Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:30:32
|
|
|
|
lelaigor
|
E ta Kopitovićka, ona nam je kao glavna veza. Samo što je ona toliko bizi da se retko kad javi. Evo, upravo nju čekamo da se javi. Ona je sad glavna na vantelesnoj oplodnji. I misija mi je da nekako prodrem do te Tešićke, mada i sama je već rekla da ona vidi da sam bolna. A i mm hoće malo da porazgovara sa njom. Kako je rekao juče svojima kad smo se dogovarali da dođu da pričuvaju Dariu: Da ne moramo da je vodimo sa sobom, da mogu tamo na miru da se raspravljam i svađam. Malo se jedim, pa me onda to umori, ispije, pa nemam više snage da se jedim, pa onda opet u krug...razmišljam šta da prodam da možemo da platimo CR. Samo da mi porođaj ne krene ranij, dok se ne izdogovaramo. Kod nas je kao kod Čupe, prženice - moče - pofezne = hleb +jaja, mleko, prženo u ulju. Tost - tostiran hleb, dvopek, hleb pečen/sušen u rerni.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:36:11
|
|
|
|
Peace*
|
Mislim da Tešićki ne treba da se plaća.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:38:04
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa da, al' samo da je nakumim da utiče tamo na tog Stojića.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:40:09
|
|
|
|
Peace*
|
Ne znam koliko ona ima uticaja, ali svakako ti odgovara da je imaš uz sebe.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:48:40
|
|
|
|
lelaigor
|
Evo sad mi se javio mm, kaže da je zvala ta Kopitovićka. Ona je juče bila na ručku sa Tešićkom i ponovo joj sve objasnila šta i kako i da nema šanse da mogu na prirodan porođaj i da sredi ona sve tamo. I onda je ona rekla da će srediti sve. Pa sad, eto. Još ću aj nju videti večeras na tom CTG-u pre sutrašnje vizite i komisije, pa ću pričati sa njom a možda i mm. Jao Bože, tačno ne mogu da verujem šta mi se dešava...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:51:44
|
|
|
|
choopa choops
|
Pa dobro, srediće se to valjda! Mada stvarno me nerviraju i ti doktori ponekad. Kad im pojedine starlete traže CR to se može, ali ovakokad se mora oni prave problem. Ma užas...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:52:05
|
|
|
|
bubulence
|
lelo a da odes privatno kod nekog ko radi u betaniji, ponudis 100e i nema nikakve komisije. ugovorite da odes na prijem, tamo se zadesi taj dr koji te posalje na hitan cr i komisiju ne vidis i ne cujes... jao kakva misterija oko przenica, tosta i zavijaca .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:54:42
|
|
|
|
bubulence
|
aaaa pa onda ce se srediti, ne brigaj!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:55:23
|
|
|
|
Peace*
|
Nema toga, draga. UVEK prolaziš komisiju, sem ako se porađaš već satima pa je hitan cr. Bar ja tako znam. Lelo, biće to ok. A ako je Tešićka noćas dežurna, a ne znam zašto bi te inače zvala predveče na CR, ne znam što ti ne odradi CR. Možda može da te progura kao hitnu? Ponesi torbu.
< Poruku je uredio Peace* -- 23.12.2014 13:57:18 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:58:18
|
|
|
|
lelaigor
|
E da samo što sam ja toliko skeptična, jer je već jednom rečeno da će biti sređeno. Samo što su zvani pogrešni ljudi izgleda. Mm je opušten, on veruje da je sređeno, ali ja ne mogu da budem tako opuštena, ipak on, tj. njegov šef i oni svi komuniciraju tamo, a ne ja. A Tash, nemam pojma što me zove na CTG uveče, eto ne znam...ništa meni ako mi veruješ više nije jasno. E, a jel'' mi veruješ da mi nije bilo jasno juče su ona i dve sestre pričale u glas kad su mi objašnjavale da me puštaju sa mojim potpisom kao zbog deteta kući, itd. i davale mi uputstva kad, gde da dođem. A ja onako pogubljena u jednu pa u drugu...i neko od njih je spomenu, torba u kolima, nosite je sa sobom. Ja sam mislila da misle na sutra ujutru, al'' eto....ko zna. Mada ni u šta više ne verujem, dok se ne desi. Više verujem u to da ću za nedelju-dve da ležim na ortopediji na rehabilitaciji, polomljena, nego da će oni meni ad urade CR.
< Poruku je uredio lelaigor -- 23.12.2014 14:02:18 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:59:45
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam išla kod nje na večernji CTG pred prvi porođaj. Verovatno joj je tada manja gužva.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 14:02:13
|
|
|
|
bubulence
|
nije Tash. evo npr sto sam drugaricu spojia sa jednim dr da joj radi cr. dogovorili su da u 9 ujutro dodje tamo, on je primio, i samo je stavili na krevet i odveli je kao na hitan cr. pravac sala (klistir obavljen ranije)... tamo kaze da su joj namestili valjda kateter, nesto je potpisala i odmah joj radili... mozda sam nesto preskocila ali je tako nekako bilo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 14:04:19
|
|
|
|
Peace*
|
Kao HITAN CR, jedino tako. Zato sam i rekla Leli nek ponese torbu i nek vidi sa dr da bude HITNA! Ne znam dal bi dr pristala na to, zaista nemam iskustva sa njom na tu temu. Samo Lela, odmah onda prestani da jedeš i piješ.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 14:05:22
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, bubi, to bi meni bilo najbolje. Da ništa ne znam, samo da me odvedu i završe sa tim. A ako me sutra odobre pa me budu radili prekosutra, mm i ja ima da bankrotiramo. Jedno dete nam rođeno na Mikulaša a drugo će biti rođeno na Božić.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 14:06:32
|
|
|
|
Peace*
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 14:48:06
|
|
|
|
Kata90
|
buduce mamice,Veliko hvala na podrsci sto ste bile uz mene i navijale .......konacno da vam se javim,Ogi i ja smo dobro....on samo spava i jede,....mene jos prilicno boli rana kako su me sekli....ali proce i to.....moram mirovati....Sliku cu vam ovih dana okaciti da nas vidite Sutra mi dolaze na Badnji dan,mama i sveki da skuvaju sto treba,milina sta ima ovde novog? koja je sledeca po redu?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 16:10:41
|
|
|
|
bubulence
|
heeej Kato, sve cekam da se javis! kakvi ste? pa da Tash, tako sam i mislila. onda nema komisije. lelo ponesi torbu! sta je Mikulas?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 16:20:13
|
|
|
|
lelaigor
|
Kato, ja sam sledeća, mada kako je krenulo, ko zna kad ću. Bubi, poneću torbu, sve full, pa šta mi Bog da. Bilo bi krajnje divno da me "odrade" večeras hitno. E sad ne znam koliko oni mogu protiv mišljenja komisije? Tj. šta bi trebalo da mi se desi da budem hitna? Mikulaš je katolički praznik, 6.12.. Sveti Nikola u prevodu. 5. uveče deca očiste čizme i u toku noći im Mikulaš donese nešto i stavi u čizme ako su bili dobri. Slatkiše, poklone, voće itd. A ako su bili malo i nevaljali dobiju i krompir i luk.
< Poruku je uredio lelaigor -- 23.12.2014 16:21:39 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 17:37:39
|
|
|
|
branki*
|
kato,draga,super sto si se javila znaci,ogi je dobra beba,nadam se da ce i ta tvoja rana da zaraste sto pre,sta da se radi....sledeca je lela. ja uzela doznake,ovi moji odose do svekrve,stavila proju da pecem i tako...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 18:39:32
|
|
|
|
Chipsy
|
Lelo, ja mislim da ti je bubi lepo predlozila, a i ovaj scenario za nocas bi bio extra. Mod, sad me prepade za briseve. Ja moram da ih uradim pred AC, to traze, rizicno mi je da ne uradim, jer ako ne daj Boze ima neke infekcije... Jel ima jos neka od vas iskustva sa tim brisevima. Kato, suuper, ljubi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 18:46:46
|
|
|
|
anita
|
Kato veliki pozdrav za tebe I Ognjena. Chipsy ja sam do sada jednom samo radila briseve i to sredinom septembra, tada sam bila 4 ili 5 mesec.Mada mislim i da se to razlikuje od doktora do doktora. Svako od njih trazi svoje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 18:56:07
|
|
|
|
amelia
|
Dobro vece trudnicice...lelo nadam se da ce da se resi sve i da ces uskoro na CR i da ces uskoro cuvati bebanu u svoje ruke Kato divno sto si se javila jedva cekam slicicu da vas vidimo... ja sam danas opet bila kod moje sugave doktorke i poslala me da uzmem casicu da ujutru odnesem mokracu sta kako zasto nemam pojma ali ona kaze da tako treba da bi mogla da zakaze pregled ja sam u cudu zasto mi ne vade krv nego traze mokracu danas me svremena na vreme boli stomak onako kao u pms bas se brinem idem skuvati caj nadam se da ce proci
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 19:41:13
|
|
|
|
anita
|
Da li se nekom javljala Lela? Sta li je uradila? Nema ni Sanjalice? I ona je isla danas na kontrolu. Valjda ce se javiti.
< Poruku je uredio anita -- 23.12.2014 19:56:17 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 19:46:53
|
|
|
|
Chipsy
|
Nema Lele , valjalo bi da su je odveli na carski Anita, a jesu li ti radili sa spekulumom, tj. cervikalni?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 19:51:41
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Nema toga, draga. UVEK prolaziš komisiju, sem ako se porađaš već satima pa je hitan cr. Bar ja tako znam. Lelo, biće to ok. A ako je Tešićka noćas dežurna, a ne znam zašto bi te inače zvala predveče na CR, ne znam što ti ne odradi CR. Možda može da te progura kao hitnu? Ponesi torbu. Kod nas nema nikakve komisije,dogovor sa svojim dr i kaze ti kad dezura,tog dana odes i to je to. lelo drzim gfige da sve bude ok i zavrsis to Kato za bebca,bas mi je drago. Bila sam u set_nju celo popodne,bas sam se umorila Anita kad se javljas na odelenje? Chipsy obavezno sa spekulumom ja necu da ih radim sigurno,osim ako bas ne moram
< Poruku je uredio serpica -- 23.12.2014 19:54:10 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?