|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat]
22.10.2014 13:23:07   
lelaigor
Pa pisala sam vam kad me je baba u busu kad sam išla sa D na štrand, pitala: a šta ovaj put nosiš? I ja sa osmehom kažem - devojčicu. A ona će: "Jao, opet? Pa šteta!" Šta šteta kravo matora?! Šteta je da je bolesno ili da se ne rodi, sve ostalo je najveća sreća!
Mi o trećem nećemo ni da razmišljamo, ne zato što nećemo, nego zato što ne znam ni ovo dvoje kako ćemo da prehranimo. Ako i kad nam se popravi finansijska situacija, možda ćemo razmišljati o tome.
Ni kod mene niko nije žalio što je opet seka. Čak je moj svekar, koji bi eto trebao da želi naslednika, jer je mm poslednji muški Nerić, rekao za Dariu da se ne vraćam sa UZ ako nije deovjčica, a ovaj put je rekao: Šta će biti, pa opet devojčica, naravno!" user posted image
Branki baš mi je žao zbog poplave, samo vam je to još trebalo... user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1501
22.10.2014 13:32:34   
serpica

IZVORNA PORUKA: anita

Serpi kako si ti? Jel prestalo ono braon? Mozda si i pisala ali sam propustila. Jel pijes utrogestan?

user posted image

Anita hvala sto pitas,dobro sam,prestalo je nema vise hvala bogu,pijem utrogestan 3x100 do sledece kontole pa cu da pitam dr kako dalje. Sutra idem u dz javicu kako sam prosla.
Mod da znas da cu tako da kazem pa nek crknu glupi umovi.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1502
22.10.2014 14:15:19   
wivern
Sto neko malopre napisa ljudi i onako nemaju pametnija posla nego da sve prokomentarisu i da se prave pametni. Pre neki dan vadim krv u laboratoriji i laborantkinja proverava moje podatke, ispituje me ujedno kako napredujem i to, i stize do godista (1975). Tek ce zenica kojoj vade krv "jaoo kakva trudnoca pa gde cu trece" i pogleda u mene i kaze "a to su vasi podaci, svaka cast kad ste se odlucili za jos jedno. A koje vam je to po redu?". Kad je cula da je prvo samo je izletela napolje user posted image A ocekivala sam i pitanje tipa jel jurite sada decaka..
Branki bas bzvz, uvek problemi kad nikoga nema kod kuce.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1503
22.10.2014 14:16:50   
bubulence
branki welcome back user posted image .
ma mm hoce trece, ne zanima ga da li ce biti musko ili zensko. on se drzi onog da dece i para nikada nije dosta i da smo za troje sposobni (finansijski ) a za cetvrto cemo se potruditi user posted image ...
javila se Sanjalica, u Betaniji je, uradili si joj uz i pregled, vadili krv... bebane su dobro , imaju po 650gr user posted image user posted image . pritisak je 130/80 i tako... uglavnom, dr koji je vodi je veliki stducnjak tako da ce sve biti odlicno.
puno vas je pozdravila!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1504
22.10.2014 14:20:07   
lelaigor
Mi smo se jedva i na ovo drugo odlučili, ali presudila je želja da Daria ne ostane "sama". Ako nam baš ne bude išlo, vraćamo se kod svekijevaca i šta sad. user posted image
Joj, baš mi je drago zbog Sanjalice. Samo kad je dobro.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1505
22.10.2014 14:24:32   
anita
Bas mi je drago da je sa Sanjalicom sve ok. Devojke rastu user posted image user posted image
Veliki pozdrav i user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1506
22.10.2014 14:50:44   
Ana13
Super sto je Sanjalica ok user posted image
Jovice,cestitam za pisonju user posted image
A ti sto komentarisu...uf...sve bih ja to na banderu okacila za primer drugima. Meni skoro kasirka u Maxiju rece da nema veze sto je zensko,sledece ce sigurno biti musko sa sazaljivim pogledom .Samo ni ja nisam mutava,pa joj bese neprijatno pred drugima u redu user posted image
Daco,a ja bas ovde u nisu kad idem po slavama vidim da svi nose neke tiganje,vaze,cinije...Kod nas u Ks-u se samo prvi put nosi tako nesto za kucu,a svaki sledeci se nose kafa,pice,cokolada ili bombonjera.I sad nikad ne znam kako da se ponasam kad me ovde neko zove na slavu user posted image
Inace imam zakazano kod tvog Antica u petak user posted image

Zene,vec 2-3 dana imam menstrualne bolove.Nocas me probudio malo jaci bol u stomaku.Bas kao da cu da dobijem,a i beba se bas primirila ova dva dana.A sad sam jedva dosla iz grada.Na pola puta sam stala i zaplakala koliko me je zabolelo.Ja inace nemam bolne menstruacije.A ovo mnogo jace boli.Imam visok prag bola,kod zubara nikad anesteziju nisam htela,imam par pirsinga,tetovazu...nist od toga nisam ni osetila.Ovo pricam da bih vam objasnila koliko dobro podnosim bol user posted image E sad zamislite koliko me je ovo zabolelo kad sam se rasplakala sama na ulici pred gomilom nepoznatih ljudi. I evo jos me boli bez prestanka. Koliko sam upucena kontrakcije zabole pa nestanu i tako u krug user posted image Sutra imam zakazan ctg pa ne bih sad da idem do dr-a. A i cini mi se da mi se stomak malo spustio.Jel je to pocelo ili se dzabe nadam user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1507
22.10.2014 15:06:51   
lelaigor
Ana, ja mislim da počinje. user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1508
22.10.2014 15:18:37   
serpica
Anci priprema se polako,javi sta je bilo u petak user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1509
22.10.2014 15:24:57   
daca77
Ana13, pa i ja imam u petak zakazano kod Antica, u 18.30h. A ti?
Nemoj da mi diras dr, ako ti je zakazano ranijeuser posted image
A u te bolove se ne razumem uopste, te ne mogu da komentarisem.

< Poruku je uredio daca77 -- 22.10.2014 15:26:31 >

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1510
22.10.2014 15:28:15   
Njica
Ana13,wivern,bubulence,volim vas hvala vamuser posted image
Poljubac svim trudnicama i nadam se da su svima dobrim rezultatima

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1511
22.10.2014 15:30:06   
wivern
Anci vidim ja da ces ti pre mene user posted image a do vaseg Antica neces ni stici user posted image Znaci Daco tvoj je user posted image
Ja imam samo blage bolove u krstima uvece i to prestane kad se odmorim. Nece ovaj moj lenjivac jos, resio da nabaci kilazu od 4kg pa to ti je

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1512
22.10.2014 15:31:47   
daca77
Wiv, dozvolicu da se upoznaju, a posle ga ne damuser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1513
22.10.2014 15:33:50   
Ana13
Daco,imam posle tebe u 19:15 user posted image Jel tvoj termin traje 45 min ili se jos neka ubacila izmedju nas user posted image
Serpi,sutra imam ctg u EI pa cu jos sutra da znam sta se desava. Do sad nisam mogla da docekam porodjaj,a sad me hvata zestoka panika user posted image

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 1514
22.10.2014 15:36:05   
daca77
Ana, bez panike...a ti si posle mene, jer ja kod njega boravim oko 1h i sve one sto cekaju iznerviram tolikim zadrzavanjem. user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1515
22.10.2014 15:39:39   
Ana13
Daco,kazi tamo koju lepu rec za "koleginicu" iz cekaonice user posted image
Wiv,mozda je lazna uzbuna. Posto ne znam kako treba da izgleda pocetak porodjaja ja cu da sedim kuci misleci da nije to to i porodicu se u sred dnevne sobe user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1516
22.10.2014 15:41:11   
daca77
A jesi li nasla vezu ili onako ides?

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1517
22.10.2014 15:47:42   
Ana13
Imam vezu za njega,ali hocu prvo da ga upoznam. On jos ne zna kakvu mrezu pletem oko njega user posted image Ma hocu samo da popricam sa njim.Veza mi ne znaci mnogo ako treba on da me poradja kad mi nije vreme.Ne bih da mi izaziva porodjaj na silu samo zato sto je tad i tad dezuran. Bilo bi fino da mi porodjaj krene bas u njegovoj smeni user posted image Nemam pojma,videcu sa njim sta mi preporucuje

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1518
22.10.2014 15:48:52   
lelaigor
Ana, prepoznaćeš pravi porođaj, veruj mi, ovo je samo priprema. user posted image I sedi kući, nemoj da ideš pre vremena.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1519
22.10.2014 15:49:15   
daca77
Ispada na kraju da sam ja zacrtala ON i niko drugi user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1520
22.10.2014 15:49:36   
wivern
P Anci tako treba da izgleda user posted image krecu kao menstrualni bolovi pa onda posle toga kontrakcije..E sad prati samo da li ti bolovi prestaju kad se malo umiris.
Mislim tako su meni u skolici objasnili, a videcemo kako ce biti u praksi user posted image
Ma Daco, nista ne prepustaj slucaju nema ni upoznavanja..nikad se ne zna user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1521
22.10.2014 15:53:34   
daca77
Wiv, u pravu si, kad bolje razmislim...user posted image
A vi samo pamtite sve te simptome, pa da vas za koju nedelju propitam...mada, tada necete ni imati vremena da mi se javljate i objasnjavateuser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1522
22.10.2014 15:56:51   
Ana13
Lela,moj plan je bio da idem u porodiliste kad kontrakcije budu na 5 min.E sad kako ce to biti u praksi,videcu.
Wiv,juce sam leskarila i bolovi nisu prestajali,pa sam se nocas budila zbog bolova i evo sad lezim vec sat vremena i sve me jace boli user posted image I ja sam kao isla u tu skolicu i sutra imam cas,ali izgleda da nisam bila dobar djak.Sad cu da pogledam sta mi pise u onoj knjizi Sta da ocekujete dok ... nesto tako.Tamo ima neki deo o porodjaju
Daco,lako je tebi da se dogovaras kad ces na carski,a ja moram da cekam pa kad beba resi da izadje da trcim u porodiliste.A tamo moze da me doceka ko zna ko

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1523
22.10.2014 16:08:38   
wivern
Anci ja se secam tog dela sa menstrualnim bolovima i da se kod kontrakcija stomak zasilji tj najbolje se vidi kad lezis stomak krene u vis. Znas sta, nije da te plasim ali mozda je vreme da mi pocnemo da navijamo user posted image ali gde su ove iskusnije zene da nam se jave i razrese dilemu.
Daco dogovori se ti lepo sve za cr kad vec nema epidurala i bas te briga za kontrakcije i menstrualne bolove. Ja se nadam da cu stici na vreme za epidural, ako ne stignem kuku si ga meni sa disanjem, nista nisam naucila user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1524
22.10.2014 16:16:20   
lelaigor
Pa to i kažem. Nemoj da žuriš pre vremena. Ja sam te tako jake menstrualne bolove imala par dana pre ispadanja čepa i par dana pre kontrakcija. Ali sumene primili zbog toga što sam prenela i već je sve počelo ali se nisam otvarala. A da sam sve to čekala kući, verujem da bi mi bilo 100_x_ lakše. To ovaj put i planiram.
"Šta da oečkujete dok čekate bebu". I ja je imam. ODlična je knjiga...

< Poruku je uredio lelaigor -- 22.10.2014 16:17:47 >

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here