|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
27.7.2014 14:32:50   
dunja RR
Nama rekoše u porodilištu da ne diramo. Na prvoj kontroli kod pedijatra, doktorka je prevukla, pogledala, rekla da je puko neki kapilarčić dok je to radila i da to nije ništa i ničega se drugog ne sećam.

Šta vi radite?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Crystal)
Direktna veza do poruke: 1276
27.7.2014 14:36:40   
Rosita
Nama je pedijatrica na prvoj kontroli rekla da ne diramo. To je bila pedijatrica Lenke Lesicine koja je tada menjala nasu, tadasnju. Ja po malo dok sedi u kadici prevucem, tako sam oduvek, tek da se promoli pisa po malko. Mada on sad i sam nekad drnda zanimaciju user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1277
27.7.2014 14:39:22   
pocahontas
meni su i patronazna i doktorica rekle da prevlacim svako vece posle kupanja. patronazna mi je ovako objasnila "povuces kozicu koliko moze pa jos malo"
i ja tako radim...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1278
27.7.2014 14:44:48   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Rosita

Nama je pedijatrica na prvoj kontroli rekla da ne diramo. To je bila pedijatrica Lenke Lesicine koja je tada menjala nasu, tadasnju. Ja po malo dok sedi u kadici prevucem, tako sam oduvek, tek da se promoli pisa po malko. Mada on sad i sam nekad drnda zanimaciju user posted image

E pa to je naša pedijatrica user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1279
27.7.2014 14:50:15   
Torbica
Ja sam kao i Poc, izgleda je takva praksa u nasim krajevima.
Elem, starijem decaku sam prevukla skroz sa 9 meseci a mladjem nesto kasnije sa oko 11. Velike su polemike da li dirati ili ne, navodno se to "samo" odvoji sa 3-4 god, prepucijum od glansa penisa. Ja nisam htela da prepustim to slucaju jer sam isuvise decaka videla na hirurskim intervencijama razdvajanja. Pa sto se njima to onda nije razdvojilo? user posted image
Drugi faktor je higijena, jer je meni smrduckalo na urin uvece kad njusnem user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1280
27.7.2014 14:51:29   
Rosita
Hehe, eto, samo ona nije nama nista dirala, mada otkud znam, bila je na zameni i plus je bio neki los trenutak, pa je sve islo nekako brzo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1281
27.7.2014 14:57:57   
Rosita
Zaista jesu velike polemike. Moju mamu je pedijatar napujdao opako sto nije prevlacila bratu. Pa je pocela. Dok svekrva nije nista dirala mm. Ni kod jednog nije bilo problema. I ja to vise po malo radi higijene. A sta znaci skroz prevuci, dokle, kako, je l, da prostite, bas kao kod odraslog muskarca?

Kad razmislim, to da ne treba verovatno je proizaslo otud sto su neki roditelji to lose radili ili suvise na silu pa pravili vise stete nego koristi. A ako se po malo lepo radi ne verujem da moze biti ista lose.

< Poruku je uredio Rosita -- 27.7.2014 15:00:14 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1282
27.7.2014 15:16:46   
Torbica
Pa da, identicno kao kod odraslog, tako izgleda.
Uvece samo tokom kupanja, prvo kazem da se ispiske i onda lepo sve properemo, vratimo kozicu na mesto i to je to.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1283
27.7.2014 15:43:06   
Azra_
I ja radim kao Torbica. od prvog dana tako. nekako mi je nehigijenski ne oprati lepo pišu. Ja rekoh mm-u, kako pereš sebi, tako peri i detetu, naravno mnogo mnogo nežnije. On mi je pokazao kako i tako peremo. Za sada sve ok.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1284
27.7.2014 15:47:28   
NIID
Meni i za prvi i za drugi sin mi je pedijatrica rekla da prevlacim.
Starijem sinu me je bilo strah da povucem jako i je ostalo malo mesto gde prepucijum nije razdvojen od glansa.
Sa mladzem smo poceli vrlo rano pa cemo videti hocu li uspeti ili ne.

Inace za starijem sinu pedijatrica mi je rekla da ne moramo na hiruski zafat, objasnila je kako je on mali i tek ce da se igra sa svojom pisom, pa ce sam da ih razdvoji....

Moja prva sreca 09.01.2008
Moja druga sreca 23.02.2014

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1285
27.7.2014 19:03:29   
SunFlower
Ja sam se sa prvim sinom opekla, pa smo zamalo zavrsili na operaciji zbog neprevlacenja. Zato sam rekla, ako budem imala opet decaka, prevlacicu. Lekari kao lekari, ni oko cega ne mogu da slozeuser posted image

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu NIID)
Direktna veza do poruke: 1286
27.7.2014 19:20:59   
Anoniman
moja drugarica je promenila pedijatra zato sto je prvi prezrivo prokomentarisao kad mu je rekla da je citala da po savremenoj praksi ne treba da se prevlaci. njen sin sad ima malo vise od 3 godine i mislim da je sve ok sto se toga tice.

(odgovor članu SunFlower)
  Direktna veza do poruke: 1287
27.7.2014 21:22:21   
Torbica
Naravno, iskustva su razlicita. Ja u nekim situacijama ne zelim da se mislim kako li ce biti, bar na ove proste stvari koje se lako mogu prevenirati. Naravno, postujem da gomila zena ne misli tako, i to je ok.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1288
29.7.2014 10:41:59   
pari
Mi za sad ne diramo ništa...Ali znam koliko se mišljenja razkikuju...ostaje da veruješnekome ili svom instinktu...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1289
28.8.2014 2:02:55   
dunja RR
Bili juče na redovnoj kontroli i za kožicu reče da se malo teže povlači, da ne diram, kaže ima vremena da na tome radimo (nisam ukapirala tačno šta je mislila po ovim, ali nije mislila na obično povlačenje tako je delovalo), sada da rešim kukiće pa polako.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1290
28.8.2014 8:26:46   
Peace*
I ja prevlačim. user posted image
Nakon iskustva sa Lukom koje je bilo fuj, to više ne prepuštam majci prirodi.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1291
3.9.2014 12:57:10   
wivern
Ja znam da je nekada bila praksa da se kozica povlaci ali po novom mi je pedijatar rekao da nema potrebe da se to vise radi. Ja tek treba da se porodim i sad sam u nedoumici. Mada po komentarima mogu da naslutim da je slican slucaj kao i sa sirokim povojem, neki su za neki protiv a u sustini bude kako bude, izgleda.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1292
3.9.2014 20:56:25   
Torbica
Pa, bude kako bude....Ne. Odlucis sta ti se cini logicnije. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1293
3.9.2014 21:14:51   
wivern
Torbi najlogicnije mi je da se time pozabavi mm. Pa neka i od njega neke vajde, on ce ga valjda znati sta mu je ciniti user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1294
3.9.2014 21:23:55   
serpica

IZVORNA PORUKA: serpica

Pedijatri nikad nece da se usaglase oko nekih stavri,meni je dr rekao da nista ne diram do 4 god,da ne prevlacim kozicu jer mogu samo da napravim problem,ali ako se vec desava da se slepi zar nije bolje povremeno mazati da ne dodje do toga?user posted image Zamislite dete od 4 god pa ono vec sve zna,tesko je i mladjoj deci a kamoli ovo,ako se desi.NM zao mi je sto prolazite kroz to,zelim brz oporavak.

Mi smo promenili naseg Dr Hausa i otisli kod druge dr kad je pogledala,njemu je sve slepljeno user posted image nista ne izlazi kad se povuce kozica,kaze da obavezno krenemo polako jer kako ona kaze problem je na vidiku.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1295
3.9.2014 21:44:14   
Torbica
Lagano.... svako vece, videce se pomak za dve tri nedelje otprilike.
U mom okruzenju sve mamice uzimaju stvar u svoje ruke, valjda je kod nas u NS takva skola. Cini mi se da je kod Ksene u Grckoj suprotno, izes ga..

Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1296
3.9.2014 23:15:10   
Modessty
Šerpi i Danilu nije bilo moguće uopšte navući kožicu pa smo sve sredili kremicom i to lagano. Ne mora da znači da će biti problema a i još je rano. P aon tek napunio godinicu! NEmoj se sekirati. Kad ga pereš uveče probaj vrlo lagano da povučeš koliko može, ako može. I možeš slobodno da namažeš neku kremicu, čisto da malo omekša koža . Nemoj ništa na silu. Zaista nema potrebe

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1297
3.9.2014 23:19:39   
serpica
Probala sam da povucem bas veceras dok sam ga kupala ali nista nema user posted image mislim kad povucem kozicu ne izlazi nista napolje jedva da vidim i rupicu.Valjda ce se srediti vremenom,mene vise brine onaj nespusten testis user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1298
3.9.2014 23:22:02   
dunja RR
Kod nas se isto ne može povući /dr. uspe malo jeeedva i on prevrišti, dr. i rekla da ne diramo sada, i da ćemo se kasnije baviti tim, šta god to značilo ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1299
4.9.2014 9:36:44   
Torbica
Ne moze se nikome nista prevuci tako odjednom. Prvo se vidi samo rupica, ma kao glavica od ciode. Mi smo bukvalno tokom kupanja svako vece u vodi par puta nezno povlacili i krenula je rupica da se siri. Od prvog dana. Starijem sinu je sa 9 meseci ceo glans penisa bio prevucen a mladjem nesto malo pre 11 meseci.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Абортус. (0%)

Радовали се. (17%)

Били би у страху. (83%)

Ukupan broj glasova: 6

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here