|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
29.3.2010 10:34:37   
Anck Su Nmaun
Jaao kako me juce iznervrala drugarica  jednom bapskom gluposti...
kaze obavezno operi kosu pre porodjaja poisle ne valja user posted image   kaze njena sestra nije prala kosu 40 dana  jaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo luposti majkoo moja!!!!

Ona nije isto par dana ..kao ne valja , a ni sudove nije prala uvek joj je neko dosao da joj opere  user posted image da ne poverujeees !!!!!!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 326
29.3.2010 10:41:55   
nakins
Ju ju ju, pa zamisli da ne operes kosu 40 dana! Pa ja bi poludela od same sebe. Ja kad sam dosla kuci nisam prala kosu mozda tri dana ali samo zato jer nisam mogla da se sagnem od epiziotomije da isperem kosu. 

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 327
29.3.2010 10:44:34   
lanajelena
nemam sad vremena da citam mozda je vec neko napisao ovu glupost...mojoj rodjaci je prvih mesec dana beba  bila malo vise dlakava a neka baba joj je rekla da je to zato sto je sutirala mackeuser posted image ...

(odgovor članu nakins)
Direktna veza do poruke: 328
29.3.2010 10:47:06   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: nakins

Ju ju ju, pa zamisli da ne operes kosu 40 dana! Pa ja bi poludela od same sebe. Ja kad sam dosla kuci nisam prala kosu mozda tri dana ali samo zato jer nisam mogla da se sagnem od epiziotomije da isperem kosu. 

Mene je ovo jako iznenadilo zato sto je dosle od mladje osobe a ne od neke babe... znaci zgranula sam se user posted image

zamisli to  kao ne smes da kvasis ruke mesec dana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nakins)
Direktna veza do poruke: 329
29.3.2010 12:28:11   
paki
A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci.

Pavle, moja sreca....moje oko plavo

Direktna veza do poruke: 330
29.3.2010 12:40:29   
Anoniman
40 dana da se ne pere kosa? Pa znate li vi na šta moja kosa liči nakon 7 dana? user posted image

(odgovor članu paki)
  Direktna veza do poruke: 331
29.3.2010 12:49:47   
gagins
Ne znam da li je ovo neko vec napisao,kazu bebi ne valja seci nokte prvih mesec dana nego mama treba da ih gricka sa zubima!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 332
29.3.2010 12:53:44   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 333
29.3.2010 12:57:10   
Rivana

IZVORNA PORUKA: gagins

Ne znam da li je ovo neko vec napisao,kazu bebi ne valja seci nokte prvih mesec dana nego mama treba da ih gricka sa zubima!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 334
29.3.2010 12:59:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: paki

A ima i ovo:opran ves bebe mora da se skine sa zice pre zalaska sunca...nesme napolju da ostane preko noci.

ovo je staro pagansko verovanje ...stari sloveni...i sve to je imalo pozadinu....mene ta tematika jako interesuje...verovanja naroda su divna stvar...kako su ljudi objasnjavali pojave...naravno da ne treba verovati u to ali je prosto divno citati..pogotovu sa pozadinom i kompletnom pricom...etnos je divan!

(odgovor članu paki)
  Direktna veza do poruke: 335
29.3.2010 13:03:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

ovo je staro pagansko verovanje ...stari sloveni...i sve to je imalo pozadinu....mene ta tematika jako interesuje...verovanja naroda su divna stvar...kako su ljudi objasnjavali pojave...naravno da ne treba verovati u to ali je prosto divno citati..pogotovu sa pozadinom i kompletnom pricom...etnos je divan!

Jel znaš da nam kažeš pozadinu nekih verovanja?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 336
29.3.2010 13:09:34   
Tara
IZVORNA PORUKA: gagins

user posted image user posted image
[user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Tara -- 29.3.2010 13:10:07 >

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 337
29.3.2010 13:21:53   
sneza24

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

kaze obavezno operi kosu pre porodjaja poisle ne valja user posted image   kaze njena sestra nije prala kosu 40 dana  jaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo luposti majkoo moja!!!!

Ona nije isto par dana ..kao ne valja , a ni sudove nije prala uvek joj je neko dosao da joj opere  user posted image da ne poverujeees !!!!!!

Ja sam kosu oprala 5- ti dan posle porodjaja,jos sam bila u porodilistu.Oprala bih je i koji dan ranije ali mm uvek zaboravi da mi donese sampon,pa san na kraju uzela od cimerke(njegova sestra od strica).
A kakve su vrucine bile mogu samo da zamislim na sta bi mi licila kosa posle 40 dana ne pranja.

Direktna veza do poruke: 338
29.3.2010 13:26:06   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: sneza24

Ja sam kosu oprala 5- ti dan posle porodjaja,jos sam bila u porodilistu.Oprala bih je i koji dan ranije ali mm uvek zaboravi da mi donese sampon,pa san na kraju uzela od cimerke(njegova sestra od strica).
A kakve su vrucine bile mogu samo da zamislim na sta bi mi licila kosa posle 40 dana ne pranja.

Ma nezamislivo....  ja nemogu 5 dana da ne operem a zamilsi nasta bi licila posle 40 user posted image user posted image user posted image   Stvarno preteruju s glupostima...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 339
29.3.2010 13:39:00   
*Alexx*
Ma ja sam u porodilištu oprala gelom za tuširanje, drugi dan user posted image Kao nova sam bila posle toga!

Do not speak - unless it improves on silence.

Direktna veza do poruke: 340
29.3.2010 15:24:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Jel znaš da nam kažeš pozadinu nekih verovanja?

znam za neka:

na primer smatra se da ne treba noc da padne a ves da bude napolju jer sudjenice (koje odredjuju sudbinu deteta nocu lete nebom i ako vide zaboravljen ves napolju odredice losu sudbinu deteta...

nokti...pretpostavljam da ima veze sa tim sto su sve madjije i lose karme prenosene preko kose i noktiju pa ne valja bacati bebine nokte da neko moze da ih nadje nego da ih mama pogricka...pretpostavljam na osnovu onoga sto sam citala...

ono kad kazemo: PUJ PUJ i "pljujemo" bebu je zato sto se UROCI PLASE VODE: pljuvanje!
ono kad kucamo u drvo kad pohvalimo bebu i uopste je da ne cuje djavo: na primer kazemo:
"jao sto je lepa beba" i onda kucamo u drvo da napravimo buku da ne bi urok cuo da smo rekli da je beba lepa;...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 341
29.3.2010 17:49:47   
Anoniman

znam za neka:

na primer smatra se da ne treba noc da padne a ves da bude napolju jer sudjenice (koje odredjuju sudbinu deteta nocu lete nebom i ako vide zaboravljen ves napolju odredice losu sudbinu deteta...

nokti...pretpostavljam da ima veze sa tim sto su sve madjije i lose karme prenosene preko kose i noktiju pa ne valja bacati bebine nokte da neko moze da ih nadje nego da ih mama pogricka...pretpostavljam na osnovu onoga sto sam citala...

ono kad kazemo: PUJ PUJ i "pljujemo" bebu je zato sto se UROCI PLASE VODE: pljuvanje!
ono kad kucamo u drvo kad pohvalimo bebu i uopste je da ne cuje djavo: na primer kazemo:
"jao sto je lepa beba" i onda kucamo u drvo da napravimo buku da ne bi urok cuo da smo rekli da je beba lepa;...

Vidiš... sve mi je ok sem za nokte... mislim smisleno mi je zašto, samo ne kapiram: treba još i da ih progutam? Pa ni svoje ne progutam kad ih odgizem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 342
29.3.2010 21:53:48   
eni26
ne znam da li je istina da se ne valja farbati u trudnoci?misljenja su podeljena ,bas me zanima da li je to neko radio i ima li nekih posledica?user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 343
29.3.2010 23:23:40   
Anck Su Nmaun

Pisali smo o tome ali to nije bapska prica.... jer to je stvar kako bih rekla medicine!
Da koza upija te hemijske supstance  pa preko glave dodje do bebe tj stomaka...zato se ne preporucuje  cesto farbanje u trudnoci a pogotovo prva tri meseca!!!

I da svi se farbamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 344
29.3.2010 23:40:49   
eni26

Pisali smo o tome ali to nije bapska prica.... jer to je stvar kako bih rekla medicine!
Da koza upija te hemijske supstance  pa preko glave dodje do bebe tj stomaka...zato se ne preporucuje  cesto farbanje u trudnoci a pogotovo prva tri meseca!!!

I da svi se farbamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma aj cu se ofarbati kad dodje vreme,necu od temena user posted image

Direktna veza do poruke: 345
30.3.2010 8:24:21   
micketta
mene je juce jedna devojka na ulici lepo prepala... prisla i pita da li sme da me ustine i pocupa user posted image jer, navodno, postoji verovanje da zenska osoba, koja ugleda trudnicu, tako treba da postupi plus da zamisli zelju i onda ce joj se ta zelja sigurno ostvariti.

a mm crko od smeha i kaze 'ma, ona je to tebe pomesala sa odzacarom' user posted image user posted image

zna baba

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 346
30.3.2010 8:26:21   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: micketta

mene je juce jedna devojka na ulici lepo prepala... prisla i pita da li sme da me ustine i pocupa user posted image jer, navodno, postoji verovanje da zenska osoba, koja ugleda trudnicu, tako treba da postupi plus da zamisli zelju i onda ce joj se ta zelja sigurno ostvariti.

a mm crko od smeha i kaze 'ma, ona je to tebe pomesala sa odzacarom' user posted image user posted image

user posted image user posted image Ma počupala bih ja nju...!!! Kako ljudi svašta sebi dozvoljavaju...

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 347
30.3.2010 8:29:36   
minavb
Secam se da smo , kad smo bili klinci, stipali jedne druge kad vidimo trudnicu. Prvi put cujem da treba trudnica da se stipa!user posted image Znaci zato mi se ni jedna zelja nije ispunila!user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 348
30.3.2010 10:12:29   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: minavb

Secam se da smo , kad smo bili klinci, stipali jedne druge kad vidimo trudnicu. Prvi put cujem da treba trudnica da se stipa!user posted image Znaci zato mi se ni jedna zelja nije ispunila!user posted image

eee i ja se toga secam kad smo bili deca ustines nekoga ..ali ne trudnicu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 349
30.3.2010 10:16:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: eni26

ne znam da li je istina da se ne valja farbati u trudnoci?misljenja su podeljena ,bas me zanima da li je to neko radio i ima li nekih posledica?user posted image

Ja sam stavljala minival...i nishta mi ne fali... a za farbanje se koristi josh slabija kiselina...pa ako meni sa minivalom nishta nije falilo...nece ni tebi sa farbom... user posted image

(odgovor članu eni26)
  Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here