|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat]
22.10.2014 16:24:43   
daca77
Koje crno lako, sa ovim trombocitima u padu...ima da im iskrvarim u sali, ali ja sam ipak optimista i mislim da cu se izvuciuser posted image
Nego, vi me zbuniste skroz...vrsnjakinja Maslacak kaze CR sa 39+0, a vama prirodni porodjaj krece ranije. user posted image
Moracu da pojasnim svojoj devojcici da mi ne pravi probleme i ne remeti skovan plan sa dr.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1526
22.10.2014 16:35:42   
Ana13
Lela,znaci imam fore jos par dana.E pa to mi treba.Imam zakazan manikir,pedikir i frizera u petak i subotu. Pa treba da se spakujem za porodiliste,pa da operem jos neku masinu...a i jos imam majstore na terasi,a oni ce sad zbog kise da prave pauzu neki dan. Fali mi jos tih par dana user posted image Cu da stavim neki cep u gospojicu da bebac iskulira jos koji dan user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1527
22.10.2014 17:54:35   
serpica
Dacika za kad ste se dogovorili? user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1528
22.10.2014 18:06:07   
anita
Anci priblizava se dolazak user posted image .
Daca ne da Antica i to ti je user posted image .
Saljem vam veliki user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1529
22.10.2014 18:55:08   
Suzy Q
Cao devojke! Imam astmu i koristim berodual punpicu, ali ne taki cesto.. Zanima me da li ona ima stetno dejstvo na plod? Negde sam procitala da ima, a negde da nema. razlicita su misljenja, pa sam resila da zatrazim pomoc od vas user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1530
22.10.2014 19:00:51   
anita
Suzy ja ne znam nista o tome. Javice se verovatno neko ko ima vise iskustva.

A sta su ti doktori preporucili?

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Suzy Q)
Direktna veza do poruke: 1531
22.10.2014 19:24:05   
Suzy Q
Nisam razgovarala sa doktorom, bila sam na samo jednom pregledu, jer sam na pocetku, a sledeći mi je zakazan tek za 2 nedelje. Hvala na pomoci svakako, nadam se da je to okej i da ce biti, inace sam jako zabrinuta user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1532
22.10.2014 19:35:36   
daca77

IZVORNA PORUKA: serpica

Dacika za kad ste se dogovorili? user posted image

Serpice, dogovaramo se u petak i nadam se da cu tada znati.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1533
22.10.2014 20:39:24   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: Suzy Q

Cao devojke! Imam astmu i koristim berodual punpicu, ali ne taki cesto.. Zanima me da li ona ima stetno dejstvo na plod? Negde sam procitala da ima, a negde da nema. razlicita su misljenja, pa sam resila da zatrazim pomoc od vas user posted image

Suzy meni su u prvoj trudnoći ukinuli pberodual i prešla sam na Ventolin. I sad koristim njega. Ne znam tačno koliko je štetno, ali odi kod svog pulmologa čim pre možeš pa će ti on reći.

Anči, al' si ti bizi par dana pred finiš! user posted image Spremaj se polako!

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Suzy Q)
Direktna veza do poruke: 1534
22.10.2014 20:50:54   
Maslacak15
Gde ste trudnice?user posted image Kad me vec pominjete, evo ga jos jednom u etar za dragu Daciku i sve trudnice koje razmisljaju o planiranom carskom rezu. Nedajte da vas poradjaju pre 39+0 bez jake medicinske indikacije. Molim vas. Jeste smatra se da ulaskom u 38 u nedelju trudnoca usla u " termin" tj beba se ne smatra nedonosce AKO i to je presudno porodjaj krene prirodno. To znaci u individualnoj situaciji kod nekih zena, koje su u manjini, porodjaj krene spontano pre ali onda to znaci da je beba pripremljena, fizioloski upozorena i obicno spremna za taj cin. Bebe budu obicno sasvim ok ako se rode par nedelja pre termina. Elektivni carski je nesto sasvim drugo. Vi neznate da li bi vasa beba mozda da je ne dirate cekala do 41+0. Jako vazne stvari se desavaju u poslednjim nedeljama po pitanju sazrevanja pluca, mozga itd. Pokazano je retrospektivno svugde u svetu da su bebe rodjene carskim u 38 oj nedelji manje fit, da cesce imaju problema sa disanjem, cesce zavrsavaju na intenzivnoj i bivaju losije ocenjene. U stresu su vrlo cesto. Kada je to postalo jasno, svugde u savremenom svetu je promenjen propis i lekarima je nalozeno da NE poradjaju pre 39+0.
Naravno sve ovo ne vazi ako je beba ugrozena, ako majka ima problema tj postoji nekakav konkretan razlog da se trudnoca skrati, ovo vazi za planirane carske gde je sve ok. Neki doktori u Srbiji su svesni toga, ali ima ih i onih koji malo kaskaju za modernom medicinom i kazu stvari tipa " beba je dovoljno velika". Velika nije jednako zrela. I beba od 4kg moze biti manje zrela od bebe od 3kg. Izvinjavam se na OFFu ali stvarno mislim da je vazno da ovo procitaju sve trudnice i da znaju. Ja sam imala dva carska na 39+0 i 39+4 ( drugi put sam hrabro cackala mecku, dobro nije krenulo samo od sebe)user posted image user posted image )

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1535
22.10.2014 20:55:56   
tijatija
Suzy ja sam koristila pumpicu u toku trudnoce bez brige.....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1536
22.10.2014 21:08:41   
daca77
Resila vrsnjakinja da me otera na prirodni porodjaj, cekajuci tih 39+0.user posted image

Direktna veza do poruke: 1537
22.10.2014 21:17:11   
Maslacak15
daco probaj da dogovoris carski u svakom slucaju ako je ikako moguce.Moze carski da se uradi skoro uvek i kad kontrakcije krenu, jedino ako je bas neki filmski porodjaj... Ja tu jedino vidim komplikaciju da taj doktor koji ce da te radi treba da bude tu posto pretpostavljam da ides na vezu.
Ali ne verujem ja da ce tek tako krenuti ranije. Idi na temu " kad ste se porodile" pa ces videti da je prosek ipak oko 40 te nedelje. Za prvu trudnocu je cak karakteristicno da je obicno malo duza. Uskoro bi trebalo da pocnes da radis CTG, tu se prate i kontrakcije ako je sve mirno nema razloga da ne cekas.
Ja sam jos istraumirana od Serpi i Tome, kojoj sam guslala istu pesmu, ona mucena dozvolila da je ubede ( nije njen doktor bio tu) kao "beba je velika" itd. I toma je zavrsio na kiseoniku uz komentar da je bio prilicno pod stresom. Mislim sve je na kraju bilo ok ali samo ona zna kroz sta je prosla. Naravno moze i da prodje bez komplikacija ali cemu rizikovati??

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 22.10.2014 21:18:20 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1538
22.10.2014 21:43:52   
Suzy Q
Maslacak hvala na odgovoru, puno mi znaci <3

Direktna veza do poruke: 1539
22.10.2014 22:20:55   
Kata90
Dobro vece zeneuser posted image ja sam ceo dan danas trckarala,i pokisla,bila na pregledu pa kupovala stvari za bebu sto mi jos fali,sad mi je mnogo lakse sto sam resilauser posted image ali nisam kupila toplomer taj digitalni sto sad ima....pa me interesuje kako ste vi zadovoljni sa tim?user posted image meni je nekako onaj stari bolji sto su jos nase mame koristile....nekako se nisam usudila kupiti kad mogu nabaviti taj stari.....

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu Suzy Q)
Direktna veza do poruke: 1540
22.10.2014 22:44:20   
Ana13
Daco,moja komsinica je bila vto trudnica u 36oj godini,rizicna trudnoca i od prvog dana joj je receno da ce se poradjati carskim,ali ne ranije nego tek kad krene prirodan porodjaj.Znaci kad joj krenu kontrakcije,ispadne cep ili pukne vodenjak da se javi svom dr i poradjaju je na carski.I tako je i bilo.Pukao joj je vodenjak,pozvala je dr i otisla u bolnicu.Samo sto je tad mogao dr da dodje i van svog radnog vremena.To je bilo pre deset godina. Ali i sad moze Antic da te prati i kad vidi da si blizu,zakaze ti da dodjes kad on radi.Ja bih tako da sam na tvom mestu.
Inace mene jos uvek boli stomak.Mislim da se na svakih sat vremena pojaca malo,pa popusti i tako... user posted image Spakovala sam se za porodiliste,samo jos da spakujem stvari za izlazak.Ali nisam jos oprala bebine stvari.Sve sam joj oprala i ispeglala,samo nisam te stvari za izlazak iz porodilista.To cu sad

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 1541
22.10.2014 22:46:51   
superm
Ana, blizu si. Jos malo pa dolazi devojcica. Srecno!!!

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1542
22.10.2014 22:48:19   
Ana13
Kato,ja imam i zivin i digitalni.Merila sam bazalnu i oba probala.Bolji mi je bio zivin.Ovaj digitalni je stalno brljavio,ai na drugim forumima sam procitala da su zene zadovoljnije njim.E sad ne znam koliko je praktican za bebu,jer mora duze da miruje. Cula sam i za neki treci sa (mozda) galijumom ili necim slicnim.Za njega kazu da je jos bolji,ali ga ja nisam nikad videla.Na ovo pitanje ce bolje znati da odgovore zene koje vec imaju decu.Znaju iz iskustva sta i kako ide

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1543
22.10.2014 22:50:36   
Ana13

IZVORNA PORUKA: superm

Ana, blizu si. Jos malo pa dolazi devojcica. Srecno!!!

Sve mi se cini da je lazna uzbuna i da cu da prenesem bar nedelju dana user posted image Tako mi se javlja user posted image

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 1544
22.10.2014 22:54:47   
Kata90
Za to trece nisam ni cula,ali reklo mi je vec par osoba da to nije dobro ne meri kako treba ,nije tacan a sad si jos i ti potvrdila....bolje sto nisam kupila.....videcu sta kazu jos ove iskusnije mame....

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1545
22.10.2014 22:55:32   
superm
Samo hrabro, divan je i neponovljiv osecaj kada prvi put ugledas svoju bebu... Uzivaj u onome sto ti sledi, nije bitan bol, on prodje, vazan je taj mali- veliki razlog bola.

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1546
22.10.2014 23:06:39   
Ana13
Superm,nemam strah da li ce boleti (mazohista sam,palim se na bol user posted image user posted image user posted image ),nego mi je frka sto jos imamo majstore pa smo u haosu.Mada su majstori na gornjem spratu,donji je sredjen,opet mi nisu sve ovce na broju dok sve ne dovedem u red user posted image

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 1547
22.10.2014 23:10:09   
superm

IZVORNA PORUKA: Ana13

Superm,nemam strah da li ce boleti (mazohista sam,palim se na bol user posted image user posted image user posted image )

user posted image user posted image

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1548
22.10.2014 23:11:58   
wivern
Ijuuuuu mi smo zaboravili da kupimo toplomer za bebu user posted image
Uopste mi nije palo na pamet, nekako sam to izgubila iz vida....No bez zurbe, moja lenstina nece skoro user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1549
22.10.2014 23:30:42   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Kata90
ali nisam kupila toplomer taj digitalni sto sad ima....pa me interesuje kako ste vi zadovoljni sa tim?user posted image meni je nekako onaj stari bolji

meni je zivin tplomer zakon, mada sam imala i taj digitalni. jeste lakse sa njim kada je beba mala ali sva sreca nije nam trebao...
jeste li spremile sisaljke za nosice? bebama je uglavnom nosic malo zapusen jer se ciste tako da treba da imate bebi sol i sisaljke pripremljene

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here