|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
29.9.2010 17:18:25   
Vučko.ba.
imal kakva babina gatka kad izvadiš krajnike ... jao jesam smaoj sebi dosadna sa njima user posted image al boli ljudi grozno

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 551
29.9.2010 17:21:25   
Anoniman
Meni je horoskop ok ... Ne bih nikog da uvredim , ali ljudi , tj Egipćani su otkrili horoskop pre nego što su otkrili Boga user posted image tj , tu je ono "šta je starije , koka ili jaje " user posted image . Nije da verujem ili ludački čitam horoskop , samo me fascinira nešto što je tako interesantno osmišljeno pre tako mnogo vremena , a ima neku "pratnju" i u nauci , tipa - raspored nebeskih tela ... Hoću da kažem - nisu im  se priviđale babaroge , oni su samo beležili ono što su viđali na nebu , pratili prirodu i na osnovu toga pravili preteču nečega što je danas kalendar , pa do horoskopa ... Pratim tu stranu horoskopa , a ona strana sa proricanjem budućnosti iz horoskopa me ne zanima . 

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 552
29.9.2010 17:25:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

imal kakva babina gatka kad izvadiš krajnike ... jao jesam smaoj sebi dosadna sa njima user posted image al boli ljudi grozno

Ima , Vučko ... Kupiš kilogram magičnog sladoleda od čokolade , pa onda kucneš triput kašičicom o poklopac ... Kažeš : abrakapooookus , okreneš se preko LEVOG ramena da vidiš vreba li još neko u tvoj sladoled , puneš tri puta u kašičicu huu huuu huuu , zažmuriš , okreneš se oko sopstvene ose i počneš da jedeš sladoleeed user posted image Videćeš kako te magično prestaje da boli briga za krajnike user posted image

Šalim se , kažu da je preporučljivo jesti sladoled posle operacije , dođe kao hladan oblog , a i zbog krvarenja .

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 553
29.9.2010 17:28:43   
Vučko.ba.
jes ja rekla čoeku da mi donese sladoled kaže doktorica..."nismo u americi, njoj treba čaj"

elem sad si me nasmijala...a ko ih ebe ...čim me puste odavde ja u prvi granap i sladoleda nakupujem zavrtim se oko svoje osi i njam njam user posted image

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 554
29.9.2010 17:45:38   
Anoniman
Čaj ??? user posted image Pa otkud čaj user posted image Sad mi ništa nije jasno , nas su učili da se ne sme grejati deo koji je operisan , da se ne bi ubrzala cirkulacija i pospešilo krvarenje . Sad sam stvarno u rebusu . 

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 555
29.9.2010 20:08:15   
sneza24
Ne valja da se zapocinje poso petkom.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Da li verujete u bapske priče?
4.11.2010 14:10:32   
jjjelena
zivim u takvoj sredini gde ima hiljadu tih prica!najgore je sto svi imaju potrbu da me upozore na neke stvari,a tako mi stvaraju sujeverje,a ja se trudim da ne verujem u to.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 557
14.11.2010 13:33:45   
janajana
Ja sam se skoro ismejala jednoj prici user posted image koja ide ovako: "Nemoj puno vremena da provodis sa psom, jer ce dete poceti da laje" user posted image  user posted image  user posted image
A inace jako mrzim one price da se pre porodjaja ne treba nista kupovati za dete, naravno da necu poceti jos u 4 mesecu da kupujem, ali to nemoj - ne valja me izludjuje user posted image

< Poruku je uredio janajana -- 14.11.2010 13:36:19 >

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

(odgovor članu jjjelena)
Direktna veza do poruke: 558
5.12.2010 12:59:52   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ako trudnica ima špicast stomak - nosi muško dete.
Ako trudnica uzme (ili ukrade) nešto, i nakon toga se dirne negde po telu, beba će na tom mestu gde se mama dirnula imati beleg.
Ako majka kružnim pokretima trlja stomak, rodiće se beba sa kovrdžavom kosom.
Trudnica ne sme da jede ribu jer će dete biti balavo.
U prvim mesecima trudnoće, trudnica ne sme da pije crno vino jer izaziva spontani.
Na babine ne sme da dođe žena koja ima menstruaciju...

Ovo sam pokupila od "koleginica" sa rr.ba.

Šta vi mislite o tome? Jel verujete u takve stvari? Kakve još babske priče znate?

Trudnica ne sme da jede ribu jer će dete biti balavo. - ovo ne vazi ovako bas - vise da ne popase neku zivu koje ima u nekim morima...

Jaokakve gluposti user posted image user posted image user posted image [sm=smiley36.gif

IZVORNA PORUKA: kumara

Mozda ovo i ne bi trebalo da pisem ovde, ali prebacice ga guppy ako ne valja... user posted image

Ja sam cula jednu babsku pricu oko beba i pelena, u koju mi je iskreno tesko da poverujem, ali imam 2 primera (mada opet 2 bebe nikako ne mogu da potvrde celu pricu)... Fora je da treba 40. dana od rodjenja drzati dete da kaki nad nosom i kao posle toga mu vise uopste ne trebaju pelene, treba samo pratiti njegov izraz lica. To je slicno onome sto je Tasha napisala u temi koju je nasla na RR.ba.

Moja svekrva kaze da je to uradila sa mojim muzem, i upalilo je. A pre neki dan sam bila na slavi kod rodjaka koji imaju bebicu od 6 meseci i isto su mi to rekli. Kao njihova bebica uopste ne koristi pelene.

Ne znam sta da vam kazem povodom ovoga, nisam sigurna da je to bas tako. Ali eto, i to je deo babskih prica. user posted image

Ako beba kaki nakon sto ga svaki put dojis, jer to znaci da dok ga dojis, muz treba da ga drzi nad nosom. A posto kaki 8 puta dnevno ako se doji, jer to znaci da ces pola dana da ga drzis nad noshom???

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Jednu jedinu stvar sam ispoštovala - KREVETAC SE U KUĆU UNOSI NA DAN OTPUSTA BEBE I MAME IZ PORODILIŠTA! Naime, krevetac je bio spreman još kada sam krenula u porodilište, ali je stajao kod bake (živimo na istom spratu), pa su ga samo pregurali na dan našeg otpusta. Mada ne znam kako bi to rešio neko ko nema babu na istom spratu... user posted image

Inače, MNOOOOOOOGO STE ME NASMEJALE! user posted image

Haha, ja imam krevetac vec 5 meseci....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 559
5.12.2010 17:45:32   
Anoniman
Od kada smo stigli kuci iz porodilista,na mozak su mi se popeli svi user posted image
Ne smes da susis bebine pelene na vetru,gde je crveno konce oko ruke,pa stavi mu beli luka pod jastuk(da ga branim d vampira??????),pa stavi nozic ispod duseka.More,kad jedan dan poludim pa ih sve lepo popuser posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 560
5.12.2010 21:32:48   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Cindarella

Od kada smo stigli kuci iz porodilista,na mozak su mi se popeli svi user posted image
Ne smes da susis bebine pelene na vetru,gde je crveno konce oko ruke,pa stavi mu beli luka pod jastuk(da ga branim d vampira??????),pa stavi nozic ispod duseka.More,kad jedan dan poludim pa ih sve lepo popuser posted image

jao da odlepis

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 561
25.12.2010 17:08:58   
Iwana87
Odavno se nisam ovde oglasavala a moram.Osecam jaku potrebu da ispucam sve ove gluposti iz mene.
Vecinu ovih stvari niko nezna zasto prica nego se tako reda radi
Ne stavljaj dete na sto
ne uzimaj ga preko stola
Moj mihajlo po rodjenju plasio petlova,sto bi baba mm rekla Lazu ga petlovi.a zasto pa zato jer nije krsten pa ga plase
a sto onda mene plase?Nezna baba sine,nije joj to jasno kad ja krstena bezim od svih pernatih zivotinja,
Onda se plasio zvuka otvaranja gaziranih pica i vode.viljuske kad lupi u tanjir.A ko i nebi bre,on spava onda tandrrrr lupi u tanjir.
A sto ga ne odvedes kod neke babe,znam da ti ne verujes u to ali ajd ipak ga odvedi.
dosla majka mog kuma pre neko vece,dete je nije video 10 dana i gleda samo u nju,cuti i gleda.eto urekla ga sad,nema da spava,sutra dan cela horda na vrata A jel spavao nocas,pa kako jeste,pa zaci nije ga urekla,ma jeste sigurno,
Ako posle 5 dana od toga dete nocu nije spavalo sigurno se tek sad prihvatilo
Sizim bre vise od svega ovog
Kako bre narod moze da bude toliko prost.
A da,baba mi rece,masiraj ti njemu grudi rakijom
a za sta,pa eto masiraj za slajmove
pa babo on nema slajmove,
pa ako masiraj ti rakija pomaze
Neznam jesam li pisala vrhunac ljudske gluposti
Kad se rodio i pita me jedna komsika jel mu cedim bradavice Pa ako je musko prihvata mu se mleko od tebe pa ga boli
Gledam i ne verujem,baba ista prica,pa sma joj na kraju rekla iscedi zeno ako kapne i jedna kapka ja cu dubiti na glavi(naravno nisam joj stvarno dala da mi zlostavlja dete)
sijaset gluposti ali dosta za sad

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 562
25.12.2010 17:13:58   
Anoniman
Bar sam se tri puta prekrstila čitajući ovaj tvoj post... budi Bog s' nama!

Nemoj slučajno da si vodila dete kod tamo neke ćiri bu ćiri ba babetine!

Stavrno ima nebaždarenih ljudi!

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 563
26.12.2010 20:31:57   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Čaj ??? user posted image Pa otkud čaj user posted image Sad mi ništa nije jasno , nas su učili da se ne sme grejati deo koji je operisan , da se ne bi ubrzala cirkulacija i pospešilo krvarenje . Sad sam stvarno u rebusu . 

I meni su davali sladoled! A za kamen u bubregu su mi doce rekle da pijem pivo

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 564
26.12.2010 20:32:55   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: sneza24

Ne valja da se zapocinje poso petkom.user posted image

Ne valja davati pare ponedeljkomuser posted image

(odgovor članu sneza24)
  Direktna veza do poruke: 565
26.12.2010 20:34:56   
Anoniman

I pušku da kupiš pa da patroliraš oko kreveca dok se tepih ne izližeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 566
28.12.2010 15:43:37   
MarijaBg
Ja sam se vec pokacila sa svekrvom kad sam joj rekla da sam pocela da gledam opremu i da cu sve kupiti dva meseca ranije. Zena odlepila: niko ne unosi stvari u kucu dok se beba ne rodi, to ne valja, ne moze i tacka. Ja joj smireno objasnim da ne verujem u babske prica i da zelim da kupim sve na vreme dok mogu da setam, da sve sklopimo, operem posteljinicu i odecu, okrecimo... Ona pocela da mi histerise da ja sve radim naopako, insistira da kao odaberem, kaparisem, pa ce oni uzeti kad ja odem da se porodim... Ja opet smireno kazem joj da cu u bolnici biti dva dana, da ce oni slaviti i nece stici sve da mi operu i spreme, na sranu to sto ja uzivam u tome da to uradim sama ranije... E da, a navodno sve treba da kupi moja majka!!! A ona nista!!! Ako me ne ostavi na miru, oteracu je do user posted image . Uh, mogu samo da zamislim sta ce mi raditi kad se beba rodi, hvala bogu da ne zivimo zajednouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 567
28.12.2010 15:46:21   
Iwana87
Sto ti uopste pricas o tome sa njom?Ja sam lepo sa mojom prestala da pricam i nema sta da komentarise,odem sa muzem uradim sta hocu a ona moze samo da gleda i cuti.I ovde je ista fora sa tim kao ne valja,mi kupili krevetac na vreme cak ga i rasklopili da vidimo kako ce stajati u tom cosku i tako docekao bebca iz bolniceUradi ti sve sto mislis i kako mislis

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 568
28.12.2010 15:49:21   
Snelle
Marija, i moji svekijevci su bili u istom fazonu kao i tvoja svekrva. Po njima ništa pre nego se dete rodi ne treba da se kupi, čak ni krevetac ne treba da se unese u kuću. Ja sam se na sve to njihovo samo smeškala i pravo u prodavnicu i kupila sve što sam htela, oprala, opeglala i čekala dan D. Mislim da su se živi pojeli što sam to uradila, ništa mi nisu rekli, a i baš me briga, moja kuća, moje dete, moja shvatanja  user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 28.12.2010 15:50:28 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 569
28.12.2010 15:53:27   
eni26

pa stavi mu beli luka pod jastuk(da ga branim d vampira??????),pa stavi nozic ispod duseka.More,kad jedan dan poludim pa ih sve lepo popuser posted image

Joj ,jos se smejem ovom ludilu!!!!!!user posted image Sta treba da udjes po noci i vidis bebu kako guli luk nozem...Strasno !
Hahah cuj da ga brani od vampira hahahaha...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 570
2.1.2011 13:03:15   
maja19
I meni su mozak probili da ne treba mista ranije da se kupuje ali ja nisam poslusala..Jedinu stvar koju sam poslusala u stvari koju je svekrva radila pa nisam imala izboa jeste da nikad nije ostavljala napolju bebin ves koji se susi u mraku. Cim krene prvi sumrak ona je odmah unosila susilicu, i uvek mi pricala po mraku nikad ne treba ostavljati stvari..zasto ne znam..posle sam ih ostavljala..ko ce sve to da slusa...

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 571
2.1.2011 13:04:43   
Olga75
To za susenje vesa po mraku ima nekog smisla , mogu u njega da se uvuku , otkud znam , neki pauci ili bubetine , ves sa mi ja napolju susila samo po danu user posted image

< Poruku je uredio olga75 -- 2.1.2011 13:05:03 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 572
2.1.2011 13:09:09   
maja19
Vrlo verovatno zato i nisam pravila neku frku oko toga, bilo mi je drago sto je tu da mi malo pomogne..i jedino sto sam mu nosila crvenu brojanicu koju smo dobili u crkvi kad smo ga prvi put odveli tamo...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 573
2.1.2011 13:53:13   
~Nim~
Ne verujem u sve ti gluposti, ali mi je bilo smesno kad su nam se u kuci pojavili misevi
bas u prvim mesecimam moj trudnoce
a kazu:
'kad odbijes nesto trudnici grickace te misevi'
pa sam ih sve zezala da je to zato sto mi ne ispunjavaju sve zelje user posted image

'Ajde smuljaj mi jednu cedevitu da ne pustim miseve na tebe'

...od secera i sna ...

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 574
2.1.2011 14:08:54   
Maryna1
i ja ne verujem, pogotovo posle tog kad u Srbiji prvi puy sam cula, da nebi neko urekao dete mora nesto da bude oblaceno na opacke! kod nas u Ukrajini ako neko oblaci nesto na opacke kazu da dobice batine! tako svuda svoji prici!!!

(odgovor članu ~Nim~)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here