Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:04:12
|
|
|
|
truca
|
majza bas mi je zao ne znam ni sta bih ti rekla, verujem da ces biti , sigurna sam u to, ne gubi nadu molim te. procitala sam ovaj forum od pocetka do kraja, bilo je razlicitih iskustava, zene su na ovom forumu godinama, neke i vise od 8 godina cini mi se, i skoro sve su zabebile tako cemo i mi. razumem kako ti je, ja danas radim betu i vec sad me i panika i strah i nemir i sreca i svasta uhvatilo,ne znam da li cu smeti da pogledam uopste papir ili cu dati mm da gleda.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:07:07
|
|
|
|
Cortina
|
truco jesi vadila krv, kad ocekujes rezultate
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:16:20
|
|
|
|
truca
|
rezultati posle 18, tako su mi rekli. malopre sam isla da vadim
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:17:47
|
|
|
|
Cortina
|
sto toliko kasno, to da izludi covek od cekanja
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:30:50
|
|
|
|
majza
|
truco samo opušteno, izdržala si do sad.ti si osećam to
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 9:37:29
|
|
|
|
jess021
|
Majza, draga Docekaces i ti svoju bebu, videces. Razmisljam, pa ne moras ti raditi vto sa stimulacijom, radis iz prirodnog ciklusai onda nema bojazni, zar ne? Jesi sve radila na istom mestu? Truco, zeno jesi videla moj post sinoc, pa sto tek u 18h, ta analiza bude gotova za sat vremena.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 10:17:44
|
|
|
|
pozitivna
|
Truco NE zuri nikuda polako samo ,vazno je da krklja cuces
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 10:25:49
|
|
|
|
Maraj
|
Majza naravno da stimulacija nosi neki rizik al rizik za karcinom debelog creva to stvarno prvi put cujem..... sto ne potrazis misljenje jos nekog dr koji se bavi asistiranom reprodukcijom.... ne znam gde si radila vto al ja ti preporučujem dr Gocu Ivanovic iz bolnice Ivanovic.. ne dajem ti laznu nadu al nemoj odustajati potrazi jos necije misljenje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 11:45:05
|
|
|
|
truca
|
jess021, videla sam tvoj post hahaha ali ako verujes lakse mi je ovako da saznam tek posle 18. cim saznam javicu. pozitivna, krklja hahahah i drago mi je sto krklja, nadam se da tvoja metoda ne gresi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 11:46:46
|
|
|
|
truca
|
mene zanima da li je neku od vas pre bete probadalo sa leve i desne strane, onako samo odjednom probode bas jako?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 11:48:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Truco mene je probadalo dan pre nego sto sam trebala da dobijem, bas jako, nisam mogla da hodam, i evo je beba kod mene u stomaku, navijam jako!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 11:48:40
|
|
|
|
majza
|
1vantelesnu 2004 Radović 22 jajne s.oplođene 15 vraćeno 4 neuspeh.2 zaledili pošto tih god.se plaćalo po plodu 200 maraka 2005 vraćeni 2 zamrznuta neuspeh. 2 vantelesna 2008 april o trošku države 13jajni c.nijedna se nije oplodi la sa obe metode rađeno NEĆU KOMENTARISAT 3 vantelesna iste god 2008 decembar Maribor 28 jajni c. 18 oplođene 6 do blatociste.od toga samo jedna biohemiska trudnoća prošle god.izmedju toga operacija bubrega odstraniti jedan,pa operacija debelog creva prošla bez hemioterapije 2c laparoskopija osranjen hidrosalipx sve pregurala.jedino nije rađena histeroskopija
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:19:11
|
|
|
|
truca
|
majza poslala sam ti pp
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:19:29
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: truca mene zanima da li je neku od vas pre bete probadalo sa leve i desne strane, onako samo odjednom probode bas jako? Daaaa, dan ili dva pre bete, i tada sam znala da sam trudna, baš sam imala osećaj, jer je bio nepoznat bol. Taj bol nastane kada se gnezdi embrion. Biće to sve ok :)
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:22:11
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: truca ja ne znam ni da li cu smeti odmah da otvorim mail, reci cu da posalju na mail, vec sad sam sva isprepadana Ja nisam smela da otvorim mail, stajao je neotvoren par sati, dok se dr. nije javila, i rekla mi da sam trudna. Morala je dva puta da ponovi, jer se prvi put nešto prekinulo, ja pitam Štaaaa, a ona, Trudna siiiii
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:31:47
|
|
|
|
truca
|
joj dunja, daj boze da je to taj bol ko i kod tebe
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:31:51
|
|
|
|
Maraj
|
Majza....ne znam sta da ti kazem....vudim da si se baaas napatila. Al i ta biohemijska....verovatno je plod otisao zbog hidrosalptingsa.... neverovatno da ti to nisu videli pre vto i koliko si ti jajnih celija imala po stimulaciji! To je baaas podosta. Ja 8a amh mi je odlican. Kao da si svaki put imala hiperstimulacije. Kao da su ti omasili stimulaciju. Jos da se od toliko celija ni jedna ne oplodi..... opet kazem....nisam pametna sta reci osim ne gubi nadu i nemoj odustajati! Iz nekog razloga moramo proci kroz to trnje ..neko manje neko vise.... al sto jedna dr kaze svaka zena koja ima matericu moze i treba da rodi! Zelim ti to uskoro!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:33:28
|
|
|
|
Maraj
|
Truco ja sam imala to probadanje ali u grudima. Do tad standardni pms mi je bio bolne grudi. Taj dobitni put kao da mi je neko iglu ubadao u grudi. navijam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:37:20
|
|
|
|
Bebana17
|
Majza, histeroskopiju treba da uradiš obavezno, može biti problem u tome, a rešive prirode (septum, upala endometrijuma itd...). Jesi li ispitavala sve ono što žene ispituju u toku pokušavanja da ostanu trudne (OGTT test, trombofilije, imunologija, ERA test-prijemčivost endometrijuma, itd..)? Nemoj da odustaješ molim te, ja sam tek iz sedmog pokušaja uspela da ostanem trudna sa blizancima, do tada samo jedna biohemijska i druga ne mogu je ni nazvati biohemijskom jer je beta bila jedva 11, a sve drugo je beta bila 0. Uvek traži još jedno mišljenje, pa još jedno, nikad ne znaš šta će da upali i koja kombinacija klinike, doktora, lekova itd.. Truco, sad će šest sati, daće Bog da beta bude trocifrena
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:41:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Bebančeeeee, koji si mesec sada, kako si? Nisam u toku nikako ...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:42:38
|
|
|
|
truca
|
hvala maraj i bebana maraj, ja osetim ko da me neko ubada , nadam se stvarno da je to to, jer nisam ranije osecala nikad ovo. bas sam mm objasnjavala vrstu bola, i prosto mi dodje da jauknem u tom momentu kad osetim. bol kao da je tajmiran i da se ponavlja svakih 5 min recimo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:46:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebana nema nam te, koja si nedelja sada, kako su blizancici?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:48:57
|
|
|
|
Bebana17
|
Dunja ni sama nisam sigurna koji sam mesec (internet nije ujednačio mišljenja o tome kada počinje četvrti mesec trudnoće :)) ali sam trenutno ravno 13+0. Guramo bebaći i ja super, prošle su mi mučnine i povraćanje, uživamo u svakom danu, da ne uzimam svakodnevno terapiju utrogestana i fragmina ne bih ni znala da sam trudna. Stomačić mi je kao da sam se malo više najela, što za mene nije neobično, pa ljudi uopšte ne kontaju da sam trudna, dok im sama ne kažem. Kako je Sava? Je l sluša mamu? Ljubim te!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:51:36
|
|
|
|
Bebana17
|
UM super smo svi! Daće Bog da tako i ostane do porođaja :) Zna li neko kada tačno počinje četvrti mesec (na internetu sam pronašla različita tumačenja, te 13+1, te na kraju 12 nedelje, te početkom 14 nedelje...) sve različito.. Nisam znala da je to takva misterija :)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.6.2015 12:53:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja racunam po terminu, znaci svakog 8 ulazim u sledeci, kada ti je termin? Tako ti je najlakse! Bas mi je drago! Cuvajte se , i svrati nam cesce u teme!
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.