Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 18:23:56
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Anita, Eco, divne vesti Ja sam opet pisala nesto o lekovima u odgovrajucoj temi pa da zamolim ako neko nesto zna da mi odgovori. Evo i sta sam pisala. Drage moje, dobila sam danas da pijem 7 dana eritromicin jer su mi CRP i Fibrinogen blago poviseni (za 0,2). Inace mi desni krvare sto znam da je normalno ali u zadnja dva dana kao da su se desni malo povukle. Da li zna neko da li zbog toga mogu ovi pokazatelji biti pozitivni? Da li je neka od vas primala eritromicin u trudnoci? Hvala (odgovor članu mila83)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 19:23:16
|
|
|
|
vonavoj
|
eco,super!! ne znam nista za eritromicin,ali ako je dr prepisala..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 19:26:37
|
|
|
|
branki*
|
super,eco,devojcica eritromicin moze u trudnoci,to znam,ver ti je dala zbog ovog povisenog crp-a.koliki je?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 19:31:43
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: branki RR super,eco,devojcica eritromicin moze u trudnoci,to znam,ver ti je dala zbog ovog povisenog crp-a.koliki je? Branki po meni nije nista strasno. Crp 5,2 granica do 5 , Fibrinogen 4,8 granica do 4,5 Dr. Jelena mi je rekla da je to super. Koliko dr toliko razlicitih misljenja. Verovatno zbog serklaza hoce da je sve super.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 19:35:09
|
|
|
|
branki*
|
oooo,pa nije nista to.kad je neka upala crp bude bas visok.ne sekiraj se.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 20:14:28
|
|
|
|
anita
|
Drage evo mene. Ispratila goste, sredila malo kuhinju pa sad da malo uzivam na rr . Eco divno za devojcicu Doktor mi je danas uradio uz, videla sam bebane kako masu rucicama.Rekao mi je da nemam razloga za brigu i da je sve u najboljem redu. Porasli su a sada znam i njihove tezine: 10,31 cm a tezina 175 gr 12,37 cm a tezina 196 gr 12,16 cm a tezina 196 gr Posto prvi put idem kod ovog doktora objasnio mi je da je moja trudnoca visoko rizicna, da nosi neke rizike sa sobom, da ce verovatno porodjaj biti pre termina i sl. Bez obzira sto sam sve to znala iskreno da Vam kazem oci su mi se bile napunile suzama. Mozda je i on to rekao malo drugacijim tonom ili sam ja to tako cula pa sam se rastuzila. Ja sam svesna svega toga ali isto znam da je on kao doktor koji me prvi put vidi i dobija saznanje da nosim trojke imao obavezu da mi to kaze. Rekao mi je jos da se javim na patologiji trudnoce u bolnici oko 20-e nedelje.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 20:24:14
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Anita, bebice su vec velike. Diiivnooo. Nista se ne brini. On ti je morao to objasniti e sada mozda je mogao to lepse da kaze ali i mi smo sada malo osetljivije pa na sve reagujemo. Bitno da su bebe dobro. Samo ih mazi i odmaraj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 20:27:18
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Danas mi moja dr ginekolog javi kako je d dimer super a sada mi pise dr Jelena da je njoj jos visok i da bi uvela heparin. Naravno moram slusati ginekologa ali mi je rekla da ga proverim opet u petak da vidimo da li pada ili stagnira ili ne daj boze raste. Izvinjavam se na duplom postu. Bilo mi bezveze da to napisem u istom postu sa Anitinim divnim vestima.
< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 22.9.2014 20:28:22 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:11:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Anita,bice to sve super..i jeste rizicna,svesna si..a i svaki dr ima svoj pristup..oko 20.te nedelhe hoce mozda serklaz! Sanjalice,slusaj svog dr..i bolje se dobro spremi zavserklaz.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:15:42
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor E, ja se tome nadam, pa makar mi i ne vratili pare. DA ja lepo platim epi, i onda da ni ne stignem ad ga dobijem, da utrčim u Betaniju sa rukama među nogama, da beba ne ispadne. Već sam mm rekla da bude spreman da ću ja da odugovlačim koliko god budem mogla, pa ako se slučajno porodim kući ili u taxiju da se ne iznenadi. Ahaha lela, i ja isti to planiram, tj nadam se da ce sve biti u redu i da ce porodjaj da krene normalno pa cu lepo biti kuci vecinu kontrakcija. Kad sam se poradjala sa Lu, hteli su mi dati stimulaciju u 7 sati, ali olozili su me za kasnije jer je u 10 do 7 dosla zena, drugorotka u porodiliste i u 8 se porodila!! e takav porodjaj zelim sebi, a i tebi IZVORNA PORUKA: Ipokrisia Jel isto uzbudjenje i emocija dok se ceka 2. beba kao i prva? Meni sve ovo jako emotivno i prelepo, a ne znam da li to malo splasne sa svakim sledecim detetom ili je carolijica ista? Von je dobro rekla, ova druga beba je od starta zanemarena zbog Lu, ona trazi 100posto mog vremena i moje paznje i jednostavno ne stizem da se bavim stomakom strah mi je veci jer znam sta me ceka( meseci nespavanja, budjenja dojenja, pelena, hranjenja i sve to uz trogodisnje dete) ali kad vidim sta ce postati od te bebe, jedno predivno, prepametno i prelepo dete znam da ce vredeti. ali kupovina odecice i pripreme zabebu su meni podjednako uzbudljivi kao i prvi put
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:17:00
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Anita,bice to sve super..i jeste rizicna,svesna si..a i svaki dr ima svoj pristup..oko 20.te nedelhe hoce mozda serklaz! Sanjalice,slusaj svog dr..i bolje se dobro spremi zavserklaz. Hvala ti von Odlucila sam da se opustim i cekam uz sledecu sredu. Do tada cemo valjda ugovoriti serklaz.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:25:48
|
|
|
|
plačljiva
|
Sanjalice,ja sam pila eritromicin 7 dana posle amniocenteze da ne bih došlo do infekcije.Sigurno,eritromicin može
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:28:49
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: plačljiva Sanjalice,ja sam pila eritromicin 7 dana posle amniocenteze da ne bih došlo do infekcije.Sigurno,eritromicin može Placljiva
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:35:16
|
|
|
|
17 joka
|
Anita divno je sto je sve dobro i dr. je imao dobre namere da ti sve to da do znanja iako ti to vec znas, odmaraj sto vise radi ono sto osecas da mozes i koliko mozes, i bice sve dobro kad je do sada bilo bice i do kraja. taj raniji porodjaj je vecinom prisutan u viseplodnim trudnocama i nista to nije strasno Sanjalice koliki je sad D-dimer? ja verujem da Jelena ima samo dobre namere ona je jako dobraali eto svuda je drugacije u Pragu npr. su mnogo drugacije gledaju te vrednosti, bice sve dobro sacekajmo rezultat pa u petak odluci sta da radis
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:39:04
|
|
|
|
plačljiva
|
Anita divno za rezultat UZ .Ne plaši se biće sve ok,nije retkost da se lepo iznese do kraja i trudnoća sa trojkama.Moja drugarica je rodila tri lepote,dva dečaka i devojku,malo pre termina ali hvala Bogu sve je ok. Sanjalice1980 ,ne brini završena je organogeneza(razvoj organa) i sme eritromicin,pila sam ga i ja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 21:46:16
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka Anita divno je sto je sve dobro i dr. je imao dobre namere da ti sve to da do znanja iako ti to vec znas, odmaraj sto vise radi ono sto osecas da mozes i koliko mozes, i bice sve dobro kad je do sada bilo bice i do kraja. taj raniji porodjaj je vecinom prisutan u viseplodnim trudnocama i nista to nije strasno Sanjalice koliki je sad D-dimer? ja verujem da Jelena ima samo dobre namere ona je jako dobraali eto svuda je drugacije u Pragu npr. su mnogo drugacije gledaju te vrednosti, bice sve dobro sacekajmo rezultat pa u petak odluci sta da radis Draga danas je malo pao tipa za 70 i sada je 1420. Znam ja da dr Jelena mi zeli sve najbolje. Ona je divna. Pomaze mi stalno. Samo me zabrinulo sto je dr Jelena zabrinuta i uvela bi heparin i volela bi da pre odem na uz a moja dr ginekolog kaze da je sve super i da je d dimer dobar. Imaju potpuno drugacija misljenja. Dr Jelena je rekla da ga ponovim u petak pa cemo videti. Po. Meni mozda je i bolje da se uvede lekic. Ja mislim da ne moze da steti,samo moze da pomogne.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 22:03:39
|
|
|
|
anita
|
Devojke hvala Vam punoooo. Mnogo mi znaci sto ste uz mene i sto uvek imate da mi kazete koju rec. Ne znam sta bih bez vas. Sve Vas punooooo
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 22:12:39
|
|
|
|
17 joka
|
Sanjalice ja sam iskreno za bockanje ako mora mora, bices mirnija a nadam se na nece ali opet cekamo petak meni je Jelena rekla nikao bez heparina to mi je najteze bilo sto nisam znala u predhodna dva postupka a sledeci put bez razmisljanja
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 22:15:39
|
|
|
|
17 joka
|
IZVORNA PORUKA: anita Devojke hvala Vam punoooo. Mnogo mi znaci sto ste uz mene i sto uvek imate da mi kazete koju rec. Ne znam sta bih bez vas. Sve Vas punooooo A nitice u jednom postu nesme vise od tri smajlija procitaj tamo u opštim pravilima foruma KLIK
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 22.9.2014 22:21:52
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: anita Devojke hvala Vam punoooo. Mnogo mi znaci sto ste uz mene i sto uvek imate da mi kazete koju rec. Ne znam sta bih bez vas. Sve Vas punooooo Znam Joko, ponele me emocije. Posto nemam opciju uredi evo citirala sam svoju poruku pa sam se ispravila.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 23.9.2014 8:54:22
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Jutro oblice noblice drage ja moram danas do DZ po doznake, bas mi se ne mili napolje po ovom vremenu Nocas sam se u krevetu rasplakala ko niko! Navikla sam se vec da bebac stalno udara blago kad sedim ili lezim,ali nikad nisam tu stavila ruku da sam mogla da osetim tj cinilo mi se jako blago da uopste moze da se oseti pod rukom.Medjutim, nocas ja stavila ruku na stomacic i osetim lupkanje bas sam se bila razneila i naravno hormoni urade svoje i brzinem u plac, a mm se jadnicak nadje u cudu sta me je snaslo u 2 ujutru da ne pricam da on prica neku svoju pricu,nesto sanja pa prica o nekim misijama koje je realizovao
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 23.9.2014 9:01:26
|
|
|
|
vonavoj
|
jutro! ipo,ti si bas emotivna osoba anita,tebi je dopusteno da stavljas toliko smajlija,pa mora svaka beba da nas zagrli odvela sam cerku u vrtic i najela se tunjevine i luka..buhahaha..i sad pijem kafu! bogami zahladnelo je! juce smo gledali sta mi dete u stomaku radi,te izadje rucica,te nogica..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 23.9.2014 9:05:38
|
|
|
|
anita
|
Za pocetak ovako tmurnog dana izvolite kaficu: Probudila me kisa i grmljavina a bas sam lepo spavala. Rucak je na sporetu, kuva se, ja ispijam Ipo i mene si raznezila. Suze su mi krenule dok sam citala. Von hvala ti
< Poruku je uredio anita -- 23.9.2014 9:12:52 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 23.9.2014 9:08:32
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj eco,super!! ne znam nista za eritromicin,ali ako je dr prepisala.. Eco kad god mi je prepisan neki lek, ja obavezno dodatno proverim kod farmaceuta da li je pogodno za trudnocu .Par puta smo u apoteci vadili uputstva i nije bilo preporucljivo koristiti pa sam uzimala isto to na biljnoj bazi od drugog proizvodjaca .E sad ti se posavetuj .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 23.9.2014 9:08:41
|
|
|
|
Trcosava
|
Ipokrisia ti ćeš kao kiša da plačeš na porođaju (kaže ti jedan drvenjak koji je pustio suzu kad joj dadoše zamotuljak na grudi) Kako ste trudnjače? Već dve noći loše spvama. Nego na kom boku spavate? Ja sam do sad kao klada zaspala na levom i tako se ujutru probudila. Izgleda da već dve noći se prebacim na desni i ujutru mi desni kuk totalno ukočen. jutros sam od nekih 5 budna sigurno. Sad polagacke dođem sebi, doručkujem pa da ribam generalno kuhinju! Anita, moraš da znaš da naši lekari mnooogooo vole da paniče i straše trudnice. Nemoj mnogo zdravo za gotovo uzimati svaku reč. Mirnija će ti biti glava.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?