isidora88
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: lanajelena Meni ne smetaju izbeglice zbog toga sto imaju bolje pozicije,pa ko je nama kriv sto smo smotani pa ne znamo da se snadjemo,meni smeta ne kultura pojedinih brdjana Meni smeta. Smeta mi kako se drzava 90-tih postavila prema odredjenim izbeglicama, za koje se zna sta su radili (neko spomenu ratne pljackase) i onda doobili privilegije careva. Dakle, sistem pomaganja izbeglica je isao na GRO. Nije se ispitivalo ko ima, a ko nema. Jeste, otisli su sa ognjista, ali ja istinski zalim samo one koji su ga izgubili, a ne one koji su utrostrucili pare od nekretnina prodajuci ih Siptarima (ovo govorim za Kosovo) i kupovali za jedan stan u Pristini, tri stana u Beogradu. Znam tri takva primera. Dalje, sto se tice izbeglica iz Bosne i Hrvatske, skoro svi koji su dosli nisu se bre latili "motike", nego sverca toalet papira. U selu u kom sam odrasla, samo jedna porodica koja je dosla latila se pravog posla, a dosli su iz Hrvatske sa traktorom i plastenikom-to su uspeli da sacuvaju, sve ostalo im je propalo. I onda mi je bilo drago kad je Ministarstvo njihovu decu poslalo na letovanje u Rusiju...Ali mi nije bilo drago, kada ''''''''93-''''''''94 godine brat i ja nismo imali ni za kiflu, a izbeglicka deca kupovala pljeskavice, a njihove tate govorile mom-Ti si Savo seljooo, ne umes da se snadjes. A ovaj moj savio grbachu do zemlje, da bi posteno hleb zaradio i da se niko ne osteti. Pa onda Seseljevci koji dolaze sa parom izbeglica i merkaju tatinu bastu i kazu mu da ce mu to biti oduzeto zarad njih. Nemaju gde da zive. Pa povlacenje po vezama..I zato ne podnosim ono sto Toma Nikolic predstavlja, jer se svega secam-nervnog sloma moga oca..Ma sto im majki je*em!!!! Moja mati je morala dodatno da cisti po kucama da bi nam kupila knjige, a oni su ih od drzave dobijali za dz. Znaci, ja im ne bih dala nista! U stvari, zna se kome bih. Drugo, citav drzavni sistem se bazira na zadovoljavanju izbeglickih potreba i potreba nacionalnih manjina. Zasto???I dokle bre vise!!!!???Ako u opstini ST. Pazova na razgovor za posao dodju Srbin i Slovak, a pri tom Srbin ima malo bolje kvalifikacije, oni ce ipak primiti Slovaka, da bi se zadovoljila nacionalna manjina. Ja se jezim na sistem!!!!!!!!Na ovom forumu ima raznih nacionalnosti i ja ih sve postujem, ali ovo je drzava Srbija i prioritet te drzave trebalo bi uvek da bude dobrobit Srba, a takodje i onih koji se osecaju Srbima. Kad tako pocnemo funkcionisati stvari ce krenuti nabolje.