|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat]
22.9.2014 18:23:56   
Sanjalica1980
Anita, Eco, divne vesti user posted image

Ja sam opet pisala nesto o lekovima u odgovrajucoj temi pa da zamolim ako neko nesto zna da mi odgovori.
Evo i sta sam pisala.

Drage moje,

dobila sam danas da pijem 7 dana eritromicin jer su mi CRP i Fibrinogen blago poviseni (za 0,2).
Inace mi desni krvare sto znam da je normalno ali u zadnja dva dana kao da su se desni malo povukle.

Da li zna neko da li zbog toga mogu ovi pokazatelji biti pozitivni?

Da li je neka od vas primala eritromicin u trudnoci?

Hvala

(odgovor članu mila83)

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1326
22.9.2014 19:23:16   
vonavoj
eco,super!!user posted image user posted image
ne znam nista za eritromicin,ali ako je dr prepisala..

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1327
22.9.2014 19:26:37   
branki*
super,eco,devojcicauser posted image

eritromicin moze u trudnoci,to znam,ver ti je dala zbog ovog povisenog crp-a.koliki je?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1328
22.9.2014 19:31:43   
Sanjalica1980

IZVORNA PORUKA: branki RR

super,eco,devojcicauser posted image

eritromicin moze u trudnoci,to znam,ver ti je dala zbog ovog povisenog crp-a.koliki je?

Branki po meni nije nista strasno. Crp 5,2 granica do 5 , Fibrinogen 4,8 granica do 4,5
Dr. Jelena mi je rekla da je to super.

Koliko dr toliko razlicitih misljenja. Verovatno zbog serklaza hoce da je sve super.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1329
22.9.2014 19:35:09   
branki*
oooo,pa nije nista to.kad je neka upala crp bude bas visok.ne sekiraj se.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1330
22.9.2014 20:14:28   
anita
Drage user posted image evo mene.
Ispratila goste, sredila malo kuhinju pa sad da malo uzivam na rr user posted image .

Eco divno za devojcicu user posted image

Doktor mi je danas uradio uz, videla sam bebane kako masu rucicama.Rekao mi je da nemam razloga za brigu i da je sve u najboljem redu. Porasli su a sada znam i njihove tezine:
10,31 cm a tezina 175 gr
12,37 cm a tezina 196 gr
12,16 cm a tezina 196 gr

Posto prvi put idem kod ovog doktora objasnio mi je da je moja trudnoca visoko rizicna, da nosi neke rizike sa sobom, da ce verovatno porodjaj biti pre termina i sl.
Bez obzira sto sam sve to znala iskreno da Vam kazem oci su mi se bile napunile suzama. Mozda je i on to rekao malo drugacijim tonom ili sam ja to tako cula pa sam se rastuzila.
Ja sam svesna svega toga ali isto znam da je on kao doktor koji me prvi put vidi i dobija saznanje da nosim trojke imao obavezu da mi to kaze.
Rekao mi je jos da se javim na patologiji trudnoce u bolnici oko 20-e nedelje.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1331
22.9.2014 20:24:14   
Sanjalica1980
Anita, bebice su vec velike. Diiivnooo. Nista se ne brini. On ti je morao to objasniti e sada mozda je mogao to lepse da kaze ali i mi smo sada malo osetljivije pa na sve reagujemo.
Bitno da su bebe dobro. Samo ih mazi i odmaraj user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1332
22.9.2014 20:27:18   
Sanjalica1980
Danas mi moja dr ginekolog javi kako je d dimer super a sada mi pise dr Jelena da je njoj jos visok i da bi uvela heparin. Naravno moram slusati ginekologa ali mi je rekla da ga proverim opet u petak da vidimo da li pada ili stagnira ili ne daj boze raste. user posted image

Izvinjavam se na duplom postu. Bilo mi bezveze da to napisem u istom postu sa Anitinim divnim vestima.

< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 22.9.2014 20:28:22 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1333
22.9.2014 21:11:40   
vonavoj
Anita,bice to sve super..i jeste rizicna,svesna si..a i svaki dr ima svoj pristup..oko 20.te nedelhe hoce mozda serklaz!
Sanjalice,slusaj svog dr..i bolje se dobro spremi zavserklaz.

Direktna veza do poruke: 1334
22.9.2014 21:15:42   
Mariya
IZVORNA PORUKA: lelaigor
E, ja se tome nadam, pa makar mi i ne vratili pare. DA ja lepo platim epi, i onda da ni ne stignem ad ga dobijem, da utrčim u Betaniju sa rukama među nogama, da beba ne ispadne. Već sam mm rekla da bude spreman da ću ja da odugovlačim koliko god budem mogla, pa ako se slučajno porodim kući ili u taxiju da se ne iznenadi. user posted image

Ahaha user posted image lela, i ja isti to planiram, tj nadam se da ce sve biti u redu i da ce porodjaj da krene normalno pa cu lepo biti kuci vecinu kontrakcija. Kad sam se poradjala sa Lu, hteli su mi dati stimulaciju u 7 sati, ali olozili su me za kasnije jer je u 10 do 7 dosla zena, drugorotka u porodiliste i u 8 se porodila!! e takav porodjaj zelim sebi, a i tebiuser posted image

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia
Jel isto uzbudjenje i emocija dok se ceka 2. beba kao i prva? Meni sve ovo jako emotivno i prelepo, a ne znam da li to malo splasne sa svakim sledecim detetom ili je carolijica ista? user posted image

Von je dobro rekla, ova druga beba je od starta zanemarena zbog Lu, ona trazi 100posto mog vremena i moje paznje i jednostavno ne stizem da se bavim stomakomuser posted image strah mi je veci jer znam sta me ceka( meseci nespavanja, budjenja dojenja, pelena, hranjenja i sve to uz trogodisnje dete) ali kad vidim sta ce postati od te bebe, jedno predivno, prepametno i prelepo dete user posted image znam da ce vredeti. ali kupovina odecice i pripreme zabebu su meni podjednako uzbudljivi kao i prvi putuser posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 1335
22.9.2014 21:17:00   
Sanjalica1980

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Anita,bice to sve super..i jeste rizicna,svesna si..a i svaki dr ima svoj pristup..oko 20.te nedelhe hoce mozda serklaz!
Sanjalice,slusaj svog dr..i bolje se dobro spremi zavserklaz.

Hvala ti von user posted image

Odlucila sam da se opustim i cekam uz sledecu sredu. Do tada cemo valjda ugovoriti serklaz.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1336
22.9.2014 21:25:48   
plačljiva
Sanjalice,ja sam pila eritromicin 7 dana posle amniocenteze da ne bih došlo do infekcije.Sigurno,eritromicin može user posted image

Direktna veza do poruke: 1337
22.9.2014 21:28:49   
Sanjalica1980

IZVORNA PORUKA: plačljiva

Sanjalice,ja sam pila eritromicin 7 dana posle amniocenteze da ne bih došlo do infekcije.Sigurno,eritromicin može user posted image

Placljiva user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1338
22.9.2014 21:35:16   
17 joka
Anita user posted image divno je sto je sve dobro i dr. je imao dobre namere da ti sve to da do znanja iako ti to vec znas, odmaraj sto vise radi ono sto osecas da mozes i koliko mozes, i bice sve dobro kad je do sada bilo bice i do kraja. taj raniji porodjaj je vecinom prisutan u viseplodnim trudnocama i nista to nije strasnouser posted image

Sanjalice koliki je sad D-dimer? ja verujem da Jelena ima samo dobre namere ona je jako dobraali eto svuda je drugacije u Pragu npr. su mnogo drugacije gledaju te vrednosti, bice sve dobro sacekajmo rezultat pa u petak odluci sta da radis

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1339
22.9.2014 21:39:04   
plačljiva
Anita divno za rezultat UZ user posted image user posted image .Ne plaši se biće sve ok,nije retkost da se lepo iznese do kraja i trudnoća sa trojkama.Moja drugarica je rodila tri lepote,dva dečaka i devojku,malo pre termina ali hvala Bogu sve je ok.
Sanjalice1980 user posted image ,ne brini završena je organogeneza(razvoj organa) i sme eritromicin,pila sam ga i ja user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1340
22.9.2014 21:46:16   
Sanjalica1980

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Anita user posted image divno je sto je sve dobro i dr. je imao dobre namere da ti sve to da do znanja iako ti to vec znas, odmaraj sto vise radi ono sto osecas da mozes i koliko mozes, i bice sve dobro kad je do sada bilo bice i do kraja. taj raniji porodjaj je vecinom prisutan u viseplodnim trudnocama i nista to nije strasnouser posted image

Sanjalice koliki je sad D-dimer? ja verujem da Jelena ima samo dobre namere ona je jako dobraali eto svuda je drugacije u Pragu npr. su mnogo drugacije gledaju te vrednosti, bice sve dobro sacekajmo rezultat pa u petak odluci sta da radis

Draga danas je malo pao tipa za 70 i sada je 1420. Znam ja da dr Jelena mi zeli sve najbolje. Ona je divna. Pomaze mi stalno.
Samo me zabrinulo sto je dr Jelena zabrinuta i uvela bi heparin i volela bi da pre odem na uz a moja dr ginekolog kaze da je sve super i da je d dimer dobar. Imaju potpuno drugacija misljenja. Dr Jelena je rekla da ga ponovim u petak pa cemo videti. Po. Meni mozda je i bolje da se uvede lekic. Ja mislim da ne moze da steti,samo moze da pomogne.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1341
22.9.2014 22:03:39   
anita
Devojke hvala Vam punoooo. user posted image user posted image user posted image
Mnogo mi znaci sto ste uz mene i sto uvek imate da mi kazete koju rec. Ne znam sta bih bez vas.
Sve Vas punooooo user posted image user posted image user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

Direktna veza do poruke: 1342
22.9.2014 22:12:39   
17 joka
Sanjalice ja sam iskreno za bockanje ako mora mora, bices mirnija

a nadam se na nece ali opet cekamo petak

meni je Jelena rekla nikao bez heparina to mi je najteze bilo sto nisam znala u predhodna dva postupka a sledeci put bez razmisljanja

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1343
22.9.2014 22:15:39   
17 joka

IZVORNA PORUKA: anita

Devojke hvala Vam punoooo. user posted image user posted image user posted image
Mnogo mi znaci sto ste uz mene i sto uvek imate da mi kazete koju rec. Ne znam sta bih bez vas.
Sve Vas punooooo user posted image user posted image user posted image

A nitice u jednom postu nesme vise od tri smajlija
procitaj tamo u opštim pravilima foruma KLIK user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1344
22.9.2014 22:21:52   
anita

IZVORNA PORUKA: anita

Devojke hvala Vam punoooo. user posted image
Sve Vas punooooo user posted image user posted image

Znam Joko, ponele me emocije. Posto nemam opciju uredi evo citirala sam svoju poruku pa sam se ispravila.

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1345
23.9.2014 8:54:22   
Ipokrisia
Jutro oblice noblice drage user posted image ja moram danas do DZ po doznake, bas mi se ne mili napolje po ovom vremenuuser posted image

Nocas sam se u krevetu rasplakala ko niko!user posted image Navikla sam se vec da bebac stalno udara blago kad sedim ili lezim,ali nikad nisam tu stavila ruku da sam mogla da osetim tj cinilo mi se jako blago da uopste moze da se oseti pod rukom.Medjutim, nocas ja stavila ruku na stomacic i osetim lupkanje user posted image bas sam se bila razneila i naravno hormoni urade svoje i brzinem u plac, a mm se jadnicak nadje u cudu sta me je snaslo u 2 ujutru user posted image da ne pricam da on prica neku svoju pricu,nesto sanja pa prica o nekim misijama koje je realizovaouser posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1346
23.9.2014 9:01:26   
vonavoj
jutro!
ipo,ti si bas emotivna osobauser posted image
anita,tebi je dopusteno da stavljas toliko smajlija,pa mora svaka beba da nas zagrliuser posted image
odvela sam cerku u vrtic i najela se tunjevine i luka..buhahaha..i sad pijem kafu! bogami zahladnelo je!
juce smo gledali sta mi dete u stomaku radi,te izadje rucica,te nogica..user posted image

Direktna veza do poruke: 1347
23.9.2014 9:05:38   
anita
Za pocetak ovako tmurnog dana izvolite kaficu:
user posted image
Probudila me kisa i grmljavina a bas sam lepo spavala. Rucak je na sporetu, kuva se, ja ispijam user posted image

Ipo i mene si raznezila. Suze su mi krenule dok sam citala. user posted image
Von hvala ti user posted image

< Poruku je uredio anita -- 23.9.2014 9:12:52 >

Direktna veza do poruke: 1348
23.9.2014 9:08:32   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: vonavoj

eco,super!!user posted image user posted image
ne znam nista za eritromicin,ali ako je dr prepisala..

Eco kad god mi je prepisan neki lek, ja obavezno dodatno proverim kod farmaceuta da li je pogodno za trudnocu .Par puta smo u apoteci vadili uputstva i nije bilo preporucljivo koristiti pa sam uzimala isto to na biljnoj bazi od drugog proizvodjaca .E sad ti se posavetuj .

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1349
23.9.2014 9:08:41   
Trcosava
Ipokrisia ti ćeš kao kiša da plačeš na porođaju (kaže ti jedan drvenjak koji je pustio suzu kad joj dadoše zamotuljak na grudi) user posted image

Kako ste trudnjače? Već dve noći loše spvama. Nego na kom boku spavate? Ja sam do sad kao klada zaspala na levom i tako se ujutru probudila. Izgleda da već dve noći se prebacim na desni i ujutru mi desni kuk totalno ukočen.

jutros sam od nekih 5 budna sigurno. Sad polagacke dođem sebi, doručkujem pa da ribam generalno kuhinju!

Anita, moraš da znaš da naši lekari mnooogooo vole da paniče i straše trudnice. Nemoj mnogo zdravo za gotovo uzimati svaku reč. Mirnija će ti biti glava.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here