|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosedišta za bebe i decu
8.5.2011 9:35:38   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Macaki

uh, ubedile ste me. hvala svima na odgovorima. user posted image
ova sedista koja smo mi gledali su od 0-13 kg, zena mi kaze mozda dete i do godinu dana moze da se vozi tu. ma mislim se ja, nevezano sa kilograme, dete od godinu dana nema sanse da stane u to sediste. nebitno, znaci moramo da kupimo to jajasce. user posted image

sedista menjas kako beba raste naravno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 926
9.5.2011 22:28:40   
Ana*
Moja beba ima 7.800 i 8 meseci a uskoro idemo na duzi put pa razmisljam da li je vreme da kupimo drugo as za vece bebe ono od 9do 18 u kojem sedi???? Sta predlazete ??

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 927
9.5.2011 22:52:11   
Anoniman
Mi smo sada išli za Peštu ( 3sata) sa bebom od 8 meseci, koja je na prošloj kontroli pre mesec dana imala 8600gr, i išao je u jajetu (0-13kg). Već ako budemo išli kolima na more, kupićemo mu sledeću kategoriju, to je od 9-18kg, ili možda uzmemo i ono od 0-18kg. 

(odgovor članu Ana*)
  Direktna veza do poruke: 928
9.5.2011 23:45:14   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Ana*

Moja beba ima 7.800 i 8 meseci a uskoro idemo na duzi put pa razmisljam da li je vreme da kupimo drugo as za vece bebe ono od 9do 18 u kojem sedi???? Sta predlazete ??

Ja ne bi mijenjala. Sigurnije je u jajetu, a pri tom nije stasalo za 9-18kg. Jedino da probas neko 0-18kg? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 929
10.5.2011 0:00:49   
dacica
Masa ima 8 i nesto kg,i mi imamo chicovo sediste od 0-18 i prezadovljna sam sa njim...mekano je,udobno..extra...Masaodmah zaspi-cim krenem..obozava da se voziuser posted image user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 930
10.5.2011 0:57:02   
Ana*
Hvala na odgovorima. Ako je sigurnije za bebicu onda necu menjati. Mislim da ce joj i biti udobnije u jajetu kad spava. Eh super smo mi prosli kad smo putovali u decembru dok je bila manja, sad me vec hvata panika.

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 931
11.5.2011 8:28:51   
Didy

IZVORNA PORUKA: Ana*

Hvala na odgovorima. Ako je sigurnije za bebicu onda necu menjati. Mislim da ce joj i biti udobnije u jajetu kad spava. Eh super smo mi prosli kad smo putovali u decembru dok je bila manja, sad me vec hvata panika.

I ja mislim da je sigurnije, a ako joj nije kratko, onda će joj jaje sigurno biti i udobnije, a ovo sledeće veliko.
Samo tempirajte da putujete dok beba spava i neće biti problema.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana*)
Direktna veza do poruke: 932
13.5.2011 23:24:19   
choopa choops
Da l' bi neko bio ljubEzan user posted image ako bude isao u Kiku da baci pogled imaju li STM (Storchenmuehle) Starlight 9-36kg autosjedalice za djecu i koliko pjevaju (kostaju user posted image )?
Ovakvo
user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 933
13.5.2011 23:46:25   
marija32
U Kiku, onu prodavnicu namestaja kod nas u Bgd-u? Mogu ja da ih pozovem ako hoces?

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

Direktna veza do poruke: 934
13.5.2011 23:49:37   
Ana RR
Ne vidim da ima na sajtu, ali moguće da mogu da poruče.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 935
13.5.2011 23:53:46   
choopa choops
Ma poslacu im ja mail, nego ako vec neko ide nek pogleda user posted image Nije meni frka za to, ionako ce se M voziti u ovoj sjedalici jos cijelo ljeto vjerovatno user posted image

Ana meni se cini da sam negdje vidjela da drze STM? user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 936
16.5.2011 22:04:38   
vukosava
kupila sam ovo, okrece se ka pozadi do 18 kg, beba ima 5 meseci 74.3 cm i 9.76 kg:

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 16.5.2011 22:06:03 >

Direktna veza do poruke: 937
16.5.2011 22:13:52   
Ivanka 75
Vuko, divno sediste, ajd pa lepo ga koristili, jos bolje promeniliuser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 938
16.5.2011 22:46:25   
choopa choops
Super je!user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 939
17.5.2011 5:10:48   
vukosava
joj zene jace je od mene moram malo da vas davim sa mojom prof deformacijom....

elem, jedna zena je napisala da je sigurnije da drzi dete a da ga ne stavlja u sediste ... e pa ovako:
- kada majka drzi bebu u krilu ta beba ima npr 3.5 kg ako se racuna ubrzanje zemljine teze od 9.81 m/s2 ili sto vole da kaze kad projektuju sedista, automobile, rolokostere - 1G (jedna gravitacija)
- u toku sudara, ubrzanje daleko od toga da bude 1G, kola se koce od neke brzine, npr 60 km/h do zaustavljanja tj 0 km/h u samo par sekundi, sto je ogromno negativno ubrzanje tj usporenje
- F = m*a - znaci ako nije vise 1G nego nekoliko G, sila koja se prenosi na npr majcine ruke se udvostrucava, utrostrucava, pa ta bebica nije vise teska 3.5 kg, nego 7 kg, 10.5 kg itd.... sto je vece ubrzanje pri sudaru, beba je teza (tezina se meri u njutnima [F], a masa u kilogramima [m])

kineticka sila koju vozac oseca je:
user posted image
proracun klikni

dakle beba od 3.5 kg pri kocenju od brzine od 60 km/h moze da deluje kao da ima masu od 27 kg ako je kocenje postignuto u 2 m, sto moze da se desi u toku sudara. lako je drzati bebu koja ima 3.5 kg, a ako je teska u jednoj sekundi 27 kg plus ako se nasa masa pomera usled udara....

RAZUMELE SE MI ILI NE - SEDISTE JE BOLJE SIGURNO OD DRZANJA U RUKAMA

Direktna veza do poruke: 940
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
26.5.2011 23:04:44   
Anoniman
PO ZAKONU, jel sme beba da se vozi na prednjem sedištu, obrnuto od pravca vožnje, sa ugašenim air-bag-om??? Zanima me i za Srbiju i za inostranstvo. 

(odgovor članu marince1)
  Direktna veza do poruke: 941
26.5.2011 23:09:05   
majathegreat
Auto moto savez, Propisi kod nas i u nekim zemljama
Klik

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 942
26.5.2011 23:20:00   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: vukosava

joj zene jace je od mene moram malo da vas davim sa mojom prof deformacijom....

elem, jedna zena je napisala da je sigurnije da drzi dete a da ga ne stavlja u sediste ... e pa ovako:
- kada majka drzi bebu u krilu ta beba ima npr 3.5 kg ako se racuna ubrzanje zemljine teze od 9.81 m/s2 ili sto vole da kaze kad projektuju sedista, automobile, rolokostere - 1G (jedna gravitacija)
- u toku sudara, ubrzanje daleko od toga da bude 1G, kola se koce od neke brzine, npr 60 km/h do zaustavljanja tj 0 km/h u samo par sekundi, sto je ogromno negativno ubrzanje tj usporenje
- F = m*a - znaci ako nije vise 1G nego nekoliko G, sila koja se prenosi na npr majcine ruke se udvostrucava, utrostrucava, pa ta bebica nije vise teska 3.5 kg, nego 7 kg, 10.5 kg itd.... sto je vece ubrzanje pri sudaru, beba je teza (tezina se meri u njutnima [F], a masa u kilogramima [m])

kineticka sila koju vozac oseca je:
user posted image
proracun klikni

dakle beba od 3.5 kg pri kocenju od brzine od 60 km/h moze da deluje kao da ima masu od 27 kg ako je kocenje postignuto u 2 m, sto moze da se desi u toku sudara. lako je drzati bebu koja ima 3.5 kg, a ako je teska u jednoj sekundi 27 kg plus ako se nasa masa pomera usled udara....

RAZUMELE SE MI ILI NE - SEDISTE JE BOLJE SIGURNO OD DRZANJA U RUKAMA

user posted image

Tash kod nas  u CG se ne smije nikako voziti dijete naprijed jer kod nas ne vazi zakon o autosejedalicama za djecu. Samim tim nema iznimke za voznju naprijed. Mada ja sam ponekad vozila L i M, sa iskljucenim airbagom, suprotno od smjera kretanja user posted image Nije me policija zaustavljala, da jeste strpali bi me u zatvro vjerovatno user posted image

A vani skoro svugdje smije naprijedu AS obrnuto smjeru voznje user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 943
26.5.2011 23:29:06   
Anoniman
onda necemo doci u cg. :)
Hvala maja, pogledacu sutra, sad sam sa mobilnog.

Direktna veza do poruke: 944
26.5.2011 23:32:15   
snješka
I kod nas je kao u Srbiji. A mi imamo Graco jaje od 0 do 13 kg, Chicco od 9-18 i Brevi od 9-36. Ovu Graco ne koristimo, prerasli je oboje.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 945
27.5.2011 23:17:34   
Anoniman
Luki ćemo izgleda kupiti ovo:

Cybex Solution x-fix

user posted image

A za Marka se premišljamo između ova dva:

Cybex Pallas 2 fix

user posted image

ili

Concord Transformer T Pro

user posted image

Pf, što mi je gadan ovaj moderan sistem vezivanja beba. user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 946
28.5.2011 8:23:32   
vukosava
tash bas deluju sajber

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 947
28.5.2011 8:25:24   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Tash

PO ZAKONU, jel sme beba da se vozi na prednjem sedištu, obrnuto od pravca vožnje, sa ugašenim air-bag-om??? Zanima me i za Srbiju i za inostranstvo. 

ovde preporucuju da se ne vozi. al mislim da ne hapse ako vozis. mislim da je preporuka da se tako ne radi. ima da se kupi ogledalce da zakacis nazad da vidis bebu kroz retrovizor ako vozis sama

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 948
28.5.2011 18:16:28   
LillyT
Po Zakonu smeš da voziš dete na prednjem (uz sve što si navela).
Ja nikada nisam L vozila napred, od prvog dana je pozadi. Doduše, nemam pojma šta radi, na semaforu se okrenem da vidim, npr. danas je dirigovala.
Elem, moje AS do 13kg (ili kako većina kaže do prve godine) se montira suprotno, a posle (do 18kg), normalno. Meni će L dostići 13kg... ko zna kada, još nema ni 10, ne znam da li da ga okrećemo ili ne... user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 949
28.5.2011 21:44:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

IZVORNA PORUKA: Tash

ovde preporucuju da se ne vozi. al mislim da ne hapse ako vozis. mislim da je preporuka da se tako ne radi. ima da se kupi ogledalce da zakacis nazad da vidis bebu kroz retrovizor ako vozis sama

Nije meni probl što ja ne vidim šta on radi, problem je što on mene ne vidi. Ima li takvo ogledalce? user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

MASTITIS
*iva*

Da li ste imale mastitis?

Da (33%)

Ne (67%)

Ukupan broj glasova: 112

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here