|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
20.4.2011 10:46:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: gagi

Vi ljudi niste svjesni sta su izbjeglice prosle zato sutite,moja sestra od 20 godina je dosla od Knina do Banjaluke pjeske da je ne bi ubili.Zato niste svjesni sta pricate.

Gagi, moji su prognani iz Hrvatske. Brat mi je na bicikli presao most na Uni neposredno pre rusenja. Znam sta pricam. Dedina kuca spaljena, tetkina spaljena, ostale opljackane i polupane, tecina majka tucena i zlostavljana jer je ostala u kuci, posle je cuvali plavi slemovi... Znam vrlo dobro sta pricam. Ni fotografije nisu poneli, i to im bilo najzalije, sto nemaju fotografije svoje dece kad su bili bebe.

Strasno sta su neki ljudi proziveli..Strasnouser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 801
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:47:33   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 802
20.4.2011 10:48:15   
Vučko.ba.
Verolino neću se složiti s tobom, država treba voditi računa o svojim državljanima bez obzira na ime, prezime, boju kože i sl

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Direktna veza do poruke: 803
20.4.2011 10:49:38   
minavb
Jeste Verolino. Zato ja ne verujem u kosmicku ravnotezu, u Boga. To sam ti onomad pricala. Nadam se da ti je sad jasno. Tolika njihova patnja, tolika patnja njihove dece, razruseni grobovi predaka da se ne zna gde su, i na kraju da umru u takvim mukama gde ih jos neko prezire sto su prognani... nema ga, i nema ravnoteze.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 804
20.4.2011 10:50:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

Verolino neću se složiti s tobom, država treba voditi računa o svojim državljanima bez obzira na ime, prezime, boju kože i sl

Da, dokle god ne zapostavlja svoje vecinsko stanovnistvo zarad manjinskih interesa.
Pogledajmo malo Evropu. Da li sme neko od manjina tamo da se buca...Naravno da ne sme. Cute kao bube. Samo je u Srbiji svaki manjinac Marko Kraljevic. I za sta se bune???Je l' ih neko maltretira???Je l' ih neko dira???Ne!!!!

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 805
20.4.2011 10:50:34   
Ana RR

E sa ovim se slažem!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 806
20.4.2011 10:51:08   
bubulence
e imam i ja da kazem koju na temu izbeglica i nacionalnih manjina...
da krenemo od izbeglica.... postujem, saosecam... ali sa jako malo njih... muka mi je bre sto posle 20 godina oni jos uvek zive kao 'izbeglice'. mi smo u 'ono' vreme primili coveka izbeglicu (imao je oko 40 i koju godinu) u kucu kod bake i deke na selu. UZAS. ustane covek ujutro i kaze mojoj baki 'zar kafa jos nije gotova user posted image '? a kada ga je moj tata jednom telefonom zamolio da pomogne deki oko baste rekao je 'a ne mogu ti ja to, ja sam gospodin covek, tamo sam ostavio kucu na dva sprata'. uh, kada se samo setim tatine face. oterali smo ga posle 2-3 meseca, idi pa budi gospodin covek na ulici, kod nas jedes, pijes, spavas za dz, doveo posle zenu, cerku i zeninu sestru, nije ni pitao da li mogu da ostanu a ostale su. onda u hotelu na Fruskoj gori su do pre 2-3 godine bile izbeglice, opet besplatan smestaj, hrana,... a kada ih neko pita da nesto urade nema sanse, to je ispod casti. e pa i srbima je ispod casti da idu, kopaju, ciste ali ako to ne urade nece jesti a za izbeglice mora biti. ma muka mi je od takvih. moj tata kao direktor jednog sektora nekada dobro drzece fabrike trazi dva radnika pa mu iz opstine stigne da mora da primi izbeglice, a sto je najgore niko od njih nije skolovan za taj posao i odbijaju da rade za platu od tada 350 maraka... a nasi jadni cekaju godinama gladni da se raspise konkurs i na kraju izvise jer eto, nisu izbeglice... problem Srbije je sto su Srbi najmanje bitni...
a za manjine sam posebno ogorcena... da se razumemo, kuma mi je katolkinja, kao i najbolji drug, moja svekrva... znaci nemam nista apsolutno nista protiv bilo koje vere ali mi je muka kada npr odem u SU kod muzevljeve rodbine i ne mogu nisakim da pricam jer ne znaju srpski. eeeeeej, pa vi zivite u srbiji, ova zemlja vas hrani, skolujete decu tu sutra i oni treba da dobiju posao u nekoj ustanovi a rec jednu ne znaju da kazu... pa idite vi slobodno u Madjarsku pa tamo parlajte taj vas lepi jezik koliko hocete, njima uzimajte radna mesta... i opet nasa drzava dozvoljava i zaposljava nekoga ko ne zna da kaze 'dobar dan' . jedna opstina u okolini NS placa Cigancicima ekskurzije, knjige... jer su manjina, a koliko nase dece ne moze na ekskurziju, kako nasi ljudi kupe knjige??? moj drugar policajac ne sme Slovaku da naplati kaznu iako je vozio ne vezan, bez naocara i bez icega od opreme, ali on je Slovak i ako mu naplati bice da ih ne volimo jer su manjina... a ko bre nas voli user posted image user posted image user posted image ???
e to je problem u Srbiji..
opet se izvinjavam na ovolikom postu....

Direktna veza do poruke: 807
20.4.2011 10:51:09   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: verolino

Pa o tome se radi. Bem ti drzavu koja ne vodi racuna o svom vecinskom stanovnistvu.

Bem ti državnu koja ne vodi računa o SVIM svojim stanovnicima. Ja tebe ne razumem.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 808
20.4.2011 10:51:14   
Lu

Ja bih znači trebala iz Sarajev ići u Banja Luku da radim, radila sam već u Istočnom Sarajevu upravo zato što sam tamo ja iz reda manjinskog naroda, i trebalo mi je do posla sat vremena, isto ko što treba onome sa Pala do Sarajeva

A u istom graduuser posted image
Što bi jednostavno kad može komplikovano i još će da daju i putne troškove, odvojen život...user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

Direktna veza do poruke: 809
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:51:59   
Brisani korisnik

Direktna veza do poruke: 810
20.4.2011 10:52:51   
*Alexx*

Da, dokle god ne zapostavlja svoje vecinsko stanovnistvo zarad manjinskih interesa.
Pogledajmo malo Evropu. Da li sme neko od manjina tamo da se buca...Naravno da ne sme. Cute kao bube. Samo je u Srbiji svaki manjinac Marko Kraljevic. I za sta se bune???Je l' ih neko maltretira???Je l' ih neko dira???Ne!!!!

Pogledaj malo Francusku.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 811
20.4.2011 10:53:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Pa o tome se radi. Bem ti drzavu koja ne vodi racuna o svom vecinskom stanovnistvu.

Bem ti državnu koja ne vodi računa o SVIM svojim stanovnicima. Ja tebe ne razumem.

Evo sad cu da ti objasnim. Ja sam iz Srema, opstina St. Pazova-mislis li da ima Slovaka koji nema posao, a zeli da radi, a? A pitaj me koliko je Srba sa istim problemom!

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 812
20.4.2011 10:53:18   
bubulence

e verolino ja se slazem u potpunosti sa tobomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 813
20.4.2011 10:54:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bubulence

problem Srbije je sto su Srbi najmanje bitni...

user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 814
20.4.2011 10:55:48   
Lu

Jeste Verolino. Zato ja ne verujem u kosmicku ravnotezu, u Boga. To sam ti onomad pricala. Nadam se da ti je sad jasno. Tolika njihova patnja, tolika patnja njihove dece, razruseni grobovi predaka da se ne zna gde su, i na kraju da umru u takvim mukama gde ih jos neko prezire sto su prognani... nema ga, i nema ravnoteze.

To nije napravio Bog, to su napravili ljudi, LJUDI- LJUDIMA!
Ajde da ne uplićemo još i Njega u sve ovouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 815
20.4.2011 10:56:26   
Anoniman

Pogledaj malo Francusku.

I ne vidim da ce bilo sta dobitiuser posted image  
A da se razumemo, u Francuskoj nije manjina tretirana kao u Srbiji. O tome vec peti put postujem.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 816
   [Obrisana poruka]
20.4.2011 10:57:15   
Brisani korisnik

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 817
20.4.2011 10:57:21   
Vučko.ba.
Verolino živim u mnogo kompleksnijoj državi nego što je Srbija, u Srbiji je većinski narod Srbi i to stoji niti to ko osporava

u BiH imaš tri većinska naroda, srbe, hrvate i muslimane, i šta sad, svako bi da pravi svoju državu od te jedne . OK vjerujete mi ja se slažem majke mi moje, napravite, al onda nema da ja idem da radim u Banja Luku, niti u Mostar, nego u Sarajevu , kad ovi napuste ta radna mjesta, odnosno neće više oni moći raditi i uzimati pare u Sarajevu. Al pazi sad , oni bi da naprave al da ne napuštaje tako lijepe plate i beneficije. To je dvoličnost, narod su podijelili, strpali u torove radi vlastitih sitnih interesa, djecu , ma kakvu djecu 68 koljeno su obezbjedili, i dokle god je narod stoka njima je fino.

Ja trenutno jedino da bi radila npr na sudu ili tuzilastvu za šta sam se školovala mogu jedino da se razvedem, pa da neđem sebi curu i da kažem da sam lezbejka i da zato ne mće da me prime na posao ...da vidiš kako bi ga preko noći dobila jer bi mi se ugrozila "neka" prava

ma pun mi je k.... naroda ovako glupog a političarima skidam kapu svaka im dala

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 818
20.4.2011 11:00:34   
Anoniman

u BiH imaš tri većinska naroda, srbe, hrvate i muslimane, i šta sad, svako bi da pravi svoju državu od te jedne . OK vjerujete mi ja se slažem majke mi moje, napravite, al onda nema da ja idem da radim u Banja Luku, niti u Mostar, nego u Sarajevu , kad ovi napuste ta radna mjesta, odnosno neće više oni moći raditi i uzimati pare u Sarajevu. Al pazi sad , oni bi da naprave al da ne napuštaje tako lijepe plate i beneficije. To je dvoličnost, narod su podijelili, strpali u torove radi vlastitih sitnih interesa, djecu , ma kakvu djecu 68 koljeno su obezbjedili, i dokle god je narod stoka njima je fino.

Jos u prvom postu sam rekla sta mi najvise smeta-primer-dve osobe, jedna ima bolje kvalifikacije, ali ce se prednost dati onoj koja je manjina, da bi se zadovoljili njeni interesi. To se u Srbiji svakodnevno radi. I onda se krosnja siri. Taj ko se zaposli, zaposljavace svoje, jer se manjine drze cvrsto (sto je jako lepo), ali ne vidim gde je tu mesto Srbinu sa skolom????
Govorim o Srbiji.

Direktna veza do poruke: 819
20.4.2011 11:01:28   
minavb
Na kraju cemo da se delimo na Srbe arijevce i Srbe ostale?
Lu, nisi me razumela. Boga za mene nema, jer ne mogu da shvatim da moze da dozvoli da se ti ljudi tko muce, i na kraju tako razbole i toliko muce do smrti. Takav kraj nisu zasluzili.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 820
20.4.2011 11:02:55   
*Alexx*
Jos u prvom postu sam rekla sta mi najvise smeta-primer-dve osobe, jedna ima bolje kvalifikacije, ali ce se prednost dati onoj koja je manjina, da bi se zadovoljili njeni interesi. To se u Srbiji svakodnevno radi. I onda se krosnja siri. Taj ko se zaposli, zaposljavace svoje, jer se manjine drze cvrsto (sto je jako lepo), ali ne vidim gde je tu mesto Srbinu sa skolom????
Govorim o Srbiji.

Isti princip je i po stranačkom nivou, rodbinskom, ne smo po manjinama. Tebi smeta samo jedna dimenzija, meni smetaju sve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
20.4.2011 11:03:13   
Anoniman

Na kraju cemo da se delimo na Srbe arijevce i Srbe ostale?

user posted image user posted image user posted image user posted image
Necemo, zato sto se Madjar nikada nece osecati kao Srbin.
Tako da postoje samo Srbi arijevciuser posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 822
20.4.2011 11:04:35   
Anoniman

Govorim o Srbiji.

Isti princip je i po stranačkom nivou, rodbinskom, ne smo po manjinama. Tebi smeta samo jedna dimenzija, meni smetaju sve.

To nije tacno. Ne donosi zakljucke unapred. O drugim dimenzijama nismo pricali. Ja sam "visedimenzionalno" nezadovoljna politikom Srbije.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 823
20.4.2011 11:04:48   
minavb
Vero, pricasmo o izbelicama i sl, ne o manjinama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 824
20.4.2011 11:04:49   
Vučko.ba.
Pa onda te ne kontam jer je to isti problem ovdje samo su ovdje svi i većina kad treba a najčešće su manjina i vrloooooo ugroženi to je čudo jedno od ugroženosti

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here