Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 6.7.2011 19:17:33
|
|
|
|
Vika
|
Eh da! Da li se može kupiti zasebno navlaka za Maxi Cosi Prior xd i gde? Dobili smo jedno ali je baaaš roze pa mm hoće da kupi drugo, a ja bih ako može da uštekam
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 19:17:28
|
|
|
|
Ana RR
|
E ovako. Planirali smo da uz kolica kupimo u kompletu i AS koje je od 0-13kg(u kome bi bebicu izneli iz bolnice) KLIK Ali tek sada vidim da postoji i ova varijanta (samo nema u dezenu koja su kolica) KLIK i ono je od 0-18kg Koje kupiti? Da li će bebi biti udobno u ovom većem sedištu? Nemam pojma da li se ono isto montira naopačke (da beba ne gleda napred). Naslon ima 5 položaja pa pretpostavljam da se može spustiti u položaj koji je prikladan za malu bebu.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 19:22:21
|
|
|
|
gagana83
|
Ma bice bebici udobno, bez brige. Ta sedista imaju onaj dodatak za male bebe, koji se skida kad beba poraste. Pretpostavljam da moze da se montira naopacke.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 19:23:21
|
|
|
|
Verus
|
Anci, nase AS je doslo uz kolica i to je od 2.5kg do 17kg. Sasvim je bilo ok, mada ona je bila jako mala pa ti svakako deluje da je preveliko. Raspitaj se za montiranje, mada bi sad svi trebali da se montiraju "unazad">
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 19:43:55
|
|
|
|
Ana RR
|
Raspitaću se kada budemo išli da kupimo, ali čini mi se da se više isplati kupiti ovo drugo. Naravno, najbitnije mi je da njemu bude ok. Mana je to što ne mogu u sedištu da iznesem bebu ako zaspi jer to AS stoji u autu i nema funkciju izvan njega.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:03:04
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Raspitaću se kada budemo išli da kupimo, ali čini mi se da se više isplati kupiti ovo drugo. Naravno, najbitnije mi je da njemu bude ok. Mana je to što ne mogu u sedištu da iznesem bebu ako zaspi jer to AS stoji u autu i nema funkciju izvan njega. Meni je ono manje bas bilo zgodno da nosam bebu tako u onom malom iz kola u kucu, pogotovu ako zaspi... A mozes i u kuci da ga koristis, doduse baza ostaje u kolima pa ce da se ljulja samo tako... Mada jako je tesko nosati bebu u tom sedistu, nije ono lako obicno uopste. A u kuci nije stabilno nesto, jedino ako ti ide uz kolica pa onda fiksiras na kolica... Ja sad imam to drugo i deluje mi isti nagib kao i u onom prvom. Sad je vece od moje bebe, ima mesta ona jos da raste... A deluje mi da je kvalitetnije od onog manjeg... Jel mozes da probas da vidis kod nekoga i da vidis koje ti bolje pase u kola? Probaj da nosis 4 kg u onom manjem pa vidi kako izgleda, ili ako neces da dizes tesko trudna, pitaj nekog da ponese pa da ti opise...
< Poruku je uredio vukosava -- 9.7.2011 20:06:41 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:22:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Neću ja nikada nositi bebu u autosedištu, to će raditi mm. A mislim i da ga nećemo koristiti sem u autu. Nekako mi je bezveze da beba sedi u tome kad može lepo da leži u kolicima. Sigurna sam da će nam služiti isključivo za auto, eventualno ako idemo kod nekoga pa ga u tome iznesemo. Sad kada sam se konačno odlučila za kolica, sad komplikujem oko AS
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:32:21
|
|
|
|
Didy
|
Ana, mi smo imali obe varijante. Jaje smo dobili od kumova na zajam i Stefan je bio u njemu do 6. meseca. Bilo mi je zgodno ako zaspi da ga iznesem u tome i ostavljala sam ga da leži i spava ako smo kod nekoga. Ja sam ga često i sama nosila kad nas dvoje sami negde idemo, nije mi bio toliki problem. Možda malo već na kraju jer je on imao 9,5 kg u 6. mesecu i već je bio dužinom prerastao jaje. Drugu varijantu smo koristili kad je počeo da sedi i tad se montira da gleda ka napred. Za drugu bebu nećemo pozajmljivati jaje, već ćemo odmah u njega, montirano naopako, naravno. Da nismo jaje dobili na zajam, ne bih ga kupovala. Oni zaista brzo prerastu to sedište, nekako mi je bilo žao davati tolike pare za njega. Uz to ga nikad nismo provozali u autu na rukama ili van as, a često smo se vozali.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:32:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Auto nije mali, zadnja klupa je baš prostrana tako da mislim da će baš lepo moći da se montira. Samo još da se odlučim
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:35:36
|
|
|
|
Ana RR
|
Didy, ja se ne bih nikada usudila da bebu držim u rukama u autu, umrla bih od straha. Znači to veće AS ima taman položaj za bebu?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 20:38:46
|
|
|
|
Didy
|
Da, zato što ga izvučeš skroz u ležeći položaj, bebi je guza u rupi, noge gore, nema pritisak na kičmu kao što se mnogi plaše. Po meni je to isti položaj kao u jajetu. Jedina prednosta jajeta je što ga možeš izneti iz auta, ali ako već ne planirate da ga iznosite iz auta, onda mi je suludo kupovati to prvo sedište. To je neko moje iskustvo.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 23:46:32
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Neću ja nikada nositi bebu u autosedištu, to će raditi mm. A mislim i da ga nećemo koristiti sem u autu. Nekako mi je bezveze da beba sedi u tome kad može lepo da leži u kolicima. Sigurna sam da će nam služiti isključivo za auto, eventualno ako idemo kod nekoga pa ga u tome iznesemo. Sad kada sam se konačno odlučila za kolica, sad komplikujem oko AS Nisam ni ja nosila nego moj eminem. Al nije ni njemu bilo lako. Moje sediste se kacilo na kolica pa se moglo zajedno koristiti... Onda kupi vece,sta se uopste razmisljas, nije malo pet kila.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 9.7.2011 23:53:31
|
|
|
|
marija32
|
Ja sam nosila AS (jaje) kada sam isla sa bebom negde, jeste bilo tesko, al sta da se radi. Moj mm radi po ceo dan, tako da sam teglila, jer sam to AS koristila i kod kuce.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 22:29:22
|
|
|
|
Anoniman
|
ima li neko iskustva sa ovim autosedistem KLIK ? jos nesto, ovaj deo koji ide gore, iza bebe, kao zastita da li necemu sluzi? pretpostavljam da sluzi ako bebu nosimo u njemu da je zastiti od sunca, kise . . ali ako sediste stalno bude u autu, onda pretpostavljam da nema potrebe da se koristi?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 22:33:58
|
|
|
|
marija32
|
Macaki, ja imam jaje Chiccovo, i tu nadstresnicu sam skinula odmah.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 22:37:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Macaki, to možeš skinuti, u autu stvarno nema potrebe da bude sa tim. Ne znam kakav je Hauck, čitala sam neka iskustva na netu i uglavnom su šarolika, nekom je ok nekom ne.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 22:51:09
|
|
|
|
Anoniman
|
joj, ma ne znam ni sama sta cemo na kraju da odlucimo. mm se dogovarao sa kolegom da nam proda ovakvo sediste, vrlo malo je korisceno, kao novo. . . a sad se moja zaova setila da bi nam ona kupila, pa nemamo pojma sta da radimo. ne bismo da ispadnemo bzvz kad smo se vec dogovarali, jer on i nije bio nesto zainteresovan da ga prodaje, hteo je kao da nam ga da na koriscenje, ali mi nismo hteli. sad zaovi nije bas pravo, htela je ona. . a mi u nekom nebranom grozdju. mozda ipak odustanemo od ovog sedista, videcemo... da li bi ovde beba mogla da se vozi samo do 6 meseci ili duze?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 22:55:36
|
|
|
|
Ana RR
|
To je predviđeno do 13kg ali ipak to zavisi od bebe, koliko je krupna i dugačka. Mi se sad dvoumimo da li da kupimo to malo (jaje) od 0-13kg ili da kupimo ono veće od 0-18kg. Jaje je praktično jer bebu možeš poneti u njemu a ovo veće je samo za auto. IZVORNA PORUKA: Ana RR KLIK KLIK
< Poruku je uredio Ana RR -- 13.7.2011 22:57:12 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:01:15
|
|
|
|
marija32
|
Ana, mi imamo chicco od 0-18, ali smo ipak kupili jaje, jer im je u jajetu prirodniji polozaj-leze, a ovde kao da sede(0-18). Tako da ja imam citavu lepezu auto sedista, za sve uzraste, 4 kom i nema greske
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:03:34
|
|
|
|
Ana RR
|
dobra si! Ovo veće se spušta, ima nekoliko položaja naslona pa je valjda to ok. Ali mislim da će nam u početku značiti to jaje, u njemu bi ga izneli iz porodilišta i kad idemo negde lakše je poneti ga u tome nego vući kolica svaki put.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:14:50
|
|
|
|
Didy
|
Ana, mm sad kaže da je jaje imalo "prirodniji" položaj za bebu i da ćemo ga opet pozajmiti. Eto ti koliko se iskustva razlikuju čak i među dvoje roditelja. Ja bih uzela ovo 0-18 i koristila ga otpočetka, meni je to isto kao jaje. A to što ovo 0-18 ima više položaja, to ti vredi tek posle 6. meseca. Za bebu uvek držiš u maksimalno razvučenom, tj. ležećem položaju.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:16:25
|
|
|
|
marija32
|
Jeste lakse stvarno, ali ja sam sa cerkom koristila samo ovo od 0-18, iz porodilista sam je iznela u nosiljci, i na prvu kontrolu je nosila u istoj, a posle dok nismo kupili AS u rukama(vezem se ja). Sada nikako ne bih vozila bebu van sedista, to sam naucila
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:19:06
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Didy Ana, mm sad kaže da je jaje imalo "prirodniji" položaj za bebu i da ćemo ga opet pozajmiti. Eto ti koliko se iskustva razlikuju čak i među dvoje roditelja. Ja bih uzela ovo 0-18 i koristila ga otpočetka, meni je to isto kao jaje. A to što ovo 0-18 ima više položaja, to ti vredi tek posle 6. meseca. Za bebu uvek držiš u maksimalno razvučenom, tj. ležećem položaju. Pa da, to sam i mislila. Nemam pojma, mislim da ćemo ipak kupiti jaje, pa posle ono od 9-36kg.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:24:03
|
|
|
|
Didy
|
Ako imaš da pozajmiš od bilo koga, pozajmi. Časkom ga prerastu.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.7.2011 23:36:51
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Pa da, to sam i mislila. Nemam pojma, mislim da ćemo ipak kupiti jaje, pa posle ono od 9-36kg. To je dobra ideja, a jaje je meni sluzilo i kod kuce.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Koksaki virus hara vrtićima širom SrbijeAmerički koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Zaljubljenost...jabudicDa li ste zaljubljene u svog muza?Da (
68%)
Ne (
32%)
Ukupan broj glasova: 158Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!