|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
25.12.2014 16:25:42   
choopa choops
vision to je dobar grlić valjda user posted image

Ja danas odspavah, djeca mi otišla kod mame daa kite jelku, pa mi je malo dosadno...
Ne znam štaa ću sa sobom od dosade...user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1776
25.12.2014 16:57:34   
vonavoj
Vision,to je super grlic! A za posteljicu je jos jako rano..i meni je bila nisko,pa se podigla! Ima vremena da se podigne skoro do 30te nedelje!
lela,navijamo za sutra!
Sve vas devojke grlim,samo uletim i preletimuser posted image

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 1777
25.12.2014 17:25:42   
lelaigor
Mlada mama, jeste, spinalna je kad si budan, umrtve ti donji deo. I da, zvave se Sofija.
E sad sam se malo uspanicila, radili su mi ctg, pa je sestra nosila doktorici da vidi, pa je dosla i cula sam je da prica hodnikom telefonom nesto kao "kako ja da kazem zeni da joj ctg nije dobar, valjda treba ona" i dolazi.kod mene i kaze "uradicemo ponovo ctg oko 18h, malo je beba mirnija nego sto treba, ali nemojte da se bojite". I kako sad da se ne bojim. user posted image
I da, gvirnula sam krisom na cttg i vidim da sas imam znatno vise kontrakcija, puna ih je traka. Ali svd sam naopacke gledala. Jedva cekam 18h.

< Poruku je uredio lelaigor -- 25.12.2014 17:33:34 >

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1778
25.12.2014 17:35:27   
Trcosava
Lela, nemoj da se brineš.
Prvo i da nešto nije u redu - ići ćeš na hitan carski.
Drugo - možda je cica živahna i pomerila se, pa CTG ne hvata lepo. Meni sad i aparat pištao, zato što nije uopšte registrovao bebu, jer se ovaj divljak pomerio. Duže sam snimala nego ostali, još ova preko puta mene na ctg-u kaže 'juu meni nikad tako dug nije bio'.

Kako god - javi šta bi na kraju. Ima li neko tvoj mob ili tm da nam javi ako nešto krene ranije?

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1779
25.12.2014 17:43:58   
lelaigor
Ma teraju oni mene da drzim to sve vreme da se ne mrda. Meni je samo da beba bude dobro. Zbog cega bi mogla da bude mirnija nego sto treba? Imaju bubi i sanjalica moj broj.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1780
25.12.2014 17:46:03   
wivern
Lelo no sikiriki..prvo ne moras uopste da budes ti u pitanju mozda se radi o nekoj drugoj zeni za ctg, drugo mozda bebac drema i uspavana je...polako, jos malo pa ce ti sve reci...
Pokusaj duboko da dises do sledeceg ctg, ako se Sofija uspavala da joj dodas jos malo kiseonika..

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1781
25.12.2014 17:46:35   
Trcosava
Brate, sad sam se setila nečega sa pregleda, ali nemam detaljne informacije. Naime, na pregledu dr mi kaže da posteljica skoro na ušću. Pisala sam Mod to, kaže da je to placenta previa. E sad, čitam na netu i vidim da ima više tih. Tj dve, kada delimično i kada potpuno pokriva ušće. Kada potpuno prekriva ušće, ond se ide na CR kao. A ova moja nije pominjala CR već samo dogovoren porođaj (klasičan) i sad mi ništa nije jasno. Kao ne bi smeli ni odnosi i trebalo bi da se miruje. Naravno, to se piše kao preteći prevremeni porođaj, s tim da ja nisam rizična po tom pitanju.
Dr mi reče samo da postoji šansa da prokrvarim i ako se to desi da odmah dođem u bolnicu.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1782
25.12.2014 17:49:00   
Trcosava
Lelo, ctg se ne pomera, ali beba se pomera i onda ne hvata lepo ona lopatica ili šta već.

Ja mogu samo da ti kažem šta je bilo kod mene slučaj, za ostalo ne mogu da nagađam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1783
25.12.2014 17:52:57   
lelaigor
Ma znam, na to sam i mislila , drzim ga i vijam kad se ne cuje.
Trebalo bi da sam ja, jer je samo meni radjen ctg popodne. Ne znam. Saznacu. Sta god da je, tu sam, u bolnici, ne moze se valjda nista desiti. Sad cu jos malo u set_nju pa na ctg. Ne mogu da se jedim vise, koliko mi je prva trudnoca bila savrsena, toliko se sad samo nesto nerviram, stalno nesto nije u redu. Jedva cekam sutra vise.
Trco, a sto ne pitas dr jel to to?

< Poruku je uredio lelaigor -- 25.12.2014 17:54:54 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1784
25.12.2014 18:03:19   
Trcosava
A, pogrešno sam te razumela, a i ti mene user posted image

Ja idem na pregled opet 31. pa ću pitati tad. Nije moja dr, ali nema veze. Nadam se da ću da upadnem kod bivšeg načelnika.

Elem, kod mene je na samom porođaju bio 'loš' ctg, ali ja sam tada imala porođajne kontrakcije. Ako ih ti nemaš, onda nemam pojma šta znači loš ctg. Ani su opadala valjda srčana radnja tokom kontrakcije.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1785
25.12.2014 18:13:41   
branki*
jao,lelo,samo da ti odrade to sutra i bude sve dobro i zavrsi se,samo neka sekiracija.miruj i sto kaze wiv,disi duboko.javi sta je na tom drugom ctgu,evo vec 6 sati.
trco,je l tebi rekla da je placenta previa?ja isto cula da se onda miruje bas...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1786
25.12.2014 18:17:05   
*boka*
Los CTG znaci da su srcani tonovi malo slabiji. Meni je CTG bio losiji 3 dana pred porodjaj, ponavljali su ga 3 puta, pa sam se uspanicila i pitala Dr. sta to znaci, rekla je da su tonovi malo sporiji i da je moguce da beba spava, sto se na kraju i ispostavilo. Beba se probudila i sve bilo OK. Ja sam mislila da se CTG radi samo zbog kontrakcija, ali doktorima je tu vazno da prate vitalne funkcije bebe. Ne brini, tu si na oku lekara i sigurno ce ti ponoviti CTG, videces da nije nista. Uskoro se grlite ti i bebana, raduj se tome user posted image

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1787
25.12.2014 18:43:17   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: branki RR

jao,lelo,samo da ti odrade to sutra i bude sve dobro i zavrsi se,samo neka sekiracija.miruj i sto kaze wiv,disi duboko.javi sta je na tom drugom ctgu,evo vec 6 sati.
trco,je l tebi rekla da je placenta previa?ja isto cula da se onda miruje bas...

Nije cico, ali kapiramda je to što sam ja 'u terminu' mirovanje je bitno kada je tako postavljena u ranoj trudnoći. a ne brinem ni ja previše jer i da krene sad, bebac je siguran u svakom smislu. Drugo nit je pominjala mirovanje, nit CR koji je koliko čitam obavezan u slučaju da posteljica prekriva ušće potpuno. Tako da kapiram da nije ništa strašno. Izguraću ja do 8.1. kad idem kod nje na pregled. Mada mi je rekla da mogu i ranije, u fazonu zavisi šta kaže dr sad 31. na pregledu.

Lelo javi se, evo već će 7, valjda se do sad završio CTG

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1788
25.12.2014 18:47:44   
branki*
ok,trco,onda,vec si pri kraju..
i ja cekam lela da pise.
ovi moji napolju,ja tu po stanu,opet bih jela nesto,a ne znam sta...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1789
25.12.2014 18:48:28   
Sanjalica1980
Lelo, Boka ti je lepo objasnila. Nisto to ne mora da znaci. Pa ne moze beba da bude budna svaki put kada mere a to je u Betaniji u 7 ujutro i 15:30 popodne. Bilo je gomilu zenica kojima ja bio miran ctg pa su ga ponavljali. Ako bude potrebe drzace te dva sata na ctg-u da sve provere. Ne brini, tu si sigurna,
Ljubim te

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1790
25.12.2014 19:09:04   
choopa choops
Lelo onaj kaiš što stoji gore na stomaku je za kontrakcije, a donji je onaj koji mjeri otkucaje bebinog srca. bebe često znaju da se uspavaju pa bude miran CTG. Ili se pomjere (ova moja stalno bježi od toga user posted image i onda se izgube "tonovi". Tako se meni desilo sa M pa je kao trebalo da ga ponovim za 2sata, a pošto sam imala dijabetes i višak plodove vode, dr me hitno poslala u PG da ne čekam ta 2sata tamo. I kad sam došla gore, i kad su mi opet uradili bilo je sve OKuser posted image ). Ne brini sad će ti oni ponovit CTG opet ;-)

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1791
25.12.2014 19:21:24   
choopa choops
A je l'' ima neko kontakt sa lelom preko mobilnog ili slično?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1792
25.12.2014 19:50:43   
Trcosava
ako ja dobro razumeh - Bubi ima kontakt

Direktna veza do poruke: 1793
25.12.2014 19:56:04   
choopa choops
Meni je užasno spora RR user posted image i ne mogu nekad ni da je otvorim...
A čekam da vidim vijesti od lele, ja tek kasno vidjeh da je ona trebala da ponovi ctg u 18h. Valjda se javi uskoro...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1794
25.12.2014 19:58:49   
Trcosava
ima li te na fb?

Direktna veza do poruke: 1795
25.12.2014 20:12:31   
*boka*
I mene RR jako zeza. Sa telefona vise ne mogu da se ulogujem, kad udjem i ulogujem se, pa hocu da udjem na temu, salje me na www.ringeraja.net, neki slovacki sajt.
Nema lele...

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1796
25.12.2014 20:16:19   
serpica
A da nije krenulo kod Lele pa je nema? Mozda je bilo neceg na ctg-u pa su pozurili? Javice nam valjda neko...user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1797
25.12.2014 20:19:08   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: *boka*

I mene RR jako zeza. Sa telefona vise ne mogu da se ulogujem, kad udjem i ulogujem se, pa hocu da udjem na temu, salje me na www.ringeraja.net, neki slovacki sajt.
Nema lele...

A si zapela za slovačku user posted image to je slovenačka RR user posted image

I meni pada na pamet da je krenulo, a ja mislim da samo Bubi ima kontakt, a ja nemam Bubi na FB

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1798
25.12.2014 20:19:28   
choopa choops
Mene je jedno vrijeme stalno zezalo, pa sam dok sam bila u bolnici nešto prčkala user posted image i do juče mi je bila OK. A sad mi je jaaaaako spora, otvara vrti...Mada može djelom biti i zbog mog interneta, ali ne baš toliko...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1799
25.12.2014 20:22:58   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: serpica

A da nije krenulo kod Lele pa je nema? Mozda je bilo neceg na ctg-u pa su pozurili? Javice nam valjda neko...user posted image

Pa i ja se nadam da jje možda već na CR user posted image

boko user posted image Koliko sam ja ukapirala server za sve RR je u Deželi. Otud ovi čudni nazivi: zadnja sporočila, jeziček, nosečka, pikapoka i ostali user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here