Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 10.3.2015 22:05:02
|
|
|
|
amelia
|
drage moje ja sam juce bila na pregled videla sam bebicu dr kaze da je pisonja ali jos uvek nije sigurna videcemo tek u aprilu imam zakazan euz. krvna slika mi je ok ali imam nizak nivo vitamin d i dala mi da pijem jednu tabletu dnevno i dala mi isto da pijem folnu kiselinu ja je nisam pila ni pre trudnoce ni u prvom tromesecju..nego na uputstvu ne pise da li je treba piti pre jela ili posle i da li mogu da ih uzimam odjednom i vitamin d i folnu kiselinu ili jedne tabelete uvece jedne ujutru? sta kazete ?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 10.3.2015 22:10:37
|
|
|
|
adulence
|
Ja folnu popijem ujutru jeR mi stoji na ogledalu u kupatilu pa se ujutru odmah setim...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 10.3.2015 22:37:40
|
|
|
|
majeno
|
Jao, kod nas je barem taj kombinovani tj. double jednostavan za uraditi...dogovvorite se sa svojim izabranim ginekologom kad da dodjete da vam izmjeri nuhalni jer kod nas nema tih eksperata sa liste uopste, u medjuvremenu uzmete uputnicu za kc bl za double od porodicnog dr, vas ginic vam izmjeri nuhalni i upise u obican nalaz uzv koji sljedeci dan nosite u bl zajedno s uputnicom od porodicnog, centralna laboratorija radi od 7 do 10,fora je samo proci do saltera pored gomile baba i djedova, sa saltera vas odmah puste preko reda unutra, idete kod jedne predivne dr dok oni sredjuju papire, kratak razgovor s njom, u lab na vadjenje krvi prije svih onih baba i deda i to je to....nalaz sutra ili eventualno isti dan popodne ako nije prevelika guzva.Nosite svom ginekologu na tumacenje...stvarno je taj double bio jedno od ljepsih iskustava u mojoj trudnoci...jos sam odlazak u bl iskoristila za soping S obzirom kakvo je kod nas zdravstvo ovo je prijatno iznenadjenje za nas da nesto tako dobro funkcionise...voljela bih kad bih vam mogla svima osigurati da ovdje radite double...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 10.3.2015 22:42:10
|
|
|
|
sagitarius
|
Majeno,divna si.Mi bi tebi rado obezbedile da dodjes kod nas na porodjaj.Iako nije sjajno ni kod nas,cini mi se po onom tvom opisu bolnice,da je ipak bolje kod nas.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:23:38
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro ne mogu da verujem da nam je tema pala ispod 50 aktivnih zbog svakojakih tema nadam se da ce od sutra sve biti po starom. Ja samo lose spavala,opet ruka pa gladna i tako u krug..zaboravila sam da vam napisem juce da sam uzela rezultate kks hemoglobin i gvozdje u donjoj granici na ivici anemije..da pooljsam ishranu...
< Poruku je uredio serpica -- 11.3.2015 6:24:10 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:33:05
|
|
|
|
Maraj
|
Dobro jutro drage ja se probudila u 5 i shvatila da me bole ledja dole nisko i nikako nisam mogla da se namestim tako da sam morala da ustanem. Sepri cudo ti nisu dali heferol ili neki drugi lek za gvozdje. Gotovo svima padne u trudnoci sto moja dr kaze beba je jedan veliki "parazit" i sve isise iz tebe. Ne znam koliko ces uspeti ishranom. Probaj i caj od koprive ili one kapi od koprive bez alkohola
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:35:06
|
|
|
|
megi85
|
Majeno u pravu si skroz ja živim u bl i ovu trudnoću vodim državno i mogu vam reći da sam oduševljena kako sam primljena tamo od strane svih a nikog ne poznajem i što kaže majeno za čas sam obavila dabl bez ikakvog zakazivanja i čekanja.Znajući kako kod nas sve funkcioniše mislila sam da će me na Paprikovcu dočekati horor međutim za divno čudo svi su ljubazni svaki put i potrude se da ti sve objasne tako da za sada sam oduševljena pa vidjećemo kako će biti do kraja Sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:40:09
|
|
|
|
serpica
|
Maraj pa nije mi dao zato sto nije ispod granice hemoglobin je 116 a gvodje 16 predpostavljam da bi mi uveo da je moralo,probacu sa cajevima hvala,ponovicu kks za mesec dana pa ako nema bolje uzecu nesto da pijem...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:41:36
|
|
|
|
soni
|
Dobar dan.. I ja lose spavala...bbolela me ledaj i stomak nisko dole.. kao kontrakcije Jel moguce da su krenule po malo ??? To su one lazne sigurno ??? Kako ste mi vi?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:43:13
|
|
|
|
Maraj
|
Aha serpi ja sam onda pogresno razumela. Ja skapirala da ti je ispod granice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 6:44:48
|
|
|
|
serpica
|
soni da,verovatno one pripremne kontrakcije...sprema se polako. ja cekam jos malo da popijem kafu pa da budim dete za vrtic i dete za skolu i onda da smisljam sta za rucak Maraj nama trudnicama je sve oprosteno
< Poruku je uredio serpica -- 11.3.2015 6:47:23 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 7:03:59
|
|
|
|
adulence
|
Dobro jutro i od mene,leskarim,fino sam spavala ,pratim mm na posao.... Cekam Ivku da se probudi pa je vodim u vrtic,jedva prezivh juce od glavobolje... A da vas pitam jel sme caj od koprive preventivno da se pije,solja ,dve dnevno,hmmm?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 7:19:12
|
|
|
|
Maraj
|
Sto se koptive tice ja koliko znam, preporucljiva je u trudnoci bas zbog gvozdja jer veliki broj trudnica ima problem sa istim. Naravno ne treba preterivati ni sa njom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 7:31:14
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro stomacici serpi ruckaj bele semenke, one imaju gvozdja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 8:21:05
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro žene. Ja iz doma zdravlja, vadim prve nalaze. Napokon me noćas nije bolio stomak i nisam imala "nervozu nogu" pa sam se naspavala ko čovjek.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 8:24:37
|
|
|
|
bebilule
|
E da, što se tiče testova...ovdje gdje sam skoro svi rade kod Mehmedbašića neki kombinovani skrining. Jest da košta....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 8:48:06
|
|
|
|
branki*
|
trudnicice,samo da vam mahnem... folnu sam pila ujutru kad ustanem da ne zaboravim posle.. nema ga jabudic od jutros
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:20:03
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: mali_mis Jutro stomacici serpi ruckaj bele semenke, one imaju gvozdja. Koje su to semenke? Bundevine ili neke druge?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:21:52
|
|
|
|
mali_mis
|
Bundevine Ja sam ih tamanila, i dugo su mi odrzavale gvozdje u normali.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:25:59
|
|
|
|
serpica
|
Super i onako ih volim da grickam,a jel da uzmem pecene ili sveze?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:27:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro jutro vidim pominjete folnu , meni dr rekla da pijem 2x od 400 mg, je li to normalno, vi pijete po jednu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:30:14
|
|
|
|
mali_mis
|
Ja sam pecene, ukusnije su Samo gledaj da nisu previse slane. Sad sam bas gledala moje rezultate krvi, gvozdje mi je bilo u granicama normale do kraja, a hemoglobin mi je malko pao.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:33:30
|
|
|
|
serpica
|
Hvala MM UM ja sam pila jednu ali ne znam od koliko je bila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:36:41
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama Dobro jutro vidim pominjete folnu , meni dr rekla da pijem 2x od 400 mg, je li to normalno, vi pijete po jednu Prvo da kažem da mi je drago da je sve ok kod dr bilo Drugo, ja ti onomad rekla da folna treba da bude 800 mg - a to ti je taman to. Čini mi se da elevit ima 800 mg (yep, proverila upravo) tako da budi bez brige. Ostale trudničiččičičiččice sve vas odreda grlim, ovijeh dana ne postizavam skoro ništa. Ali mislim na vas
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 9:37:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovu ja koristim Hvala Trco
< Poruku je uredio Unina mama -- 11.3.2015 9:39:22 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?