Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.3.2015 9:17:13
|
|
|
|
dunja RR
|
Jutros (imamo 9 meseci i 10 dana) dr.na kontroli prevukla kožicu, malo ja plakao, i dr. kaže sada je sve super, da ne diramo i dalje ništa jer nema potrebe, I eto, džabe sam se brinula a nismo nijednom prevukli sami. Mm i ja odahnuli
< Poruku je uredio dunja RR -- 23.3.2015 9:21:50 >
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.3.2015 9:21:42
|
|
|
|
Modessty
|
dunja samo ga perite redovno. navuci koliko smeš da bi ga oprala i biće sve super
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.3.2015 9:36:55
|
|
|
|
ivaMark
|
Mod, tako ja radim...pa mi sestra na sistematskom rece da nije dobro, kao nije opasno...nije se stvorilo...ne znam sta bese rece ali izgleda kao da nije nista radjeno i ona mu vukla ga mu je bilo crveno, kao neka pukotina po duzini.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.3.2015 22:08:49
|
|
|
|
srculence25
|
Patronazna sestrica kad je dolazila prvi put da kupa M pokazala mi je kako da povlacim kozicu i nagovestila da moram prilikom svakog povijanja. Medjutim 8 dan od rodjenja zaglavimo u bolnici 3 dana.Tamo je dobio strasan ojed i kozica mu zapekla i ja sad nesmem da pipnem. U ponedeljak idemo u savetovaliste pa cu bas videti sta ce reci.Neki cak kazu da ne treba dirati uopste do neznam kad
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.3.2015 23:39:32
|
|
|
|
wivern
|
Tako su i meni sa vise strana rekli, da ne prevlacim sama uopste. Ali je to stvarno da poludis, neka se dogovore sta i kako hoce da radimo
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 9:17:35
|
|
|
|
Modessty
|
nema potrebe da se na silu prevlači! Može da bude mnogo više štete nego koristi. Danilu nisam ništa dirala. Nije moglo da se prevuče preko glavića pa smo par meseci mazali Didermal kremu koja omekšava kožicu, omogućava prevlačenje i štiti od infekcije. I to je sve bilo kad je imao tri godine! Nikoli isto ne diram. Njemu se više malo navlači nego Danilu. Nemojte da maltretirate decu bez razloga. A patronažne sestre NISU lekari i nisu sve baš mnogo pametne! Recimo patronažna koja je dolazila da gleda Nikolu nije imala pojma da se uz pomoć Didermala (ali samo kada dr kaže da treba da se koristi) sređuje sve bez problema čak i kad dete ima 3 godine! Nemojte da im branite kad malo porastu da se igraju sa svojim pačencetom je r će tako i sami navući kožicu.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 9:20:26
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Mod, tako ja radim...pa mi sestra na sistematskom rece da nije dobro, kao nije opasno...nije se stvorilo...ne znam sta bese rece ali izgleda kao da nije nista radjeno i ona mu vukla ga mu je bilo crveno, kao neka pukotina po duzini. iva ona ga je povredila! nema potrebe zaista da se to radi Niste bre dužne da sestrama koje misle da su popile svu pamet ovog sveta, sve verujete. Ja bre i lekare proveravam. Pa nisu svi oni najpametniji i svevideći
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 9:56:58
|
|
|
|
Anal
|
Pozz... Imam decaka od 5 meseci (moje drugo dete,i prvo je decak). Sa prvim detetom nisam imala problem sa navlacenjem kozice,koliko se secam do 5 meseca smo uveliko prevlacili kozicu bez ikakvih problema,glavic se ceo video.Sa mladjim sinom imam problem jer kozicu mogu da navucem jedva koliko da se nazire glavic.Ne boli ga i ne buni se ali ja imam dilemu dokle tako s obzirom na iskustvo sa prvim detetom Pedijatar nam je na poslednjem pregledu rekao da to ima pravo tako biti do godinu dana.U poslednjih par dana primecujem da slabije piski tj pelena je skoror pa suva a ne presvlacim ga po nekoliko sati.Do duse i ne pije puno vode ali zato pije dohranu najmanje 125 ml na svakih 3 sata. Plasi me da li smetnje sa mokrenjem nema zbog te jos uvek ne pokrenute kozice.Svako presvlacenje pokusam po malo,kazem ne buni se ali i nema efekta. Moja prijateljica takodje ima dva sina ni jednom niej niti navlacila kozicu niti podizala pisu na gore i nikakvih problema nemaju. Ima li neko slicno iskustvo??? Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:02:42
|
|
|
|
mama krava
|
Ja mislim da nema potrebe da brines... Ja bih na tvom mesto svako veče po malo koliko može povlačila... A što se tiče piškenja, mislim da deca baš tako ooko 4-5 mes manje piške, tj ne kao u prvim mesecima. Ne brini, ali povlači koliko može. Kažu da se do 4 god toleriše da se ne prevuče kožica u celosti.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:06:10
|
|
|
|
ivaMark
|
Mod, u pravu si skroz... Njemu je sve dole cisto i lepo izgleda, nema nigde crvenila... Kupam ga svake veceri i lepo mu ocistim. Ne dam joj vise da ga pipka.. Sto se tice strucnosti dr pisacu sada u drugoj temi Wiv, mislim da slobodno mozes da mu malo samo povuces da bi mu oprala lepo... Imas na pocetku teme, mislim da je Peace pisala svoj slucaj...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:10:19
|
|
|
|
Anal
|
Hvala na pomoci, znaci mi jer sam preplasena i non stop ga nesto zagledam . Cini mi se da je sve nesto naglo pocelo i odjednom. Do sada bi pelena bila puna. Mada je poceo i da povremeno povraca tj nakon 2-3 dana obavezno povrati mleko ili zitarice koje je pojeo. Moguce da je u pitanju virus pa tecnost gubi tim povracanjem i redjom stolicom (nije proliv i ima je svaki drugi dan-retko svaki dan). Sacekacu jos malo i pratiti ga pa u najgorem slucaju ako ovaj strah ne prestane,odvescu ga pedijatru Prosto ni slicnih problema nisam imala sa starijim sinom.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:14:41
|
|
|
|
mama krava
|
Ne znam kada ste počeli sa dohranom, ali možda mu ne odgovara čvrsta hrana, tj možda je rano...Prestanite npr nedelju dana da mu dajete čvrstu hranu, pa vidite šta će se dešavati...
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:21:59
|
|
|
|
Anal
|
Dohranu mislim na vestacko mleko tj Bebelak.To pije vec 3 meseca, a zitarice koristi jednom dnevno poslednjih 3 nedelje. Cvrstu hranu tek uvodimo sistemom po 3-4 kasicice. Samo me brine gde se zadrzala ta tecnost ( i da li je ) ako je nije ispiskio ?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 10:44:00
|
|
|
|
Modessty
|
Prevlačenje kožice nema veze sa piškanjem. NE diraj ga, smao ga peri redovno i to je to. Što se ostalih problema tiče, imamo teme o ishrani decei problemima u ishrani. Molim Vas da koristite pretraživač. Evo tema: Ishrana bebe od 3 do 6 meseci Ishrana bebe od 6 do 9 meseci A bilo bi lepo da nam se pridružite i u temi Razgovori mama
< Poruku je uredio Modessty RR -- 25.3.2015 10:46:56 >
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 20:52:32
|
|
|
|
Azra_
|
Ja ovih dana pokušavam da ˝ulovim˝ hirurga pa da odvedem dečaka da ga pogleda. Nije se skroz prevukla kožica(onako, da bude kao kod odraslih), nemamo problema, ali mislim da je vreme za kontrolu. Naravno, već me hvata panika.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 20:58:23
|
|
|
|
Anal
|
Azra, koliki je decak? Mozda i nije vreme.Mene na ovom forumu tese da cak i do 3 godine moze biti ne prevucena kozica
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.3.2015 23:53:34
|
|
|
|
Azra_
|
Dečak je u januaru napunio 3. Prevlači se preko glavića, ali jako malo fali da bude baš skroz prevučeno,tj.na jednom mestu je kožica malo slepljena. Dešava se i da do 5.-6. godine ne bude prevučena skroz, nije to nešto strašno ako nema problema npr.nekih infekcija i sl. Naravno, idelano je da se do kraja četvrte-pete godine kožica u potpunosti prevlači. Vidim da neki doktori i dalje preduzimaju ˝silu˝ da bi prevukli kožicu, meni je to nedopustivo, ako treba krema, ok, ako treba da se secne, isto u redu, ali da se pripreme i roditelji i dete, a ne ono , još nismo ni dobar dan rekli, dete već vrišti, a doktor obavio svoje.
< Poruku je uredio Azra_ -- 26.3.2015 0:04:29 >
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 13.4.2015 20:44:48
|
|
|
|
jovicaa
|
mene zanima da li ste cistile novorodjencetu tipa od 8 dana kao sto smo mi sad gazicom i rastvorom sode vrh pise, onako malko se samo navuce kozica, tek da se stvori malaa rupica da moze to belo ako ga ima da se ocisti? ja sam to sad uradila, posto se secam da to kao treba da se radi, ali mu se malo zacrvenelo. ne znam da li to uopste treba raditi ili ne dirati uopste?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 13.4.2015 21:53:15
|
|
|
|
ivaMark
|
jovice, ja nisam cistila prvih desetak dana, pocela sam kada mi je sestra rekla da bi trebalo. za tih par dana mu se stvorilo to belo... cistila sam fizioloskim i stapicem za usi
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 13.4.2015 22:01:38
|
|
|
|
World
|
ja sam to cistila ali samo vodom i gazicom, negdje sam procitala da ne valja vatom ili tuferima da ne ostanu oni koncici
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 28.5.2015 8:35:51
|
|
|
|
lesica
|
Nisam pisala ovde Naime, na prvoj kontroli dr je Damjanu povukla kožicu i sve se lepo prevuklo. Posavetovala nas je da jednom dvaput nedeljno ( tipa kad se setimo) i sami povučemo,očistimo, a u međuvremenu, samo malo da povučemo i spoljašnji deo očistimo gazicom natopljenom bornom kiselinom. I daa, posao prevlačenja je preuzeo mm, ja sam komplet nesposobna za to.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 28.5.2015 11:05:18
|
|
|
|
ivaMark
|
Moze objasnjenje u cemu je razlika izmedju povlacenja i prevlacenja?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 28.5.2015 11:08:24
|
|
|
|
lesica
|
Ivo, ko zna šta ja pričam i pišem Elem, poenta je sledeća - mm povuče lagano naniže, glavić ceo izađe, obriše ga, pa zatim fino navuče kožicu i ponovo ušuša glavić. E sad, po ovome što ispisah ispade povlačenje pa prevlačenje.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 28.5.2015 12:10:31
|
|
|
|
Ana RR
|
Mare koooonačno sam povlači/prevlači kožicu Nekad izađe ceo, nekad ne, ali važno da je malo pobedio strah. I obavezno me zove kad ga mm kupa da dođem i da vidim kako piša izlazi napolje
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 28.5.2015 12:39:32
|
|
|
|
ivaMark
|
Zbuniste me sa tim povlacenjem, prevlacenjem Lesice, ceo glavic izadje, kod mog L ni do pola cini mi se jos ne moze da se povuce Ana, bravo za Mareta
|
Anketa
jupiKOLIKO STE KILOGRAMA DOBILI U TRUDNOCI?od 10 do 15 (
57%)
od 16 do 20 (
28%)
od 21 do 25 (
9%)
vise od 25 (
6%)
Ukupan broj glasova: 161Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!