Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:22:06
|
|
|
|
bebilule
|
Ja podigla nalaze. Imam bakterija, rekao mi da pijem neki Pančićev čaj i prolom vodu pa kontrola za 7 dana. Inače, željezo ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:29:45
|
|
|
|
majeno
|
Jabudicu , skuzila sam da je to vasa interna sala...opet ponavljam: ne osudjujem vas sto pricate o tome, zavidim vam i zalim sebe sto sam u tolikom strahu da se nikako ne mogu opustiti i i ja razmisljati i pricati o pozitivnim stvarima, te zato obecavam da cu se popraviti u sljedecoj trudnoci :) samoj sebi obecavam... Elem, cervikometrija ti je super na kvadrat! 53 mm duzina cervixa je za pozeljeti cak i za prvu trudnocu, a to bez tunelizacije znaci da se unutrasnje usce drzi cvrsto zatvoreno...vremenom ce se cervix skracivati i otvarati pred porod, zato je bitno da ti redovno radi cervikometriju jer je mnogo precizniji nalaz od obicnog manuelnog pregleda grlica...Meni se grlic dugo drzao skracen na 31 mm, ali t forme znaci zatvoren i cim se skratio na 15mm i krenuo mijenjati oblik na y pa na v sto neposredno prethodi otvaranju ostavise me u bolnici i prikovase za krevet...tako da po ovom nalazu slobodno mozes normalno da se ponasas...nema potrebe za nekim posebnim mirovanjem...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:30:14
|
|
|
|
Maraj
|
E taj caj je ok. Mislim da je br 85. Samo trazi za trudnice posto ima dve vrste. Grickaj i malo brusnice ili pij caj od brusnice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:38:30
|
|
|
|
choopa choops
|
Hej žen'ce! Vidim neke novosti kod šerpice, neizvjesno će to bit do samog kraja jabude oooooooodličan ti je grlić, majeno je sve fino objasnila. bebilule i ja sam pila taj čaj i naravn Prolom vodu u izobilju.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:50:21
|
|
|
|
jabudic
|
Hvala Majeno na objašnjenju! Rekla mi je da je sve super, ali nisam pitala kako i šta tačno mjeri. Meni je bilo najbitinije da mi kaže djevojčica Čupo, kako ste? Kako sluša Irina?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:58:02
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Meni je bilo najbitinije da mi kaže djevojčica hahah ostalo nisi ni slušala Joj jabudicu ne pitaj. Razmazili smo je skroz. Non stp je na rukama, ili na sisi. Ma užas. A bila sam ubjeđena da ću ovaj put bit pametnija, ali nema šanse. Ne znam ni sama kako, ali svaki put odemo stranputicom I dok ovo pišem evo nje na meni leži...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 14:58:28
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Klarita IZVORNA PORUKA: jabudic a jabuda ide interna sala pa je zato aktuelna devojcica,ali ruku mogu da dam i da bude decak volece ga najvise na svetu Majeno, ja imam dva dječaka i jako želim djevojčicu. Što naravno ne znači ako bude dječak da ću ga baciti Biće to moj Jovan najljepši Kud da ga bacis? Pa zar ne bese da ces meni da ga saljes i znas sta, je l' sam ja nekom pogresila? Ne! Nisam! prema tome, stize Jovanka, ne Jovan Meni opet rekli juce da je devojcica pa ti sad vidi
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:00:01
|
|
|
|
jabudic
|
Šerpi, meni bar nikad nisu rekli da je dječak ja isto mislim da je kod tebe djevojčica? KAkav je tebi osjećaj? Klarita, glava ti je u vreći !
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:02:42
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Šerpi, meni bar nikad nisu rekli da je dječak ja isto mislim da je kod tebe djevojčica? KAkav je tebi osjećaj? Klarita, glava ti je u vreći ! Ja mozda pijem kafu sa Klaritom u petak pa cu lepooo uzivo da joj objasnim Jabudic sad vise nemam nikakav osecaj...i nije mi ni bitno,uvek sam volela da znam sta je i pripremim se,ne znam,mozda negde u podsvesti ipak mislim da je devojcica
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:04:13
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Šerpi, meni bar nikad nisu rekli da je dječak ja isto mislim da je kod tebe djevojčica? KAkav je tebi osjećaj? Klarita, glava ti je u vreći ! Ne bih joj bila u koži...a ko za maler i ovi doktori nikako da se usaglase :-)))))))))) Jasam isto imala osjećaj da je kod šerpi djevojčica, ali pošto sam se dobrano ispromašivala za pol svih novorođenih beba oko mene, vrlo vjerovatno me i oko ovoga vara osjećaj
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:05:31
|
|
|
|
jabudic
|
Čupo, nemoj za mene da imaš osjećaj!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:08:01
|
|
|
|
choopa choops
|
Neću
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:20:25
|
|
|
|
amelia
|
trudnice da li pijete folnu pre ili posle jela da li ima neke razlike ili mogu bilo kad? ne zamerite sto pitam ko da sam pala s marsa sa tabletama nemam nikakva iskustva u zivotu sam pila svega 2-3 puta
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:21:07
|
|
|
|
superm
|
Gde ste ! Bila sam na kontroli... beba ok, malo krupnija ima 39mm, 10,2 nedelje. Mm je bio sa mnom, 1.put, moram da naglasim, iako je ovo već 3.trudnoća Pis zivi! Jao, vidi ručice, vidi nožice, jao srce! Sta li je dr mislio...
< Poruku je uredio superm -- 11.3.2015 15:22:22 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:31:51
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Razmazili smo je skroz. Non stp je na rukama, ili na sisi. Ma užas. A bila sam ubjeđena da ću ovaj put bit pametnija, ali nema šanse. Ne znam ni sama kako, ali svaki put odemo stranputicom I dok ovo pišem evo nje na meni leži... hahaha,isto,a mislila sam da cu sad sve drugacije,da imam autoritet amelia,ja sam pila odmah ujutru kako ustanem,znaci pre dorucka,a sad da li tako treba...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:39:22
|
|
|
|
amelia
|
superm bravo zaa bas je dobro dok je gledas dok se meskoli ja sam prekjuce isto bila na kontroli gledala sam bebca jedno 20 minuta rece mi dr da je mozda musko ali nije jos uvek sigurna. branki i ja racunam da je pijem ujutru valjda je isto nema razlike jer folna je ipak samo vitamin
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:49:22
|
|
|
|
serpica
|
Amelia folna hoce da izazove mucninu mozda je bolje da ipak pojedes nesto,neki keks,sok,caj nesto,pa onda folnu..ja sam tako.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 15:57:48
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Kud da ga bacis? Pa zar ne bese da ces meni da ga saljes i znas sta, je l' sam ja nekom pogresila? Ne! Nisam! prema tome, stize Jovanka, ne Jovan A dupla negacija....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 16:01:30
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: jabudic JA bila sa kolegama na ručku. Koliko god ja mislila da propuštam kad ne dodjem u kancelariju, ipak mi je ljepše kod kuće, od sad bih bar 2 puta legla. Kaže mi dr da malo ležim, odmaram, ja je pitam KAKO? Onase začudi: "Što kako, pa na bolovanju si " Nema pojma da ja radim uveliko. Zna li ko ovo protumačiti: cervikometrija: 53 mm bez tunelizacije? Rekla je sve super, samo ne znam šta joj je tunelizacija. Odnosi se na mjerenje glića sondom. to je savrsen nalaz! Dovoljno dug i zatvoren grlic!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 16:08:28
|
|
|
|
Maraj
|
Ja od juna prošle godine pijem folan od 5mg. Ujutru cim ustanem. Pre mesec dana krenuli bolovi u zeludcu kao neko grebanje. Da l je od trudnoce ili ne pojma nemam. Ja resila da prestanem da je pijem nataste sada je pijem posle rucka. Da kucnem u drvo za sad nemam one probleme sa zeludcem. Da l je od folne ili trudnoce ne znam. Uglavnom ne pijem je vise na prazan stomak.
< Poruku je uredio Maraj -- 11.3.2015 16:09:44 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 17:01:13
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR IZVORNA PORUKA: Klarita Kud da ga bacis? Pa zar ne bese da ces meni da ga saljes i znas sta, je l' sam ja nekom pogresila? Ne! Nisam! prema tome, stize Jovanka, ne Jovan A dupla negacija....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 17:03:13
|
|
|
|
adulence
|
dobar dan zenskaci ja nekako imam osecaj da je i kod serpice i kod jabudica po jedna sekica....hehehhe,samo za sebe nemam nikakav osecaj...ahahhaha....jaooo ja brojim dane,jos dva dana do pregleda....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 17:05:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Gde ste ja spavala od pola 1 do pola 4 kuk me boli gde sam juce primila vitamin k, ne mogu da legnem sa te strane, a i ledja pocela od lezanja ali z abuducu mrvicu sve sada odoh da jedem, mada znam da ce posle da mi bude muka Pij li neka od vas vitamin C?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 17:06:07
|
|
|
|
serpica
|
Adulence a kod tebe je decak ja sam odlucicla da i te malo stvari koje trebam da kupim budu u nekoj neutralnoj boji za svaki slucaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 17:07:35
|
|
|
|
jabudic
|
Adulence, ja mislim da je kod tebe djecak kod UM djevojcica. Ja inace pogadjam bez kugle
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?