Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 11:52:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj Snelle baš ga je krenulo... sipaj mu kamilicu u kadicu i neka sedi u tome, ili mu stavljaj obloge od kamilice. Nama se jednom desilo da je tako pukla kožica, brzo je prošlo samo mu nisam par dana ništa dirala.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 12:11:33
|
|
|
|
Peace*
|
Jao Snelle NE BUDALI!!!!! Ništa mu neće biti. Ja recimo uveče namažem Pantenol, i ujutru kao da ništa nije bilo. Daj slikaj mi i pusti u onu Psihoterapiju.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 12:34:55
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Jao Snelle NE BUDALI!!!!! Ne bih ja, ali vodila ga kod dva pedijatra, obe žene (pred penzijom, dakle imaju itekako iskustva) i obe su me gledale sa žaljenjem, kao da sam dete osakatila za sva vremena, bez preterivanja!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 12:44:44
|
|
|
|
Olga75
|
Snelle , meni uopste nije jasno sta se pocepalo ? onaj deo sto ide oko glavica , prepucijum ili se raskidalo u duzinu penisa ?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 13:30:10
|
|
|
|
Snelle
|
Olga, prepucijum. Izgleda mi već bolje.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 13:36:36
|
|
|
|
Peace*
|
Ja ne znam stručne nazive tog organa , ali koliko shvatam, pukla je kožica na vrhu piše (onaj višak što visi od napred), i to je puklo ne u krug već dužinom (time ne mislim dužinom cele piše, već par mm), prema telu. Jel dobro shvatam? Ma, mojima to ume da se desi kad im se digne (Luki više ne, ali Marku da).
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 13:40:22
|
|
|
|
MTS064
|
Snelle, ad kapi su da ranica brze zaraste. I stvarno, koristi njih i bice bolje. Sta vam je rekao urolog, jel on za povlacenje ili nije?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 13:48:09
|
|
|
|
vikiveki
|
Snelle,mislim da će tu biti sve uredu,jeste da ja taj problem nisam imala,ali koliko sam isčitala prethodne posteve pretpostavljam da je do pucanja došlo kada ga je urolog pregledao
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 13:51:44
|
|
|
|
Snelle
|
Kod urologa smo išli iz drugog razloga, zbog nespuštenog testisa, a bila je užasna gužva (btw čekali smo 3 sata na pregled iako smo imali zakazano) tako da nisam stigla sve da ga pitam što sam htela jer sam se skoncentrisala na primarni problem. Pored dr koji je i hirurg, tu je bilo i dvoje stažista koji su ga takođe pregledali tako da je mogao bilo ko od njih troje da ga povredi. A što se tiče prevlačenja, našla sam fenomenalan tekst, ali na drugom forumu, pa ne mogu da ga linkujem, a smatram da bi bio od izuzetnog značaja za sve mame dečaka. Modovi, mogu li ga linkujem ili da kopiram samo tekst i postavim ovde?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 14:00:38
|
|
|
|
vikiveki
|
UU Snelle da li to znači da ga je njih više pregledalo?Pa nije ni čudo što se pocepalo
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 14:08:00
|
|
|
|
Snelle
|
Da, njih troje. Još kad sam videla stažistkinju sa dugim noktima kako ga pritiska.....
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 14:15:22
|
|
|
|
Torbica
|
Snelle, nece tu biti nikakve infekcije, ne brini. Secam se da je mm Djoletu jednom povukao malko vise, nije hteo naravno i bila je kapljica krvi, ja sam mu Octeniseptom prskala, proslo za dan-dva!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.11.2013 14:21:14
|
|
|
|
lesica
|
Snelle, pošalji mi na pp link, pa ću videti šta možemo po pitanju teksta da uradimo. Grlim vas, da što pre prođe.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 10:10:10
|
|
|
|
lesica
|
Hvala Snelle! Drage, nadam se da će vam ovaj članak koliko toliko pomoći Normalan razvoj prepucijuma kod dečaka
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 14:16:21
|
|
|
|
gagilly
|
Ovaj tekst mi je potvrdio dilemu. Razmisljam, i nije mi jasno zasto zdravo dete da se podvrgava operaciji ( kad je nas slucaj u pitanju). Ok, jeste se to zalepilo skroz. Ima sam rupica kroz koji piski i ne moze se ni maknuti. Sad citam da je i to baloniranje normalno. Pogotovo kad uzmem u obzir da on nije imao nikakvih tegoba, osim sto mi se malko bilo zacrvenelo, proslo je do uvece. Nista ga nije bolelo. Mame, sta biste vi uradile? Dodje mi da pustim i da cekam, ja mislim da ima vremena i da ce se srediti, i da se moze probati kremicom ili ne znam ni ja. Samo taj rizik od infekcije, ali i to je diskutabilno. Od ponedljka krecem po druga misljenja, necu da traumiram dete ako nije neophodno, a on je previse osetljiv, bice to nepovratna trauma za njega ZNAM, na stranu medicinska korist :( totalno sam sludjena. Toliko muke oko obicne kozice.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 14:23:08
|
|
|
|
vikiveki
|
Gagily,ja sasm ti rerkla svoje iskustvo,e sad neznam šta bi mogla da te savetujem,pošto nisam bila u toj situaciji
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 15:01:16
|
|
|
|
Snelle
|
Gagilly, ne znam o čemu se radi kod vas, ali šta god da je, obavezno se raspitaj na više mesta, traži mišljenja od više lekara pa odluči šta dalje.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 15:09:54
|
|
|
|
Peace*
|
"Prepucijum sadrži mišićna vlakna čiji je zadatak da vršak drže zatvorenim kada dete ne mokri." Mene je ta rečenica malo začačkala da razmislim. Naravno, ne odnosi se na bebe koje su u pelenama, ali opcija da se uopšte ne povlači ni kada se pelene skinu, meni nije ok. Naime, nas su savetovali da pri svakom piškenju povuče kožicu kako bi na kraju moga lepo da ga otrese, te da se urin ne bi zadržavao pod koživom. Luka to tek od nedavno radi, i ne svaki put. Marko ne radi.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 16:58:57
|
|
|
|
Modessty
|
Nije mi jasno zašto bi dete odmah slali na operaciju ako nije prvo probano sa kremicom i redovnim povlačenjem? Mi Danilu evo mažemo treću turu Didermala i skoro se sasvim prevuklo, drži se još samo jedan majušni deo. Vodili smo ga na Dečiju kliniku kod hirurga i žena je odmah rekla da tomože da se jače povuče i tako sredi ali da nema potrebe da traumiramo dete jer će se povući lagano uz pomoć kremice i svakodnevnog povlačenja. On sam već duže vreme sam povlači i pere se za vreme tuširanja, a kad piški sam povuče i otrese pačurence. I stalno brine da li je crveno i da li treba da se maže
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 17:27:32
|
|
|
|
gagilly
|
Kod nas je u pitanju apsolutna fimoza. Modessty, hoces mi molim te reci kod koje dr si vodila dete, ako se ne varam iz Nisa si? Mi smo bili kod neke Andjelike, strasno je bila neprijatna cak je i u jednom trenutku vikala na mene (a pitala sam je kakav je to zahvat). Nekako je previse brzopleto donela odluku, jos se nisam ni opasuljila od dijagnoze a ona je vec listala plan operacija i gledala kada da ga upise. Definitivno sam odlucila da se konsultujem sa jos nekim, imam preporuke za jos jednu doktorku sa klinike u Nisu pa cu videti i sa njom i sa svojim predijatrom, ona mi najbolje poznaje dete. Ali bih svakako odlozila operaciju jer on (za sada) nikakvih tegoba nema.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 21:14:20
|
|
|
|
Modessty
|
Da iz Niša sam. Vodili smo ga kod Danijele Djerić, spec dečije hirurgije. To je na prvom spratu, tj nultom ako ideš liftom. Zakazuje se. Ako hoćeš poslaću ti telefon u privatnoj poruci. Mi smo slučajno otišli kod nje, ali se pokazalo da je baš fina i ne voli da se dete maltretira bez razloga. Vi svakako potražite još neko mišljenje. Ne morate da žurite.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.11.2013 23:37:17
|
|
|
|
gagilly
|
Da, i mi smo bili tu na pregledu, imam br telefona. Ali mi se zapala ta dr, bila je strasno neprijatna. Cula sam da je tamo dr Ivona najbolja, a do nje mogu doci, muzevi nam se poznaju. Ova me je naplasila infekcijom bubrega, ali ja bar laicki mislim da do toga ne moze doci preko noci, a reagovacu ako bude imao i najmanju tegobu (pu, pu...)
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.11.2013 12:22:59
|
|
|
|
vikiveki
|
Gagily ima li kakvih novosti,ova tema me baš interesuje zbog oprečnih mišljenja različitih doktora
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.11.2013 12:29:42
|
|
|
|
gagilly
|
Vodila sam ga kod jos jedne doktorice na niskoj klinici, i ona mi je potvrdila, da jeste za operaciju, i da nije do nepovlacenja nego do elasticiteta kozice. Medjutim, meni ispadne nesto neodlozno za taj datum kad je zakazana operacija, pa mi je rekla da kad vec odlazemo, da mazem 3 nedelje didermal, pa ako bude bilo boljitka necemo operisati. Evo mazemo ga par dana, ne vidim pomak za sada. Ne znam kada bi trebalo da ocekujem da krene malo bar da se odlepljuje, ako krene uopste? Joj a tako se nadam da hoce, svasta nesto nas ceka u narednom preiodu(selidba, i to u drugu drzavu) ne bih da ga traumiram dodatno, on je preterano senzibilan...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.11.2013 13:34:54
|
|
|
|
vikiveki
|
Gagily,možda je bolje da odložite tu selidbu dok ne vidite kako će mu biti,mi kada smo mazali tu kremu nismo odmah videli poboljšanje,možda tek posle mesec dana
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
SEXKakav volite?misionarski (
38%)
kereći (
21%)
stojeći (
3%)
sa strane (
14%)
drugo (
23%)
Ukupan broj glasova: 210Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!