Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 16.4.2011 23:31:38
|
|
|
|
Verus
|
Upravo tako Snelle=poput zena kao sto su i verolinina sestra i mnoge mnoge druge koje se pate i rade, a dobro bi im dosao koji mesec extra... I meni je zao sto se vise zena ne javlja, nemoguce da ih nema puno u slicnim situacijama...
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 16.4.2011 23:37:20
|
|
|
|
Tea2
|
Svrha ove hronologije i jeste da pokaže da se nije javila ni jedna žena koja je trenutno u ovom problemu.Tako je trebalo i shvatiti ono o čemu sam pisala.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 16.4.2011 23:39:45
|
|
|
|
Verus
|
Tea, imam osecaj da vecina zeli da resi trenutni problem=ali sta ako i kasnije budu imali dete i treba im pomoc, a komisija ne da? Zar ne treba misliti i na sve druge zene koje su trudne, kojima ce ovo tek sve trebati? Zao mi je sto se MaliMIs iskljucila. IMala je veoma dobre ideje i veliku volju da pomogne.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 16.4.2011 23:41:51
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR I meni je zao sto se vise zena ne javlja, nemoguce da ih nema puno u slicnim situacijama... Srećom pa smo alergiju prevazišli, inače bih i ja bila u problemu oko produžetka bolovanja.
< Poruku je uredio Snelle -- 16.4.2011 23:42:24 >
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 16.4.2011 23:42:45
|
|
|
|
Tea2
|
Volela bih da taj pravilnik može da se promeni,ili kao sto sam vec pisala vrati neki stari koji je bio liberalniji-ali mislim da ovo nije izvodljivo u državi Srbiji.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 17.4.2011 0:20:38
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 U Beogradu je zabranjeno donositi hranu u vrtić ,osim fabrički zatvorene i ta priča oko hrane je zapečaćena! Meni ovde nešto nije jasno,a pratim pažljivo ovu temu. Hronologija: Verus otvara temu da pomogne mini i nensi. Verus kaže da bi volela da se jave mina i nensi . Javljaju se mina i nensi i traže da se peticija odloži dok one ne produže bolovanje. MaliMis kaye da se toa peticija nece ni zavrsiti dok one ne odrade svoje. Ne javlja se ni jedna žena kojoj je ovo lično potrebno i ne navodi konkretne razloge zašto. U jednom svom postu sam se vec nešto slično pitala.Sada nemam strpljenja da navedene stavke potkrepim citatima,ali,ako bude potrebno-uradiću i to Verus,svaka čast na dobroj volji,ali...i dalje mi nije jasno ..... Ja stvarno ne znam sta se od mene ocekuje da napisem ovde Koliko sam shvatila,ovde se pisu problemi zbog kojih bi majke mogle da produzavaju bolovanje a da to nije samo nalaz fizijatra,vec neki drugi problemi. Napisala sam problem koji imam i kad se budu skupljali potpisi rado cu dati svoj.
< Poruku je uredio Nensi RR -- 17.4.2011 0:21:41 >
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 17.4.2011 16:54:18
|
|
|
|
Tea2
|
Nensi ,izvukla si iz konteksta.Poenta je :Ne javlja se ni jedna žena kojoj je ovo lično potrebno i ne navodi konkretne razloge zašto. A ovo prethodno je samo hronologija.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 17.4.2011 18:38:14
|
|
|
|
Verus
|
Meni je iskreno zao sto je ova tema utihnula....pa valjda zene treba da se bore za zene, za sebe, za sve druge....
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 20.4.2011 17:45:13
|
|
|
|
ivona19
|
Tek sam sada videla ovu temu. Moje dete ima anafilakticku alergiju na proteine kravljeg mleka i doktorka koja je clan komisije rekla mi je da mogu dobiti 1 mesec na tu dijagnozu. Ako sta treba da radimo i pisemo ja sam uz vas.Stvarno nije fer da samo fizijatri i neurolozi mogu da daju bolovanje,pa postoje valjda i druga obolenja.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 20.4.2011 17:53:27
|
|
|
|
Verus
|
Ja bih i dalje da pomognem, ali smo nekako udarili u zid...niko se ne javlja (molila sam da neko od pravnika na forumu pomogne sa pismom), ja nisam strucna da pisem takva pisma....Olga je spremna da pomogne kao doktor oko drugih informacija.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 28.4.2011 8:56:39
|
|
|
|
zoća
|
moglo bi da se unese u peticiju i produžetak bolovanja radi nege deteta kod bilo koje hirurške intervencije koja zahteva opštu anesteziju
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:25:56
|
|
|
|
zoća
|
ova tema je utihnula skroz.šTA SE DEŠAVA
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:30:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ivona19 Tek sam sada videla ovu temu. Moje dete ima anafilakticku alergiju na proteine kravljeg mleka i doktorka koja je clan komisije rekla mi je da mogu dobiti 1 mesec na tu dijagnozu. Ako sta treba da radimo i pisemo ja sam uz vas.Stvarno nije fer da samo fizijatri i neurolozi mogu da daju bolovanje,pa postoje valjda i druga obolenja. Ivona, to sam ja rekla, ali nije svedeno samo na fizijatre i neurologe sigurno. Ja pouzdano znam za te dve opcije, ali garantovano ih ima vise. To bi trebalo neko strucan da se raspita.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:30:57
|
|
|
|
minavb
|
Nista
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:34:00
|
|
|
|
zoća
|
a da krenemo sa pljuvanjem.......
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:36:58
|
|
|
|
minavb
|
Moze, mozda se krene s mrtve tacke. Evo volontiram. Elem, nesto sam razmisljala. Pade mi na pamet Tash i Markov problem. Zamislite da mora da ide na posao, ode na komisiju i oni joj ne odobre, a Mare je tako osetljiv, caskom neko napravi gresku i opet se ospe.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:44:12
|
|
|
|
zoća
|
između ostalog i vrtići su dosta rezervisani po tom pitanju prime oni dete sa problemom ali ne u moju grupu...i tako redom.Još da se aktiviraju pravnici.Sa medicinskog aspekta dodaćemo još,trebaju nam i psiholozi....
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 10.6.2011 19:50:35
|
|
|
|
Verus
|
Imamo pravnika na forumu: ali se niko nije javio/volontirao da sastavi neko pismo koje bi svi potpisali-jos bolje online peticija....
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 2.12.2014 23:20:32
|
|
|
|
mama024
|
Mame, sta bi sa peticijom? Ovde jedna mama sa dijagnozom deteta kome je potrebno da majka sedi pored njega, medjutim, njegove bolesti nema u zakonu. Ima li zainteresovanih za pomoc/diskusiju??
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 3.12.2014 9:13:00
|
|
|
|
branki*
|
ja jesam zainteresovana,ali ne znam kako bih mogla da doprinesem konkretno.koliko znam,postoji neki pravilnik koji omogucava majkama 100 posto placeno bolovanje do detetove 5.godine zivota ukoliko dete ima te neke smetnje koje verovatno da su navedene u pravilniku.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ishrana bebeNajbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?