|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br...
14.4.2011 10:57:13   
Tea2
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: BubaMira

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Mislim da treba da zaobiddjemo PDV na stvari za bebe i ostalo. Rasplinuce se, nece biti nista od toga. Ja sam optimista da ovo moze da se izvede pod uslovom da im se ne traze pare (ili da se istih odreknu) nego da se izvrsi neka revizija kako se i kome dodeljuje bolovanje, a onima kojima ne mogu da dodele isto obezbede adekvatnu negu u vrticima ili izdvojeno odeljenje bar u jednom na podrucju grada ili opstine gde ce biti obezbedjena adekvatna ishrana. Ako se bolovanje uskrati adekvatnijom kontrolom onima kojima zaista nije neophodno a da onima cija deca realno imaju problem, njima dodje na isto.

Reče ona , i ja rekoh amin . Bravo , Mišonjo .

A  ja kazem da sacekate da Nena i ja dobijemo produzenje, pa nek onda rade revizije i sta god.
Plasim se da ne poostre kriterijume, a da ipak ne prosire listu dijagnoza za prodizenje.

???????????????????????????????????????????????????????

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 76
14.4.2011 11:02:19   
Anoniman
Meni bolovanje ističe krajem meseca, i neću ići na komisiju da ga produžim. Dete mi je, hvala Bogu zdravo, još uvek ne hoda, ali ima ko da ga čuva.
 Naravno da se slažem da je bezveze što se produžuje bolovanje samo mamama čija deca imaju neke motoričke probleme, odnosno sa nalazom fizijatra, a sve ostale bolesti po njima ne zahtevaju maminu negu. Nisam ni pravnik ni lekar, ali ako ikako mogu da pomognem tu sam.

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 77
14.4.2011 11:02:46   
minavb
Tea, zaglavila ti se tipka na tastaturi.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 78
14.4.2011 11:19:23   
Tea2
mina,mislila sam da su ovde svi dobrodosli....i ravnopravni...Zasto si ironicna,ako vec vidis da sam ja necim povređena?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 79
14.4.2011 11:21:36   
minavb
Ironicna? Htedoh da se nasalim, nista vise. A sta je tebe povredilo?

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 80
14.4.2011 11:28:22   
Tea2
Ma nije vazno....Kada se pažljivo čita,sve je jasno.
Ja sam tu za svakog kome mogu pomoći na bilo koji način.I ovde...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 81
14.4.2011 12:13:28   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: majathegreat

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Vec sam negde pisla onarj mladi politicar Vulin se zalaze za trudnice,porodilje,decu njega treba kontaktirati

ufff socionaci!

podržavam vas bez politike molim!

Majo nazalost ne moze bez njih user posted image ...moraju da se medjusobno podzapaju da bi ovako nesto doslo na dnevni red u skupstini

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 82
14.4.2011 12:49:33   
Anoniman
Ja sam jednom jednu svoju storiju progurala u novine , i izgurala svoje (pomoglo se jednoj porodici kojoj je pomoć bila potrebna) . Uradila sam to ovako KLIK - VEČERNJE NOVOSTI

Onda , imamo i ovo : Prva TV

Dakle , lako je progurati se u medije , ali se treba znati s' čim se gura i ko gura . I naravno , ŠTA guramo .

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 83
14.4.2011 13:00:30   
Tea2
Lako je dospeti u novine i na televiziju,tu si zaista u pravu.Ako vec godinama nema para za placanje 100% trudnickog-a o tome se zaista govori kao o velikom problemu,mislim da tek nema sanse da se donose uredba kojom bi se prosirila lista dijagnoza za produzetak porodiljskog.Mislim da ce se samo jos vise poostriti i onako strogi kriterijumi.Ljudi,zivimo u drzavi Srbiji!!!Mnogo toga bi moralo da se menja u vezi sa zastitom materinstva...ali-nema para!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 84
14.4.2011 13:05:35   
Anoniman
E pa ima da ima para ! Mamicu im , pa nek nama majkama daju one pare koje troše na friziranje ! Plaćaju im se frizure o trošku države , pu ! Nek se svaka odrekne po jednog friziranja nedeljno , pa će biti i za naših 100% ! user posted image

Maaaa joooj , što još neko nije kao ja pa da se digne kuka i motika !

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 85
14.4.2011 13:12:39   
prolece
Što ne reče odmah da ti treba kuka i motika?!
Vi tražiste doktore i pravnike. Pa sam pomislila da hoćete civilizovano.
A kuke i motike možemo odmah, pa u Nemanjinu. Evo ja završavam u 15h, dole sam do 15:15. ali sumnjam da bi smo time nešto dobili, sem možda batina i šmrkova.

< Poruku je uredio prolece -- 14.4.2011 13:15:54 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 86
14.4.2011 13:15:33   
Anoniman
Pa ja bih civilizovano ušla sa stomakom do zuba u "Vojkanov" frizerski salon i rekla "od onih para za trudnice koje ove gospođe upravo troše na svoje ladne trajne - ja želim jedan minival" . Pa bi se malo škljocalo makazama po ministarskim glavama , a malo fotoaparatima . I bila bi srećna što sam bar nešto pokušala .

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 87
14.4.2011 13:17:58   
prolece
user posted image user posted image user posted image 'de ćeš minival? nije dobro za kosu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
14.4.2011 13:19:51   
Olga75
para nema ali ima
treba smo biti dovoljnoi bezobrazan
a ovo za porodiljsko nije bezobrazluk , to je potreba
io boli me djon sto je u Evropi porodiljsko 24 nedelje
ionako mi nismo tamo

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
14.4.2011 13:23:49   
Lu
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Pa ja bih civilizovano ušla sa stomakom do zuba u "Vojkanov" frizerski salon i rekla "od onih para za trudnice koje ove gospođe upravo troše na svoje ladne trajne - ja želim jedan minival" . Pa bi se malo škljocalo makazama po ministarskim glavama , a malo fotoaparatima . I bila bi srećna što sam bar nešto pokušala .

user posted image
E a bez zezanja, mediji su čudouser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 90
14.4.2011 13:29:34   
minavb
IZVORNA PORUKA: Olga RR

para nema ali ima
ionako mi nismo tamo

U nekim evropskim zemljama je duze nego kod nas. Ne secam se tacno gde, ali cak moze i tata da dobije odsuistvo kad mama krene posao pa dete tek sa 3 godine krene u vrtic koji inace mnogo kosta.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 91
14.4.2011 13:31:13   
Tea2
Olga,naravno da je potreba.I ima para...Samo mislim da ovako nesto kod nas ne prolazi i da se na ovakvim stvarima samo kupe politicki poeni ,a da retko ko zaista i brine o materinstvu.I zaista bi bilo ljudski prosiriti listu.
Moja sestra koja zivi u Londonu kaze da tamo majka koja radi mora imati dadilju,a dadilju placa drzava.I to moze da bude resenje,ali u jednoj bajkovitoj Srbiji.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 92
14.4.2011 13:32:22   
Anoniman
Zaista mislim da su šanse minimalne da ovo MI uspemo. Treba dati ovaj link nekom novinaru koji voli da diže prašinu i moliti se da se ovo dopadne nekom lekaru, političaru, pravniku u usponu koji u ovome (ako uspe) vidi svoj uspeh i svoju korist. 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 93
14.4.2011 13:32:24   
Olga75
Mina , znam da je u Bugarskoj preko 400 dana

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 94
14.4.2011 13:39:38   
Brand new mama

para nema ali ima
ionako mi nismo tamo

U nekim evropskim zemljama je duze nego kod nas. Ne secam se tacno gde, ali cak moze i tata da dobije odsuistvo kad mama krene posao pa dete tek sa 3 godine krene u vrtic koji inace mnogo kosta.

Sto se toga tice,Njemacka je super to izdefinisala(bar mi se cini).Oba roditelja imaju pravo na "porodiljsko",od toga majka 12 mjeseci,a otac 2,sve u sklopu prve godine bebinog zivota,a zena moze naknadno da uzme 2 godine neplacenog,sa tim da je ceka posao.Od prosle godine je u nekim Njemackim drzavama vrtic besplatan i poceli su u nekim vrticima da uzimaju klince od dve godine.A da- mame koje i ne rade dobijaju godinu dana 300 eura mjesecno.I ovdje postaje dadilje koje su poprilicno skupe,tzv Tagesmutter,kod kojih u prosjeku cuvanje djeteta po pola dana kosta preko 400 eura,sto je taman koliko plata koju majka moze na nekom poslicu koji traje pola dana zaraditi.Ali nebitno, stvarno je vrijeme da se oni koji se busaju u grudi zbog bijele kuge napokon urade nesto vise sem obicne demagogije.Da li neko zna kako bi se mogao ubaciti u pricu UNICEF ili Crveni krst? Oni su zapoceli i pricu oko poostravanja zakona za zlostavljanje zena sa opsirnijom anketom i na kraju je bar zakon promjenjen.

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 95
14.4.2011 14:15:09   
Verus
Slazem se, ali MI mozemo da bar to prosledimo dignemo prasinu itd.  Hajde zenice da ne odustajemo pre nego sto je ista poceto!!!  Moj moto u zivotu je da neces znati ako nisi probao i da UVEK moras pokusati i NIKAD ne odustati bez obzira na prepreke.  IDem da citam=da li nam se javio neki pravnik?
IZVORNA PORUKA: Tash

Zaista mislim da su šanse minimalne da ovo MI uspemo. Treba dati ovaj link nekom novinaru koji voli da diže prašinu i moliti se da se ovo dopadne nekom lekaru, političaru, pravniku u usponu koji u ovome (ako uspe) vidi svoj uspeh i svoju korist. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 96
14.4.2011 14:20:52   
minavb
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

para nema ali ima
ionako mi nismo tamo

Sto se toga tice,Njemacka je super to izdefinisala(bar mi se cini).Oba roditelja imaju pravo na "porodiljsko",od toga majka 12 mjeseci,a otac 2,sve u sklopu prve godine bebinog zivota,a zena moze naknadno da uzme 2 godine neplacenog,sa tim da je ceka posao.Od prosle godine je u nekim Njemackim drzavama vrtic besplatan i poceli su u nekim vrticima da uzimaju klince od dve godine.A da- mame koje i ne rade dobijaju godinu dana 300 eura mjesecno.I ovdje postaje dadilje koje su poprilicno skupe,tzv Tagesmutter,kod kojih u prosjeku cuvanje djeteta po pola dana kosta preko 400 eura,sto je taman koliko plata koju majka moze na nekom poslicu koji traje pola dana zaraditi.Ali nebitno, stvarno je vrijeme da se oni koji se busaju u grudi zbog bijele kuge napokon urade nesto vise sem obicne demagogije.Da li neko zna kako bi se mogao ubaciti u pricu UNICEF ili Crveni krst? Oni su zapoceli i pricu oko poostravanja zakona za zlostavljanje zena sa opsirnijom anketom i na kraju je bar zakon promjenjen.

Lepo sam ja rekla, da nam je svabo ostalo posle '45. , gde bi nam bio kraj!user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 97
14.4.2011 15:35:14   
Verus
Imam utisak da se ovo sve shvatilo kao neka sala=ili ja samo par njih ovo shvatilo ozbiljno?  Vidim da vecina zeli da podrzi i potpise ali ne moguda verujem da od hiljade clanova RR samo mala saka njih misli da nesto treba uraditi?

I manite se drugih zemalja, treba gledati sta uraditi za nas=ja mislim da je godinu dana sa detetom koje je zdravo sasvim dovoljno, pa makar i 65% posto od plate ili koliko vec zena dobije, ipak ne radi za to vreme=i to pod uslovom da joj je radno mesto zagarantovano kada se vrati.  ALI TO nije tema.

Olga=jel ti mozes napraviti listu stvari od koje deca da kazemo boluju i gde bi trebalo nekoliko meseci da budu duze sa mamom?

IMa li pravnik voljan da sastavi pismo? Pa makar i za novine/TV?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 98
14.4.2011 15:40:10   
Olga75
mogu da pronadjem pravilnik i da ga ispregledam ali na kraju ce biti samo moje misljenje kojoj deci treba produziti negu
neka se mame javljaju pa cemo iztrijazirati ali bih volela da MN ili jos neko radi istu stvar da mozemo da uproedimo

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 99
14.4.2011 15:41:14   
Lu
Maryen je pravnikuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ishrana bebe
Najbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...
Kako birati sigurne igračke za bebe?
Dobra igračka odgovara uzrastu deteta, napravljena je od kvalitetnog, netoksičnog materijala, nema delove koji otpadaju ...

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here