Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.6.2011 14:51:05
|
|
|
|
Anoniman
|
E baš taj sivo - plavi
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.6.2011 15:32:42
|
|
|
|
aster
|
Mm i ja samo se dogovorili, kupićemo sedište iz prve grupe. Možda uzmemo taj kikov model.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 16.6.2011 14:21:29
|
|
|
|
gagana83
|
Zene, da li znate sme li dete da se vozi u kombiju? Planiramo sutra za Cacak, a morali bi kombijem pa ne znam smemo li? Da li uopste dete njenog uzrasta i kilaze sme da se vozi napred? Kombi ima samo 3 sedista napred, pozadi je prostor za robu.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.6.2011 12:35:26
|
|
|
|
mmamma
|
Mame, i meni treba pomoc oko as...kakva su vasa iskustva sa Cybex sedistima (vidim da su neki stavljali slike...)?prodavac mi je pre neki dan pokazao neko njihovo jaje i kao bas ga preporucuje, pa me zanima i misljenje nekoga ko je koristio
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.6.2011 20:41:53
|
|
|
|
Capa
|
A ima li iskustava sa Nania sedištima (ako sam uopšte dobro napisala) ?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.6.2011 21:30:09
|
|
|
|
nela79
|
Gledala sam ih po radnjama Capa. Solidna sjedista za jos bolju cijenu. Po mom misljenju ona koja sam ja gledala su vise za curice ili sitniju djecu. Cini mi se da su malo uza nego bi trebalo. Ali dobijas super sjediste za nisku cijenu
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 24.6.2011 22:33:54
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Zene, da li znate sme li dete da se vozi u kombiju? Planiramo sutra za Cacak, a morali bi kombijem pa ne znam smemo li? Da li uopste dete njenog uzrasta i kilaze sme da se vozi napred? Kombi ima samo 3 sedista napred, pozadi je prostor za robu. Kasno Marko na Kosovo stize, ali eto da napisem. Ne. Bar u CG ne smije, ali je slican zakon. na prednji sic smiju samo djeca starija od 12g., a kod kombija se racuna da ima samo prednja sjedista. Ovo govorim zato jer je nama milion puta odgovaralo da podjemo kombijem, ali nismo mogli. Jbg. Trebali smo kupiti onaj sa duplom kabinom, u njemu valjda smiju i djeca...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 1.7.2011 23:21:04
|
|
|
|
minnica
|
Danas nam stiglo sedište Super je
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.7.2011 13:02:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Cindarella Mi smo juce uzeli,Nania je marka,zadovoljna sam skroz. Capo,evo ga nase.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.7.2011 13:05:16
|
|
|
|
Capa
|
Znači, vi ste zadovoljni ... Jel to ono od 0 do 13 ?
< Poruku je uredio Capa -- 4.7.2011 13:06:20 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.7.2011 21:53:29
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: Capa A ima li iskustava sa Nania sedištima (ako sam uopšte dobro napisala) ? Mi imamo od 9-18 kg i zadovoljni smo.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 4.7.2011 21:57:52
|
|
|
|
minnica
|
Mi imamo Nania sedište tek par dana, ali mogu reći da je odlično. Žao mi je što sam uopšte kupavala ono jaje, a ne ovo odmah (ovo je 0-18kg).
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 5.7.2011 4:28:12
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: maja27 Dobro vece!!! Kada se okrece sediste da beba gleda napred? Nase sediste ima 5 polozaja i sada je u tom poslednjem kao lezecem, kada cu to moci da promenim? U SAD preporucuju minimum do godinu dana a ako nosivost moze da izdrzi i do dve godine da dete gleda unazad. U principu sto duze - to bolje. Vrat im nije dovoljno cvrst i u slucaju ne daj boze, bolje podnose ako su okrenuti unazad, istegnu se, a ako su okrenuti ka unapred, nisu jos dovljno jaki crsti da izdrze neko veliko naprezanje u slucaju saobracajne nesrece. Stoga, ne zuri sa okretanjem...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 12:18:34
|
|
|
|
Verus
|
Juce nas je dr. na 15 mesecnoj kontroli malo nakrpila jer je H u sedistu koje gleda ka napred. Od ove godine su se pravila (ovde, u SAD) promenila da dete do 2 godine mora da se vozi "unatraske". Tako je najsigurnije, i zaista ima logike. Ja sve mislim da sad ne menjam jer smo vec oba ugradili u oba auta, a ona tako voli da gleda napred, a malo se sekiram, bas sam luda...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 12:27:13
|
|
|
|
vonavoj
|
verus,i kod nas mora sediste za malu bebu da se okrene unatraske!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 13:11:36
|
|
|
|
jance
|
da ali mislim da ne do 2 godine bas.. ne mogu da zamislim dete od dve godine kako je ledjima okrenuto i pilji u sediste od kola.. pa ja bi povilejnila od dosade na svakoj voznji a kamoli dete
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 13:14:57
|
|
|
|
magnetic
|
Mi smo juce kupili novo auto sediste i pise u uputstvu da ledima treba biti okrenuto do 9 kg,a posle moze napred.Znaci nisu naveli starosnu dob,vec samo kilazu.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 13:16:50
|
|
|
|
vonavoj
|
da,da..jance,tako kako magnetic kaze! znaci tamo do 8og meseca,individualno je,ali tu otprilike!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 13:27:57
|
|
|
|
jance
|
pa da... zato smo i mi planirali da uzmemo to sediste-nosiljku pa da mi makar ima onda 2 funkcije... iako je prodavacica u jednom baby shopu pre koji dan mi izasla sa teorijom kako ta sedista mogu da se koriste i za iznosenje deteta iz porodilista, ali ona to preporucuje tako samo leti, za zimu preporucuje one prave korpe za nosenje, za izlazak iz porodilista.. ja sam nesto gledala, te prave korpe kotaju nekih 10000, em su mi vecinom dosta ruzne, em cu ih najverovatnije jaako kratko koristiti, a ovo sediste-nosiljka kosta do 7000din (najjeftinije sam nasla za 3990) a mocicu eto da ga koristim do 9 meseca sigurno a mozda i duze....
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 13:54:02
|
|
|
|
vonavoj
|
jance,imas onih nosiljki od sundjera,sa kojima se bebe iznose..i kostaju max 2000din.ja cu je i dobiti,pa sta ako je zima..beba nece biti napolju duze od 5min,samo do kola! mi cemo kupiti samo to autosediste,i koristiti ga i za nosenje bebe,i za auto! a mozda moze i na kolica..gledala sam ona jungle,ima i njihovo sediste koje je do 4000din..i sve u kompletu!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 19:11:08
|
|
|
|
Verus
|
Pa znam ja to: ali do DRUGE GODINE zivota mora biti unatraske. Kod nas ih neki vec sa 8 meseci okrecu ka napred. IZVORNA PORUKA: vonavoj verus,i kod nas mora sediste za malu bebu da se okrene unatraske!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 19:12:28
|
|
|
|
Verus
|
Da, i ovde je bilo pravilo od 9 kg, ali se NE preporucuje dete manje od 12 meseci okrenuti ka napred, pa cak i ako vec bude 9 kila tesko. Jbg neka deca su 9 kila sa 6 meseci, pa nece ga valjda staviti da sedi unapred IZVORNA PORUKA: magnetic Mi smo juce kupili novo auto sediste i pise u uputstvu da ledima treba biti okrenuto do 9 kg,a posle moze napred.Znaci nisu naveli starosnu dob,vec samo kilazu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 19:13:30
|
|
|
|
Verus
|
jance: mi smo dete izneli u auto sedistu, pa nema mi logike da kupis nosiljku da bi nosila dete do auta, pa ga onda stavila u sediste?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 19:15:57
|
|
|
|
Vika
|
Ja sam kupila oba ali je nosiljka bespotrebna! Upotrebila sam je do kola, iz kola i još jednom isto i kraj!
|
|
|
Anketa
Koliko stranih jezika govorite?1 (
46%)
2 (
31%)
3 (
17%)
4 (
3%)
vise od 4 (
2%)
Ukupan broj glasova: 210Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!