LillyT
|
IZVORNA PORUKA: verolino Ono sto hocu da kazem da obe imate dovoljno pameti. Time sve govorim. Lepo rečeno (napisano) Ispratila sam samo početak teme, nisam čitala sve, ali ću napisati šta mislim. Da, postoje mame koje NEĆE da se vrate na posao, koje će da izmisle (ali da izmisle) probleme zajedno sa doktorima samo da bi bile zajedno sa svojom decom. Ja to ne odobravam zbog gomile razloga, ali to nije sada tema, mada bi se o tome itekako moglo pisati. Zbog takvih mama, one koje stvarno imaju problem sa decom (bilo koje prirode), teško dobijaju produženje bolovanja. Da li je to pravedno? Naravno da nije i ne bih volela da se bilo koja od nas (koliko god se svađamo ovde na forumu), nađe u situaciji da ne zna šta će sa detetom. Sve smo (neke sada, ostale nadam se, vrlo uskoro) mame i naravno da smo u tome najbolje i sve žene ovde kao (buduće) mame poštujem. Pogledajte malo šta mi ovde pišemo kada se odvojimo od deteta (ja sam prva o tome pisala u odgovarajućoj temi). Svima nam je zajednička reč MENI!!! MENI je teško, JA sam plakala, MENI je ovo, MENI je ono.... Poenta je da je mamama teže da ostave decu nego samoj deci (ovo sve pod uslovom da je zdravo i pravo). Deci je super i kod babe i dede, deci je super u vrtiću, a mi smo te koje se žale (a većina se skriva pod izgovorom deteta). Poenta svega je da treba da postoji odgovarajući mehanizam (verovatno komisija sastavljena i od doktora, vaspitača i šta ti ja znam koga) koja će stvarno proceniti da li je dete sposobno da bude u vrtiću. Ne znam koliko je pametna lista bolesti zbog koje mame treba da dobiju produženje jer uvek postoji mogućnost da se nešto zaboravi. Ja prva nisam imala pojma ni šta je to GER (jbt, ni ne znam da li se tako kaže) i pojma ne bih imala da je to tako teško, ali gledajući kako se Mina muči sa tim... majko moja, ne poželeti ni crnom đavolu. Ko zna šta još postoji, a da ne znamo. Sve one koje ne vole svoj posao, koje mrze šefa, koje neće da rade, neka te probleme reše, ne preko dece, jer time daju loš primer svojoj deci i zbog njih mame koje muku muče, ispaštaju.
< Poruku je uredio LillyT -- 16.4.2011 14:00:26 >