Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:32:35
|
|
|
|
bubulence
|
javila mi se i nasa draga Sanjalica, bolje je, otok spada. poslala mi je sliku kakva je bila... mislim da je bolje sto je pod nadzorom lekara...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:41:49
|
|
|
|
wivern
|
Dobro je da joj se otok smanjuje. Ja sam za to da cim postoji neki problemcic bolje da me hospitalizuju i drze pod nadzorom. Jeste uzasno dosadno ali ovde je ipak veliki ulog u pitanju a meni bi bilo lakse kad znam da sam pod stalnim nadzorom. E Bubi nisam sisaljku spremila jer su mi u skolici rekli da je izbegavamo koliko god mozemo i da se koristi samo kad bas mora. I ja je negde spustim sa liste prioriteta, pa ako zatreba aksa mi je na 200m kao i dm...trcace mm A to je bila omiljena sprava moje sestre, obozavala je sestricima da cisti noseve sa pumpicom.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:45:58
|
|
|
|
bubulence
|
Ema se bas dugo cistila i ta sisaljka i bebi sol su nam bili spas, sigurno prva 3-4 meseca. ne znam zasto da se izbegava, prilicno je bezbedna... verovatno sada treba da reklamiraju nekog drugog . ja se jedino plasim one sto ide na usisivac ali kazu da ni ona uopste nije opasna...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:46:04
|
|
|
|
Ana13
|
Ja sam to za nosic kupila jos u sestom mesecu A bebisol juce. Super za Sanjalicu. Nije naivno toliko oticanje.Bolje je kad se na vreme reaguje.A sta je na kraju bilo? Jel ima preeklamsiju?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:48:05
|
|
|
|
bubulence
|
ne znam Ana, nisam ni pitala, rekla mi je da su joj radili silne analize, da dobija infuziju, i da je mnogo bolje. poslala mi je sliku od prekjuce i od danas, jako je velika razlika ali je ipak jos otecena... a bas mi je bilo zao kada sam videla, a ona, dusa jedna, samo se sali. mnogo je pozitivna i sva sreca sto je takva....
< Poruku je uredio bubulence -- 22.10.2014 23:49:11 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 22.10.2014 23:50:23
|
|
|
|
Ana13
|
Bitno je da ide na bolje i da je u bolnici da mogu da je prate. Pozdravi je kad se cujete
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 7:45:56
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro spavalice jutros sam prosla bez povracanja,samo muka,snasla sam se pa brzo pojela nesto da iako krene ima sta da izadje. izvinite na opisu. Danas idem u dz kod drugog doktora,drzavno da uzmem upute i sve sto ide i nadam se da ce da me pogleda na uz eto da budem mirna tamo do 1.novembra kad treba da idem privatno kod onog mog. Inace kisa i sneg padaju u najvece,Bubi stiglo i pre vremena
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 8:44:57
|
|
|
|
Ana13
|
Dobar jutar,zenice Serpi,jel vidis ovaj sneeeg? Pahulje imaju bre po 5 cm u precniku U 10 idem kod interniste da mu odnesem moj spisak sto sam merila pritisak,pa na ctg u 10:45.pa skolica za u 11h Inace mislim da mi je ispao onaj sluzavi cep,ali nije veliko parce.Ne znam koliko to treba da bude Odem pre 15 min u wc i pomislim kako imam dosta sekreta na vesu,kad na papiru kao neka zuckasta slina sa crvenim koncicima (izvinjavam se na opisu ).To bi valjda bio taj cep,samo sam mislila da je veci,a mozda jos nije ceo ispao Jos da smislim u cemu da odem do ambulante.Od obuce mogu samo patike da obujem,farmerice jedva zakopcavam,pa ih ne nosim,tako da mi ostaje trenerka,a uz sve to mi ne ide roze kaputic.Jedino da idem u kratkim rukavima Odoh da navucem nesto na sebe,pa se kuckamo posle 12h
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:13:11
|
|
|
|
lelaigor
|
Mi imamo digitalni toplomer i zadovoljni smo. U jednom momentu su kod nas u apotekama govorili da nema više živinih i nisam imala šta drugo da kupim. Imali smo pre ovog jedan koji se pokvario ili sam se ja tako tripovala, pa smo uzeli drugi, prilično skuplji i ako se ne varam baš je taj sa galijumom, proveriću posle. Ali, mi imamo i timpalni, bez njega ne bih mogla da zamislim da D ima temperaturu. Sve iskombinujem, i mirna sam. A ako uspem da nađem živin uzeću i njega opet. Mi smo uzeli sisaljku za nosić odmah sa D ali nam nije trebala prvih par meseci, a što se tiče tog za usisivač, to smokoristili tek kasnije, bolja stvar za čišćenje nosa ne postoji! Samo što se ona toga boji pa bude malo povuci-potegni, ali odlično je. Najviše sa njim volim da joj čistim, jer sve izvuče, mada sad već nemam potrebu jer sama duva nos... Bubi, puno pozdravi Sanjalicu! Baš volim što je tako pozitivna i neka! Anči, liči na sluzavi čep. Ni moj nije bio velik, onako kao deo malog prsta do prvog zgloba (nadam se da si me razumela ).
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:19:22
|
|
|
|
bubulence
|
cao zenice, evo mene u vozu, idem za NS. Ana i meni lici na sluzni cep ali ne brini, on moze da ispada danima... mada kazu da u najcescim slicajevima prodje do 48 sati izmedju ispadanja cepa i porodjaja. kod mene je proslo 30 sati
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:20:10
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Ana13, bas si me odusevila...ovamo pricas da ti je ispao sluzni cep, a ovamo se spremas za spartanje po gradu Pozdravite Sanjalicu puno...sredice se sve to.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:20:17
|
|
|
|
Ana13
|
Moj je duplo duzi (do veceg zgloba ),ali sam mislila da ce biti siri. Sad nadjoh na netu da moze danima da ispada u delovima i da mogu da se porodim za dan-dva,a moze i za neku nedelju. Pitacu danas skolici.Sad stvarno odoh
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:22:05
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Daco,moja komsinica je bila vto trudnica u 36oj godini,rizicna trudnoca i od prvog dana joj je receno da ce se poradjati carskim,ali ne ranije nego tek kad krene prirodan porodjaj.Znaci kad joj krenu kontrakcije,ispadne cep ili pukne vodenjak da se javi svom dr i poradjaju je na carski.I tako je i bilo.Pukao joj je vodenjak,pozvala je dr i otisla u bolnicu.Samo sto je tad mogao dr da dodje i van svog radnog vremena.To je bilo pre deset godina. Ali i sad moze Antic da te prati i kad vidi da si blizu,zakaze ti da dodjes kad on radi.Ja bih tako da sam na tvom mestu. Ana13, ja nisam kandidat za CR, oni bi me bacili na prirodni porodjaj. Jedino, ako ova moja beba i dalje zauzima karlicni polozaj, a to cu videti u petak.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 9:37:04
|
|
|
|
vonavoj
|
Jutro zene,Ana,krecu pripreme polako,samo ti setaj,icicce lakse,da se beba spusti i eto je! Nadam se da ce biti sve ok sa Sanjalicom,bitno da je pod nadzorom! Sve vas grlim,nedostajete mi puno! Sa moba ne mogu da citam,tj.ne mogu njega da drzim,jer kad dojim trebaju mi obe ruke,jednom da ne zadavim dete sisetinom,drugom da masiram!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 10:03:28
|
|
|
|
lelaigor
|
Von ljubi Jovanicu!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 10:10:01
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutro drugarice. Budna sam od 9h. Obukla sam se kao da je -10 jer nemamo grejanje. Serpi javi kako si prosla u Dz. Ana sprema se . Javi sta su ti rekli kod dr. saljem nasoj dragoj Sanjalici i zelim da bude bolje.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 10:45:05
|
|
|
|
wivern
|
Ohohoooo ovde veselooooooo, spremamo se za slavlje vidim ja Mene su svi poceli da zovu georgina, jer je od pocetka vto proslo 10 meseci pa svi to racunaju kao trudnocu Cak i komsije po zgradi ako vide mm bez mene pitaju da li to znaci da sam se porodila A kako stvari stoje necu ja jos dve nedelje. Sutra na ctg a ja se osecam kao i u sedmom mesecu, osim sto mi je stomak mnogo nize.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 10:50:50
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, mrzim te zadnje dane. Nadam se samo da neće biti k'o prošli put. Mene je svekar ubio u pojam sa tim Georgina, pa kad će, pa što se više ne porađaš...kao da sam ja htela da prenesem. Nego, gledam sad onaj spisak...joj, ko je posle Plačljive?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 11:08:35
|
|
|
|
srculence25
|
Zdravo drage Bila sam juce malo nasekirana jer bebicu 2 dana nisam osetila a sinoc kad sam legla javila se samo jednom I to sam pricala sa stomakom i milovala i kucnulo jednom kao da me culo Bubi pozdravi Sanjalicu puno.Ta bebi sol za cega se to koristi? Von nedostajes puno ljubi Jovanicu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 11:23:00
|
|
|
|
Trcosava
|
Samo da vi mahnem! Bubi pozdravi Sanjalicu!!!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 11:51:36
|
|
|
|
anita
|
Drugarice Javila se Sanjalica, sve vas je puno pozdravila i kaze da joj puno nedostajemo. Bolje je. Javice se kada joj donesu tablet.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 12:23:56
|
|
|
|
daca77
|
E super...veliki za Sanjalicu. A ja cu morati ovako javno da izgrdim Anu 13, jer su me malopre zvali iz ordanicije da mi otkazu termin kod dr-navodno nije u mogucnosti da dodje. A kako cu ja znati da li smem putovati za Bg, u ponedeljak?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 12:29:27
|
|
|
|
serpica
|
Daco zovi ga na mob ako mozes da ga pitas. Ja polako odoh da se spremam i pravac dz,ne ide mi se po ovoj kisi ali sta cu....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 12:32:43
|
|
|
|
Ana13
|
Zavrsila sam kod dr brzo pa sam malo skitala. Stomak se definitivno spustio,ali nije skroz,ono jeste bio cep,ali su kontrakcije slabe.Kaze dr da moze da krene u naredna dva dana,a moze i kasnije,mada misli da se necemo videti sledeceg cetvrtka na ctg-u,pa se pozdravismo i pozele mi srecu Nisu me pustili na vezbice u skolicu,zavrsila sam sa tim.Pritisak mi je ok.Zadnjih 7-8 dana je 120/80.Samo je za vikend setao,ali je to od premora,nespavanja...Tako da sve u svemu cekamo.A sutra ce Dacin Antic da mi pogleda grlic i kaze nesto konkretno valjda A pocela je i dijareja.To mu dodje jos jedan od simptoma Hahahah umreh od smeha sto Von drzi (.) da ne ugusi Jovanu.To je i mene mm pitao skoro da li moze da se desi da ugusim bebu sa (.)(.) Anita,kako nemate grejanje? Mi imamo od jutros. Bas nam je toplo u stanu Dacika,pa jel se Antic slaze da ides na carski? Sad samo da utanacite termin,zar ne?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 23.10.2014 12:34:29
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: daca77 E super...veliki za Sanjalicu. A ja cu morati ovako javno da izgrdim Anu 13, jer su me malopre zvali iz ordanicije da mi otkazu termin kod dr-navodno nije u mogucnosti da dodje. A kako cu ja znati da li smem putovati za Bg, u ponedeljak? Sto mene Daco? Ja ni ne znam za to.Mislim da ni nemaju moj br,nisam ga dala,tako da cu da poljubim vrata
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?