serpica
|
Branki a jesi probala da je posle podoja samo spustis u krevetac,mozda se sama uspava,malo place i uspava se,meni je Toma tako jedan period,ja pokusavam da ga ljuljam i on ne spava,onda ga spustim i odmah zaspi,nekad i ne odgovara da se nosaju,ne znam. Nego htedoh da napisem jovici za porodjaj kod kuce,niko nije negativno komentarisao vidis i sama,samo se zene ne bi usudile na tako nesto. Znam da je svuda u svetu to normalno,ali mi smo daleko od sveta,ja razmisljam ovako: da udjes u termin i da sve krene super nikad ne znas sta moze da se desi,nekad su i sekunde presudne,ovde ne mislim samo na bebu nego pre svega na majku,verujm takodje da ce babica da odradi posao ali uvek postoji rizik da ostane posteljica,da dodoje do infekcije,ne znam,kazu da su prvih 48h najkriticniji za bebu i da treba da bude pod nadzorom lekara,ja sam samo obazriva i mislim da je u nasoj drzavi to bespotrebno,mislim taj rizik...a znas i kakvi su nasi lekari,ako nesto nedaj Boze krene lose i vozete u bolnicu mozes da ocekujes one reci "ko ti je kriv,sama si birala" Razumes? Radi svoje radi bezbednosti deteta po meni je bolje da budes u bolnici,a te pare koje bi dala babici i pedijatru bolje plati apartman i da imas svu komociju,a sto se maltretiranja tice,i to prodje,dva,tri dana i kuci ste.....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|