Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 9:27:49
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Lela,ne mogu da verujem koji kreteni! Uradi kako su ti devojke rekle,neka ti daju napismeno! Mod,ja sam imala prvu rizicnu trudnocu i normalno radila briseve Jasam dva puta imala hematom i krvarenje i izgubila beb u 16 ned. Tako da je dr sada poslednji put rekao nikako brisevi i nikako bilo kakva vaginalni pregled! Predpostavljaju da su ti krvni sudovi matrerice slabi ili krhki ili kako god, pa i najmanji dodir ili šta već može da napravi haos. To jeste samo predpostavka ali je meni bilo dovoljno da to čujem i kažem uvek : ne hvala za briseve! poenta je da te ne mogu naterati da radiš bilo šta što ne želiš.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 9:38:25
|
|
|
|
*boka*
|
Meni isto nisu radili briseve pre CR jer nema razloga, ako je CR vec zakazan i beba nece prolaziti kroz kanal. Nisu mi cak radili ni bris grla i nosa. Samo su vadili krv i uzeli urin na analizu (ali mislim da je urin uzet samo zbog preeklampsije), radili EKG i to je to od analiza.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 10:10:27
|
|
|
|
bubulence
|
lelo ako te i sutra odbiju i kazu da nece da ti daju papir da garantuju da ce sve biti ok iako odes na prirodni porodjaj ti lepo reci ‘ok, ovog trenutka zovem novine‘ i to i uradi. boko samo jos pasulj nisam probala. cula sam za pirinac i on mi je pomagao na pocetku trudnoce ali sada vise ne...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 10:39:25
|
|
|
|
Tanjica81
|
Dobar dan Lelo srecno sutra...stvarno nemam reci.Nadam se da ipak ima razumnih ljudi i da ce sve biti u redu... Meni NISTA nije pomoglo protiv gorusice osim Rennie tableta-koje sam u Madjarskoj nabavljala (cini mi se da ih ima sad vec i ovde)...ali sad sam probala kasiku griza na suvo i pomaze...zasad.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 10:54:46
|
|
|
|
branki*
|
gde ste,stomacici... ovde bas toplo,ja u stanu otvorila sirom vrata od terase,prosto mi neprijatno koja je vrucina u dnevnom boravku. bozu odvela jutros u vrtic,ocekivala cirkus od plakanja,ali sve proslo super.pricala mu neke pesme usput,on se zaneo i gospodin zaboravio da treba da place dala sam krv i urin,popodne mi zakazali za doznake,a sutra cu kod ginekologa i ako stignem za briseve. rucak nemam,a i mrzi me da spremam sanjalice i kod tebe se priblizilo bas. bubi,bas mi je zao..ne znam sta bi mogla,mene ne muci uopste gorusica,ali imam te neke bolove u preponama ili dole nisko ponekad..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 11:03:31
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: bubulence ja sam sinoc sedela na krevetu i plakala. bole me ledja, noge, imala sam uzasnu gorusicu, takvu da sam posisala dva rupuruta, pila sodubikarbonu i na kraju dva puta povracala i nije mi bilo bolje. a vecerala sam przenice sa cajem, mislim da nije nesto od cega treba toliko da me muci... Bubi, meni takodje od prženica, imam uzasnu gorusicu, bas zato sto je prženo, meni nista ne pomaže jedino kad popijem sumeci magnezijum, on mi ugasi odmah, ali rekao mi je doca, da ne smijem puno, pa ja sebi po pola rastopim, probaj bolji ti je nego soda bikarbona.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 11:15:03
|
|
|
|
anita
|
Zdravo devojke I kod nas je sunce ali nije bas toplo, ja bila do terase . Ja sam upravo jela plazmu i mleko a sada sam skuvala kaficu. POsle degustiranja kafice imam da poslozim bebece stvarcice koje su se osusile. Ja u cetvrtak idem na komisiju a bas mni se i ne ide. Iskoristicu izlazak iz kuce da vidimo da kupimo neke stikere za sobicu za bebe.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:03:25
|
|
|
|
bubulence
|
cekajte zene, sta su vama przenice? ja sam mislila na tostiran hleb... probala sam sa grizom, ne pomaze... i kod nas je divno vreme ali necemo napolje jer je Ema kaznjena. ne znam sta da radim, uhvatile su je neke bubice. a necu ni da vicem ni nista jer ne znam da li su u pitanju moji hormoni. tako da sam joj smireno rekla da je danas kaznjena, nema napolje, nema crtaca, nema slatkog... ali se nije potresla uopste, eno je crta...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:21:37
|
|
|
|
lelaigor
|
Meni su prženice - moče. Hleb u jaja i mleko i prženo na ulju. Videću šta ću i kako sutra. Raspitaću se još i danas kad odem na CTG. Samo kad bih mogla da se smirim, nije ni čudo da mi je beba tahikardična kad sam ja na ivici nervnog sloma. Ne mogu ni o čemu drugom da mislim, sem o toj neizvesnosti.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:25:27
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: bubulence cekajte zene, sta su vama przenice? ja sam mislila na tostiran hleb... Večita rasprava. Tačno sam znala da ti misliš na tostiran hleb a one na moče.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:29:26
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Meni su prženice - moče. Hleb u jaja i mleko i prženo na ulju. Videću šta ću i kako sutra. Raspitaću se još i danas kad odem na CTG. Samo kad bih mogla da se smirim, nije ni čudo da mi je beba tahikardična kad sam ja na ivici nervnog sloma. Ne mogu ni o čemu drugom da mislim, sem o toj neizvesnosti. Ideš kod Tešićke? Plava dr, srednjih godina? Ona je meni vodila obe trudnoće, ali mi je CR radio Vejnović, ona je asistirala. Ona ne voli CR-e da radi. Ako ćeš da pričaš sa njom, objasni joj kako si prvo rodila prirodno i kako si naravno i ovo tako htela (prekrsti prste iza leđa), ali eto, kad se ovo desilo ispalo je da mora CR, i da si danima plakala, ali da si se pomirila sa tim jer ako to može toliko da našteti tebi, kako ćeš oko bebe, bla bla bla... Pokušaj da je ubediš da utiče na komisiju!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:32:15
|
|
|
|
*boka*
|
I meni su przenice umocen hleb u jaja sa mlekom i przen u ulju, a tostiran hleb ja zovem dvopek To ne bi trebalo da ti izaziva gorusicu, ali bi ti przenica svakako izazvala. Ne verujem da ti je od hrane uopste, vec zbog velicine stomaka koji sad pritiska zeludac. Na zalost to ume da prati od 7-8 meseca pa do samog porodjaja. Probaj sa pasuljem, meni je njih nekoliko reklo za to i ima mi logike, jer on bubri i upije kiselinu. Samo neki malecki ako nadjes, da mozes da progutas.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:33:42
|
|
|
|
anita
|
Bubi bas sam se lepo nasmejala tvojoj recenici "tako da sam joj smireno rekla da je danas kaznjena, nema napolje, nema crtaca, nema slatkog... ali se nije potresla uopste, eno je crta..." Lelo drzim fige. Javi se ako mozes posle ctg-a. Nadam se da cete uspeti sve da resite da se vise ne stresiras. Saljem ti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:39:22
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam za tu razliku u rečima prvi put čula u Pešti u Srpskoj gimnaziji, gde nas je bilo iz cele Srbije. Kaže dečko menja plahtu. Šta menjaš? A čaršav... Šta su farke i gornjak? - pita... I tako i prženice / moče, pa pepeljara / piksla... Ma svašta.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:43:47
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje Bubi, nisam videla da te muci gorusica . Nadam se da ces biti bolje Bokac srecno na AC. Javi nam se kad zavrsis. Bice sve ok :-* Lelo, mislim stalno na tebe. Navijam jako da sutra uspes da se dogovoris. Ja sam sinoc imala kontrakcije dok nisam zaspala. Jutros opet ali malo. Veceras idem na kontrolu pa da vidim kakva je situacija.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:46:27
|
|
|
|
*boka*
|
Lelo sad sam se set_ila one nase atleticarke Aleksandre Stosic, bila je na TV-u skoro, podset_i ih na njen slucaj i reci da ne zelis prirodan porodjaj da ne bi prosla kao ona i trazi im pre porodjaja, ukoliko i dalje budu insistirali na prirodnom pismeni dokument da ti garantuju da neces ostati invalid nakon porodjaja. I zapreti im novinarima. Sta imaju oni da vole ili ne vole CR, njihov posao je da ga urade svaki put kada za to postoji indikacija, da bi zastitili majku i bebu i izbegli komplikacije. Ja sam imala 3 indikacije za CR, a doktorka mi je rekla da je dovoljna i samo jedna da uopste ne razmisljaj o prirodnom porodjaju. Ni na kakvu komisiju nisam isla, pozvala je samo kolegu nacelnika odeljenja da cuje i njegovo misljenje i odmah u ordinaciji su mi zakazali. Ovo za Aleksandru nisam napisala uopste da bih te uplasila, sad ti najmanje treba da te neko jos i isprepada, vec mi je bila namera, jer je imala istu situaciju, da im prosto spomenes to i trazis im garanciju da se tebi to nece dogoditi.
< Poruku je uredio *boka* -- 23.12.2014 12:51:03 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:54:01
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Sta imaju oni da vole ili ne vole CR, njihov posao je da ga urade svaki put kada za to postoji indikacija, Nisam ja za Tešićku ono napisala u tom kontextu. Ona prosto ne voli da ih radi, što ne znači da ih ne radi kad treba. Jednostavno, preferira prirodni porođaj, i meni je to tako i rekla, te sam ja sa njom imala dogovor da će onda neko drugi da ga radi, a da ona bude u sali, kao moj dr koji je vodio trudnoću. U NS ideš na komisiju svakako. I ja sam imala indikaciju oba puta, i prošla sam komisiju oba puta. mora.
< Poruku je uredio Peace* -- 23.12.2014 12:55:06 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 12:58:50
|
|
|
|
bubulence
|
jao da, citala sam i ja to za Aleksandru, strasno. lelo, samo preti. mi hleb u jajima zovemo zavijace ... pojela sam pasulj pre 10ak min, videcemo da li ce pomoci. sada je mm isao da mi kupi plazmu za rucak a oni ce jesi paradajz coricu, moju omiljenu ... i pitu od hleba sa sunkom, prelivenu jajima i pavlakom... dodje mi da se upucam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:01:20
|
|
|
|
*boka*
|
Ma nisam te Peace ja pogresno razumela, nego kazem uopsteno, jer nije ona jedina koja je takvog stava i ne voli CR, ima ih onoliko. Htela sam samo da kazem da u situacijama kada je CR indikovan, a kod Lele je itekako indikovan, nemaju oni sta tu da pametuju i forsiraju prirodno samo zato sto su stava da je prirodan porodjaj najbolji porodjaj, a da je CR operacija koja za sobom vuce rizik od komplikacija, infekcija isl. I prirodan porodjaj i CR za sobom vuku odredjene rizike, zato se na osnovu indikacija i treba izabrati najbolje resenje za mamu i bebu, a oni bi u Lelinom slucaju rizikovali.
< Poruku je uredio *boka* -- 23.12.2014 13:02:49 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:05:50
|
|
|
|
*boka*
|
Bubi javi bas da li ti je pomoglo to sa pasuljem. Sad sam se setila zavijaca. Ja sam kao dete odrasla u Somboru i tamo ih tako zovu, ali sam za to i zaboravila Ja za danas rucak nemam. Videcu da se uvalimo kod svekrve ili kod moje mame. Nemam sile da kuvam, danas sam bas nesto lenja.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:14:29
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ideš kod Tešićke? Plava dr, srednjih godina? Ona je meni vodila obe trudnoće, ali mi je CR radio Vejnović, ona je asistirala. Ona ne voli CR-e da radi. Ako ćeš da pričaš sa njom, objasni joj kako si prvo rodila prirodno i kako si naravno i ovo tako htela (prekrsti prste iza leđa), ali eto, kad se ovo desilo ispalo je da mora CR, i da si danima plakala, ali da si se pomirila sa tim jer ako to može toliko da našteti tebi, kako ćeš oko bebe, bla bla bla... Pokušaj da je ubediš da utiče na komisiju! Ona mi je saopštila odluku komisije i ona me pustila da idem kući do sutra, i večeras idem kod nje na CTG i sa njom su komunicirali svi iz mm firme, tj. nju je preporučila ta Kopitovićka. Deluje mi ok. I ona je došla da me pogleda i rekla je da stvarno delujem bolno, bla-bla...sve sam joj juče rekla, reći ću joj večeras opet. IZVORNA PORUKA: anita Lelo drzim fige. Javi se ako mozes posle ctg-a. Nadam se da cete uspeti sve da resite da se vise ne stresiras. Saljem ti Hvala. Hoću, dolazim kući posle CTGa pa valjda ću uspeti da se javim. Hvala Sanjalice! Boko, znam za tu atletičarku. Nema osobe koja mi nije ispričala za to otkako mi se ovo desilo. Tako da sam već odavno preplašena. hvala u svakom slučaju. Videću šta će biti, kumiću, moliću, pretiću novinama...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:15:18
|
|
|
|
Peace*
|
Samo htedoh reći Leli kako bi mogla da prodre do dr i da je pridobije na svoju stranu jer dobro poznajem tu dr (ako je to ta), jer idem kod nje već 10 godina. Inače se sve slažem sa tobom.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:17:16
|
|
|
|
Peace*
|
Ona i Kopitovićka su svojevremeno radile zajedno privatno. Onda je Kopitovićka promenila privatnu praxu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:18:39
|
|
|
|
choopa choops
|
Sanjlice srećno na pregledu! bubu i Tash Prženice Tostiran hleb (tost hleb malo zapečen u tosteru, da ne bude tvrd) Dvopek (tost hleb zapečen u tosteru da bude jako tvrd, ili obična parčad hleba pečena u rerni da budu tvrda. Mi ga zovemo i beškot) Ja sam OK. Pijem ove lijekove utisept i Prolom, ali mi se čini da nema pomaka? Ne mokrim uopšte koliko bi trebalo... Ćera i dalje kašljuca, ali šaljem je sutra u školu jer je kraj godine pa dosta propušta.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 23.12.2014 13:24:53
|
|
|
|
branki*
|
ja spremila ribu da pohujem,filete..sad odoh po dete.i meni su przenice stari hleb umocen u jaja i przi se.ja to spremam cesto,boza voli,a i non stop nam se vuklja neki hleb od juce,prekjuce... sredila malo stan i tako....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?