Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 8:49:44
|
|
|
|
Babyheart
|
Ja kazem da sacekate lepo vreme i izadjete na protest sa sve bebama, masovno!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 8:51:23
|
|
|
|
majax3
|
Ma stvarno strašno šta ova naša država radi, nemaju pravo da pisnu o beloj kugi! Ja sad treba da rodim treće dete a nemam pravo na bolovanje, ni na porodiljsko ma baš ništa , ni na dečiji dodatak ... pošto smo poljoprivrednici, a ja samoj sebi uplaćujem staž 8 godina i imam prijavljena još 2 radnika kojima tekodje uplaćujem staž! Sramota mi poljoprivrednici moramo plaćati sve moguće i nemoguće poreze a decu izgleda ne trebamo da radjamo! Podrška mamama sa decom koje imaju poslebne potrebe, ali sve se mislim da naša država ne vodi računa o trudnicama i deci, možda bi i mi trebale biti klasnije kao na primer prosvetari!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 8:59:45
|
|
|
|
Olga75
|
Majx , zar ima veze sto ste poljoprivrednici kad se za trece dete dobijaju dve godine ? Koliko znam prva tri meseca su porodiljsko koje se automatski do godinu dana tj. isteka 365 dana od otvaranja porodiljskog produzuju u negu deteta . Mislim da bi prvo trebali da poradimo na naslovu peticije
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 9:01:40
|
|
|
|
minavb
|
Kao sto rekoh, pravnik i lekar zajedno da porade na ovome i doooobro da izanaliziraju.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 9:43:34
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: BubaMira IZVORNA PORUKA: MaliMis Mislim da treba da zaobiddjemo PDV na stvari za bebe i ostalo. Rasplinuce se, nece biti nista od toga. Ja sam optimista da ovo moze da se izvede pod uslovom da im se ne traze pare (ili da se istih odreknu) nego da se izvrsi neka revizija kako se i kome dodeljuje bolovanje, a onima kojima ne mogu da dodele isto obezbede adekvatnu negu u vrticima ili izdvojeno odeljenje bar u jednom na podrucju grada ili opstine gde ce biti obezbedjena adekvatna ishrana. Ako se bolovanje uskrati adekvatnijom kontrolom onima kojima zaista nije neophodno a da onima cija deca realno imaju problem, njima dodje na isto. Reče ona , i ja rekoh amin . Bravo , Mišonjo . A ja kazem da sacekate da Nena i ja dobijemo produzenje, pa nek onda rade revizije i sta god. Plasim se da ne poostre kriterijume, a da ipak ne prosire listu dijagnoza za prodizenje. Sa ovim se u potpunosti slazem!
< Poruku je uredio Nensi RR -- 14.4.2011 9:44:03 >
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 9:50:53
|
|
|
|
Ana RR
|
Slažem se sa našim Mišonjom i ako bilo šta mogu da učinim tu sam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:00:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Ljudi, dok se peticija sastavi, dok je potpise dovoljan broj ljudi, dok se napravi plan kako i gde prvo, proci ce i maj. Nije poenta da se zaletimo prekosutra, nego da probamo da uz nas zahtev ponudimo i resenje. I Buba je u pravu, treba nam pomoc lekara i pravnika i sto Verus kaze, naci cemo neke statistike. Ni ja nisam za radikale i ostale. Svi se oni bez razlike zalazu za sebe, to su prazne price za birace, a videcemo posle da li se nekom obratiti da podrzi predlog za promenu zakona ako dotle uspmo da dodjemo. Predlog Vlada daje Skupstini i posto su jos aktuelni oni koji su na vlasti, mozda treba tamo da se obratimo za podrsku. Mislim da sam i ovde videla da ima vrtica kod kojih su grupama i deca sa specijalnm potrebama. Mi smo mog sestrica od prvog dana setali kod svakog kao cigance i on nema problema sa drugim ljudima. NAravno da milion puta zaplace i danas da hoce kod mame i slicno, ali mislim da je ta socijalizacija vazna od pocetka i nije lose da to znamo i mi buduce mame. Naravno babama decu iskljucivo uz nadzor , ali ja planiram odmah i dadilju pomalo kao i da mi sestra vrati sve ono sto sam ja cuvala njenog klinca Sreca, pa dosta prijateljica ima sada vec bebe pa cu imati sa kom da se muvam i kome da ga privaljujem bar na po pet minuta. Mozda zvuci grozno, ali mslim da cu na taj nacin da izbegnem neke od problema sa kojima se susrecete (ne mislim na zdravstvene probleme)
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:01:25
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kao sto rekoh, pravnik i lekar zajedno da porade na ovome i doooobro da izanaliziraju.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:08:04
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Mi smo mog sestrica od prvog dana setali kod svakog kao cigance i on nema problema sa drugim ljudima. NAravno da milion puta zaplace i danas da hoce kod mame i slicno, ali mislim da je ta socijalizacija vazna od pocetka i nije lose da to znamo i mi buduce mame. Naravno babama decu iskljucivo uz nadzor , ali ja planiram odmah i dadilju pomalo kao i da mi sestra vrati sve ono sto sam ja cuvala njenog klinca Sreca, pa dosta prijateljica ima sada vec bebe pa cu imati sa kom da se muvam i kome da ga privaljujem bar na po pet minuta. Mozda zvuci grozno, ali mslim da cu na taj nacin da izbegnem neke od problema sa kojima se susrecete (ne mislim na zdravstvene probleme) Vuk nema problema sa drugim ljudima,jako voli drustvo,pre neki dan u prodavnici,mm kupuje patike,Vuk poceo da se dere,uzme ga prodavacica da se igra malo sa njim,on je bez problema krenuo sa njom iako je prvi put vidi,nije hteo posle da ide,drao se kao magarac. Mislim da necu sa njim imati problema te vrste,jer smo mi svaki dan napolju minimum 2 sata i on voli drustvo.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:10:42
|
|
|
|
lanajelena
|
Sto ste se svi uhvatili Radikala onaj politicar sto sam ga preporucila sto jedini u svojim izlaganjima pominje decu nije radikal covek je u nekoj manjoj stranci ali ga ima cesto na tv-u Ups mozda ipak ima neke veze sa njima on je u pokretu socijalista
< Poruku je uredio lanajelena -- 14.4.2011 10:13:15 >
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:11:25
|
|
|
|
Anoniman
|
To je super Nensi, nadam se da ce brzo prevazici i taj problem sa hranom. Ne znam mnogo o tome, ali saznacu u toku rada na peticiji. Dajte mame pisite sa kojim problemima ne moze da se otvori bolovanje, pa nek kao na trudnicama ili crtcama, moderator na prvoj strani pravi listu tih problema, jer cemo se pogubiti ako krenemo da ih lovimo po temi ili stalno citiramo.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:12:52
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Sto ste se svi uhvatili Radikala onaj politicar sto sam ga preporucila sto jedini u svojim izlaganjima pominje decu nije radikal covek je u nekoj manjoj stranci ali ga ima cesto na tv-u Vulin je u nekoj koaliciji sa naprednjacima i Veljom.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:13:44
|
|
|
|
Anoniman
|
LJ, medju politicarima iz bilo koje stranke koja ti padne na pamet ne postoji sustinska razlika, a veruj mi imala sam prilike da se uverim. A takvi kao taj su potpuno su nepotrebni. Ako hocemo nesto da promenimo, racunaju se samo oni ciji glas vazi u skupstini koja je aktuelna. Na ostale zaboravite
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:13:56
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: lanajelena Sto ste se svi uhvatili Radikala onaj politicar sto sam ga preporucila sto jedini u svojim izlaganjima pominje decu nije radikal covek je u nekoj manjoj stranci ali ga ima cesto na tv-u Vulin je u nekoj koaliciji sa naprednjacima i Veljom. Sad sam iscitala
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:14:38
|
|
|
|
Ana RR
|
Možda grešim, ali jedino mi Đilas deluje kao neko ko bi možda hteo nešto da učini. Ali o tom potom.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:17:02
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Možda grešim, ali jedino mi Đilas deluje kao neko ko bi možda hteo nešto da učini. Ali o tom potom. Isto mislimo, ali on je gradonacelnik Beograda. Vec je dovoljno ucinio sto je beogradskim trudnicama dao 35% koje im je drzava ukinula kad su na bolovanju.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:18:57
|
|
|
|
lanajelena
|
Pravo da Vam kazem volela bih da ovo uspe,mozda se u BG-u nesto isprovede ali ovde je totalno drugacije,pogledajte kako se tretiraju trudnice u Vojvodini(gde vlada bela kuga)...slazem se da je Djilas super,puno je uradio za BG ali iskreno njega nijedan drugi grad ne interesuje
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:19:55
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Ana RR Možda grešim, ali jedino mi Đilas deluje kao neko ko bi možda hteo nešto da učini. Ali o tom potom. Isto mislimo, ali on je gradonacelnik Beograda. Vec je dovoljno ucinio sto je beogradskim trudnicama dao 35% koje im je drzava ukinula kad su na bolovanju. Da, sad sam htela to da dodam.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:27:12
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kao sto rekoh, pravnik i lekar zajedno da porade na ovome i doooobro da izanaliziraju. Slazem se sa ovim. Nisam ni jedno ni drugo, nemam iskustva sa bolovanjem, ali bih naravno pruzila podrsku!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:27:23
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Pravo da Vam kazem volela bih da ovo uspe,mozda se u BG-u nesto isprovede ali ovde je totalno drugacije,pogledajte kako se tretiraju trudnice u Vojvodini(gde vlada bela kuga)...slazem se da je Djilas super,puno je uradio za BG ali iskreno njega nijedan drugi grad ne interesuje Pominjala sam to sa novosadskim trudnicama.
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:44:47
|
|
|
|
prolece
|
Nisam ni pravnik, ni lekar. Ako nekako drugačije mogu da pomognem, tu sam. Na potpis računajte.
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:45:12
|
|
|
|
Olga75
|
ne znam kako mame cija deca imaju urinarne probleme , cija deca imaju kardioloske problema produzuju bolovanje znak da ginekolog moze da produzi 30 dana a pedijatar 15 pa lekar opste prakse 15 ali to nije to , moraju da se sklope dobre volje svih njih da bi se bolovanje produzilo dva meseca
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:46:13
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Vec sam negde pisla onarj mladi politicar Vulin se zalaze za trudnice,porodilje,decu njega treba kontaktirati ufff socionaci! podržavam vas bez politike molim!
|
|
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:49:11
|
|
|
|
Olga75
|
ma kakvi politicari , ko zna kad ce biti izbori
|
|
RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi br... 14.4.2011 10:51:08
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ne znam kako mame cija deca imaju urinarne probleme , cija deca imaju kardioloske problema produzuju bolovanje znak da ginekolog moze da produzi 30 dana a pedijatar 15 pa lekar opste prakse 15 ali to nije to , moraju da se sklope dobre volje svih njih da bi se bolovanje produzilo dva meseca Tacno, i primas 65% od plate. Majo, socionaci
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ishrana bebeNajbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?