|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]
11.3.2016 7:58:55   
emicaa
Dobro jutro user posted image ja se probudila gladna a pojmam nemam šta da pojedem.
Koji mjesec je 22 sedmica,ja sam se skroz pogubila u računanju

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 351
11.3.2016 8:13:28   
vocicana

IZVORNA PORUKA: emicaa

Dobro jutro user posted image ja se probudila gladna a pojmam nemam šta da pojedem.
Koji mjesec je 22 sedmica,ja sam se skroz pogubila u računanju

Ja Emice ne znam stvarno,jer jos na pocetku trudnoce sam bila zbunjena onim racunanjem verovatnoog termina porodjaja, cela traje 40 lunarnih sedmica ili 10 meseci, a mesec ima razlicit broj dana. Ja racunam prema verovatnom terminu porodjaja, to je 8.4, svakog osmog ulazim u novi mesec. Ja sam u devetom vec treci dan. Nemam pojma.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 352
11.3.2016 9:23:17   
emicaa
Ja sam računala po onom svako 4 sedmice novi mjesec ali izgleda da samo ja tako računam jer računajući po tom svakog 12 da sam novi onda još nisam peti.Ma nemam pojma,zato mi je lakše po sedmicama user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 353
11.3.2016 9:33:03   
Anck Su Nmaun
Racunas po datumu termina...
Npr. Ako ti je termin 10 nekog...svakog 10- og ulazis u novi mesec.
Nadam se da sam dobro objasnila 😂

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 354
11.3.2016 10:15:34   
Ella2407
Ahaaa
Ako je tako ja onda tek danas sam usla u petii
Ja racunala po datumu zadnje vjestice haha
Al i meni je to cudnoo
Ne znam sad sta da kazem kad me neko pita..
Napunila 4
E sad jel kazem cetvrti ili peti hahah
Zbunjola pravaa user posted image

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 355
11.3.2016 10:20:40   
emicaa
Pa ako je meni termin 12 jul ja sam onda sad još uvjek 4 mjesec a 22 sedmica user posted image

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 356
11.3.2016 10:43:16   
jocajaca
Ćao trudnice!
Ovdje kod nas je vrijeme katastrofalno čini mi se da kiša pada oduvijek nikako prestati. Kako je kod vas?
Evo ovdje http://www.ringeraja.rs/forum/m_13185/mpage_1/key_/tm.htm#13185 imate kada se ulazi u koji mjesec I meni je to sa svakom trudnoćom bilo zbunjujuće. Pogotovo ovu ušla sam u 6.mjesec šta reći koji sam mjesec 5. Ili 6. nemam pojma user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 357
11.3.2016 12:46:52   
IvanaSK RR
Ako se udje u neki mesec, onda se kaze da ste taj mesec. Ja sam, na primer pre par dana usla u sedmi i sad kad me neko pita, ja kazem sedmi mesec.
Taj link je pravilno računanja, ali skroz zbunjuje, po tome jedan mesec ima četiri nedelje, drugi pet.... Ja računam kao Anck i voci, termin mi je 05.06. Svakog petog u mesecu računam da sam usla u sledeći i to je to.
Nedelje, dani i ostalo su mi bitni samo zbog lekara i njihovih pregleda.

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 358
11.3.2016 15:28:22   
vocicana
E i ja isto tako, tako mi je bilo lakse, narocito sto znam kada smo khm, khm, pa napravili ovo cudo maleno, zato se ne dam zbunjivati njihovim racunanjem. Ali kada odem gin, kada me pita koliko je stara trudnoca pre nego ubaci u uz podatke uvekkazem kako ticker kaze pa je to ok.

Sada cu bas pogledati sta je sa tim racunanjem.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 359
11.3.2016 17:24:37   
vocicana
Malo pre sam se cula sa oleginicom sa porodilista, koliko smo bopze cudna neka ustanova.
Naime postoje stvari koje oni nemajum, moracu da ih kupim, ima stavri za koje sam mislila da moram njihove, sada je ispalo da mogu i svoje. Apoteku cu uskoro morati da posetim, da ostavim jos jedno bar 2000 dinara preko svega vec kupljenog.
Nema vze, najgore je kada trebas neke stvari koje se tako tesko nalaze da je to katstrofik!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 360
11.3.2016 17:30:28   
IvanaSK RR
A sta moras? O čemu se radi?

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 361
11.3.2016 17:47:58   
vocicana
Amp" Methergin", glupave mikroklizme, treba mi 4 aspiratora za isisavanje plodove vode iz usta i nosa kada bebu izvade iz tebe, to je za jednokratnu upotrebu, ali ih trenutno nema. Inace sam mislila da ima stvari koje su najstrozije zabranjene za nosenje tamo tipa licne spavacice, ali sada vidim da ni toga nema u dovoljnom broju, to isto treba. Nemam pojma gde cu da nadjem te aspiratore, nema ih u najvecpoj apoteci u gradu, a inece bebica ne dobija nista u porodilistu, msm da ide jedna pampers pelena i flasica Rosa vode, mozes li da poverujes. Nisu sigurni da li grad daje cek na 5000 dinara za bebu i kupovinu stvari u nasoj apotekarskoj ustanovi....Bas bzv

Direktna veza do poruke: 362
11.3.2016 17:51:19   
IvanaSK RR
Svašta. U nasim bolnicama izgleda nema ničega!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 363
11.3.2016 17:57:40   
vocicana
Pada, u pravu si. Ja sam pronasla u jednoj, rezervisala sam upravo 5 komada, pa u ponedeljak da idem i po to. Ja stvarno ne razumem, mada i razumem, jedna bizarna stvar i ampule koje kostaju oko 26 din po komadu, u toku vikenda ako se desi da neko bude morao da ih primi, morace da ode da kupi pa ce tek onda dobiti. ALi cesto se i to desava, sta da radim, naravno kao svaka savesna zena sve sto treba kupicu aliponekad mi nije jasno sta se radi i zbog cega tu gde treba da je najlepse i najcistije pola ima pola nema i sve u krug.

Direktna veza do poruke: 364
11.3.2016 18:00:07   
IvanaSK RR
Ja sam digla ruke od toga da razumem takve stvari.
Ako nesto ne pronadjes, javi da pogledamo ovde

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 365
11.3.2016 18:40:18   
pipi_coco
Aloha stomacici, evo i mene da se prijavim i danas u smotru ovdje user posted image

Vidim pricae o racunjanju sedmca vs. mjeseci, ja kako sam bila racunala na dan termina bi vec odavno zagazila u 10 mjesec trudnoce user posted image sreca pa me neko ispravi, cini mi se UM :) :)

Jutros me probudila bol u stomaku iiiiii rekoh evo nešta se dešava, kad ono ništa, to bi bilo to...ostatak dana ništa.

Voci, Ivana, emice i ostale okruglice velike i male user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

Direktna veza do poruke: 366
11.3.2016 18:44:50   
IvanaSK RR
Pipi user posted image
Sedi, petica za čekiranje danas! :)
Ma, znam kako se računa, ali meni je tako lakse, uostalom, par dana gore, dole nije ni bitno.

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 367
11.3.2016 19:00:28   
sokimoki
Pozdrav stomacici...Juce sam bila kod dr.da mi prepise utrogestan kad ono deficit nema ga...
Srecom pa mi je apotekarica dala onaj slabiji od 100mg.pa sam mirna neko vreme.
Strasno sta nam radeuser posted image

Direktna veza do poruke: 368
11.3.2016 21:18:20   
emicaa
Juhuuu,da i ja virnem.Nas dvije smo cijeli dan u pokretu bile.
Imam drugaricu treba se uskoro porodit i sad kad me počne bombardovati pitanjima vidim koliko sam ja prošli put dosadjivala zaovi user posted image

(odgovor članu sokimoki)
Direktna veza do poruke: 369
11.3.2016 21:39:41   
BubaBubica
Kome treba utrogestan, imam dve kutije od 200 mg i dve kutije od 100 mg, samo da se zna!

Što se tiče računanja meseci po nedeljama ,pronašla sam ovo

1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec

Znači ja sam sad punih 18 nedelja i dva dana, dakle ja i Ella smo u petom mesecu. Emice ti si ušla u šesti. user posted image

Kod mene danas radnooo muž mi pomagao pa smo opet sredili komplet kuću, nenormalno koliko brzo napravimo lom po kući, užas. Popravljao mi je i rernu i čistio odvod u kupatilu jer je počela voda teže da otiče tako da preduhitri totalno zapušenje. Pomogao mi je oko težih stvari i tako. Sad smo malopre ja i devojke igrale igrice na kompu, idem da ih smestim u krevet i da se tušnem.

Lilla dobro nam došla ponovo! user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 370
11.3.2016 21:41:25   
vocicana
Vazi naravni i za vas isto vazi, za sve moje user posted image
A ja nisam u toku da je utrogestan deficitaran, stvarno strasno, ako ga ima ovde vicite za pomoc, da se raspitam, kakva je situacija.
Emice, niko se ne naljuti na user posted image , blago vama , tebi i Ivani nije prvo, a ja se sve pitam kako cu i sta cu.
Pipika, pocelo je pocelo pripremanje za lepe novosti....user posted image

Direktna veza do poruke: 371
11.3.2016 23:12:24   
Ella2407
Curkee
Skontasmo se za te mjesece
Znaci petii haha
Ja evo kod roditelja dosla za vikend
Imam i neke babine obavit sutra i tako
Zaboravila sam tabletuce svoje ponijet
Prenatal i duphaston
Znacil ista ako dva dana preskocim?? :/

I da,sutra se sisam-narucila sam se.. Umirem od strahaa i nervoze na sta ce licit :/
Sad imam ono poduzu
Al posto mi se upropastila moram sisat pa cu nesto kratko,iznad ramena..
Bas me strah da li ce mi stajat
Vidjet cemo sutra pa vam javim :-D

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 372
11.3.2016 23:17:29   
IvanaSK RR
Voci, posle dva dana ce biti kao da je i tebi drugo :)
Ella, javi za frizuru!
I da, to su vitamini, nece biti nista ako dva dana preskocis.

< Poruku je uredio IvanaSK -- 11.3.2016 23:18:39 >

(odgovor članu Ella2407)
Direktna veza do poruke: 373
12.3.2016 6:29:21   
vocicana
Cao user posted image
Ivana ti nam dodjes kao glas razuma, i ja mislim tako, samo da se raskrstimo, pa polako.user posted image Dusa mala.
Ja sam lepo spavala, a jutros mi je najlepse bilo kada sam videla zicu punu stvarcica, kako su male i slatke, sve mirise na bebicu. A za caarpice nemam reci, male, male, a mislim da ce mu i one biti velike. UH, sto me je sada grunuo nozicom, znaci ne brini mama.
ELla uzivaj kod svojih, nece ti biti losa frizurica sigurno, ja sam danas resila da ofarbam kosu, nema smisla stvarno da se ceka vise. A z ate vitamnicice i to ne brini, nece bebi nista faliti za dva dana.
Objavi slicicu u temi kako zamisljamo forumasice kada sredis kosicu, navijam da bude sve okuser posted image

Direktna veza do poruke: 374
12.3.2016 8:56:53   
Ella2407
Jutro
Jao Vocii nisam ni znala da ima ta tema
Sad sam malo gledala
Koga sam sve uspjela vidjet-prelijepe ste svee kao lutko
Voci prava si macka user posted image
A Bubo,istaa si mojaa frizerkaa, <3
Kako frizerke uvijek vole da experimentisu sa kosom to ne cudo..
I bas me podsjecas na njuu..
Objavit cu i ja danas ako bude ok frizura ako ne onda sa starom haha
Ljubim vas sve user posted image

Volim što se volimo!!!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here