Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 31.10.2014 16:25:53
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: lilipolip Klarita super za raspored, cini mi se ok. Ali i te good night kasice sadrze mleko koliko se secam. mi smo kao probali jogurt, stavila sam malo u dorucak. Mada sam to sada stopirala posto mu je izaslo nesto na obrazima, mada nije ni ospi, nego nekako suva i hrapava koza, jedno 3 dana posle tog jogurta...ne znam da li je od toga ili je od vetra, posto sam zaboravila kremu kada smo izlazili :( Mazi pantenol, moguce da je od hladnog i vetrovitog vremena i drzim palceve da jeste. Ja sam danas uz rucak (blitva, krompir, sargarepa, karfiol, zumanac) ubacila tri kasicice kiselog mleka. Mislim da mu se bas dopalo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 31.10.2014 16:52:21
|
|
|
|
branki*
|
mala elena,mislis sto je ad mleko ispod njenog uzrasta?nece joj nista faliti,daj joj dok ne portrosis.ja se vise ne secama kako sam uvela gluten da li kroz keks ili hleb ili lino proizvod neki
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 31.10.2014 17:37:00
|
|
|
|
little_one
|
svaka zitarica posebno...ja sam uvela kroz psenicni griz, tako mi je bilo najjednostavnije jer nisam mogla naci griz od spelte, nema ga trenutno...al sad kad sam ga uvela ne mislim ga pocesto davati, mozda jednom u 7-10 dana, ima toliko ovih bezglutenskih koje sam uvela a na redu nam je i proso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 31.10.2014 18:27:25
|
|
|
|
anci kv
|
dunda je pšenični griz probala tek u vrtiću. Ja sam nekako više forsirala palentu,proso,heljdu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 31.10.2014 18:45:11
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: anci kv dunda je pšenični griz probala tek u vrtiću. Ja sam nekako više forsirala palentu,proso,heljdu Anci al to su sve bezglutenske zitarice. Morala sam nekako psenicu da uvedem a psenica sadrzi gluten. Najbrze je bio psenicni griz. A slazem se da psenicni griz generalno nije najidealnija namirnica, al sam i starijoj pravila griz na vodi sa vocem. Ovako rano smo probali gluten po savjetu nase nutricioniskinje, ona je savjetovala speltu, tj pir al ga nigdje nisam uspjela trenutno naci. Ima ga inace DM, al nisam ni tu ni u zdravoj hrani nasla.
< Poruku je uredio little_one -- 31.10.2014 18:46:31 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.11.2014 19:21:30
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala devojke! Branki , videla sam na pakovanju pise rok upotrebe 15 dana od otvaranja! Haha, kakvi lopovi. Otvoreno nam 3 meseca pa je automatski letelo u djubre .posle razmisljam , mogla sam u neku staru serpu razmutiti kerovima okolo Sto se tice glutena , onda cu prvo psenicni griz pa ako ne bude nista hvala Bogu, posle cu kombinaciju...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 15:09:26
|
|
|
|
lilipolip
|
Nasla sam problem, maramice!!! Ja ga uglavnom posle jela obrisem vlaznom maramicom koju prvo properem, i nije bilo prpblema, ali nam je nivea napravila to po licu, nisam ni shvatila dok se nisam vratila na johnson, nestalo sve za dan. Sutra se ponovo bacamo na jogurt, pa da vidim :) Meni je ovih dana frikomov baby mix spas, bas sam se oraspolozila sto sam ga opet nasla. A i bebac je poceo da ispituje hranu, ne guta samo, tako da je juce jeo gnjecenu sargarepu i kukuruz. Mali off: I konacno imamo hranilicu, na kraju smo je dobili na poklon, sto je i bolje, ja sto sam vise gledala nisam znala nista.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:18:43
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mi trenutno koristimo zaovinu hranilicu a kuci me ceka Cam -ova roze boje! Jedva cekam da je vidim! P. S. Zajedno smo off hihihi Nego, ja zaboravila da pisem , uvela sam joj teletinu -danas bio treci dan. Mora doobro da se skuva jer je onako zilava do zla Boga. Prihvatila je... Sutra planiram gluten pa za tri dana zumance ( nesto me to zumance plasi , samo odlazem ). Jede i mlecne proizvode-kajmak sa km, pavlaku . Jos mladi sir da proba. Razmisljam da joj skuvam pirinac na km, sta mislite? Da li da kupim zutu kravicu AD3, ili neko prelazno mleko, tipa Nan2? Ako vec jede kajmak ne smeta joj laktoza, kazein?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:22:14
|
|
|
|
milicicak
|
Ako jede kajmak ne smeta joj ni kazein ni laktoza. Ja sam pristalica kuvanja sa kravljim mlekom, ali sa time nemam iskustva pa ne mogu da ti kazem. U svakom slucaju, ako se odlucis za Nan, skuvas pirinac na vodi pa to izblendiras sa napravljenim AD mlekom I za svaki slucaj napravi malo veci razmak izmedju uvodjenja zumanca i glutena
< Poruku je uredio milicicak -- 4.11.2014 22:23:36 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:24:43
|
|
|
|
little_one
|
Mala Elena, nece njoj smetati ni laktoza ni kazein kad si ti to vec uvela, bez posledica. Nego, kravlje mlijeko kao takvo je tesko za variti za tako malu bebu. Preradjevine kravljeg mlijeka su sigurne, mada si ti po mom misljenju rano i to uvela, al sta je sad tu je. Kravlje mlijeko ne ide prije godine s razlogom. A sto se tice spremanja zitarica, mozes sve zitarice kuhati na vodi pa dodati mozda ad mlijeko u prohladjene zitarice. Neko daje i kravlje mlijeko, al ja ne bih ni kasice pravila s kravljim mlijekom prije 11-12 mjeseca. Evo mi necemo nista mlijecno jos dugo, dugo probavati pa nam nista nece faliti, tako da nema potrebe da zuris sa kravljim, a posebno zato sto ti je na izboru mlijeko iz tetrapaka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:31:36
|
|
|
|
dijana1*
|
ME ja sam Kosti tek pre 10-tak dana uvela km i to spremim po neku kasicu. Npr cokolino ili nestle zitarice. A do tada sam pravila sa AD mlekom. Kupila sam moja kravica 2,8 %mm . Meni je licno zuta kravica D3 teska. Kada sam je god pila osecala sam neku tezinu u stomaku. A od nje mi je i secer u trudnoci bio visok tako da je od tada ne kupujem.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:38:25
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ja sam za spremanje koristila kravicu 2,8,ili domace kravlje kad muz uzme od jednih ljudi kako god ,meni su licno bljutave sve zitarice sa ad mlekom,a tek da se spremi nesto od hrane,sad to je samo moje misljenje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:39:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja ne bih km jos ali svekrva forsira. Poslala danas svekra da kupi dve kese mleka (nepasterizovanog ) da uzvari i da dete sutra ima kajmaka Znam da su preradjevine bolje... ne znam sada...videcu onda da kupim Nan. A ostalo ce jesti povremeno kao i do sada. To Ad zuto sam htela zbog tih vitamina otkud znam. Hvala!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:41:46
|
|
|
|
little_one
|
Svekrva odgojila svoju djecu, ti svoju odgajas, prema tome, tvoja je zadnja. A po mom misljenju vise ce dobra izvuci i iz jogurta, i kajmaka i kiselog mlijeka od "domace krave" nego iz samog golog mlijeka iz tetrapaka...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.11.2014 22:44:43
|
|
|
|
dijana1*
|
Slazem se sa LO tvoje dete -tvoja briga A i imamo temu kravlje mleko pa mozes da vidis sta su mame pisale
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 0:17:06
|
|
|
|
lilipolip
|
Ja mom nista jos uvek nisam spremala sa kravljim, nekako mi je i glupo posto jos sisa, da je na adaptiranom verovatno bih. Ovako mu sve skuvam na vodi, pa dodam moje mleko. Jel neko davao bebcima onaj dukatos
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 7:32:38
|
|
|
|
little_one
|
Ako je to onaj vocni jogurt, napravite svoj vocni jogurt sa svojim vocem. Cini se meni da svima ispadne prerijedak vocni jogurt pa zato odustaju od home made jogurta. TRik je da se voce izmiksa sa malo jogurta i kad se izmiksa doda se ostatak predvidjenog jogurta i samo promijesa. I jogurt ostane gust a vocni, njam, cak i bolji od kupovnog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 10:19:15
|
|
|
|
Klarita
|
Ja sad ne znam da objasnim bas najstrucnije, ali mislim da ima ko moze uglavnom, poenta je da je nama jedan poznati imunolog iz Nisa rekao da je vocni jogurt smrt za epitel creva zbog kombinacije vocnih kiselina i mlecnih secera. Ta recenica mi se urezala u glavu i ne da mi se da dam N vocni jogurt i mislim da necu, bar ne skoro Ja sam protivnik kravljeg mleka pa kako ima tema ne bih da offujem Mi juce bili u savetovaliste i bas smo se raskrupnjali, napredovao za nepunih mesec dana 550gr a porastao pola cm no i to je off, pisacu u temi... Rece peditraica da uvedem za dorucak jogurt sa zumancetom i kiflu ma necu jos dorucak sigurno,...ostajemo na starom rezimu, izgleda mu godi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 11:10:16
|
|
|
|
lilipolip
|
Nisam mislila na vocni jogurt, nego na obican grcki jogurt, on ima mlecnih masti oko 8%, a i nije jako kiseo...ali ne znam da li da mu dam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 11:42:52
|
|
|
|
little_one
|
Mozes dati, u svakom slucaju sto veci procenat mlijecne masti u mlijecnim proizvodima to bolje!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 13:17:41
|
|
|
|
Klarita
|
I ja mislim sto veci procenat mm to bolje nama kiselo mleko proslo odlicno dala sam uz povrce sa zumancem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.11.2014 19:32:55
|
|
|
|
Mala Elena
|
Lili , to sam i ja nedavno pitala, misljenje je da moze e sad pedijatrica rece 2,8% mm. A na predavanju govorili punomasni .isto tako je bilo za pavlaku , a pedijatrica savetuje 12%mm, to je ona zelena moja kravica. Ja joj dala onu crvenu od 20% i sve ok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 10:35:10
|
|
|
|
lilipolip
|
Ja sam dala onaj organski 2.8mm, i super je proslo, evo jutros je pojeo pola teglice zitarica pola jogurta za dorucak. Mada kad zavrsim sa km da u mu i grcki, pa posle pavlaku. Jedino me buni sir, uopste ne znam kako bih mogla da ga spremim, onaj mladi sir nema sanse da se skroz istopi, a ovaj moj nema zubice, pa samo mljacka jos uvek.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 11:03:15
|
|
|
|
little_one
|
Ja sam ABC sir davala sa palentom, tipa skuham palentu, na onako srednje gusto, prohladim sasvim malo i u to dodam abc sir, i dan danas obozava palentu tako napravljenu. I ta prica nema zuba stvarno nemojte da vas koci....evo mog iskustva, ANdrea je sa punih 9 mjeseci dobila prvi zub a vec je dosta toga nepasiranog jela, a sa 9 mjeseci je isama pojela svoj ruckic u komadicima, uzimajuci prsticima i hraneci se sama, a nijednog zuba...tako da to nemojte da vas brine, vec od 8mog mjeseca se moze prestati pasirati skroz, sa 7 mozete uvesti zrelu bananu da se sama beba hrani.
< Poruku je uredio little_one -- 6.11.2014 11:05:32 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 11:14:49
|
|
|
|
lilipolip
|
Ne znam da li cu mu jos davati taj krem sir, trudim se da mu ne solim nista, a on je slan. On je poceo polako da prihvata gnjeceno, do skoro nikako nije hteo. Sad hoce da zvace i hleb, i skuplja mrvice i stavlja usta, jede gnjecenu sargarepicu. Banana nam je prosla neslavno, ispovracao se 2 puta kada je pokusao sam da jede, tako da sam pauzirala, probacu opet neki dan.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?