Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 3.4.2015 10:45:17
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Milagros Imali neko ideju kako da spasim sinove knjige.Skoro mu se u ruksaku prosuo sok od maline i ukvasio donje dijelove knjiga i sveski.Osušila sam ih ali ne znam kako i ispeglam jer su smeružani. Help.. Ne bih rekla da se to moze popraviti.
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.4.2015 11:23:26
|
|
|
|
emicaa
|
čime čistite ringle,one stare.Sad u novom stanu imamo te i sve se cakli ali na onom krugu oko ringle imaju fleke od masnoće,probala sam i sredstvo za uklanjanje masnonje,vim i ono za čišćenje rerne ali opet ostane.Ne smijem očistit žicom da ne oštetim
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.4.2015 11:49:26
|
|
|
|
Modessty
|
emice ovako nečim a možeš da probaš i mešavinom sirćeta i sode bikarbone
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.4.2015 13:00:20
|
|
|
|
emicaa
|
Hvala mod,moram kupiti sodu sutra.Dosta je lakše održavati ove sad ravne
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 22:57:32
|
|
|
|
bubulence
|
posto sam malo pre spomenula sodu bikarbonu u drugoj temi , morala sam da dodjem i ovde da podelim svoje odusevljenje sa vama. imam svetlo svetlo krem itison-tepih, nesto izmedju u dnevnoj sobi, koji se uz dvoje dece (mislim na muza i dete) izuzetno prlja, ima 101 fleku... procitala sam da soda sve izvlaci i probala. ovako: posula sodu po tepihu i ostavila par sati zatim usisala. onda sam oko 200gr sode rastvorila u vodi, bez ikakvih dodatnih tecnosti i praskova i istrljala cetkom. tepih je cistiji nego kada je bio nov, savrsen, savsen, savrsen
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:01:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Bubi, sad sam htela nešto slično da napišem, fleka od kafe na meblu je nestala ko rukom odnešena sa sodom bikarbonom. Isti način kao tvoj. Ja je koristim i za ribanje šporeta, em ne peni pa posle 300 puta ispiraš krpu da obrišeš penu, em se lepo skida. I peglu lepo očisti a ne grebe ploču.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:03:46
|
|
|
|
World
|
e kad spominjes sodu, ja sto godina pokusavala da skinem fleke od kamenca na ogledalu u kupatilu, svim mogucim sredstvima i na kraju uzmem samo obicne sode i krpu i istrljam i sve spade iste sekunde.. soda bikarbona je bas cudo.. dodajem i u deterdzent kad perem bijeli ves, bolje se opere..
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:13:54
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Soda i sirće za dezinfekciju. Moj frižider nema mirise, prebrišem ga sirćetom iznutra, milina.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:18:24
|
|
|
|
veselicaa
|
Ivanka kako ribas sporet sodom?Jer samo pospes i istrljas ili ostavis da odstoji?Jel se lako oriba?Ja trenutno koristim Avax ali je bas bas jak,mnogo lepo cisti ali obavezno sa rukavicama ribam sporet jer nagriza kozu.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:19:00
|
|
|
|
World
|
ma da, i soda i sirce skidaju kamenac samo tako
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:20:36
|
|
|
|
vikiveki
|
Znači pospem šporet sodom i još dodam sirće i onda ribam...mogla bih da probam
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:21:26
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: veselica Ivanka kako ribas sporet sodom?Jer samo pospes i istrljas ili ostavis da odstoji?Jel se lako oriba?Ja trenutno koristim Avax ali je bas bas jak,mnogo lepo cisti ali obavezno sa rukavicama ribam sporet jer nagriza kozu. Da, pospem sodu pa nakapam vodu po njoj sa sundjera, ostavim da odstoji 15ak min i samo prebrišem.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:23:10
|
|
|
|
veselicaa
|
World koliko stavljas sodu kolicinski u masinu za ves?
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:23:35
|
|
|
|
vikiveki
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 I peglu lepo očisti a ne grebe ploču. Ivanka ,kako čistiš peglu sa sodom bik.? pospeš po ploči od pegle ili drugačije?
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:24:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Za šporet - prvo soda i voda pa kad se skinu mrlje onda na sunđer malo sirćeta i pređeš po šporetu tim sirćetom, jeste da smrducka ali dezinfikuje lepo, još je i organsko, nije hemija. I jeftino A frižider nikad iznutra ne brišem nekim hemikalijama, on je onaj no frost, samo ga prebrišem vodom pa pređem sirćetom.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 2.7.2015 23:27:35
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: vikiveki IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 I peglu lepo očisti a ne grebe ploču. Ivanka ,kako čistiš peglu sa sodom bik.? pospeš po ploči od pegle ili drugačije? da, po ploči, isto tak navlažim ,ostavim koji minut pa lagano sunđerom (onom žutom stranom, ne onom što grebe), manje zaprljana mesta skida odmah, ali mm zalepi za peglu one aplikacije na majicama pa imam malo više posla. Kad operem ploču, napunim peglu vodom pa pustim da se zagreje na trojku i pritiskam za aru kod ne izadje sva voda, da bi izašlo ono sode što je ušlo u peglu kroz rupice.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 3.7.2015 1:22:03
|
|
|
|
vikiveki
|
Hvala Ivanka,sve sam zabeležila soda bikarbona za sve najbolja
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.7.2015 13:32:43
|
|
|
|
aleksandrici
|
Nikada ik kutija gde drzite zacin c,biber ili alevu papriku ne navrcite celu kutiju,moze vam se desiti da upropastite ceo rucak i moze da cela kolicina aleve 100 ili 200 grama upadne u vasu serpu,sasvim slucajno.Verujte desilo mi se vec dva puta i nikako da se opametim.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.7.2015 13:35:05
|
|
|
|
aleksandrici
|
Soda bikrbona je prava strav i za masinu za pranje vesa.Umesto skupih sredstava stavite po 1 kasiku sode bikarbone kad se kuva ves.Dobicete i bo ves a i masinu zdravu,bez kamenca.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.7.2015 20:15:31
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam danas oprala jednu fleku na stolnjaku upravo sa sodom bikarbonom...zaista ima čudesna svojstva
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.7.2015 21:32:56
|
|
|
|
amdn
|
e dobra je fora sa sodom, ja je doduse uglavno koristim kad perem voce i povrce, ostavim u vangli da odstoji pa isperem. al probacu u ves masinbu da ubacim
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.7.2015 21:38:13
|
|
|
|
vikiveki
|
E ja nisam znala ni to sa sodom i voćem,znači sodu mogu i za pranje voća
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.7.2015 23:54:32
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: bubulence posto sam malo pre spomenula sodu bikarbonu u drugoj temi , morala sam da dodjem i ovde da podelim svoje odusevljenje sa vama. imam svetlo svetlo krem itison-tepih, nesto izmedju u dnevnoj sobi, koji se uz dvoje dece (mislim na muza i dete) izuzetno prlja, ima 101 fleku... procitala sam da soda sve izvlaci i probala. ovako: posula sodu po tepihu i ostavila par sati zatim usisala. onda sam oko 200gr sode rastvorila u vodi, bez ikakvih dodatnih tecnosti i praskova i istrljala cetkom. tepih je cistiji nego kada je bio nov, savrsen, savsen, savrsen Bubi hvala na odlicnom receptu Nisam cistila tepih, ali jastuk od fotelje jesam. Bio je prljav od decijih masnih ruku. Nisam mogla vise da gledam i juce se zainatim i iznesem na terasu. Cist je kao suza, a inace je krem svetle boje. Mm je bio skeptican, ali kad je video odusevio se.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.7.2015 23:57:48
|
|
|
|
veselicaa
|
Sanjice znaci da deluje,moracu da probam ali ja cu na tepihu kao Bubi,imam jednu stazu svetle boje u hodniku i zimi se isprlja a velika je da je celu operem.
< Poruku je uredio veselica -- 13.7.2015 0:00:16 >
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.7.2015 23:59:49
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Deluje nego sta. Zao mi je sto nisam uslikala pre kako je izgledalo. Ma samo da sam se resila masnoce.
|
Anketa
krevet na spratVVVVKreveti na sprat: da/ne i zasto? ne znam (
17%)
da (
47%)
ne (
36%)
Ukupan broj glasova: 159Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!