|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 06/18 [chat]
8.6.2018 6:47:09   
pari
I mene hormoni izgleda drmaju...juce sam plakala par puta...
Tesko mi je da uskladim sina i bebu...kako ste vi to resavale? On je dobrica,veliki je,dosta razume ali ipak je njemu ovo sok...odjednom nije vise samo on, ja sad stalno oko bebe...najgore je uvece jer on zeli da ga ja uspavam a beba tad bas place i nervozna je...Bas je plakao sinoc sam u sobi kad sam ga ostavila da odem kod bebe...bilo mi zao user posted image pa sam dosla u njegovu sobu sa bebom i tu je dojila.
Kako vi to resavate?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 426
8.6.2018 6:50:14   
bebilule
Jutro!
Pijem kaficu, pa na posao. Sreca pa je petak.
Juce sam bas razmisljala kako bih se osjecala da nisam prije ljeta skinula ovih 10 kg, mislim i vise. Nisam se vagala. Bar mi sad samopouzdanje dizu sve stare haljinice u koje se uvucem. Sreca pa odlucih da nesto promijenim.
Ljiso, tek si se porodila, nije se kako treba ni uspostavila laktacija, neka malo ovako, pa ces skontati kasnije sta i kako.
Von, skoncentrisi se na bebaca i klinke, ne dozvoljavaj da ti raspolozenje kvare misli da li te zagrlio ili nije. Ko ga sisa, nadji nacin da to iskuliras. Neka bebac osjeti samo ono lijepo.
Ljubim vas, odoh za poslom. user posted image

Direktna veza do poruke: 427
8.6.2018 7:05:29   
mama Jo
Pari, prvi mesec nam je bio katastrofa, ma jezivo!! Moja starija je bila u soku kad je beba stigla... kad joj ja dajem da siki, ona je bila u jos vecem soku... kad kazem - cekaj, beba place... opet sok... ma jezivo sam.bila psihicki! Bila mi je mama tu mesec dana, i onda opet svaki vikend dolazila da mi pomogne... svaki moguci momenat sam koristila da sa starijom negde odem, nas dve same, ili sa mm- nas troje. Da joj se maksimalno posvetim tih dva sata... ona nam je bila fokus, ne beba.
I videces vremenom se to sredi... sad beba kad vidi stariju smeje joj se, pruza joj ruke, hoce da se igra sa njom, pa je i ona prosto bas jako zavolela bebu... treba i beba malo da bude veca, bar neku interakciju da pokazuje, a i atarijoj deci treba vremena. Velika je to promena, najvise za stariju decu.

,,Carpe diem"

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 428
8.6.2018 7:13:57   
Misha i Ljisha
Pari i moj P je njakac od prvog dana. Ja nemam srece da dobijem bebu koja prvih nedelje samo sisa i spavauser posted image

Posto su tih prvih dana dolazili najblizi kako oni dodju da vide bebu a ja odmah oko D. Pa sam joj govorila tokom dana npr da uzme tablet i da lezi pored nas dvoje dok ga doji. Dozvolila sam odmah i da ga drzi, ovaj mali kao zasticeni beli medved. Mm stalno ne diraj ga ne pipaj ga nagnjecices ga, ja to nijednom nisam rekla naprotiv. JA bila nervozna i ona mi kaze mama daj ga meni, ja joj dala da ga drzi ovaj mali odmah ucutaouser posted image eto sta je nervoza i smireno dete. Pomaze oko njega, salim se sa njom kao prislonim batinu guzicu na nju pa kazem sad ce da te ukaki user posted image , stavljam batu na nju kao da je masira. Jadan on ugnjavih ga zesce ali to da bi ona prihvatila njega. I kukam stalno na njega, jaooo bata opet place jaooo bata samo sisa jaooo batu opet boli stomak, umorna sam umorna sam i sl. I onda ona zeli da ja budem dobrouser posted image pa se radi mene uvek sazali. Pa smo ga kupale ona i ja, ona mi je sve dodavala i saprala ga. Pa joj kazem stoj pored njega i GLASNO PEVAJuser posted image ma svasta. Kako neko dodje da vidi bebu a ja hop njega ostavim i ja oko nje. A nosam ga vala po ceo dan. Stalno je na meni, ili drmam ova jadna kolica ceo danuser posted image

Imali smo i mi par situacija ali iskreno vise zbog mm i njegovih tako izjava nemoj nemoj nemoj...I onda je dosla i rekla : Mama slagali ste me da me volite najvise na svetuuser posted image ali to je bilo bukvalno prvih dana jer je ovaj odmah krenuo da njace.
Cak je jednom izjavila : Mama daj mu mleko na flasicu user posted image valjda vidi da krace traje hranjenje i ima me za sebe, medjutim evo sad kad dojim me pita: mama jel imas mleka, jel ide mleko user posted image

Polako daj mu vremena da prihvati novonastalu situaciju. I mi nista nismo prekidali sa njenim aktivnostima. Znaci isla je u vrtic ako je htela, pa se desi i ustane kaze nece da ide a drugi dan ustane i kaze hoce. Ja sam rekla vaspitacicama da je drze upisanu kao da dolazi. Isla je na svaki trening redovno da ne bude da je sad zbog bate ona "Zatocena" u kuci.
Dam joj da gura kolica. Bilo je naravno da trci s kolicima pa me srcka strefi da ce da ga prevrne i sl, ali nije se desilo naravno, sad je vec obazrivija. Ulazi u kucu i odmah ide da pere ruke. Ako nije oprala ruke samo ga dira po nogicama i ljubi. I tako svasta. A evo kako raste i kako joj se on smeska sve je bolje i bolje. Juce cim je zaspao odmah smo se nas dve igrale, nisam uzela nista da radim vec da se igram sa njom. I tako. Vodila je na sladoled, kad je njakao batke u kolicima njoj rekla da ide sama do prodavnice po sladoled. PA se jjos pravila vazna kako je velika (ima 5 god) kupio joj tata super trotinet. I tako malo je "kupujemo" malo balansiramo. U principu ako je i pravila neku frku uglavnom je bila umorna.

i da mama jo je sigurno bilo teze jer je manja razlika ali tvoj deran PAri je razumniji i veci tako da mislim da cete lakse to da pregurate

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.6.2018 7:17:56 >

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 429
8.6.2018 7:38:09   
Misha i Ljisha
I da moram da dodam vaspitacice su mi bas bas pomogle. Oset__ila se JAAAAKOOO bitnom sto je dobila brata. Svi su mu crtali crteze, pa cestitke meni, pa kad smo dosli bata i ja prvi put u vrtic sa D svi izasli da vide bebu a ona onako jaaakoooo ponosna sto je ona dobila brata. Njoj su svi cestitali ma haos vaspitacice napravile hepening oko rodjenja P user posted image

Pustila sam je da ide i kod babe i dede na spavanje jer je htela, mm i nju stalno teram da idu da se zabavljaju, isli na ringispil i td. Tako da je mm "povukao" a ja sam malo izasla iz slike dok bata ne poraste. Mislim da smo se dobro snasli

Joj i da dodam olaksavajuca okolnost kod nas. Nema uspavljivanja. Poljubim za laku noc i gotovo.
To sam uvela kad je mm pre dve godine bio u francuskoj a ja ostala sama sa njom. Ja radim uvece od kuce i onda stvarno nemam jos vremena i za uspavljivanje. Tako da je spremim za spavanje ljibim i kazem.ajde... E sad posto ste vi navikli da se uspavljujete mozda tm da preuzme

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.6.2018 7:46:25 >

Direktna veza do poruke: 430
8.6.2018 8:02:12   
mama Jo
To oko uspavljivanja je stvarno velika olaksavajuca okolnost. Moja J nema sanse bez mene da zaspi... kad se probudi i vidi da nisam blizu, vice me da dodjem i odmah sve probudi6

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 431
8.6.2018 8:20:43   
Maslacak15
Dobro jutro zene.to je Ono Sto ja stlano pricam Marej. Te stvari se resavaju pre rodjenja bebe. Treba najmanje tri cetiri meseca pre dolaska bebe promeniti te Tako bitne stvari za Koje moze da se predvidi da CE biti Problem. Neko drugi Mora da se stara o starijem detetu predvece. Zato Sto ogromna vecina beba ionako zahteva ekstra paznju predvece posto Su nervozni i prevorsirani. I onda starije dete ne poveze direktno te promene sa dolaskom bebe.
Sad je kasno Pari izguraces nekako, Ali probaj da ne prebacujes sebisto ne mozes da se kloniras. Proci CE. Kod mene mm leze decake. Ako se desi da a zaspe ranije ja uskocim i procitam pricu Ali se zna da je to Bonus i da je Ana moj Prioritet trenutno. Tako Mora da Bude.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 432
8.6.2018 8:26:30   
Maraj
Jutro mame.
Nama L prvi put nocas dosao u krevet. Obicno kad se probudi u toku noci, doziva mene i ja se prebacim kod njega. A sad je prvi put ustao i dosao do nas. Tako da mozete misliti kako sam spavala. Celu noc me dirao, stipkao , mazio....a ja gorim od vrucine...
Von, ljiso ja umirem od vrucine verovatno kao i vas dve.
Pari , ljiso kako vam ide dojenje na ovim vrucinama. Meni kad se set_im to najgore...em se cedim od vrucine em se cedim od hormona...ma samo sam se prala. Sama sebi sam smrdela

Edit: pisale smo maslacak u isto vreme. user posted image
Dzabe...pricam ja mm mojoj mami. Ali oni su u fazonu da ja sve unapred razmisljam i planiram da ce se sve resiti u hodu. Dzabe kad nemam podrsku. Tako da i za sad u vecini slucajeva ja uspavljujem L. E sad, L posle podnevnu dremku spava kod mojih. Obozava kod babe i dede. Tako da i ako bude nekih "problema" imavu i opciju da spava kod njih
Ne znam jos...videcu. Uglavnom od strane mojih ja mnogo unapred razmisljam...user posted image

< Poruku je uredio Maraj -- 8.6.2018 8:29:36 >

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 433
8.6.2018 8:30:45   
emicaa
dobro jutro djevojke.Osjecam se naspavamo user posted image
Pari ja sam cijelu trudnocu trubila Dori o bebi.Kako ce biti kad se rodi,ma sve.Sto se tice uspvaljivanja,ja sam isla sa njom.Mm je za to vrijeme zabavljao Davida kako zna i umije.Trudila sam se da joj sto manje govorim „cekaj da prvo beba“.Pisala sam vec koliko je puta D sisao a ja ga drzim u rukama i hodam jer T nesto treba.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 434
8.6.2018 8:38:35   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

ja ga drzim u rukama i hodam jer T nesto treba.

doduse nije sisao ali da drzim ga u rukama i njoj dodajemuser posted image E P se konacno probudio, sisao i sad idemo u prodavnicu

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 435
8.6.2018 8:44:59   
IvanaSK RR
Dobro jutro, devojke user posted image
Ovako lepi postovi ostace u razgovorima, cccc
Evo teme Klik

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 436
8.6.2018 9:10:40   
Sanjica26 RR
Zene, nemojte da vas mrzi da kucate u pretrazivac teme koja vas interesuju. Druge teme zvrje prazne. Ajde potrudite se, ljubim vas. user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 8.6.2018 9:16:31 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 437
8.6.2018 9:24:22   
vonavoj
Bila sam kod ginekologa na kontrolu za grudi, leva se smanjila, u njoj su zlezde nabrekle mnogo vise..sad su "samo" tvrde i pune mleka..koje ce ne znam gde nestatiuser posted image ali ide na bolje, nisu crvene, upaljene..
Kod nas pripreme za bebu traju od prvog dana trudnoce, moje nisu ljubomorne, mladja bi sve oko njega.ali joj ja dajem..i nosi ga, ali uz moje prisustvo..stvarno su dobre.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 438
8.6.2018 9:40:32   
IvanaSK RR
Skoro me fb podsetio na status od pre dve godine... Tek dosle iz porodilista, mucimo se sa sisanjem... A sin u jednom trenutku "E moja Andrea, ni ja nisam voleo da jedem" slatko me nasmejao u svoj toj muci.
Vonavoj, ide na bolje user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 439
8.6.2018 10:05:45   
jess021
Vidim zanimljivo od jutros!
L jutros u 5h povratila slajm i mleko pa smo je kupali, menjali posteljinu...Uf.
M isto proslinavila tako da smo kuci. Posto su rano ustale, ubrzo ce na spavanje.
Pari, sve smo prosle kroz to iako ti sa deluje da je prestrasno i da nikad nece proci, veruj da hoce. Svaki dan ce biti sve lakse.
Meni je tih prvih mesec dana bilo najgore iako je L jako vezano za mm , uvek je on uspavljuje ali opet mi je bilo tesko, ali proslo jeuser posted image

< Poruku je uredio jess021 -- 8.6.2018 10:06:15 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 440
8.6.2018 10:11:06   
Milena18
Dan, mame!
Emice, šta to znači "osećam se naspavano"? Jesi li se stvarno naspavala? user posted image
Jao, Ivana, sećam se kad si pisala o tome što je sin izjavio, i meni je bilo jako smešno tada.
Jess, kako je L? Čini mi se da si pisala da ima upalu grla?
M jutros otišla u vrtić. Još joj malo curka nosić, ali nije strašno.

Direktna veza do poruke: 441
8.6.2018 10:21:42   
IvanaSK RR
Jess, brzo ozdravite.
Milena, drago mi je da joj je bolje.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 442
8.6.2018 10:46:05   
jess021
Milena, dobro je ona, nema temp i raspolozena je, ali je nekad uhvati kasalj bas jako.
Drago mi je da ste vi bolje.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 443
8.6.2018 11:12:34   
pari
Hvala vam puno na iskustvima i na podrsci! Mnogo mi znaci!
Pisacu tamo u temi jos...
Jutros smo zajedno svi vozili M u vrtic...bio je super. Samo to uvece da pregrmimo...
Kod nas je malo specificna situacija jer je mm tata od bebe ali nije od sina. Zato sam ja tu nekako glavna da sve izbalansiram,umirim...Mm se trudi i oko mog sina jako,voli ga ali je ipak drugacije...poceli smo svi zajedno da zivimo tek pre par meseci...treba nam vremena da se uhodamo...pa jos sa bebom...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 444
8.6.2018 11:21:36   
emicaa
Milena ma budio se srecko 3 puta cini mi se ali je odmah i zaspaivao.Jedva sam otvorila oci ali sam odmah bila ok.
Ivana ja se od svega oko mace najvise sjecam onog „imam pile u zamrzivacu koje je vece od nje“ user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 445
8.6.2018 11:27:34   
pari
Meni se nocas na 2 i po sata budila...ali u sustini je za sad dobra jer bukvalno samo sisa i opet zaspi...
Sutra mi dolaze moji pa ce mi malo pomoci oko M

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 446
8.6.2018 11:28:38   
IvanaSK RR
Ahahhaahahhahaahahhaa, Emi, da, to je bilo kad su mi je doneli posle carskog. Jos uvek sam bila pod anestezijom, trudim se da držim oci otvorene da je vidim, a nje nigde user posted image posle sam sva zabrinuta utonula u san 😂😂

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 447
8.6.2018 11:30:07   
emicaa
Pari kod tebe je beba pa se budi tamo,a god mene gremlincic od dvije godine user posted image i samo polako,uhodacete se vec nekako i navici na novonastalu situaciju

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 448
8.6.2018 11:31:40   
pari
Hvala emice! Meni se M budio bogami bas dugo...tek je sa 3 poceo da spava po celu noc...
A i dan danas me nekad zove u sred noci...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 449
8.6.2018 11:35:27   
IvanaSK RR
Pari, ova sada beba se nece buditi toliko, sigurno user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here