Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 15:58:58
|
|
|
|
dijana1*
|
zar prokletstvo postoji ?
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:03:03
|
|
|
|
lenaa
|
Dijana jesam, znam i ja za to tako je kod nas u Srbiji eto i moj brat nije trazio nove kumove za svoju decu. Svekar i svekrva su rodom iz Bosne, mozda su im drugi obicaji, eh ma ko ce njih razumeti. Moja svekrva je rekla da ja njima baksuziram slavu zato sto sam tad krvarila i morala striktno da lezim a ja sam im ipak dosla da ih ispostujem pa sam presla na krevet posle dva sata sedenja za stolom, ona ne moze da veruje da sam ja imala problema sa trudnocom zato od tada i manje kontaktiramo.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:07:54
|
|
|
|
Snelle
|
E što mrzim te gluposti oko prokletstva Možda je deda odbio kumstvo iz nekog normalnog razloga, tipa nije bio u stanju finansijski da isprati svadbu, ili se razboleo...mislim lupam sada, ali to da će se vama nešto loše desiti zato što je deda odbio kumstvo? Ma daaaaaj. A sa mužem se dogovaraš ti i niko više van vašeg braka. To treba da bude svesna njegova majka, a pre svega ON! Njegova majka savet svakako može da da, a vaše je da li ćete da ga prihvatite ili ne!
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:10:27
|
|
|
|
dijana1*
|
Lenaa isti su obicaji i u Bosni i u Srbiji, samo u nekim prigradskim sredinama i dalje vladaju ti stari cudni obicaji. Ti sama znas da nisi baksuz i da to nema ama bas nikakve veze, moj savet pusti te price i nemoj sebe da ubijas a ti i mm gledajte sebe i sta vi zelite kao i svi ostali. Svekrvino vreme je proslo pusti nju i nemoj da se opterecujes.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:14:26
|
|
|
|
lenaa
|
i mene to nervira ja kazem mm ljudi kao sto je njegova mama su dovoljno veliko zlo i prokletstvo sami sebi
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:16:07
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: lenaa i mene to nervira ja kazem mm ljudi kao sto je njegova mama su dovoljno veliko zlo i prokletstvo sami sebi ja kazem takvi ljudi pod hitno moraju naci sebi zanimaciju
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:18:48
|
|
|
|
lenaa
|
mislim da je tu najveci problem sto sveki voli da se mesa gde joj nije mesto. Sta li ce tek biti kad se rodi bebic i kad dovedem moju mamu kod nas
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:21:09
|
|
|
|
lenaa
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 IZVORNA PORUKA: lenaa i mene to nervira ja kazem mm ljudi kao sto je njegova mama su dovoljno veliko zlo i prokletstvo sami sebi ja kazem takvi ljudi pod hitno moraju naci sebi zanimaciju ona bi zivnula da bude malo bez muza stalno ga tera da ide za Bosnu posto je u penziji al on nece pa nece
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 16:59:10
|
|
|
|
iris_m
|
IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: Daca88 Ovako...mi smo planirali da sina krstimo zadnje nedelje u septembru,zato jer tada mi dolaze tata i brat koji inace rade u Hrvatskoj,i samo tada dolaze na par dana pa da iskoristimo dok smo svi na okupu da ne prodje bez njih. Planirali smo da nam kuma bude muzevljeva tetka,to je rodjena sestra mog svekra.Nismo joj saopstili jos namere,ali 100%prihvata tu nema dileme.Medjutim,dopisujem se neki dan sa jednom nazovi drugaricom,koja je iskopala moj broj od tog i tog,i nazvala me je jer je cula da sam trudna,i zamislite ponudila se da bude kuma detetu.Kao ona hoce da kumuje,i jako ce se uvrediti ako je ne ispostujemo .Meni je skroz nelogicno da kuma bude neko koga nisam videla sto godina,i neko sa kime sam u kontaktu samo preko sms i to retko.Ipak je kuma-kuma za ceo zivot,a ova ako i kumce bude vidjala toliko"često"kao i mene...ma...Ostala sam u shoku,u cudu i skroz iznenadjena nisam znala sta da joj kazem pa sam samo rekla da cemo jos razgovarati nekom drugom prilikom na tu temu.Kada sam prekinula razgovor,tamo su bili moji neki rodjaci koji su culi razgovor i kazu da nikako nije dobro da se odbije ponuda za kumovanje,kao ni poziv na kumovanje jer bla bla bla... A kako da ne odbijem,cudo bi bilo da prihvatim Sorry,ali meni ta njena '' ponuda za kumstvo'' zvuci bas napadno. Mislim da treba da izaberes onog za koga bi ti volela da ti krsti dete,a ne onog ko ce se manje ljutiti. POTPIS!!!!!otkacija i ne mu ja misli mnogu mnogu,vie treba da si odlucite za (koj) kum/a ,a ne, nekoj da vi se nudi ,na vas koj vi odgovara ke si stavite za kum,segde e istiot princip za stavanje kum.....
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 21:16:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Da , tacno je, ponuda za kumstvo se ne odbija...Ali samo u slucaju da si ti bila ta koja je njoj kumstvo ponudila, a ne i ona tebi...Smesno.Nema uopste o cemu da razmisljas...Otkaci bez grize savesti...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 21:29:20
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: lenaa mislim da je tu najveci problem sto sveki voli da se mesa gde joj nije mesto. Sta li ce tek biti kad se rodi bebic i kad dovedem moju mamu kod nas nadrljala si pitaj me,znam bolje na vreme pokazi zubice,ko sto ja nisam,nego kad se bebac rodi,ko sto jesam
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 22:04:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: iris_m IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: Daca88 Ovako...mi smo planirali da sina krstimo zadnje nedelje u septembru,zato jer tada mi dolaze tata i brat koji inace rade u Hrvatskoj,i samo tada dolaze na par dana pa da iskoristimo dok smo svi na okupu da ne prodje bez njih. Planirali smo da nam kuma bude muzevljeva tetka,to je rodjena sestra mog svekra.Nismo joj saopstili jos namere,ali 100%prihvata tu nema dileme.Medjutim,dopisujem se neki dan sa jednom nazovi drugaricom,koja je iskopala moj broj od tog i tog,i nazvala me je jer je cula da sam trudna,i zamislite ponudila se da bude kuma detetu.Kao ona hoce da kumuje,i jako ce se uvrediti ako je ne ispostujemo .Meni je skroz nelogicno da kuma bude neko koga nisam videla sto godina,i neko sa kime sam u kontaktu samo preko sms i to retko.Ipak je kuma-kuma za ceo zivot,a ova ako i kumce bude vidjala toliko"često"kao i mene...ma...Ostala sam u shoku,u cudu i skroz iznenadjena nisam znala sta da joj kazem pa sam samo rekla da cemo jos razgovarati nekom drugom prilikom na tu temu.Kada sam prekinula razgovor,tamo su bili moji neki rodjaci koji su culi razgovor i kazu da nikako nije dobro da se odbije ponuda za kumovanje,kao ni poziv na kumovanje jer bla bla bla... A kako da ne odbijem,cudo bi bilo da prihvatim Sorry,ali meni ta njena '' ponuda za kumstvo'' zvuci bas napadno. Mislim da treba da izaberes onog za koga bi ti volela da ti krsti dete,a ne onog ko ce se manje ljutiti. POTPIS!!!!!otkacija i ne mu ja misli mnogu mnogu,vie treba da si odlucite za (koj) kum/a ,a ne, nekoj da vi se nudi ,na vas koj vi odgovara ke si stavite za kum,segde e istiot princip za stavanje kum..... Ja bih na tvom mestu odmah rekla da već imam kumu i zahvalila joj se na ponudi.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 22:08:20
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Dijana1 Lenaa isti su obicaji i u Bosni i u Srbiji, samo u nekim prigradskim sredinama i dalje vladaju ti stari cudni obicaji. Ti sama znas da nisi baksuz i da to nema ama bas nikakve veze, moj savet pusti te price i nemoj sebe da ubijas a ti i mm gledajte sebe i sta vi zelite kao i svi ostali. Svekrvino vreme je proslo pusti nju i nemoj da se opterecujes. user posted image Bez ljutnje, al si me nasmejala ..............a ti i mm gledajte sebe i sta vi zelite ..............
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 13.5.2010 23:31:16
|
|
|
|
New Mom
|
Upravo sam čula priču da dete posle krštenja treba ošišati na ćelavo, kao, da bi mu kosa bila bujna i jaka.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.5.2010 10:11:08
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Upravo sam čula priču da dete posle krštenja treba ošišati na ćelavo, kao, da bi mu kosa bila bujna i jaka. Sve mogu da razumem, ali zašto baš posle krštenja U svakom slučaju, ja verujem u babe, i verujem u priče, ali u kombinaciju ova dva zajedno nikako
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.5.2010 10:15:27
|
|
|
|
New Mom
|
Ne znam. Niko nije znao da mi objasni. To se povelo na konto toga što pokušavaju roditelje moje kumice da nateraju na to.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.5.2010 10:19:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da ima tema o šišanju bebe na ćelavo. Ako je to istina - ne verujeta, mm su šišali na ćelavo, a sada nema kose, tek-tek.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.5.2010 10:19:29
|
|
|
|
gagins
|
Strasno,zamislite to dete,jos ako je devojcica,pa ima lepu kosicu!Ma pljunula bih u lice svakoga ko bi mi tako nesto rekao ili predlozio!!!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 14.5.2010 10:22:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ako je to istina - ne verujeta, Kako sam samo ovo formulisala...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 9:18:02
|
|
|
|
strelitzia
|
ja bih htjela nešto da napišem o odbijanju kumstva...tj. moje iskustvo.nije vezano za krštenje djeteta nego za kumovanje na vjenčanju. kumstvo uzimam ozbiljno. znamo svi da se kumstvo ne valja odbijati....e sad....ja mislim da je to glupost!!!!!!!! i to sam naučila na teži način. moja drugarica sa kojom sam se družila 4 godine, udavala se i pitala da joj budem kuma. odbila sam. ona našla drugu, u međuvremenu se posvađala sa njom i opet se vratila meni... spomenuću jedan njen postupak - jednom sam joj pozajmila novac da plati stan i ona mi ga je trebala vratiti za dva-tri dana. vratila mi ga je poslije 3 mjeseca, a za to vrijeme se nije javljala na telefon i izbjegavala me. samo da spomenem i to da mi je u tom trenutku ta suma bila neophodna i da mi je stvorila ogroman problem. ja sam joj oprostila i nastavile smo se družiti - stajale smo 1.5 sati na bulevaru objašnjavajući joj zašto ne želim biti kuma, a ona mene ubjeđujući da budem. nisam rekla prave razloge. razlozi da ne budem kuma: - takvoj osobi ne želim da budem kuma. ako nemaš para da mi vratiš to, ili bilo šta drugo nije razlog da me izbjegavaš i lažeš. - ne podržavam njenu vezu sa momkom i mislim da im neće biti dobar brak, a treba da stojim u crkvi pred Bogomi kumujem tom braku. ja sam stajala u crkvi i čitavo vrijeme govorila "Bože, oprosti mi". sad smo kume. čujemo se rijetko. i to rijetko što se čujemo, opterećuje me. brak im nije dobar. udala se trudna poslije tri mjeseca veze i imaju dječaka od 3 godine. što više vrijeme prolazi ja se osjećam grozno kad su oni u pitanju i kajem se što tad nisam posvađala sa njom i prekinula svaki kontakt .......... e sad....šta je tu je...kuma sam osobi kojoj ne želim da budem kuma. i ne mogu se pomiriti sa tim. napominjem da sam još jednu drugaricu vjenčala i drugu krstila i bilo mi je zadovoljstvo da to uradim.
< Poruku je uredio strelitzia -- 3.6.2010 9:20:55 >
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 10:48:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Inace neverujem ...ali poogotovo u trudnoci sam Svaku bapsku pricu pobila...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 13:34:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: strelitzia - ne podržavam njenu vezu sa momkom i mislim da im neće biti dobar brak, a treba da stojim u crkvi pred Bogomi kumujem tom braku. ja sam stajala u crkvi i čitavo vrijeme govorila "Bože, oprosti mi". I ja bih vikala bože oprosti me ali ne zbog tuđih već zbog svojih greha ... Deluješ mi odlučno i samouvereno ako nisi bila sigurna nisi trebala da pristaneš pa da se sve vreme osećaš kao grešnica... Gledaj na to ovako ... to je njen problem.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 13:45:56
|
|
|
|
strelitzia
|
da ....u potpunosti moja greška..... danima sam ja odbijala i već kad je bilo ostalo još malo do vjenčanja ona me je baš pritisla molbama. sat i po sam se ja izvlačila, objašnjavala da neću i neću i neću a ona me molila kao i nema više nikog drugog da pita, ne bi nikog drugog i sl..... sad kad je sve prošlo žao mi je što nisam bila još odlučnija i rekla joj prave razloge, jer sad kad god pričam sa njom ili pomislim na nju osjećam se ružno.... govorila sam sebi "Bože, oprosti mi što nisam iskrena u ovom kumstvu, a ipak stojim iza nje i zvaće me kuma" e sad...to je moje iskustvo...svako treba odabrati da li da prihvati kumstvo a ne bude srcem uz to ili najiskrenije da odbije, jer vremenom postaje sve gore. taj kontakt bi se trebao održavati a ne želiš to......
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 15:40:43
|
|
|
|
Daca88
|
Moja sadasnja dilema je ovo... Dakle babe kazu ako imas kiselinu,ako povracas u kasnijoj trudnoci,i ako je zeludac napet-beba ima veliku kosu. E sad babe moje...ako je bebina glavica dole kakve to veze ima sa kosom?
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 3.6.2010 16:01:16
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja beba ima kosu i to bas duzu a nikad kiselinu nisam imala...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?