u Kiku da baci pogled imaju li STM (Storchenmuehle) Starlight 9-36kg autosjedalice za djecu i koliko pjevaju (kostaju )? Ovakvo
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 13.5.2011 23:46:25
|
|
|
|
marija32
|
U Kiku, onu prodavnicu namestaja kod nas u Bgd-u? Mogu ja da ih pozovem ako hoces?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 13.5.2011 23:49:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne vidim da ima na sajtu, ali moguće da mogu da poruče.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 13.5.2011 23:53:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Ma poslacu im ja mail, nego ako vec neko ide nek pogleda Nije meni frka za to, ionako ce se M voziti u ovoj sjedalici jos cijelo ljeto vjerovatno Ana meni se cini da sam negdje vidjela da drze STM?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 16.5.2011 22:04:38
|
|
|
|
vukosava
|
kupila sam ovo, okrece se ka pozadi do 18 kg, beba ima 5 meseci 74.3 cm i 9.76 kg:
< Poruku je uredio vukosava -- 16.5.2011 22:06:03 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 16.5.2011 22:13:52
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Vuko, divno sediste, ajd pa lepo ga koristili, jos bolje promenili
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 16.5.2011 22:46:25
|
|
|
|
choopa choops
|
Super je!
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 17.5.2011 5:10:48
|
|
|
|
vukosava
|
joj zene jace je od mene moram malo da vas davim sa mojom prof deformacijom.... elem, jedna zena je napisala da je sigurnije da drzi dete a da ga ne stavlja u sediste ... e pa ovako: - kada majka drzi bebu u krilu ta beba ima npr 3.5 kg ako se racuna ubrzanje zemljine teze od 9.81 m/s2 ili sto vole da kaze kad projektuju sedista, automobile, rolokostere - 1G (jedna gravitacija) - u toku sudara, ubrzanje daleko od toga da bude 1G, kola se koce od neke brzine, npr 60 km/h do zaustavljanja tj 0 km/h u samo par sekundi, sto je ogromno negativno ubrzanje tj usporenje - F = m*a - znaci ako nije vise 1G nego nekoliko G, sila koja se prenosi na npr majcine ruke se udvostrucava, utrostrucava, pa ta bebica nije vise teska 3.5 kg, nego 7 kg, 10.5 kg itd.... sto je vece ubrzanje pri sudaru, beba je teza (tezina se meri u njutnima [F], a masa u kilogramima [m]) kineticka sila koju vozac oseca je: proracun klikni dakle beba od 3.5 kg pri kocenju od brzine od 60 km/h moze da deluje kao da ima masu od 27 kg ako je kocenje postignuto u 2 m, sto moze da se desi u toku sudara. lako je drzati bebu koja ima 3.5 kg, a ako je teska u jednoj sekundi 27 kg plus ako se nasa masa pomera usled udara.... RAZUMELE SE MI ILI NE - SEDISTE JE BOLJE SIGURNO OD DRZANJA U RUKAMA
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.5.2011 23:04:44
|
|
|
|
Anoniman
|
PO ZAKONU, jel sme beba da se vozi na prednjem sedištu, obrnuto od pravca vožnje, sa ugašenim air-bag-om??? Zanima me i za Srbiju i za inostranstvo.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.5.2011 23:09:05
|
|
|
|
majathegreat
|
Auto moto savez, Propisi kod nas i u nekim zemljama Klik
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.5.2011 23:20:00
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: vukosava joj zene jace je od mene moram malo da vas davim sa mojom prof deformacijom.... elem, jedna zena je napisala da je sigurnije da drzi dete a da ga ne stavlja u sediste ... e pa ovako: - kada majka drzi bebu u krilu ta beba ima npr 3.5 kg ako se racuna ubrzanje zemljine teze od 9.81 m/s2 ili sto vole da kaze kad projektuju sedista, automobile, rolokostere - 1G (jedna gravitacija) - u toku sudara, ubrzanje daleko od toga da bude 1G, kola se koce od neke brzine, npr 60 km/h do zaustavljanja tj 0 km/h u samo par sekundi, sto je ogromno negativno ubrzanje tj usporenje - F = m*a - znaci ako nije vise 1G nego nekoliko G, sila koja se prenosi na npr majcine ruke se udvostrucava, utrostrucava, pa ta bebica nije vise teska 3.5 kg, nego 7 kg, 10.5 kg itd.... sto je vece ubrzanje pri sudaru, beba je teza (tezina se meri u njutnima [F], a masa u kilogramima [m]) kineticka sila koju vozac oseca je: proracun klikni dakle beba od 3.5 kg pri kocenju od brzine od 60 km/h moze da deluje kao da ima masu od 27 kg ako je kocenje postignuto u 2 m, sto moze da se desi u toku sudara. lako je drzati bebu koja ima 3.5 kg, a ako je teska u jednoj sekundi 27 kg plus ako se nasa masa pomera usled udara.... RAZUMELE SE MI ILI NE - SEDISTE JE BOLJE SIGURNO OD DRZANJA U RUKAMA Tash kod nas u CG se ne smije nikako voziti dijete naprijed jer kod nas ne vazi zakon o autosejedalicama za djecu. Samim tim nema iznimke za voznju naprijed. Mada ja sam ponekad vozila L i M, sa iskljucenim airbagom, suprotno od smjera kretanja Nije me policija zaustavljala, da jeste strpali bi me u zatvro vjerovatno A vani skoro svugdje smije naprijedu AS obrnuto smjeru voznje
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.5.2011 23:29:06
|
|
|
|
Anoniman
|
onda necemo doci u cg. :) Hvala maja, pogledacu sutra, sad sam sa mobilnog.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.5.2011 23:32:15
|
|
|
|
snješka
|
I kod nas je kao u Srbiji. A mi imamo Graco jaje od 0 do 13 kg, Chicco od 9-18 i Brevi od 9-36. Ovu Graco ne koristimo, prerasli je oboje.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 28.5.2011 8:23:32
|
|
|
|
vukosava
|
tash bas deluju sajber
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.5.2011 8:25:24
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Tash PO ZAKONU, jel sme beba da se vozi na prednjem sedištu, obrnuto od pravca vožnje, sa ugašenim air-bag-om??? Zanima me i za Srbiju i za inostranstvo. ovde preporucuju da se ne vozi. al mislim da ne hapse ako vozis. mislim da je preporuka da se tako ne radi. ima da se kupi ogledalce da zakacis nazad da vidis bebu kroz retrovizor ako vozis sama
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.5.2011 18:16:28
|
|
|
|
LillyT
|
Po Zakonu smeš da voziš dete na prednjem (uz sve što si navela). Ja nikada nisam L vozila napred, od prvog dana je pozadi. Doduše, nemam pojma šta radi, na semaforu se okrenem da vidim, npr. danas je dirigovala. Elem, moje AS do 13kg (ili kako većina kaže do prve godine) se montira suprotno, a posle (do 18kg), normalno. Meni će L dostići 13kg... ko zna kada, još nema ni 10, ne znam da li da ga okrećemo ili ne...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.5.2011 21:44:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Tash PO ZAKONU, jel sme beba da se vozi na prednjem sedištu, obrnuto od pravca vožnje, sa ugašenim air-bag-om??? Zanima me i za Srbiju i za inostranstvo. ovde preporucuju da se ne vozi. al mislim da ne hapse ako vozis. mislim da je preporuka da se tako ne radi. ima da se kupi ogledalce da zakacis nazad da vidis bebu kroz retrovizor ako vozis sama Nije meni probl što ja ne vidim šta on radi, problem je što on mene ne vidi. Ima li takvo ogledalce?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
MASTITIS*iva*Da li ste imale mastitis?Da (
33%)
Ne (
67%)
Ukupan broj glasova: 112Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!