Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:04:44
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro Samo da vam škrabnem na brzaka. Bila sam kod dr, sve ok sa bebom, i dalje jako liči na djevojčicu, ali ne može 100% da tvrdi, jer je ovjek nekako skupljena ili okrenuta ili u velikom poslu. I 2 dana kasni po UZ. Ovo neće biti neka debeljuca, očigledno čitavih 350g. Bili i mm i J sa mnom. J ljubomoran i na monitor, mogu misliti kad se rodi. Pa me zagradio neki majmun na parkingu, pa dok se isparkirah i dodjoh u kancelariju, podne Sad radim i sve vas grlim, pa se kuckamo kasnije ili popodne.
< Poruku je uredio jabudic -- 11.3.2015 10:05:55 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:06:15
|
|
|
|
cockic
|
UM nije to 400mg,nego 400mcg mikrograma.sto je 4mg.tako da slobodno smes da pijes to sto ti je rekla gin.mozda je veca doza jer nisi pila pre trudnoce.ja sam pila pre nego sto sam ostala trudna par meseci.i samo sam nastavila pila sam folnak od 5mg.znaci tebi je doza 8mg,to je ok.a kad uvedes vitamine za trudnoce nemoj piti toliko folne jer je vec tamo ima Drago mi je da je sve ok,samo odmaraj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:12:28
|
|
|
|
suzi kju
|
Drage moje baš ste poranile danas... Dobro jutro vam zelim... Ja pijem folan jednom dnevno i elevit jednom dnevno...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:27:09
|
|
|
|
Maraj
|
Evo me sa informacijama za dabl. Zvala sam bolnicu Ivanovic. 8000 je uz kod njih plus isti dan ides u laboratoriju za vadjenje krvi. To ne znaju koliko je.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:29:07
|
|
|
|
jess021
|
Dobro jutro, napolju je divan dan Ja evo pijem kafu, pa cu na pijacu. Danas cu se konacno ofarbati, da licim na nesto, posle skoro 3 meseca. Ja pijem Femibion 1, a uz njega sam dobila gratis gvozdje, popijem odmah ujutro kad ustanem i mirna sam, jos samo Utrogestana da se resim. Jabude, pa beba te bas zeza, to je zato sto ti toliko zelis da znas, pa ona nece da se pokaze, guzica mala
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:30:32
|
|
|
|
jabudic
|
Jess, bitno je da za ovu 21 nedelju nikada nije ličila na dječaka postaviću kasnije sliku mog vanzemaljca sa UZ
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:30:42
|
|
|
|
Maraj
|
UM tu sto ti koristis je blaga. To je 400mikrograma a ne miligrama. Tako da te dve tablete su manje od 1miligrama. Ja pijem folan od 5mg. Nis ga proizvodi. To je lek a tu sto ti pijes je nesto kao suplement
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:33:03
|
|
|
|
suzi kju
|
Maraj hvala na informaciji, po meni je to dosta skupo... Jabudic zeza tvoja beba baš hihi... Najbitnije da je sve ok, u krajnjem slučaju videćeš šta je kad se porodiš, salim se... I ja jedva čekam dan kad će de videti kog su mi pola bebaroni :-D
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:48:24
|
|
|
|
jess021
|
Oni nisu normalni sto se tice cena, mislim na sve privatnike. Kod ovih mojih redovan uz je 5000, nemam pojma koliko je tek ekspertni jabude, ja mislim d aoni jos po necemu, sem zna se po cemu, procenjuju da li je decak ili devojcica. Ja kad sam bila na poslednjem uz pita me dr sta bi volela, ma meni je stvarno svejedno, on kaze da misli da je devojcica, ali da ne uzimam to zdravo za gotovo, vec da zapamtim sta mi je rekao, pa da vidim da li je bio u pravu. Verujem da iz nekog razloga misli da je tako, ne samo da lupeta. Tad sam bila 9+4.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 10:54:22
|
|
|
|
suzi kju
|
Nisu normalni nikako, e koliko sam primetila i kad odeš u drzavnu ustanovu oni te šalju privatno, kuda ide pva drzava strašno, samo gledaju da nam izvuku novac... Još znaju da ih gotovo ni jedna od nas neće odbiti, samo da nam sve bude kako treba... Bas je moj muz juče rekao ne razmišljaj platićemo ako i koliko treba, nije problem novac već principi, zašto da idem privatno ako imam zdravstveno i ako već rade u drzavnim ustanovama, strašno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 11:04:38
|
|
|
|
cockic
|
ja sam nasla na netu da je 400mcg = 4mg.mozda gresim ako mene laze google lazem i ja vas.ipak je to visa matematika za mene ja sam pila onaj od 5mg lepo napisase 5 mg i znam sta pijem u svakom slucaju nije 400mg.to sam htela reci. ja sad pijem vitamin D gde pise 400 IU to tek nemam pojma koliko je to mg ?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 11:10:51
|
|
|
|
jess021
|
Cokic, nasla i ja na netu da je 400 IU vitamin d, 10 mikrograma
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:01:43
|
|
|
|
Frcokla
|
Samo da vas kratko pozdravim devojke, ovih dana smo imali goste pa nikako ne stizem da vidim sta se ovde novo desava. Nadam se da nisam puno propustila. Mi u petak imamo kontrolu. Inace smo svakim danom sve aktivniji. Sad vec i mm moze da oseti bebca kad stavi ruku na stomak, nekako se talasa, kaze. Pomalo me i smara s tim... a o pevanju da ne pricam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:02:27
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: jess021 jabude, ja mislim d aoni jos po necemu, sem zna se po cemu, procenjuju da li je decak ili devojcica. Jess, mislim da je najvažnije visi li ili ne visi Meni su sa dječacima uvjek vidjeli ranije, sa J u 14.nedelji, posle samo potvrdili još par puta. A sad mi odavno već govori liči na djevojčicu, ali stvarno se uvjek skupi, ili čačka nešto stopala, itd, baš ne može fino da se vidi. Nikako da legne i raširi noge kao prava Crnogorka ja znam da je djevojčica i to je to
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:15:56
|
|
|
|
majeno
|
Dobar dancic svima! Stvarno bih vas sve dovukla ovamo na paprikovac- to je brdo u bl gdje se nalazi kc , pa mi tako zovemo kc-da radite double tj. kombinovani...pa to je stvarno sramota sta vam rade sa tim slanjem privatnicima, zakazivanjem sto godina ranije... Megi85, ja sam bila odusevljena Paprikovcem poslije Pd bolnice gdje cekam na pregled po 5-6 sati i jos me sestra izgalami kako moram da mirujem, a ja cekala ispred tih 5-6 sati da se ista smiluje i prozove me...medjutim, nakon loseg iskustva sa amniocentezom na istom tom Paprikovcu sam, nazalost, promijenila misljenje...centralna laboratorija je super, ali ginekologija mi se ne svidja nikako...doduse, ne svidja mi se ni ova u Pd, ali mi tamo mama moze donijeti rucak svaki dan da bar ne crknem od gladi...asepsol nosim sa sobom, a na nedostatak ljubaznosti i brige za pacijenta se vremenom navikavam... bebilule, pa ti si onda u Sa? Joj, meni i taj Mehmedbasic djeluje kao uzimanje para jer kazem ti: kombinovani je isto sto i mi radimo potpuno besplatno, bitno je samo da uzv mjerenje nuhalnog i vadjenje krvi za double bude u roku manjem od 48 sati... Za folnu vam ne znam nista pametno reci...ja sam pila godinama tokom lijecenja steriliteta i ostadoh trudna bas dok sam pauziralai sa njom, tako da sam od pozitivnog testa pila koju sam nasla u apoteci, znaci obe koje vi navodite, dr me samo pitala pijem li folnu i nije komentarisala dok nismo presli na prenatal ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:18:28
|
|
|
|
Frcokla
|
Jabudic, navijam da ostane devojcica!!! Kod mene vec dva puta kazu decak, pa se nadam isto da ce tako biti i u petak na kontroli. Ali kako kazes, i sama osecam da je tako. Osecaj, intuicija, instinkt, sta god... i to se racuna. Javicu da li kod nas i dalje "visi", hahaha
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:47:39
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: jabudic IZVORNA PORUKA: jess021 jabude, ja mislim d aoni jos po necemu, sem zna se po cemu, procenjuju da li je decak ili devojcica. Jess, mislim da je najvažnije visi li ili ne visi Meni su sa dječacima uvjek vidjeli ranije, sa J u 14.nedelji, posle samo potvrdili još par puta. A sad mi odavno već govori liči na djevojčicu, ali stvarno se uvjek skupi, ili čačka nešto stopala, itd, baš ne može fino da se vidi. Nikako da legne i raširi noge kao prava Crnogorka ja znam da je djevojčica i to je to Jabude ne moz da visi zato sto je suvise malo pogotovo u tom periodu,malo je i kad se rodi a akmoli sad,nego on gledaju testise koji mnogo lice na usmine kod devojcica,oko 22 nedelje se testisi spustaju i po tome znaju da li je decak,ako se ne spuste onda je devojcica. Zbog toga i nisu bas tako sigurno do neke 23,24 nedelje Ali ja svakako navijam da se ne spuste....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 12:58:19
|
|
|
|
majeno
|
Koliko god zvucalo kao otrcana floskula, ja moram reci sto se pola tice: svejedno- samo neka je zivo i zdravo...zaista sam se toliko strasnih stvari nagledala i naslusala u bolnici, bila im svjedok, da se ne bih usudila jos o polu bebe razmisljati...nemojte misliti da osudjujem vas koje navijate za ovo ili ono, nego mi je drago sto mozete uzivati u " slatkim mukama", za razliku od mene koja sam isprepadana do bola...jbg, tako mi grah pao...nadam se da cu u sljedecoj trudnoci uzivati potpuno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:01:27
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: majeno Koliko god zvucalo kao otrcana floskula, ja moram reci sto se pola tice: svejedno- samo neka je zivo i zdravo...zaista sam se toliko strasnih stvari nagledala i naslusala u bolnici, bila im svjedok, da se ne bih usudila jos o polu bebe razmisljati...nemojte misliti da osudjujem vas koje navijate za ovo ili ono, nego mi je drago sto mozete uzivati u " slatkim mukama", za razliku od mene koja sam isprepadana do bola...jbg, tako mi grah pao...nadam se da cu u sljedecoj trudnoci uzivati potpuno isto i ja mislim,a verujem i sve zenice ovde iako ponekad deluje da nije tako...za jabuda ide interna sala pa je zato aktuelna devojcica,ali ruku mogu da dam i da bude decak volece ga najvise na svetu Ima jedna prica iz niskog porodilista ne znam da li je skroz istinita ali je vrlo,vrlo poucna,plasim se da je ispricam da ne budem pogresno shvacena.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:41:52
|
|
|
|
adulence
|
zene malo me danas ima,zainatila sam se pa celo pre podne ucim,evo malo da vam mahnem i odoh uskoro po dete u vrtic...kiss
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:42:05
|
|
|
|
jabudic
|
a jabuda ide interna sala pa je zato aktuelna devojcica,ali ruku mogu da dam i da bude decak volece ga najvise na svetu Majeno, ja imam dva dječaka i jako želim djevojčicu. Što naravno ne znači ako bude dječak da ću ga baciti Biće to moj Jovan najljepši
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:45:57
|
|
|
|
jess021
|
Majeno, nece te niko pogresno shvatiti. Naravno da je to najbitnije, ali mislim da bi mi sve volela da imamo i decaka i devojcicu, a i razumem Jabudic u potpunosti da nakon dva decaka bi zelela devojcicu. Svima nam je na prvom mestu da bude zivo i zdravo. Ja malopre dosla, pristavila rucak. Napolju je tako divan dan da mi se nije islo kuci. Ne znam kakvo ce biti kasnije, da odem u jos jednu setnju. Ljubim vas sve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:50:55
|
|
|
|
jabudic
|
JA bila sa kolegama na ručku. Koliko god ja mislila da propuštam kad ne dodjem u kancelariju, ipak mi je ljepše kod kuće, od sad bih bar 2 puta legla. Kaže mi dr da malo ležim, odmaram, ja je pitam KAKO? Onase začudi: "Što kako, pa na bolovanju si " Nema pojma da ja radim uveliko. Zna li ko ovo protumačiti: cervikometrija: 53 mm bez tunelizacije? Rekla je sve super, samo ne znam šta joj je tunelizacija. Odnosi se na mjerenje glića sondom.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:52:06
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: jabudic a jabuda ide interna sala pa je zato aktuelna devojcica,ali ruku mogu da dam i da bude decak volece ga najvise na svetu Majeno, ja imam dva dječaka i jako želim djevojčicu. Što naravno ne znači ako bude dječak da ću ga baciti Biće to moj Jovan najljepši Kud da ga bacis? Pa zar ne bese da ces meni da ga saljes i znas sta, je l' sam ja nekom pogresila? Ne! Nisam! prema tome, stize Jovanka, ne Jovan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 13:55:11
|
|
|
|
jabudic
|
Klarita, stiže nama Lucija Hoće ove žene da nas zavade
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?