|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat]
19.2.2015 7:39:34   
serpica
Branki a jesi probala da je posle podoja samo spustis u krevetac,mozda se sama uspava,malo place i uspava se,meni je Toma tako jedan period,ja pokusavam da ga ljuljam i on ne spava,onda ga spustim i odmah zaspi,nekad i ne odgovara da se nosaju,ne znam.
Nego htedoh da napisem jovici za porodjaj kod kuce,niko nije negativno komentarisao vidis i sama,samo se zene ne bi usudile na tako nesto. Znam da je svuda u svetu to normalno,ali mi smo daleko od sveta,ja razmisljam ovako: da udjes u termin i da sve krene super nikad ne znas sta moze da se desi,nekad su i sekunde presudne,ovde ne mislim samo na bebu nego pre svega na majku,verujm takodje da ce babica da odradi posao ali uvek postoji rizik da ostane posteljica,da dodoje do infekcije,ne znam,kazu da su prvih 48h najkriticniji za bebu i da treba da bude pod nadzorom lekara,ja sam samo obazriva i mislim da je u nasoj drzavi to bespotrebno,mislim taj rizik...a znas i kakvi su nasi lekari,ako nesto nedaj Boze krene lose i vozete u bolnicu mozes da ocekujes one reci "ko ti je kriv,sama si birala" Razumes? Radi svoje radi bezbednosti deteta po meni je bolje da budes u bolnici,a te pare koje bi dala babici i pedijatru bolje plati apartman i da imas svu komociju,a sto se maltretiranja tice,i to prodje,dva,tri dana i kuci ste.....

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1651
19.2.2015 7:57:21   
branki*
serpi,jesam,tj,kad sisa,ja je odmah spustim u krevet.nekad odmah zaspi,tj jos je na sisi u polusnu,pa samo nastavi,a nekad se razbudi i onda kulira u krevecu neko vreme i onda pocne da kenjka i ja je uzimam.
porodjaj kod kuce...ne znam sta ste pricale,ali ja nikako nisam za to..meni je to suludo i skroz nepotreba rizik.pa sad bar ima bolnica i lekara..oba moja porodjaja,iako su bile skolske trudnoce,bez ikakvih komplikacija,da nije bilo dr odmah po rodjenju beba,pitanje kako bi se zavrsila po bebe,jer im je oboma bila neophodna pomoc neonatologa kad su presekli pupcanik.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1652
19.2.2015 8:15:03   
jabudic
Čupo, još si tu!
Izdrži, moj je rodjendan za dva dana user posted image
Bez brige, možeš i danas da se porodiš, Sunce je jutros na 0 stepeni Riba, što znači- Ribe, srećan nam rodjendan user posted image

Ja sanjala da sam otvorena 3 prsta sad u ovom periodu i da me šalje u bolnicu. Sve je to od ove Čiupe, opasno mi utiče na snove, te a asepsolom prvi put, sad sa prstićima user posted image

Soni, čestitam za vozački!

Ostale mame i user posted image user posted image
Edit: Mjesec je prešao ispred Sunca, na 0,8 stepeni je, a on se brze kreće, tako biće konjukcija, ali povoljnija, širi noge user posted image

< Poruku je uredio jabudic -- 19.2.2015 8:16:53 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1653
19.2.2015 8:29:57   
choopa choops
haha vala jabudicu kad sam ovoliko izdržala, red bi bio da ispoštujem i tvoj rođendan user posted image

Znači kžeeš dobar je to mjesec sad...ajd neću se više suzdržavat, pa da krenemo pomalo put sale user posted image

Bila mi je vizita, kaže dr nalazi su mi dobri, nikakvih upala nema, crp dobar, pokrivena antibiotikom, pa kad krene-krene. Čekamo ili jače bolove ili da pukne vodenjak.

Završili doručak, pa sad i ako krene, bar sam sita user posted image

Što se tiče porođaja kod kuće, ne osuđujem naravno, svako ima pravo da bira. Ja isto samo rekoh da ja lično ne bi, isto sam imala malo komplikacija sa L tako da ne bih mogla da zamislim šta bi bilo kod kuće.

Ali da ne pričmo o tome sad, sigurna sam da će biti sve uredu. user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1654
19.2.2015 8:42:25   
jabudic
Ja sam u principu za porodjaj kod kuće, pogotovo što su mi oba porodjaja bila za poželjeti, i toliko sam pomoći imala od dr i babica da bih se mogla i kod kuće poroditi. MM je završio srednju veterinarsku, i on me stalno zeza kako u slučaju rata ima pravo da poradja žene user posted image
Ja ga sinoć zezam hoćemo li da me porodi kod kuće, ne smije kukavica user posted image
Mislim da se lagano odlučujem za Kotor, nešto me mrzi da se u sezoni vozim do CT.
A ako mi porodjaj bude kao ova dva, mogu se i na livadi poroditi, pa računam da neće ništa zeznuti...

Čupo, javi kakav je 3. porodjaj. Mada tebi beba već napola ispala user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1655
19.2.2015 8:48:11   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: branki RR

IZVORNA PORUKA: choopa choops

A kad vidim vas svježe porođene, ovako rano budne, shvatim da bih trebala svaki sekund da koristim user posted image

ma,jok,bre,choopo,sta ti je,mi to volimo tako da ustajemo u zoruuser posted image ja cak toliko ne volim spavanje,da i nocu po 3-4 puta ustajemuser posted image

user posted image user posted image
Crnjak je što ja stvarno malo spavam generalno. Evo noćas sklopih 5 sati u komadu i kao nova sam. Do popodne user posted image
Ne mogu bre da spavam kad jednom oči otvorim. Još ako dodate i ustajanje uz otvaranje očiju - ćao snovi

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1656
19.2.2015 8:53:07   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: branki RR

IZVORNA PORUKA: choopa choops

A kad vidim vas svježe porođene, ovako rano budne, shvatim da bih trebala svaki sekund da koristim user posted image

ma,jok,bre,choopo,sta ti je,mi to volimo tako da ustajemo u zoruuser posted image ja cak toliko ne volim spavanje,da i nocu po 3-4 puta ustajemuser posted image

user posted image user posted image
Crnjak je što ja stvarno malo spavam generalno. Evo noćas sklopih 5 sati u komadu i kao nova sam. Do popodne user posted image
Ne mogu bre da spavam kad jednom oči otvorim. Još ako dodate i ustajanje uz otvaranje očiju - ćao snovi

a ja se za sada lepo naspavam user posted image ... evo moja deca se tek bude a ja vec i kafu popila... jeste da se Masa nocu budi ali dam joj da siki, ona vuce 7-8 min i nastavi da spava... i ja nemam problem da odmah zaspim...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1657
19.2.2015 8:54:50   
choopa choops
jabudicu ma svi kažu treći ide glat, a ja koga god sretnem od prijateljica kažu da im je treće bilo najteže user posted image

Ma i meni su porođaji bili lagani i bez komplikacija, ali je L trebalo njege poslije, a to ne bi mogla doma.

Trco pa lako mi je za tebe ako ti tako malo treba, meni je i 10h malo user posted image Ali pomirila sam se sa tim da ću se naspavat kad odem u penziju user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1658
19.2.2015 9:01:27   
bubulence

IZVORNA PORUKA: serpica

Dobro jutro user posted image

Serpi pa ja svako jutro dodjem da popijem tvoju kaficu user posted image .
jovice niko ne misli nista lose vezano za porodjaj kod kuce. ali mislim da nije "bezbedan" . mislim da bas na rr imamo pricu kada se neka devojka poradjala kod kuce ali je na kraju zavrsila u bolnici zbog posteljice. i da su babice sasvim dovoljne na porodjaju doktori ne bi radili u porodilistu. jeste da vecinu stvari babica i obavi ali su oni tu ako nesto zatreba... ali kao sto rekoh, podrzavam potpuno, meni to deluje kao velika avantura...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1659
19.2.2015 9:41:45   
vonavoj
bubulence,opet imas srece sa spavanjem,da sisa 7,8min i nastaviuser posted image user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1660
19.2.2015 9:49:17   
jabudic
Ja sam danas u haosu od posla, ne znam odakle da počnem, samo blenem kao tele u ovaj komp user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1661
19.2.2015 9:51:02   
bubulence

IZVORNA PORUKA: vonavoj

bubulence,opet imas srece sa spavanjem,da sisa 7,8min i nastaviuser posted image user posted image

cekaj, ne smem jos da se radujem user posted image , pocetak je , samo da ovako nastavi...
jabude user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1662
19.2.2015 9:52:16   
vonavoj
Ako je sad vec dobra,bice i posle!user posted image

Direktna veza do poruke: 1663
19.2.2015 10:02:54   
lesica
Ahoooj!

Gde ste?

Vidim uglavnom svi na broju user posted image user posted image

Obećavam da ću piskarati ovih dana, zazdravih konačno, okrečili kuću, juče išla da predam za ličnu kartu, rešavala po banci koješta - opljačkali nas u subotu na nedelju, pa se sad i sa time akam. I tako još ponešto da sredim i biću free.

Nego, da ne opominjem često, o konkretnim stvarima piskarajte u konkretnim temama.

Za porođaj kod kuće imamo temu Porođaj u kući/domu I jako bih volela da nam Jovica tamo ispiše sve, zašto se razmišlja, kakva je procedura... potpuno je nebitno šta neko od nas misli, smatram da bi bilo lepo da dignemo tu temu, možda će nekome značiti iskustvo.

Ljubim sve.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1664
19.2.2015 10:25:58   
branki*
lesice,ko vas je opljackaouser posted image user posted image

branki

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1665
19.2.2015 10:30:35   
Maraj
Ja se sad vratila sa komisije. Isla da produzim bolovanje. Pa ono je strasno kolika je guzva. Pri tom nemam nikakvu prednost. Bas bezobrazluk. U cekaonici 30 duša i ja. Od tih 30 bar 15 su bolesni. Kaslju, kijaju... Bas sam se iznervirala. Zar trudnice nemaju prednost na komisiji!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1666
19.2.2015 10:33:04   
branki*
eeeee,maraj,draga,welcome to serbia gde se voli i ubijauser posted image kakva prednost,nista od toga,nazalost.

branki

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1667
19.2.2015 11:14:07   
soni
Hvala zene na cestitkama....user posted image

Ja se ne bih usudila na porodjaj kuci...zvuci mi komplikovano i mrsko bi mi bilo posle do bolnice ako ne daj boze moram...i sredjivti posle sve to..lenja zena :user posted image

sto se uspavljivanja i nosanja tice ja sam imala uzasne probleme do polaska u vrtic...Beba kad bi mi rucala ja bih je davila da podrigne, i posle toga sam je verovatno razbudjivala...Kako ste vi posle podoja ili flasice...Lupale po ledjima i cekale podrig ii ako odmah ne podrigne vracale..Ja sam s eplasila da s ene ugusi :)....E onda je bila samo na rukama, cim je spustim plakla bi i eto problema....

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1668
19.2.2015 11:15:46   
srculence25
Caooo ja samo da javim da sam kod kuce user posted image i da lje nemam bolove a ispada po malo cepic.
Nisam se javljala kod dr.Idem da ispratim sta ste pisale

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1669
19.2.2015 11:19:51   
soni
srculence samo da te ne boli...jos maloooouser posted image

nove trudnice dobrdoslica user posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1670
19.2.2015 12:10:40   
bubulence
Soni mi smo E bas dugo nosili, lupkali, skakli... I nije pomagalo, najcesce je prolazilo bez podrigivanja. M za sada bas brzo podrigne, ma najkasnije za minut ali je drzim onda jos minut, dva i spustim. I sada ce biti pec pec, sigurno imamo temu...
Srculence ti ces se za vikend poroditi, videces user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1671
19.2.2015 12:25:41   
jabudic
Moja djeca nikad nisu podrigivala, mogao si ih držati do sledećeg obroka user posted image

Direktna veza do poruke: 1672
19.2.2015 12:26:15   
soni
i Luna nije mogla da podriguje...
valjda nece biti pec pec...ovde je chat mozemo da pisemo sta hocemo user posted image

Ja moram UZ da narucim ...privatno....vise nemam pravo na drzavnog....

Direktna veza do poruke: 1673
19.2.2015 12:26:36   
jovicaa
ne bih da te plasim serpice ali znas da su na carskom rezu i pod svim tim nadzorom lekara mnogo vece mogucnosti za komplikacije nego na prirodnom porodjaju?
trudnoca je fiziolosko stanje, a ne bolest. treba procitati puno toga da bi se doslo do onog sto mi sada znamo.
ali mora se citati ne samo nagadjati u neznanju. prva knjiga koju preporucujem svima zainteresovanim za ovu tematiku je knjiga americke babice ine mej gaskin, vodic za prirodan porodjaj, stavicu link u odgovarajucoj temi koju je lesica navela.
vecina komplikacija na prirodnom porodjaju se desava upravo zbog bespotrebnih intervencija lekara, indukcija, cupanja posteljice, preranog presecanja pupcanika ... zene pucaju zbog neprirodnog polozaja porodjaja, na ledjima, zbog nasilja babica i lekara guraj guraj i td ..
mogla bih napisati deset_ postova, to je nesto sto se mora prouciti. a posle podrobnog proucavanja kada bi shvatile sta su napravili od porodjaja kakvu neprirodnu i nasilnu stvar bez ikakve realne potrebe, osim da oni na tome zarade i od toga tabu i strah kod zena, otvorili bi vam se novi vidici, verujte mi, ne biste razmisljale kao sad.
da je porodiliste u bolnici malo modernije i da je zaista moguc prirodan porodjaj u bolnici, tamo bih se i poradjala, 90 posto. ali posto je to kod nas sve samo ne prirodan porodjaj, odlucujem se za kucni.
a ako bih dosla u neko patolosko stanje, naravno da bih otisla u bolnicu, ili ako nesto ne bi bilo uredu sa bebom, to se podrazumeva, za to i sluze bolnice za lecenje bolesnih.

ina mej gaskin vodic kroz prirodan porodjaj https://tinkturedrsulca.files.wordpress.com/2014/06/kucno_poradjanje_web.pdf

ovo je samo jedna od knjiga, izvora je puno naravno.

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.2.2015 12:27:37 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1674
19.2.2015 12:28:43   
serpica
Bubi evo onda jos jedna user posted image
bila sam malo u setnju sa bebcem sad spava,imam rucak i sad uzivam u kafi..
Les sta se desilo? Kolika je steta? jel sve ok? Gde ste vi bili?user posted image
Chupa javi se .....

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here