|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosedišta za bebe i decu
17.4.2011 23:28:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

IZVORNA PORUKA: Tash

BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. user posted image

onda mozemo ladno da pocnemo:
- gracco auto sediste
- chicco auto sediste itd..
user posted image

E sad si me prešla, evo, skidam kapu! user posted image

A ona torta... to je auto, a ne autosedište. user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 876
17.4.2011 23:32:43   
lenaa
Kada idete na duzi put sa malom bebom nema potrebe da je vadite bas na 2 sata iz as, moze i na 3 ili zavisi od bebinog raspolozenja. Mi smo putovali 16 sati (oko1400 km) kad je beba bila 3m i super smo prosli. Nama je dr rekao da ako beba pajki nema potrebe da je budite da pravite pauzu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 877
17.4.2011 23:33:30   
vukosava

IZVORNA PORUKA: vukosava

BTW, vuko, ni jedna tema koja u nazivu sadrži reč "torta" nije dupla, sve su različite. user posted image

onda mozemo ladno da pocnemo:
- gracco auto sediste
- chicco auto sediste itd..
user posted image

E sad si me prešla, evo, skidam kapu! user posted image

A ona torta... to je auto, a ne autosedište. user posted image

jeste auto user posted image
al napravila bi ja i auto sediste user posted image
zezam se user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 878
17.4.2011 23:59:26   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: jelena038

da otvorim temu "NI-kakvo sediste za bebu"? user posted image mozemo i mi valjda da pricamo, iako nemamo? user posted image

user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 879
18.4.2011 0:03:34   
jelena038
Nemoj da se prikljucim Tomi u skupstini user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 880
20.4.2011 17:17:01   
vukosava
poslednje preporuke su da deca treba da sede u sedistu okrenutom ka nazad dok ne napune 2 godine da im to smanjuje povrede za 500 %, znaci dok ne napune 2 godine ili dok ne stignu gornji limit kilaze.

http://www.babycenter.com/0_how-long-should-i-keep-my-child-in-a-rear-facing-car-seat_10348811.bc?scid=momsbaby_20110419:3&pe=MlV6Q1hXb3wyMDExMDQxOQ..

10 najvecih gresaka koje roditelji cine vezano za koriscenje (u americi nepravilno koriscenje decijih sedista je najveci uzrok smrti dece).:

http://www.babycenter.com/0_car-seat-safety-the-biggest-mistakes-parents-make-and-how-to_64875.bc?scid=momsbaby_20110419:3&pe=MlV6Q1hXb3wyMDExMDQxOQ..

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 881
20.4.2011 22:35:31   
Babyheart
Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke? 

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 882
20.4.2011 22:40:35   
Anoniman
I ja sam čula da su preporuke da se deca do 2 god voze obrnuto od pravca kretanja, i isto to sam pomislila. 

(odgovor članu Babyheart)
  Direktna veza do poruke: 883
20.4.2011 22:44:03   
Babyheart
Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 884
20.4.2011 22:48:30   
Anoniman
Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta. 

Direktna veza do poruke: 885
20.4.2011 22:54:23   
Babyheart
Ni u toj grupi sedista neznam kuda bi stavila noge detetu, srecom, mi smo tu grupu sedista prerasli dok nismo imali automobil, a sada se vozamo na busteru.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 886
20.4.2011 23:25:00   
Anoniman
Bilo je reči o ukidanju bustera zbog bezbednosti, ali ne znam šta bi sa tim. user posted image

Direktna veza do poruke: 887
20.4.2011 23:27:05   
Mishica 77

Mislim da tu nisi u pravu, ali ne mogu garantovati. Mislim da sam videla sedišta za 0-18kg koja se kopčaju i obrnuto, kada sam gledala šta ću kupiti dalje, nakon jajeta. 

Mi imamo upravo takvo sedište. user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 888
22.4.2011 11:37:38   
LillyT
Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 889
26.4.2011 16:39:26   
Ivanka 75
Kupismo OVO sediste

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 26.4.2011 16:41:01 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 890
26.4.2011 16:49:16   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Babyheart

Koliko je meni poznato, ni jedno autosediste osim onog najmanjeg tzv. jajeta nema opciju da se kopca suprotno od pravca kretanja vozila. U njega sigurno ne staje dete od 2 godine, ne zbog kilaze nego zbog duzine, tj visine.

Ima, to je grupa 0-I ili od 0-18kg. Npr.
Safety 1st

Najcesce se kosirti kod djece koja recimo nisu jos prohodala, ili stekla druge uslove za prelazak iz 0-9kg,tj.0-13kg u sjedalicu 9-18kg. user posted image Imas na Youtube-u jos dosta klipova sa ovim sjedalicama.
Evo tu ima i objasnjenje kako, kada i zasto
Safety 1st Complete Air

Direktna veza do poruke: 891
26.4.2011 17:03:58   
liliana
Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je  isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 892
26.4.2011 17:08:49   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: liliana

Moje sedišt je isto kao kod Lily T- i ono je  isto okrenuto suprotno smeru vožnje. Na njemu stoji da se od 0-13kg tako koristi, a onda da se okrene u pravcu smera vožnje. Doduše, stoji da se več od 9kg može okrenuti u pravcu smera vožnje

Da, zaboravila sam to da pojasnim user posted image Znaci neko od samog starta uzme to sjediste i onda se koristi prvo od 0-13kg, a kasnije moze i u smjeru voznje, naravno ako su ispunjeni uslovi. Ali najcesce svi imaju ono od 0-13kg posebno, pa kasnije kupe 9-18kg isto posebno ili cak 9-36kg kao ja npr user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 893
26.4.2011 17:11:13   
liliana
Ma, mi smo  imali  jaje i onda smo uzeli ovo od 0-18kg.Doduše, naše jaje je bilo uz kolica, pa kad ga je prerasla-uzeli smo ovo, ali ono ima onaj dodatak za novorođenče. Naravno, nama o više nije bilo potrebno.

Direktna veza do poruke: 894
26.4.2011 17:14:56   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Babyheart

Gde da stavim noge deteta od 2 godine ako je sediste okrenuto suprotno kretanju vozila? Kakve su to imbecilne preporuke? 

zavisi kolika su ti kola

Direktna veza do poruke: 895
26.4.2011 17:16:56   
vukosava
IZVORNA PORUKA: LillyT

Koliko se ja sećam, preporuka je da se do godinu dana voze suprotno od smera kretanja. Mi imamo sedište koje se na 13kg okreće i dete se normalno vozi. Moguće je da su neka sedišta projektovana da dete sedi obrnuto od smera kretanja (do 2 godine), ali to nije slučaj sa svima.

bas tako. kad se promene zakoni, promeni se i to koja se sedista nabavljaju i prodaju po prodavnicama. ne znam odkad su kod nas uvedena obavezna decija sedista, zna li ko?

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 896
26.4.2011 17:21:36   
vukosava
user posted image

Britax sedista su dizajnirana do 20 kg da su okrenuta prema pozadi. Ovako izgledaju:
user posted image

user posted image

user posted image

al za ovo garant moras da pomeris prednje sediste max napred

ja imam sediste koje se okrece ka pozadi, vozim hondu civic i napred vec ne moze niko da sedi...

video: http://www.britaxusa.com/car-seats/boulevard-70/videos

< Poruku je uredio vukosava -- 26.4.2011 17:34:25 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 897
26.4.2011 17:26:00   
liliana
Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 898
26.4.2011 17:31:29   
IVA 11
Mi imamo dvosjeda i trenutno se ne vozimo svo troje jer za bebija nije sigurno. Jesmo u pocetku kad je bio manji, u korpu i put pedijatra na kontrolne preglede, samo tad. Dok kupimo jos jedna kola beban ce poci u skolu, pa mu as nece trebati. user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 899
26.4.2011 17:35:56   
vukosava
IZVORNA PORUKA: liliana

Vuko, u Srbiji su auto-sedišta obavezna od kada je na snagu stupio novi Zakon o saobračaju, a to je bilo pre par meseci-ne sečam se točno kog je meseca bilo

pa zato i kontam sto izgleda ima samo par vrsta. ovde ih toliko ima raznih, ne mozes skontati koje bi pre kupila...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here