|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
19.2.2015 12:31:20   
jovicaa
lesice, nisam jos uvek ni sigurna da li cemo uspeti to da izvedemo kod kuce, a i ne mogu sad da ulazim u detaljne diskusije i ubedjujem pola foruma da mi nisu vece sanse da umrem kod kuce nego u bolnici... tako da ako uspemo to da izvedemo kod kuce, kada se sve zavrsi i kada budem imala vremena, detaljno cu vam napisati sve, obecavam! a do tada ne zelim da slusam, citam i gledam kako cu da umrem, iskrvarim, kako ce beba da mi umre i slicne gluposti. iskreno, bez uvrede, ali bilo bi zena koje bi krenule sa tim piskarancijama, sigurno na forumu, a ja treba da rodim svoje dete za mesec dana i svesna sam da je to kod nas jos uvek tabu, i ne zelim da se ubedjujem sa ljudima.
a sve koje zaista zanima prirodan porodjaj, treba da procitaju gore linkovanu knjigu, svaka trudnica bi je trebala procitati po mom misljenju.
i samo da dodam knjiga nije nikakva glupost, ozbiljna knjiga zene koja je ceo zivot poradjala zene u kuci i babicarskim kucama sa svim statistikama sa porodjaja i td.

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.2.2015 12:33:31 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1676
19.2.2015 12:32:52   
soni
Koliko sam procitala niko ovde nije dao prednost CR u odnosu na prirodan porodjaj..I mislim da su neke zene isto kao i ti prilicno upucene o porodjaju prirodnim putem....Ali jednostavno u praksi ne mozes reagovati nekad kao sto pise u knjigama...zavisi od babice, lekara..njihovih iskustava, polozaja bebe, tvog stana u datom trenutku.......Ovde biranja nema ..ko ti se zadesi na porodjaju zadesi se....
Nasta si mislila Jabudic?
Po meni je sigurniji pordjaj u bolnici tj ja bih se osecala sigurnije

Pozvala sam prijatelej u nedelju na rucak..Ali mi nemamo onaj veliki trpezarijski sto nego bih jeli u dnevnoj....Sta preporucujete ?? Neke pite , salate??

Serpi jel vam lepo vreme?? Valjda ce se i ovde prolepsati !!!!

< Poruku je uredio soni -- 19.2.2015 12:35:57 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1677
19.2.2015 12:36:09   
jovicaa
one koje zaista zanima neka procitaju knjigu, pa posle i jos nesto ako ih zainteresuje, da ne bih ja tupila i drvila, najbolje je tako...
do dobrog dela carskih rezova i dolazi upravo zbog porodjaja u bolnici, zato sto se mnoge zene stisnu, uplase i od straha ne mogu da se otvore i izguraju bebu, psiha je cudo. PROCITAJTE KNJIGU i toliko od mene o ovoj temiuser posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1678
19.2.2015 12:36:32   
serpica
IZVORNA PORUKA: jovicaa

ne bih da te plasim serpice ali znas da su na carskom rezu i pod svim tim nadzorom lekara mnogo vece mogucnosti za komplikacije nego na prirodnom porodjaju?
trudnoca je fiziolosko stanje, a ne bolest. treba procitati puno toga da bi se doslo do onog sto mi sada znamo.
ali mora se citati ne samo nagadjati u neznanju. prva knjiga koju preporucujem svima zainteresovanim za ovu tematiku je knjiga americke babice ine mej gaskin, vodic za prirodan porodjaj, stavicu link u odgovarajucoj temi koju je lesica navela.
vecina komplikacija na prirodnom porodjaju se desava upravo zbog bespotrebnih intervencija lekara, indukcija, cupanja posteljice, preranog presecanja pupcanika ... zene pucaju zbog neprirodnog polozaja porodjaja, na ledjima, zbog nasilja babica i lekara guraj guraj i td ..
mogla bih napisati deset__ postova, to je nesto sto se mora prouciti. a posle podrobnog proucavanja kada bi shvatile sta su napravili od porodjaja kakvu neprirodnu i nasilnu stvar bez ikakve realne potrebe, osim da oni na tome zarade i od toga tabu i strah kod zena, otvorili bi vam se novi vidici, verujte mi, ne biste razmisljale kao sad.
da je porodiliste u bolnici malo modernije i da je zaista moguc prirodan porodjaj u bolnici, tamo bih se i poradjala, 90 posto. ali posto je to kod nas sve samo ne prirodan porodjaj, odlucujem se za kucni.
a ako bih dosla u neko patolosko stanje, naravno da bih otisla u bolnicu, ili ako nesto ne bi bilo uredu sa bebom, to se podrazumeva, za to i sluze bolnice za lecenje bolesnih.

ina mej gaskin vodic kroz prirodan porodjaj https://tinkturedrsulca.files.wordpress.com/2014/06/kucno_poradjanje_web.pdf

ovo je samo jedna od knjiga, izvora je puno naravno.

Soni lepo je vreme,suncano,malo hladno ali kakvo je ilo sad je super.

Jaooo naravno,znam,koliko god da je CR njima rutina znam sta je sve moguce nazalost i ja umirem od straha kako se priblizava,ali sam samo iznela svoje misljenje,nekako ne verujem lekarima ni u bolnici a kamoli kod kuce,ne znam...ja volim da sve unapred obezbedim,sto je sigurno,sigurno je,opet su u bolnici uslovi za tek rodjenu bebu i majku...

< Poruku je uredio serpica -- 19.2.2015 12:39:33 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1679
19.2.2015 12:39:17   
jabudic

IZVORNA PORUKA: soni

Koliko sam procitala niko ovde nije dao prednost CR u odnosu na prirodan porodjaj..I mislim da su neke zene isto kao i ti prilicno upucene o porodjaju prirodnim putem....Ali jednostavno u praksi ne mozes reagovati nekad kao sto pise u knjigama...zavisi od babice, lekara..njihovih iskustava, polozaja bebe, tvog stana u datom trenutku.......Ovde biranja nema ..ko ti se zadesi na porodjaju zadesi se....
Nasta si mislila Jabudic?
Po meni je sigurniji pordjaj u bolnici tj ja bih se osecala sigurnije

?? Samo sjedim, ne razmišljam user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1680
19.2.2015 12:40:22   
lesica
Jovice, prebacih postove u temu, i svakako molim da se ipak tamo piše. Kao što imamo i teme o carskom rezu u odnosu na prirodan porođaj, za i protiv epidurala... Svako ima svoje mišljenje, i prosto je neki moj stav da ukoliko je ono odmereno i promišljeno, ne postoji osoba koja će nam isto promeniti, a samim tim i suprotno mišljenje nas neće doticati previše.

A što se pljačke tiče, kod mojih u stanu su nas opljačkali - svi smo bili tu, spavali, odneli su novčanike(novac, dokumenta) i onako nije da nisu oštetili. Ali ceo taj stres šta je moglo biti i slično...uhhhh, pa pritisak mi je bio 170/130 i to nakon što sam se smirila.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1681
19.2.2015 12:41:19   
soni
[sm=smiley1.gif

Nego pisite vi meni sta da pravim za rucak u nedelju???

I vozacice kad ste sele prvi put same u kola?? Ja mislila do prodavnice al ne znam da li smem sama ..juce dobila vozacku

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1682
19.2.2015 12:42:27   
jovicaa
ma nemoj umirati od straha. i na carskom su male verovatnoce za komplikacije, mislim postoje mogucnosti da nas zgazi auto svaki dan, da dobijemo neku bolest i umremo i td i td... pa se ne izolujemo od ljudi i ipak setamo svakog dana.. mislim kontas sta hocu da kazem? samo misli pozitivno! porodjaj i trudnoca jesu stanja koja ne daj boze zaista mogu da pokrenu neke ozbiljne komplikacije, ali ostaje nam samo da se nadamo da tako nece biti. otkud ja znam da li mozda nemam tromb na primer, ili da li ce mi puci nesto u glavi, u tom slucaju ni bolnica ne moze da mi pomogne, ali ako bi tako razmisljale, ne bi nikad ni bile trudne, ni zive, jer bi se ubili svi od straha.. ja sam prva strasljivac, ali pokusavam da se izlecim od toga.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1683
19.2.2015 12:44:59   
soni
Lesice strasnooo...user posted image ...Dobro je da ste spavali bar

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1684
19.2.2015 12:45:03   
jovicaa
ajoj lesice.... kakav uzas, obili su vrata ili je bilo otkljucano?
pa da realno nama i da udju ne bi imali sta da nas pokradu, ali taj stres........uf.... dobro je da je sve ok.

soni ako si sigurna u svoju voznju, vozi sto da ne. ja sam bila jako nesigurna i trebalo mi sto godina da provozam sama, ali to sam ja, zivi triper, nemoj da gledas moj primer, ni sad ne volim da vozim.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1685
19.2.2015 12:48:36   
Valerie
jovice, samo napred, svako po svom iskustvu, zeljama i mogucnostima.
ja sam se puno informisala u prvoj trudnoci, spremala i za porodjaj u kadi (ima u Gradskoj), prisustvo muza, nasnimila specijalnu muziku za relaksaciju, nasla vezu, dogovorila sve. aliiiii. kad ne ide, ne ide. ja ne verujem da postoji tehnika disanja ili polozaj koji bi meni smirili bolove posle stotina strasnih kontrakcija na minut dva, koje traju satima a grlic beton. ali svakako bih i ja stigla do porodilista i da je moj porodjaj poceo i trajao kod kuce.
sada znam da cu opet na CR, sa svim rizicima, ali bar znam kako to ide.
svima zelim najlaksi i najbrzi porodjaj, ali ako ne ide nesto, strucnjake i dobru negu!

izvini lesice, vec sam ovde ukucala
strasno za pljacku! ovde je zavladao divlji zapad! mnogo mi je zao.

< Poruku je uredio Valerie -- 19.2.2015 12:53:14 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1686
19.2.2015 12:50:07   
soni

IZVORNA PORUKA: jovicaa

soni ako si sigurna u svoju voznju, vozi sto da ne. ja sam bila jako nesigurna i trebalo mi sto godina da provozam sama, ali to sam ja, zivi triper, nemoj da gledas moj primer, ni sad ne volim da vozim.

nisam panicarka i osecam da mogu, samo reba prelomiti taj prvi put user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1687
19.2.2015 13:00:40   
bubulence
Soni ja sam isti dan sela u auto i otisla u drugi grad, nism ni dozvolu dobila, samo potvrdu da sam polozila. A od hrane... Pa najbolje neke pitice, nesto naseckas i to je to...
Lesice, uzasno! Mogu da zamislim kako si se potresla

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1688
19.2.2015 13:17:58   
vonavoj
lesice,ne mogu da verujem!! Pa kako su usli,a da niste nista culi! Strasno!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1689
19.2.2015 13:22:15   
eca89
Mamice, pisala sam tamo u temu razgovori mama, pa ako vam nije tesko, malo provirite. Lesice, strasno!!!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1690
19.2.2015 13:28:21   
choopa choops
Lesice strašno!user posted image Nažalost i kod nas see to sve češće dešava. Malo mjesto pa još prate gdje žive stariji ili samci i onda svako malo pljačka....

soni, moja prva vožnja je bila komedija. Imala sam neviđen strah. Nemam svoje auto, nego sam uzele sestrinog pežoa 205. Samo ću reć da sam na parking uletjela trećom, zamalo na dva točka pošto je krivina na ulazu, a kad sam se vratila kući zagrebala pri ulasku u garažu user posted image (koja je inače preuska, jako teško se uparkirava i prof.vozač, ali ja sam bila puna sebe da to mogu)
Naakon toga evo već 15 godina nijedne ogrebotine, niti ne daj Bože udesa.

Ja sam dobro, bolova nema, beba uspavana pa se brinem i takooooooooooooooc user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1691
19.2.2015 13:38:31   
soni
choopa u 3. na parking user posted image ??

sve bebe su uspavane red kraj ne brini....jel se ti dobro osecas??

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1692
19.2.2015 13:42:28   
branki*
soni,srecna ti voznja,sad skapirah da si polozilauser posted image
les,strasno,sta da kazemuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1693
19.2.2015 13:42:41   
jess021
Hello!! Evo i mene,imala sam celo prepodne drustvo, pa tek sad na rr. Iskreno, jedva sam cekala samo da vidim sta je sa Choopom i Srculence, ali dobro je svi ste jos na broju.user posted image
Maraj, uzas za komisiju, u NS trudnice imaju prednost, ja sam juce zavrsila za 10 min.
Soni, ako ti nije frka, sedaj odmah i vozi, znam ih dosta koje su polozile, pa nisu odmah vozile i sad bi ponovo mogle na obuku.
Ja sutra opet u Betaniju na uz, jedva cekam da vidim koliko smo porasli.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1694
19.2.2015 13:43:21   
jabudic
Ja sam položila prije 6g. Par dana kasnije imali smo udes u kanjonu Morače (mm vozio), a ja bila trudna 4.mjesec.
Baš sam se tada isprepadala i nisam sjela u auto dok se nismo preselili ovdje gdje sad živimo, jer sam morala da putujem na posao. Sva bih bila mokra od znoja, od nervoze. ALi to je trajalo 10ak dana, dok sam se malo oslobodila, sad pravi profi. Sem što volim malo bržu vožnju. A i auto mi takav, greota ga voziti polako user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1695
19.2.2015 13:44:51   
choopa choops
Ma ne pitaj user posted image Valjda od panike nisam stigla da prebacim u drugu, 40 na sat sam uletjela user posted image

Ma ja sam OK user posted image Neggo osluškujem svaki dan i ubi me ova neizvjesnost user posted image Blago se ženama koje idu na CR, znaju tačno kad će :)

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1696
19.2.2015 13:46:44   
jovicaa
svaka vam cast, ja vozim samo kad moram.. a sad u trudnoci smo i auto promenili pa ne vozim.. bacicu se na voznju opet kad se porodim...
moracu ako hocu negde barem ponekad da zbrisem samauser posted image mislim osim na fakultet ili pijacuuser posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1697
19.2.2015 13:57:38   
jabudic
Čupo, bez brige, ti ćeš u subotu user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1698
19.2.2015 13:59:20   
jovicaa
neces ti jos par dana sigurno cupo. da li pijes urogestan i dalje?

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1699
19.2.2015 14:19:20   
serpica

IZVORNA PORUKA: jabudic

Čupo, bez brige, ti ćeš u subotu user posted image

Chupa se sutra!!!!!user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here