|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
20.4.2011 10:13:43   
nencydrew
I neki od ovih što su se nafatirali i gradili kuće po Zemunu i drugde, nudili su često razne usluge ovim poštenima, ali oni nisu hteli.Tada se i pokaže ljudski karakter

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 776
20.4.2011 10:15:49   
Lu
Ali Verolino, i taj koji je prodao svoju kuću ili nešto drugo, bio je primoran da napusti svoj grad-selo i uspio je da proda za razliku od nekih koji su pobjegli bez ičega u zadnji tren, koji su možda mislili da neće morati da idu, pa zar trebamo kriviti te ljude što su uspjeli na vrijeme da oduuser posted image
Ma mislim, neću da pričam o tome, imam slike oko sebe i onih koji su pobjegli pa se vratili i oni koji su prodali i ne vraćaju se i oni koji su došli od nekud u nadi da će im ovdje biti bolje, imam sliku sebe čija je obitelj silom prilika razdvojena...znam samo da nikome nije lako osim onih koji su se obogatili dok su drugi za njihove ideale ginuli, a ti isti profiteri i danas nam kroje sudbinu i u Srbiji i u Bosni i tako... sve dok ih mi budemo držali na vlastiuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 777
20.4.2011 10:17:28   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ne dao Bog nikome da bude izbjeglicauser posted image

Nikada..mama, sestra i ja, sa jednom plastičnom kesom i u njoj veš i četkice za zube user posted image dve godine nismo znali da li je tata živ.. pustite to, žene...

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.4.2011 10:20:02 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 778
20.4.2011 10:18:25   
Lu
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: verolino

Tacno Luuser posted image  
Ali problem je u samom terminu.
Izbeglica je onaj koji je primoran da napusti ognjiste zarad sopstvene egzistencije. Izbeglica nije onaj koji unovci svoje imanje poprilicno dobro i preseli se u Srbiju (ili ti neku drugu zemlju, nebitno).

I ovo je tacno.

Slažem se da ne trebaju da primaju pomoć od države, to je njihova odlukauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 779
20.4.2011 10:20:08   
krixtina
Na ovom forumu ima raznih nacionalnosti i ja ih sve postujem, ali ovo je drzava Srbija i prioritet te drzave trebalo bi uvek da bude dobrobit Srba, a takodje i onih koji se osecaju Srbima. Kad tako pocnemo funkcionisati stvari ce krenuti nabolje.
                                                                                                                               ja bi samo da dodam da bi drzava trebala da gleda dobrobit drzavljana srbije,a ne srba.od toga sto ja pripadam nacionalnoj manjini ipak sam drzavljanin srbije,preci su mi rodjeni ovde,muz mi ratovao na kosovu,a ipak smo drzavljani drugog razreda...barem po meni...  

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 780
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:21:13   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 781
20.4.2011 10:28:52   
Lu
Pa Gagi Vučko o tome upravo i priča, ako je u BL većinski narod Srbi moraju da se udovolje nacionalni interesi da se uposle manjinski narodi (Muslimani, Hrvati, Jevreji...) a nisu bitne kvalifikacije ili udaljenost od drugog grada...

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 782
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:31:32   
Brisani korisnik

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 783
20.4.2011 10:33:14   
Anoniman

Ali Verolino, i taj koji je prodao svoju kuću ili nešto drugo, bio je primoran da napusti svoj grad-selo i uspio je da proda za razliku od nekih koji su pobjegli bez ičega u zadnji tren, koji su možda mislili da neće morati da idu, pa zar trebamo kriviti te ljude što su uspjeli na vrijeme da oduuser posted image  

Ne ne ne.....Vec sam objasnila....Ovo sad stvara zabunu. Ajd jos jednom. Postoje tri slucaja koja se u Srbiji smatraju izbeglicama, a samo dva su opravdana:
1) Proterani sa ognjista i kojima je oduzeta imovina (uzasuser posted image )
2) proterani sa ognjista, ali uspeli da prodaju imaovinu i zapocnu novi zivot ovde (opravdano, pa nece valjda pustiti da im sve propadne, a imaju mogucnost reizgradnje solidnog zivota). Mi imamo prijatelje iz Osjeka sa ovakvom pricom. Ona Hrvatica, on Srbin. Kad je pocelo zakuvavanje dosli su joj na kucni prag i rekli da zna sta joj sledi ako ga ne ostavi. Ona nije htela i pocelo je njihovo potucanje preko Bosne, Madjarske, pa do Srbije. U jednom momentu su sedeli na klupi u Somboru sa dvoje male dece i plakali, jer nisu imali para ni prenociste da plate. Bog ih je sam pogledao (ali to je vec druga prica). Posle deset_ godina prodali su svoju kucu i kupili ovde drugu. Propatili su uzasno, ali nisu bili lenji i cekali da im nesto padne sa neba. Ja bih takvim ljudima dala sve beneficije na ovom svetu. E, ali, medju ovom grupom vec ima bahatih, lenjih, iliti, kako kaze Lanajelena-snalazljivihuser posted image  Ali opet su izbeglice i meni je zao zbog toga
3) Oni koje je ne zalim-prodaju svoja imanja pre ratne situacije (ovo se posebno desavalo na Kosovu; znam lika kome su stan u Pristini Siptari platili 300000evra i on je kupio tri stancuge u Novom Sadu za te pare). A sta se onda desava. Na sam spomen da je Kosova on dobija status izbeglice, a to nije tacno. Istih ovakvih situacija je bilo i sa ljudima iz Bosne i Hrvatske. U Srbiji su dobili iste beneficije kao i prave izbeglice-kucne potrebstine, knjige za skolovanje dece, skolske pribore, zaposlenja i sl.
To je nepravedno i niko me ne moze ubediti u suprotno.

< Poruku je uredio verolino -- 20.4.2011 10:38:55 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 784
20.4.2011 10:34:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: krixtina

Na ovom forumu ima raznih nacionalnosti i ja ih sve postujem, ali ovo je drzava Srbija i prioritet te drzave trebalo bi uvek da bude dobrobit Srba, a takodje i onih koji se osecaju Srbima. Kad tako pocnemo funkcionisati stvari ce krenuti nabolje.
                                                                                                                               ja bi samo da dodam da bi drzava trebala da gleda dobrobit drzavljana srbije,a ne srba.od toga sto ja pripadam nacionalnoj manjini ipak sam drzavljanin srbije,preci su mi rodjeni ovde,muz mi ratovao na kosovu,a ipak smo drzavljani drugog razreda...barem po meni...  

Drugog redauser posted image
Ma nisteuser posted image

(odgovor članu krixtina)
  Direktna veza do poruke: 785
20.4.2011 10:36:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagi

Banjaluka jeste srpski grad vecinsko stanovnistvo,ali hrvati i muslimani su ovde zasticeni ,ne bitno sta je u pitanju.meni je to ok.Svako danas ima pravo da radi ne bitno sta je po nacionalnostiuser posted image

Naravno, ako je dovoljno kvalifikovan za to. A sta kad nije???U tome je problem.

Direktna veza do poruke: 786
20.4.2011 10:36:25   
*Alexx*

Amin. Ja sam izbeglica. Preko noći smo se spakovali i otišli. Preko noći sam promenila život iz korena. Mama je ostala, uspela da proda stan. Da nije bilo nje, mi bismo sad živeli kao podstanari, ili kako već. Dok mama nije prodala taj stan, potucali smo se po rođacima u Beogradu. Mi smo imali sreću.
Moji rođaci, koji su proterani za vreme Oluje, nisu imali ništa, bežali su da spasu živu glavu. Vratili se, žive kao psi, mojoj baki razbijaju prozore na kući svako malo.
Dajte, ljudi, manite se izbeglica, nisu izbeglice ništa krive što je u Srbiji loše.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 787
20.4.2011 10:38:15   
Ana RR
Tako je, Alex.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 788
20.4.2011 10:39:01   
Lu

3) Oni koje je ne zalim-prodaju svoja imanja pre ratne situacije (ovo se posebno desavalo na Kosovu; znam lika kome su stan u Pristini Siptari platili 300000evra i on je kupio tri stancuge u Novom Sadu za te pare). A sta se onda desava. na sam spomen da je Kosova on dobija status izbeglice, a to nije tacno. Istih ovakvih situacija je bilo i sa ljudima iz Bosne i Hrvatske. U Srbiji su dobili iste beneficije kao i prave izbeglice-kucne potrebstine, knjige za skolovanje dece, skolske pribore, zaposlenja i sl.

Ovo je već druga priča, sa druge strane zakona, tu vrstu "snalažljivosti" ne opravdamauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 789
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:39:36   
Brisani korisnik

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 790
20.4.2011 10:39:54   
minavb
3) Oni koje je ne zalim-prodaju svoja imanja pre ratne situacije (ovo se posebno desavalo na Kosovu; znam lika kome su stan u Pristini Siptari platili 300000evra i on je kupio tri stancuge u Novom Sadu za te pare). A sta se onda desava. na sam spomen da je Kosova on dobija status izbeglice, a to nije tacno. Istih ovakvih situacija je bilo i sa ljudima iz Bosne i Hrvatske. U Srbiji su dobili iste beneficije kao i prave izbeglice-kucne potrebstine, knjige za skolovanje dece, skolske pribore, zaposlenja i sl.

Tacno, postoji i ova kategorija. E sad, SLoba je sebi povecavao glasacko telo tako sto je svima davao ista prava (osim prognanicima, oni nisu imali nikakva). Zato su ovi tretirani isto kao i oni koju su stvarno bezali od rata.Postoji u Kraljevu citavo naselje, mala Albanija se zove, gde su jos od '80. ljudi sa Kosova poceli da kupuju placeve i grade kuce. Ko zna koliko ih jos ima. E to nije fer, ali to je SLoba kriv.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 791
20.4.2011 10:40:08   
*Alexx*
Mene samo interesuje ko će biti u komisiji da odluči ko je prava izbeglica, a ko nije. user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 792
20.4.2011 10:41:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Tacno, postoji i ova kategorija. E sad, SLoba je sebi povecavao glasacko telo tako sto je svima davao ista prava (osim prognanicima, oni nisu imali nikakva). Zato su ovi tretirani isto kao i oni koju su stvarno bezali od rata.Postoji u Kraljevu citavo naselje, mala Albanija se zove, gde su jos od '80. ljudi sa Kosova poceli da kupuju placeve i grade kuce. Ko zna koliko ih jos ima. E to nije fer, ali to je SLoba kriv.user posted image

Ovo je tako tacnouser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 793
20.4.2011 10:41:58   
Lu

Banjaluka jeste srpski grad vecinsko stanovnistvo,ali hrvati i muslimani su ovde zasticeni ,ne bitno sta je u pitanju.meni je to ok.Svako danas ima pravo da radi ne bitno sta je po nacionalnostiuser posted image

Meni nije u redu da neko dobije posao samo zato što na tom radnom mjestu mora da bude osoba s određenom nacionalnosti a ne sa određenom školom!

Direktna veza do poruke: 794
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:42:02   
Brisani korisnik

Direktna veza do poruke: 795
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:43:28   
Brisani korisnik

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 796
20.4.2011 10:44:08   
Vučko.ba.
I to ja isto mogu reći Gagi za srbe koji rade u Sarajevu...njima je bolje nego meni koja sam kao većinska u ovom gradu.
Gagi očigledno nisu dobro pročitala moj post, ja sam navela primjer Sarajevo, znaš li ti koliko srba iz RS radi u Sarajevu, 50% sigurno, ali rekoh ti primjer da moja drugarica koja je srpkinja a živi u Sarajevu ne može raditi u državnoj instituciji jer ne živi u RS nego u federaciji

Tako je isto sa Banja Lukom i Mostarom gdje su smještene državne institucije.
Ja bih znači trebala iz Sarajev ići u Banja Luku da radim, radila sam već u Istočnom Sarajevu upravo zato što sam tamo ja iz reda manjinskog naroda, i trebalo mi je do posla sat vremena, isto ko što treba onome sa Pala do Sarajeva

Da u pravu si svako ima pravo da radi, ali na žalost kod nas se ne gleda kvalifikacija nego pripadnost toru ili naciji...e pa kad smo stoka i trebaju nam torovi

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 20.4.2011 10:45:08 >

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 797
20.4.2011 10:45:15   
minavb

Vi ljudi niste svjesni sta su izbjeglice prosle zato sutite,moja sestra od 20 godina je dosla od Knina do Banjaluke pjeske da je ne bi ubili.Zato niste svjesni sta pricate.

Gagi, moji su prognani iz Hrvatske. Brat mi je na bicikli presao most na Uni neposredno pre rusenja. Znam sta pricam. Dedina kuca spaljena, tetkina spaljena, ostale opljackane i polupane, tecina majka tucena i zlostavljana jer je ostala u kuci, posle je cuvali plavi slemovi... Znam vrlo dobro sta pricam. Ni fotografije nisu poneli, i to im bilo najzalije, sto nemaju fotografije svoje dece kad su bili bebe.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 798
20.4.2011 10:45:53   
Anoniman

Meni nije u redu da neko dobije posao samo zato što na tom radnom mjestu mora da bude osoba s određenom nacionalnosti a ne sa određenom školom!

To je tacno muslimanima je bolje ovde nego nama Srbima vjerujte mi

Pa o tome se radi. Bem ti drzavu koja ne vodi racuna o svom vecinskom stanovnistvu.

Direktna veza do poruke: 799
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:45:57   
Brisani korisnik

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here