|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat]
3.3.2015 12:31:49   
serpica
a zar ona nije prsla termin? kako da je puste kuci?user posted image
ja sam bolje,videcu sto rece Valeri da odem kod fizijatra ili na neku masazu mozda bude bolje. Trenutno je ok.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 126
3.3.2015 12:47:51   
jess021
Serpi, drago mi je da ti je bolje.
Ne znam sta da ti kazem za Srculence, bukvalno sam prepisala njenu poruku.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 127
3.3.2015 12:58:42   
tatjan@
Cao, evo da se ponovo malo ukljucim user posted image Ja sam bila dve nedelje kod kuce sa mladjim sinom, bas je kasljao a ja deci bas ne dajem antibiotike, pa je potrajalo dok se oporavio. I toliko mi je bilo lose i toliko sam neispavana da sam upala u neku depresiju, samo sam lezala na kaucu i malom vrtela crtace, smorili smo se oboje :(
Juce je krenuo u vrtic a ja jos tri nedelje na bolovanju, pa cu se valjda malo oporaviti, danas sam spavala do 10 i mnogo se bolje osecam.

Jess ja sam bila na UZ prethodne nedelje, u sredu, i bebica je super, vec se vidi kako mrda nogicama user posted image Meni je doktorka korigovala datum porodjaja, bebica je bila 9+1 u sredu, danas smo vec 10 nedelja. Sad gledaj kolika je starost trudnoce, ovo ti je najbolji period za tacno odredjivanje datuma porodjaja user posted image

Ja sam zakazala ekspertni za 25 mart, dr mi kaze da cu mozda morati na amnio zbog godina, sve zavisi od ostalih parametara, meni je 33.. jel ovo uobicajeno? Malo se plasim
Takodje mi je rekla da markere obavezno uradim u Jugolabu, da su Medlabovi nepouzdani, gde ste vi radile markere u koloj laboratoriji?

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 128
3.3.2015 13:07:32   
jabudic
Tatjana, baš sam se pitala gdje si nestala!
Drago mi je da ste se oporavili i bravo za bebicu! user posted image

P.S. Skloni ovu plačljivu bebu sa avatara, zadaviću ti je user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 129
3.3.2015 13:13:23   
superm
E, dakle... danas mi je zena koja radi u računovodstvu rekla da samo 1. mesec primam 100% plate, posle toga sve dok ne krene porodiljsko, primacu 65%.user posted image Divno...

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 130
3.3.2015 13:15:35   
jabudic
Superm, a zašto tako?

Meni na doznakama fino piše poslodavac plaća, a država mu refundira 100%.
Doduše još ništa nisam primila sem regularne plate za posao koji obavljam, jer imamo neke grupe na skijanju, pa mi direktor nije tu, ali računam da će mi sad platiti pola januara i februar. Po 100% naravno.

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 131
3.3.2015 13:18:52   
superm
Ne znam. Kada sam bila trudna 2013., primala sam 65 % plus 35 % od grada Beograda. Ovi novi političari su sve ukinuli. Toliko o brizi zbog bele kuge. Ja radim u drzavnoj skoli. Mos'' mislit'' kolika mi je puna plata a kamoli ova okrnjena

< Poruku je uredio superm -- 3.3.2015 13:20:23 >

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 132
3.3.2015 13:21:01   
tatjan@
Tu sam bebu stavila kad mi se prvi sin rodio.. e to dete je plakalo do druge godine cini mi se nonstop, majke mi.. i sad je placljivko user posted image Moracu da je zamenim, ovaj drugi sincic je mnogo bolje naravi a nadam se da ce takva biti i cura (ovo ja sebe ubedjujem da ce biti zensko, pa se valjda materijalizuju moje zelje user posted image )

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 133
3.3.2015 13:25:05   
jabudic
Tatjana, miči je odmah, stavi neku nasmijanu djevojčicu user posted image
Počni na vrijeme da privlačiš user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 134
3.3.2015 13:46:52   
srculence25
Jaoooo drage oci mi ispadaju a jos to nije ono pravo.nemogu da lezim lakse kad setam.otvorena sam 4 cm i imam kontrakcije od 60 i dve od 80

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 135
3.3.2015 13:47:12   
tatjan@
Evo jedne prolecne user posted image

Zagorece mi rucak od ove Ringeraje user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 136
3.3.2015 13:47:54   
Valerie
tatjana, dobrodosla nazad, bas nas je nesto malo, odvoj po koji minut user posted image stvarno je pretuzna bebica! user posted image
ja nisam bas prava adresa za amnio jer sam protiv, sem kad sve ukazuje da nesto nije u redu. samo zbog godina no-no, sto se mene tice. sa prvom bebom mi je termin bio sa 35, i samo sam radila double i triple i expertski. sad ce biti 38 i opet nikako ne planiram amnio. i moja dr se slaze.
po meni, jedino je down iole "cest" a mislim da strucan dr lepo moze da vidi po NT, i ostalim pokazateljima. a druge mutacije su jos mnogo redje, pa opet verujem da bi se videlo da nesto nije u redu sa nekim organom. znam za slucaj male hrabrice od chipsy i da se to tako kasno videlo. ali opet ta mutacija je taaako retka. ne znam, ja ne bih bila mirna da rizikujem pobacaj. rodjaka, 39 god ceka dete u francuskoj i isto joj nisu radili amnio. mislim da kod nas malo preteruju, ali opet to je samo moje misljenje.
ja za dva dana na uz, pa jos za desetak na double, pa se nadam da ce biti cakum-pakum!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 137
3.3.2015 13:55:41   
jess021
Valerie, ja se samo brinem zbog tog gripa sto sam imala, nadam se da je sve ok.
Superm, meni su rekli da prvi mesec ide 65%, jer je to bolovanje do 30 dana i to isplacuje poslodavac, a sve nakon toga tj. bolovanje preko 30 dana sa dijagnozom odrzavanje trudnoce ide 100%. Molim te proveri to, ja sam 99% sigurna u ovo sto sam napisala.
Srculence, jel to znaci da ce dans biti dan D?user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 138
3.3.2015 14:04:20   
soni

IZVORNA PORUKA: srculence25

Jaoooo drage oci mi ispadaju a jos to nije ono pravo.nemogu da lezim lakse kad setam.otvorena sam 4 cm i imam kontrakcije od 60 i dve od 80

eto bebe veceras !!!!!

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 139
3.3.2015 14:07:38   
ivaMark

IZVORNA PORUKA: srculence25

Srculenceeee, jeeee...krenulo je user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 140
3.3.2015 14:07:41   
tatjan@
Valerie meni dr kaze samo mozda.. ona je jako savesna doktorka, svaki parametar po 10 puta meri i ona se nada da ce biti double OK, kaze da ne voli da salje na amnio bez razloga. Ipak me malo cimnula kad mi je spomenula tu mogucnost.. Moja zaova je takodje trudna, sad bi za nedelju dana trebala da radi double, ona ima 35, videcu sta ce njoj reci (idemo kod iste dr).

Jess i moja zaova je imala gadan grip, bas je zabrinuta zbog toga ali dr kaze da ako nije neki virus tipa mononukleoza ili neki od tih opasnijih, vec ovi obicni sezonski, da nema razloga za brigu.. sigurna sam da je sve OK. Ali sta sad mi mame moramo da brinemo, zato smo mame, potpuno te razumem da ti nije svejedno :)

Srculence navijam da brzo dodje bebica user posted image

< Poruku je uredio tatjan@ -- 3.3.2015 14:09:24 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 141
3.3.2015 14:11:05   
jess021
tatjana, hvala draga na ovim recima.
Danas cu reci dr da dolazim bar jednom nedeljno, jer ja sam mirna dan-dva nakon uz i onda opet krecu filmovi.
Kad ce oktobaruser posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 142
3.3.2015 14:12:43   
jabudic
Srculence, eto nama bebe do večeras! Super!
Mora da boli, ali proći će! Držimo fige da sve bude brzo gotovo! user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 143
3.3.2015 14:15:43   
Valerie
koliko sam citala, ni mononukleoza nije opasna. (kum je imao nedavno pa me je zanimalo jer je jako dugo zarazna i po izlecenju, bukvalno mesecima). ne valjaju varicele ako trudnica nije prelezala.
ali grip mislim da ne moze da skodi bebici kao ni mnoge infekcije. jedna rodjaka je prekinula trudnocu jer je imala tezak grip, pa snimala pluca dok jos nije znala da je trudna. pa je u bolnici cula da ima puno zena koje prekidaju zbog gripa. ali meni to nikada ne bi palo na pamet. cesto mi to zvuci kao "alibi" za prekid nezeljene trudnoce... sori ako se neko ne slaze.

ima li tema za srculence, da navijamo? hajde beboooo brzo i lakooo

< Poruku je uredio Valerie -- 3.3.2015 14:16:59 >

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 144
3.3.2015 15:08:25   
Maraj
Superm jer to provereno za 65%?
Ja isto radim u drzavnoj skoli u Beogradu. Jer i ti u Beogradu? Pa valjda da je tako vec bi objavili nesto ... ?!?
Uf samo mi to fali i onako su mi skresali platu...

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 145
3.3.2015 15:15:00   
superm

IZVORNA PORUKA: Maraj

Superm jer to provereno za 65%?
Ja isto radim u drzavnoj skoli u Beogradu. Jer i ti u Beogradu? Pa valjda da je tako vec bi objavili nesto ... ?!?
Uf samo mi to fali i onako su mi skresali platu...

To sam danas svojim usima cula...

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 146
3.3.2015 15:22:29   
jabudic
Otvorila sam temu za Srculence!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 147
3.3.2015 18:08:03   
serpica
Gde ste trudnice? Ko je za kafu user posted image
tatjana ja sam sina rodila sa 33 nisam radila AC sada su mi rekli da moram da radi zbog godina imam 35 ja sam odbila.razmisli dobro,razgovaraj sa dr ja mislim da nije neophodno

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 148
3.3.2015 18:14:44   
sagitarius
Devojke,imam jedno pitanje u vezi sa amniocintezom,da li se uvek preporuci zbog godina ili tek ako dabl nije ok.Kada ste radile dabl?Meni je trudnoca rizicna i nikako ne zelim na amnio.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 149
3.3.2015 19:03:37   
serpica

IZVORNA PORUKA: sagitarius

Devojke,imam jedno pitanje u vezi sa amniocintezom,da li se uvek preporuci zbog godina ili tek ako dabl nije ok.Kada ste radile dabl?Meni je trudnoca rizicna i nikako ne zelim na amnio.

Ako imas 35 god ili ces da ih napunis u toku trudnoce obavezno ce te slati na amnio bez obzira na rezultate dabl testa.men je recimo bio rizik od dauna 1:886 a rizik po godinama 1:235 znaci ispod 250 i zato su me slali ja sam odbila i ne kajem se zbog toga jer su svi uz i ekspertni pokazali da je sa bebom sve ok.
I 1% rizika snaslo je jednu nasu clanicu a nije imala rizicnu trudnocu..opet ne mora nista da znaci ja ne bih isla dok ne postoji dobar razlog za to.

(odgovor članu sagitarius)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here