|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
25.11.2013 14:59:22   
gagilly
Selidba je za dva meseca otprilike, i to ne mozemo da odlozimo nikako. Videcemo, treba da mazemo didermal 3 nedelje, mozda se i odlepi makar malo. Ako ne ici ce na operaciju krajem decembra. Dr mi kaze da je to svakodnevna intervencija i da ce mu nekim minijaturnim instrumentom samo odlepiti kruzno daj deo na vrhu da bi se moglo prevlaciti. Ne bi trebalo da to njega nesto boli posle puno, nego samo to iskustvo, dan u bolnici, tete u belom i sve uz to, ne podnosi ih organski. A mozda i ja malo preterujem, ne znam znacilo bi mi iskustvo neke mame cije je dete radilo tu operaciju, kako je podnelo, anesteziju, bol itd. Ma do sad smo ga mogli i prebrinuti, i biti mirni, nije to ne znam ni ja sta, dodjes ujutru i uvece te vec mozda i puste, nego glupava viroza. Nadam se najboljem, pa kako god.

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1226
25.11.2013 15:03:45   
madre
gagilly, izvini nisam ispratila, je l to njemu pravi neke probleme?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1227
25.11.2013 15:10:09   
vikiveki
Onda ti ne preostaje ništa drugo nego da sačekaš i vidiš da li će mazanje te kreme dati rezultate.A da li vam je taj dr rekao da kada namašete kremu pokušate samo malo kožicu da razmrdate gore dole?

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1228
25.11.2013 15:20:20   
madre
sada sam procitala da nema nikakvih tegoba... bogi ima tri i po godine i fimozu i niko nam jos uvek nije pominjao operaciju. tako da mislim da za tim jos uvek nema potrebe.
mada je mm to operisao sa 18godina i kaze da to nista ne boli... ali slazem se da je to za decu sigurno dosta neprijatno iskustvo.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1229
25.11.2013 15:48:43   
gagilly
Nema nikakvih tegoba, osim tog baloniranja dok piski, ali to mu ne smeta. On ima apsolutnu fimozu, potpuno je zatvoreno i to malo na stranu, pa kad piski malo mu na stranu ide mlazuser posted image . I jedanput mu se bilo zacrvenelo, ali je takoreci odmah proslo. Kaze mi dr da nije nista hitno ali da je poecan rizik pd infekcije i da se treba resiti, da ne bi doslodo komplikacija. Rekla nam je da svake veceri sedi u toploj vodi desetak minuta, a onda da nategnemo kozicu kolko moze i od polovine pise nagore kruznim pokretima namazemo didermalom, narocito sam vrh gde je zalepljeno.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1230
27.11.2013 22:06:55   
gagilly
Samo da se pohvalim da ima pomaka kod nas, minijaturnog ali imauser posted image , dakle, danas nam je 8. dan mazanja i pre dva dana je pocelo da se otvara. Prvo je izvirilo ono belo (u toku kupanja dok sam mu povlacila), to smo istisnuli i onda je krenulo da se odlepljuje, sad kad povucem bude kao cvetic, i vidi se mala rupicauser posted image . Imamo jos dve nedelje da mazemo, nadam se da ce se odlepiti makar dovoljno da ne mora na glupu operaciju. I da, manje mu "balonira" dok piski, samo na pocetku piskanja 2 sekundice. Bas sam srecna.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1231
27.11.2013 23:56:47   
vikiveki
Gagily user posted image baš mi je drago da mu je sada malo bolje,ako mu se za 8 dana vidi napredak biće to odlično do kraja,samo nastavite redovno da ga mažete i polagano pomerate tu kožicu...baš mi je drago i ja mislim da ne bi trebalo da idete na operaciju ako je počelo da se odlepljujeuser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1232
30.11.2013 2:40:21   
gagilly
Blagosloven bio Didermaluser posted image Desetog dana, od apsolutne fimoze prevukli smo do pola glavica, bez po muke. A mislim da je moglo do kraja da se prevuce, osetila sam pod rukom da nije ni zategnuto ni zAlepljeno i da mogu jos da povucem, ali nisam htela da forsiram. Malac nije ni primetio, dakle potpuno neosetno po njega resili smo problem "operacije". Kakva crna operacija, pisa mu je nikad bolja, nema vise ni baloniranja ni nicega, piski za medalju :) (boze cime se ja odusevljavamuser posted image ) sad se pitam, da li da isteram mazanje do kraja, dakle jos 11 dana, ili da ga odvedem od ponedeljka na kontrolu. Ne bih ga ni trpala tim steroidima ako nema potrebe. Prosto se nisam nadala ovako brzom napretku.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1233
30.11.2013 11:03:36   
gagilly
Zamolila bih neku mamu ako zna, neka mi kaze kako da mazem sad didermal, pretpostavljam da ne sme na glavic?! Samo okolo na kozicu i na rubove, jel?

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1234
30.11.2013 13:06:43   
vikiveki
Ja sam mazala na kožicu okolo nisam direktno na glavić.Kako mu je sada?

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1235
30.11.2013 17:24:16   
gagilly
odlicno je, prevlacimo do pola ali mislim da moze jos samo se ja ne usudjujem jos. pokusacu dovece posle kupanja. Ne vidim da je nigde vise zalepljeno, i nije bilo nikakve prljavstine i naslaga unutra. I da, nema tog doktora koji ce me vise ubediti da nista ne diram i ne prevlacim. Sto se mene tice, definitivno mislim da je prevlacenje potrebno makar u toku kupanja, povuces, isperes i cao.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1236
30.11.2013 17:30:14   
vikiveki
Gagily nama je naš pedijatar rekao da mu po malo navlačimo u toku kupanja,tako smo i radili i nije bilo problema,ja sam se baš začudila kada sam videla tj. pročitala da postoje i drugi koji tvrde da ne treba navlačiti...važno je da je vama bolje

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1237
30.11.2013 21:16:46   
Moiraina

IZVORNA PORUKA: gagilly

Zamolila bih neku mamu ako zna, neka mi kaze kako da mazem sad didermal, pretpostavljam da ne sme na glavic?! Samo okolo na kozicu i na rubove, jel?

Samo na kožicu, nikako direktno na glavić, tako je meni rečeno i tako sam radila.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1238
3.12.2013 11:08:22   
nonni
Cao svima, moji klinci imaju 15 meseci, jednom decaku ide lepo kozica i drugom sam je lako povlacilo do pre jedno mesec dana, sad imam malo problema sa Jovanovom kozicom, kao da se lepi na jedno mesto i ne mogu da je prevucem preko glavica, e sad nismo bili kod dr odavno da pitam za savet jel sme neka kremica da podmaze to user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1239
17.2.2014 21:53:40   
New Mom
Mi sad sa urgentne hirurgije. Dgg balanitis. Uzrok: prejako povucena kozica, pa je pukla.
Ceo dan vristi i nije piskio uopste. Dr mu je pritisnuo besiku da se ispiski. Odmah je zivnuo. Th: 5 dana obloga od kamilice i gentamicin mast. Plus je sto zbog bronhitisa vec pije Panklav.
A onda za neka 3 meseca kod urologa da mu u lokalnoj anesteziji skinuo taj deo sto je ostao zalepljen.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu nonni)
Direktna veza do poruke: 1240
17.2.2014 22:43:23   
Ana RR
Oooo, NM, vas je baš poteralo user posted image mukica mala..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1241
17.2.2014 22:50:05   
Torbica
Dusa mala.... Mm je jednom Djoletu povukao jace, krvarilo... a ja sam ga ceo dan maltretirala sa Okteniseptom, i nista nije bilo. Ljubimo ga i da brzo ozdravi

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1242
18.2.2014 6:42:45   
serpica
Pedijatri nikad nece da se usaglase oko nekih stavri,meni je dr rekao da nista ne diram do 4 god,da ne prevlacim kozicu jer mogu samo da napravim problem,ali ako se vec desava da se slepi zar nije bolje povremeno mazati da ne dodje do toga?user posted image Zamislite dete od 4 god pa ono vec sve zna,tesko je i mladjoj deci a kamoli ovo,ako se desi.NM zao mi je sto prolazite kroz to,zelim brz oporavak.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1243
18.2.2014 10:05:09   
Maslacak15
I kod nas je stroga preporuka da se nista ne dira i ne prevlaci. I to pedijatar svaki put iznova naglasi. Do sada nismo imali nikakvih problema, infekcija ili bilo cega.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1244
18.2.2014 10:47:21   
Torbica
Mi smo imali savet da prevlacimo koliko sama kozica dozvoli i obojici je bila prevucena kozica sa 10 meseci, starijem malo ranije. Ja sam to radi higijene poslusala, cak i tad kad je mm povukao malo jace, nije bilo nikakvih problema. Svako vece prevucemo, operemo, vratimo. Ne znam, mene je nervirala cinjenica da je glavic okupan urinom i da se to ne ispere. A opet mozda ovima sto se ne prevlaci glavic nije slobodan, tj citala sam da se to samo desi sa oko 3-4 godine ako se dobro seca. Lesica je postovala neki tekst. Bilo kako bilo, ja bih uvek ovako, jer imam pozitivno iskustvo bez komplikacija. I takav sam lik, ne prepustam da se desi samo ako mogu da pomognem. Postujem i da se ne dira, ok.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1245
18.2.2014 12:01:12   
bea83
I ja ništa ne diram, kao što nam je rečeno. Stanje isto kao kad se rodio, viri skoro cela pečurkica ali nije skroz odvojena kožica. Povremeno malo povučem i operem, ali vrlo nežno. Ne znam dokle ćemo ovako, pitaću pedijatra u nekom navratu, da li treba nešto da se radi ili i dalje čekamo, i dokle?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1246
18.2.2014 12:20:29   
minnica
Mi po savetu našeg pedijatra nismo dirali, tj. nismo prevlačili do pre dva-tri meseca. Negde u decembru je bio bolestan i naš pedijatar nije radio i odvedemo ga kod jedne starije doktorke, vrlo poznate. Uglavnom, ona ga pregleda od glave do pete i iskritikuje nas što nismo prevlačili i prevuče ona na licu mesta. user posted image Ja sam se zaledila. On ni glasa nije pustio, samo se malo zacrveneo u licu. Narednih dana je imao crvenilo u obliku prstena na koži, videlo se da je bilo slepljeno. Tih dana sam ga prala pri svakom menjanju pelena i prskala Octaniseptom. Otad prevlačimo pri svakom kupanju i to nakon što nekoliko minuta sedi u toploj vodi. Ceo glavić mu se vidi kad se povuče. Inače, pisala sam već na ovoj temi, pre prevlačenja sam ponekad osetila neprijatan miris kad ga presvlačim, a sad ga više nema. Na kontroli pre neki dan nam je naš dr rekao da piša izgleda odlično. user posted image
Ja se ne bih usudila da diram, da to dr nije uradila, a sad mi je drago da jeste. I mene užasno nerviraju ti oprečni saveti, pa roditelji nisu načisto šta im je činiti.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1247
18.2.2014 13:20:30   
Torbica

IZVORNA PORUKA: minnica

Mi po savetu našeg pedijatra nismo dirali, tj. nismo prevlačili do pre dva-tri meseca. Negde u decembru je bio bolestan i naš pedijatar nije radio i odvedemo ga kod jedne starije doktorke, vrlo poznate. Uglavnom, ona ga pregleda od glave do pete i iskritikuje nas što nismo prevlačili i prevuče ona na licu mesta. user posted image Ja sam se zaledila. On ni glasa nije pustio, samo se malo zacrveneo u licu. Narednih dana je imao crvenilo u obliku prstena na koži, videlo se da je bilo slepljeno. Tih dana sam ga prala pri svakom menjanju pelena i prskala Octaniseptom. Otad prevlačimo pri svakom kupanju i to nakon što nekoliko minuta sedi u toploj vodi. Ceo glavić mu se vidi kad se povuče. Inače, pisala sam već na ovoj temi, pre prevlačenja sam ponekad osetila neprijatan miris kad ga presvlačim, a sad ga više nema. Na kontroli pre neki dan nam je naš dr rekao da piša izgleda odlično. user posted image
Ja se ne bih usudila da diram, da to dr nije uradila, a sad mi je drago da jeste. I mene užasno nerviraju ti oprečni saveti, pa roditelji nisu načisto šta im je činiti.

Slazem se....

Patrijarh Pavle

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1248
18.2.2014 13:33:27   
New Mom
Mi nismo nista povlacili jako. Cak dugo nismo uopste sem tek tek da se opere (uzasava me pomisao da tu zaostaje urin). I uopste ne znam momenat kad se ovo desilo, tj. ne mogu da kazem - e kupali smo se pa krenuo da se zali itd.
Od sinoc nije piskio pa smo evo do sad opet bili u Decjoj. Urolog radi posle podne al ipak smo cekali ovog opste prakse jer nije toliko piskio dugo. Dali su mu klizmu jer oni kad kake i piske istovremeno. Vristi celo jutro. Nista ne jede, pije malo vode i kuka. user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1249
18.2.2014 13:37:38   
Torbica
joooj NM, bas nezgodno, mozes misliti sta mu je u glavi....zbun.. Ljubim

Patrijarh Pavle

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

slova
VVVV

kada su vasa deca naucila da citaju slova (npr. da znaju 5-10 slova )?

ne znam (36%)

1-2 godine (7%)

2-3 godine (11%)

3-4 godine (15%)

4-6 godina (23%)

u skoli (8%)

Ukupan broj glasova: 119

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here