Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:38:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ovo Bertoni sediste koje smo kupili moza da se okrece u oba pravca. Iva ima vec 9kg i ja mislim da mozemo da ga okrenemo u pravcu kretanja... valjda I u njemu joj nozice vise
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:42:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Jeste Vuko, al ona bila 72cm pre 2 nedelje, joj koja razlika kad smo je stavili u sintezu (jaje) juce i od pre dve nedelje Izgleda da se "produzila" Btw, vozimo juga
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 26.4.2011 17:44:18 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:45:54
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Jeste Vuko, al ona bila 72cm pre 2 nedelje, joj koja razlika kad smo je stavili u sintezu (jaje) juce i od pre dve nedelje Izgleda da se "produzila" Btw, vozimo juga i moja je 72 cm, 4.5 meseca. al imam vece sediste i to prednje mogu da pomeram napred - nazad sto u jugu moze malo morgen
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:55:54
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Da znas da je malo morgen, sve smo probali A mm visok 2m, treba i njemu prostora za sedenje
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 17:56:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Vuko, opasna Nina, raste ko iz vode Samo napred
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 21:44:56
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Da znas da je malo morgen, sve smo probali A mm visok 2m, treba i njemu prostora za sedenje i moj 194 cm, nista mi ne pricaj, sedim iza njega on pomeri sediste max unazad. a nina do mene sediste ispred nje max unapred. a ja metar i sumska jagoda
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 21:49:18
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Nista me ne pitaj, katastrofa I mi cemo tako da postavimo AS, iza suvozacevog. A ja brinem o rasporedu tezine, ipak je to jugo Ja i mm sa iste strane, ima da legne po putu samo tako
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 21:50:05
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nista me ne pitaj, katastrofa I mi cemo tako da postavimo AS, iza suvozacevog. A ja brinem o rasporedu tezine, ipak je to jugo Ja i mm sa iste strane, ima da legne po putu samo tako e jesi shiz
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 21:54:30
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Nisam bila u UE od avgusta Jedva cekam da odem, zato sam shiz
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 22:01:13
|
|
|
|
vukosava
|
ja od juna 2010... a pre toga zadnji put juna 2007 pa ti vidi nek ti je za tesh tesh
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 26.4.2011 23:39:01
|
|
|
|
SareniVrabac
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nisam bila u UE od avgusta Jedva cekam da odem, zato sam shiz malo off... ja idem u ue u cetvrtak, jedva cekam, nismo bili od decembra... prenecu pozdrave
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 27.4.2011 2:50:43
|
|
|
|
vukosava
|
vrabac pozdravi mi mz carina evo mog sedista evenflo nina mi je blizu granice da ga preraste pa i ja gledam koje cu novo da kupim
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:19:10
|
|
|
|
Anoniman
|
jel istina da beba mora sad od prvog dana da ima ono malo sediste za auto? jesu li poceli da kaznjavaju za to? van pameti mi je to jer smatram da je bezbednije da dete bude kod mene u narucju nego u sedistu. a pored toga, gledali smo sedista i u njemu beba nema sanse da lezi, sva su u nekom polusedecem polozaju.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:28:43
|
|
|
|
madre
|
macaki, mislim da je istina inace, ne bih se slozila sa tobom da je beba bezbednija kod tebe u narucju nego u sedistu a sto se tice tog polusedeceg polozaja, mene je to isto jako nerviralo, nekako se krivio u tom sedistu
< Poruku je uredio madre -- 7.5.2011 22:30:00 >
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:32:01
|
|
|
|
Didy
|
Macaki, beba je najsigurnija u sedištu. Pogledaj malo filmiće na youtubu šta se dešava kad je beba kod mame u rukama, veruj mi da ćeš je posle toga stavljati u as svaki put, bez izuzetka. Nijedno sedište nije u potpuno ravnom položaju, jer to nije bezbedno. Položaj koji imaju prva as (0-6 meseci) ne vrši nikakvo opterećenje na kičmu, već na guzu. Beba ni u stomaku nije u skroz ležećem položaju, tako da to uopšte ne treba da te brine, sigurno je odgovarajući položaj. Mi naše dete vezujemo u as i do prodavnice kad idemo. Za miliciju me zabole, ja to radim samo i jedino zbog njegove bezbednosti.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:55:23
|
|
|
|
Ana RR
|
Macaki, ne slažem se da je beba sigurnija u maminim rukama. Dovoljno je jedno naglo kočenje da oboje polete napred. U autosedištu je beba okrenuta suprotno do pravca kretanja tako da je tu najbezbednija. Uvek možeš u autosedište ispod bebe staviti peškirić ili tako nešto ako ti se čini da je mnogo "upala".
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:57:00
|
|
|
|
majathegreat
|
Ortoped je nama rekao da nikako ništa ne podmećemo jer je to baš tako dizajnirano za fetus položaj.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:58:56
|
|
|
|
New Mom
|
Nije polusedeći položaj, jer su nogice podignute ka gore, pa je kičma od glave do nogu kao slovo U i nema opterećenja na nju i kukove. Negde sam čitala (ovde ) koliko kg dodaje bebi naglo kočenje u naručju. Moram to da nađem.
< Poruku je uredio New Mom -- 7.5.2011 22:59:12 >
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 22:59:19
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: majathegreat Ortoped je nama rekao da nikako ništa ne podmećemo jer je to baš tako dizajnirano za fetus položaj. zato ja nisam nista podmetala, ali da se krivio-krivio se.
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 23:09:56
|
|
|
|
Anoniman
|
uh, ubedile ste me. hvala svima na odgovorima. ova sedista koja smo mi gledali su od 0-13 kg, zena mi kaze mozda dete i do godinu dana moze da se vozi tu. ma mislim se ja, nevezano sa kilograme, dete od godinu dana nema sanse da stane u to sediste. nebitno, znaci moramo da kupimo to jajasce.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 23:19:56
|
|
|
|
madre
|
bogdan je sa cini mi se 8 meseci presao u vece sediste, ne zbog tezine, vec zbog duzine. presli smo u ono sediste od 9-18kg iako smo bili mnogo laksi. starija beba (od 7 meseci) nece da lezi u tom polozaju, hoce da se uspravi i sedi, tako da je neizvodljibo namestiti ga lepo u jajetu...
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 23:23:08
|
|
|
|
Vika
|
I ja se slažem da ne treba ništa umetati u jaje, jer koliko sam čitala, remeti i bezbednost i sam položaj bebe , kao i da su auto sedišta jedino rešenje za prevoz dece
< Poruku je uredio Vika -- 7.5.2011 23:24:20 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 7.5.2011 23:37:22
|
|
|
|
mati
|
Mi smo uzeli Nania AS od 9-36, i na deklaraciji pise da se dobija ulozak za grupu 1 ali ga mi nemamo. Odmah sam poslala mail ovima iz Akse i naravno niko ne odgovara. A inace gledala sam neka druga AS na njihovom sajtu ali njih u prodavnici nemaju. Evo ovo smo uzeli, isto kao na slici... Stim sto smo morali da vracamo pojaseve pozadi, jer smo ih odavno skinuli. Ali ja nekako mislim da se ne kace sva AS za pojas?
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.5.2011 9:08:41
|
|
|
|
vukosava
|
mislim da cu da kupim ovo sto se okrece ka nazad posto mi je mala blizu preporucene granice za ovo koje imamo sad Graco MyRide 65
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.
Moje dete ima vaške!Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
SpavanjeSnelleDa li vaše dete/beba spava sa vama u krevetu tokom noći?da (
32%)
ne (
52%)
samo deo noći (
16%)
Ukupan broj glasova: 255Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!