|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
19.12.2014 21:18:04   
branki*
ok,cetvrtkouser posted image
sanjalice,ja se nadam da ce proci do sutra i da nije nista...ali,prati.muke dok ne zatrudnis,muke kad zatrudnisuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1401
19.12.2014 21:19:17   
choopa choops
branki kad nisam bila trudna, onda domestosom. A sada (prije mirovanja) sam ih čistila onom mješavinom limuntosa i ferryja, naprskam, ostavim da odstoji i iščetkam. Moje su em svijetle, em široke, i najmanja se buđ vidi user posted image

Sanjalice prati to, vjerovatno su samo pripremne. user posted image Prave kontrakcije se javljaju 5-6 puta u sat vremena.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1402
19.12.2014 21:22:03   
branki*
probacu i ja domestosom.
debelo masim temuuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1403
19.12.2014 21:27:21   
choopa choops
Meni Domestos baš smeta, paa ga ne koristim. A tek Bref! Katastrofa! Zato sada smućkam te prirodne preparate, neće nam ništa bit do marta...Nadam se da ću onda prestat da osjećam te mirise tako jako user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1404
19.12.2014 21:37:17   
Sanjalica1980
Hvala drage moje user posted image

Choopo evo sada dve na 15 min ali opet ne znam da li su prave user posted image
Donji deo mi nije tvrd. Samo od pupka pa do grudi. Da li je moguce da je to zbog polozaja beba koje su gore?
Da li treba da boli? Ja samo ponekad ostanem bez vazduha.

Popila sam Mg i utrogestan a veceras cu Bensedin ako ne prodje. U Betaniji su ga prepisali za svaki dan ali mi je dr rekao da uzmem kada bude trebalo.

Direktna veza do poruke: 1405
19.12.2014 22:02:03   
choopa choops
Ako se bebe mrdaju pa te od toga boli, onda najvjerovaatnije nisu kontrakcije. Ali ako miruju a boli te stomak onda jesu. Rekoh, meni su kazali u bolnici da ih treba biti 5-6 za sat vremena da bi se smatrale pravim. Još mi u glavi stoji i to da valjda ako legneš, smiriš se i bol prestane, da to opet nisu te prave. Ne drži me za riječ.
Nadam se da je to samo priprema user posted image

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1406
19.12.2014 22:47:56   
bubulence
Sanjalice draga a jel osecas i neki bol? da li se princeze mrdaju? sada ce se kontrakcije sve cesce javljati a treba znati da li su prave ili nisu... sto i nije jednostavno... lezi, odmaraj...
branki pa kada ste stigli vec da se posvadjate!!???
i ja ne podnosim domestos najbolje ali da vam kazem iskreno nemam pojma sta trenutno koristimo za kupatilo. ali da se sija- sija se user posted image

Direktna veza do poruke: 1407
19.12.2014 23:41:35   
Sanjalica1980
Choopo, Bubi user posted image

Nista me ne boli. Ni ledja ni karlica. Nista. Evo omeksao se stomak. Bebice se mrdaju-levo user posted image

Moguce da sam stvarno preterala ovih dana. Odmaracu pa cu bas pratiti.

Nervira me samo sto ne prepoznajem kontrakcije. U sledecoj cu valjda znati user posted image

Jbg opet se steze user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1408
19.12.2014 23:51:38   
bubulence
uh, ko ce znati... ali nije ni svako stezanje stomaka kontrakcija. a i ukoliko nije propracena bolom mislim da nema razloga za brigu, neka me neko ispravi ako gresim.
samo ti draga odmori, i bez spremanja narednih par dana!!!

Direktna veza do poruke: 1409
20.12.2014 0:01:15   
amelia
Laku noc drage trudnicice ja se spremam za spavanje vec poceli trudnicki simptomi zatvor mucnine svremena na vreme ali to sam i cekala celo vreme user posted image
Sanjalice nadam se daje sve ok i da ne moras kod doktora odmaraj malo vise user posted image

Ayan <3

Direktna veza do poruke: 1410
20.12.2014 8:04:46   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: branki RR

ok,cetvrtkouser posted image
sanjalice,ja se nadam da ce proci do sutra i da nije nista...ali,prati.muke dok ne zatrudnis,muke kad zatrudnisuser posted image

Muke su i kad rodiš user posted image muke ne prestaju dok ne napune 18 god... ma kojih 18 do 30 i kusur user posted image

Elem, ribanje - kod mene nema trudna ne trudna - uvek istim ribam. Sad doduše nisam imala moje črobno za kupatilo (inače koristim ajax) već nešto za kuhinju koje je u principu multi purpose - pa može i za kupatilo. Skida sve živo, jedino kamenac sa kade i sl ne, ali za pločice i fuge je majka mara. Mislim da je neki meglio ili tako nešto. Par vidinih fuga sam oribala i batalila. Nema šanse! Pus imamo i bide koji nije apsolutno u funkciji i onemogućava mi dostup do nekih pločica/fuga pa ga samo psujem i prođem dalje user posted image

Jutar od mene. Pojma nemam koji mi je đavo da većnoćima se budim u 4 i nikako posle da zaspim. Samo se okrećem i vrtim. Naravno, budim se mokra kao riba! Ne pomaže više ni caka da spavam u pižami. Ana isto - kao da ima sat navijem u 4:00 probudi se, popije vode, čekira da li smo tu i nastavi da spava, a ja se vrtim. Još mm hrkao noćas munula sam ga par puta dok se nije okrenuo. Na kraju se dignem oko 7.

Danas nam plan da vodimo Anu u Ljubljanu popodne kad padne mrak da vidi lampice i kako je ukrašen glavni trg. Nadam se i da ću se rešiti kuvanja danas i da ćemo pre toga do Mekića da svrnemo.

Drugo ništa novo.

Sanjalice, kažeš drugi put ćeš znati. Ja i dalje ne znam kako je to kad se stvrdne stomak. user posted image I porođaj i pobačaj su mi indukovani bili..

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1411
20.12.2014 8:22:07   
anita
Dobro jutro.
Ja ustala jos u 6:30. Nisam mogla da spavam, prevratala se po krevetu pa ustala. Doruckovala sam, uradila pripreme za rucak jos samo da se skuva kasnije.
Danas imam goste, dolazi mi sesta, dolaze i montazeri za ormare a kasnije popodne idem u kupovinu za bebice.

Sanjalice nadam se da ces danas biti bolje.
Moj stomak se desi da bude tvrd ali to je u situacijama kada se bebe mrdaju i kada mi se stomak izoblici. U drugom slucaju ne. Ili mozda ja ne primetim.
Mene trenutno po malo boli dole. Ne mogu da procenim da li su prepone ili je bas bas dole. Bol osecam kada treba da ustanem iz kreveta. user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1412
20.12.2014 8:38:46   
Trcosava
Anita, ista priča i kod mene za stomak. Samo osetim kako se steže i iskače jedna ili dve grbe user posted image

to dole što te boli kad ustaješ je normalno, barem po meni. Isti slučaj i kod mene. Jedno vreme nisamo mogla ni nogu da dignem. Verovatno neka od bebica pritiska neki živac. Sad je već malo lakše. Da ne pričam o tome na šta ličim kad ustanem iz ležećeg položaja user posted image Prvo idem jedno tri koraka savijena, pa onda polaaaaako se ispravljam. I to sa jednom bebom u stomaku, kako je tebi sa 3 mogu samo da zamislim user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1413
20.12.2014 8:40:06   
Sanjchezze
Dobro jutro i od mene...
Ja sad ustala, treba da idem sa zaovom u kupovinu malo. Taman cu da doruckujem u gradu a rucak ne spremam jer je ujna poslala klopu juce, tako da kuhinji ne prilazim. Popodne kod mojih na slavu. Sto se tice kontrakcija i ja se plasim da ih necu prepoznati, iako mi svi kazu da nema sanse da ih ne prepoznam. Bas dosta trudnica u skolici ima te BH kontrakcije samo ja nista, a bas sam obracala paznju na to...
Trco i moje dete na uz u sredu imalo 2700gr i obim glave 32cm user posted image Vidim i kod cetvrtko slicna situacija :)
I sad videh da sam treca na spisku na prvoj strani!!! Priblizilo seeee user posted image

< Poruku je uredio Sanjchezze -- 20.12.2014 8:42:31 >

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1414
20.12.2014 8:50:08   
Trcosava
e te BH pojma nemam ni ja kako izgledaju, a veruj mi da ćemo one prave prepoznati user posted image osim ako nisi od onih koje imaju, a ne boli ič. Mislim ok možda ne prepoznaš prve 2-3 ali kad krenu u pravilnim razmacima, znaćeš da je to to. Meni su posle vaginalete za mekšanje grlića krenule odmah na 5 min. Prve dve tri nisam skapirala, a u sobi sam bila sa nekom ženicom koja je bila kritična, u smislu preteći pobačaj nešto rano, pa smo zajedno merile kontrakcije i skontala da su na 5 min.

Sa indukovanim pobačajem je isto tako nešto bilo, samo čini mi se da su bile dosta bolnije. Valjda što je sve toliko veštačko i što je grlić ipak bio i duži i zatvoreniji, plus nema velike bebe da to sve nekako dodatno 'olakša'. Znam da sam sa Anom sve kontrakcije prešetala, a za pobačaj sam morala da legnem i da se savijem.

E sad težina, kapiram da oni težinu određuju na osnovu dužine butne kosti i još nečega, a kako smo sve tri tu sa terminom - otud valjda i ista težina. Obim glave je već nešto drugo user posted image ma kažem, samo da ovo ne bude glavato kao Ana user posted image

(odgovor članu Sanjchezze)
Direktna veza do poruke: 1415
20.12.2014 8:51:42   
jabudic
Jutro i od mene. Nisam vas citala par dana, imala sam milion obaveza, vodila djecu na rodjendane, isla na otvaranje nekog hotela, juce mi se nakupilo u kancelariji, uzas. Ja jos uvjek kasljem kao magarac, sve me strah da mi beba ne izletiuser posted image
Danas idemo na jos jwdan rodjendan, posle podne nam stize nova garnitira, do tada odmaram i cekam picu koju mm pravi za dorucak. Izvol'te! user posted image

(odgovor članu Sanjchezze)
Direktna veza do poruke: 1416
20.12.2014 9:15:08   
serpica
Jutro user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 1417
20.12.2014 9:45:21   
bubulence
dobro jutro-dan.
kako ste mi okruglice?
ja sam konacno sve zavrsila i sada tek pijem kafu.
bas sam lepo sinoc spavala... samo sam jednom ustajala da sorobocnem user posted image .
Anita sto kaze Trca, to sve boli i nas sa jednom bebom a mogu tek da zamislim kako je kod tebe. ugavnom , bolovi nisu opasni, sirimo se, bebe se spustaju i otud takvi bolovi... odmaraj... ipak imas 3 bebane...
nema Sanjalice da se javi... ni srculenceta da cujemo jeli bila na ctg...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1418
20.12.2014 9:53:50   
Sanjalica1980
Dobro jutro user posted image

Trco to ti se ja tesim da cu sledecu trudnocu valjda znati da prepoznam simptome user posted image
Danas ces bas da uzivas sa Anom. Lepa je Ljubljana i jos mogu zamisliti kako je super kada se okiti.

Anita, ti i ja sve nesto u slicno vreme radimo user posted image . Taman ti danas majstori sve spreme i mozes polako da ubacujes stvari. Divno user posted image

Sanjcheze, bebica je bas lepo porasla. Jos malo user posted image

Bubi, pisale smo u isto vreme user posted image

Ja sam ok. Pola noci nisam spavala jer su me udarale a drugu polovinu me je stezao stomak. Izgleda da su ovo BH. Imam neku aplikaciju na ipad-u i bas mi danas izadje obavestenje za to. Kazu da kod tih kontrakcija grcenje krece uvek od gore pa lagano do dole i da traju oko 15-30sec. Ponekad znaju i do 2 min. Uglavnom hoce da stanu ako se u tom momentu promeni polozaj. Tipa lezim pa da probam da sednem.
Kod pravih nema popustanja bez obzira sta se radi.

Sto Branki i Trca rekose, od zatrudnjavanja pa u buduce krece samo neka sekiracija :-)

< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 20.12.2014 10:00:39 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1419
20.12.2014 10:47:15   
choopa choops
Dan :-)

Ja "izdala" doručak sinu i sebi pa sad ležim. Nervira me ova urinarna infekcija, pijm vodu i čajeve kao da izmokravam što više, ali od čaja uopšte ne idem više u wc? samo od vode...

Direktna veza do poruke: 1420
20.12.2014 11:54:29   
Sanjalica1980
Choopa i ja najvise piskim od vode i to posebno od Prolom vode.

Inace pisala sam dr i kaze da obavezno dodjem u utorak da me pogleda. Verovatno nije nista posebno ali bolje da me sada pogleda nego da cekam 13.01.

Direktna veza do poruke: 1421
20.12.2014 18:12:20   
bubulence
gde ste debelice? celo popodne vas nema...
mi smo lutali i lutali, vreme je bilo predivno...
sada su E i mm otisli opet u setnju a ja odmaram..

Direktna veza do poruke: 1422
20.12.2014 18:28:41   
jovicaa
i ja sam danas u akciji. od sledece nedelje klinci na raspustu, bice zabavno.. plus ako nam konacno do kraja odobre kredit sledece nedelje, mm ce krenuti da radi u kuci u koju treba da se preselimo, tako da cu vecinom biti po ceo dan sama sa decom... samo da preguramo to.

izludjuje me haos, pravim radnu akciju ovde od juce.. sve je prljavo, bljuzgavo, a ja cim krenem malo vise u akciju pocnu kontrakcije..
mada skontala sam da izgleda i kad mi lose rade creva imam kontrakcije, juce smo jeli neku picu koja mi nikako nije legla i prepodne sam bas imala konntrakcije. mada dosta sam u akciji verovatno obe stvari uticu

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1423
20.12.2014 18:53:23   
cetvrtko
mm otisao da mi skuca caj pa da iskoristim da vam se javnem user posted image kako ste mi ? ja sam danas bas bas umorna . jeva sam skuvala rucak a spavala sam dugo bas . osjecam se kao da me neko izbacio iz masine nakon odkuvavanja i centrifuge user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1424
20.12.2014 19:05:15   
Trcosava
Dan bio kao što smo i planirali. Oko 13 h startovali, prvo do prodavnice u nabavku, pa produžili do Ljubljane. NAravno prvo u mekić. Oždrala sam se kao user posted image dva bigmeka, pomfrit i na sveto i pitu. Posle šetnja da Ana vidi lampice (mada se još nije bilo totalno smrklo) i naravno vidi one balone na helijum. Mameimgaspopatrljim 6-7€ su! I to nam je pokvarilo dan jer je ona skoro ceo put kukala za tim balonima. Na sve to, prenatrontani smo bili! Mm kao biće hladno bla bla - mi se obukli kao da će da bude jovanski mraz. Doduše temperaturna razlika između Lj i ovde kod nas je oko 7-8 stepeni i to se pošteno oseti. SKUVALI SMO SE!!!! Ubiše me i trudničke pantalone, stežu me tamo oko kukova kad sednem, na putu kući sam ih lepo skinula user posted image

Sad mi je zlo koliko sam se naždrala. I taaaaaaaaaaako. Sad još malo ovu malu da spakujemo u krevet i da se izvalim da gledam gospodara prstenova na TV, ako ne zaspim na pola user posted image

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

zensko ime
okice

Koje vam se ime vise svidja?

Vasilija (30%)

Irena (70%)

Ukupan broj glasova: 114

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here