Verolina
|
E, pa, nije znala gde vrata da pogodi. Sad cu da vam prepricam razgovor Dosle su pre sat vremena, ona i muzevljeva tetka. Ja dolazim i krece: Mira: Dobar dan, je l' to snajka? Sveki: da, to je nasa snaja. Ja: Dobar dan, bako Mira: Pa nisam ti ja bas baka, nisam toliko matora. Ja: Pa meni izgledate bas bas matoro. Recimo nekih 90 godina? Mira: Ha ha ha, dete, ti si neki saljivdzija? Ja: Jalovdzija Sveki: V. hoces skuvati kafu? Ja: Je l' sa ili bez misomora? Sveki: V. sta ti je? Ja: Nista, samo pitam. Bako, je l' vi pijete sa ili bez otrova? Tetka B., a ti? Ma da, bez, sta ce vama otrov, vi ste vec otrovne. Uh, pardon, otrovane. Sveki: V. jesi ti nesto pila? Ja: Jok, sto pitas, samo pitam babe kakve su im zelje. Muzevljeva tetka: Ja nisam baba! Ja: Jok, nego si majska ruza u 75 Nego, baka Miro, da te ja pitam, kako deca, unuci? Mira: ja nema dece, nisam se udavala. Ja: Aaaaaaaaaa, bas mi je zao. Sto se nisi udala, zato sto si jako ruzna ili zato sto si jalova pa niko nije hteo da te ozeni zbog toga? Ili je mozda to bilo zato sto si otrov ko i ova tetka od mog muza. Nekako ste se lepo i nasle. Mira: (Cuti, ali vidim ja da sad ona konta sta je) Sveki: V., zaboga, sta je sa tobom? Ja: (Naravno da ne registrujem sveki, ne odgovaram joj i nastavljam) Baka Miro, sto si se ucutala? Nesto ti nije jasno? ne znas mozda znacenje neke reci? Da ti objasnim. Mira: Jako si drska. To sto ti je preneto bilo je iz najbolje namere prema tvom muzu. Ja: Tvoje dobre namere u zivotu su se pokazale sumiranjem finalnih rezultata. A oni su sledeci: nemas muza ni ljubavnika, nemas dece, nemas ni jednog jedinog prijatelja sem ove tetkusine koja ni sebi prijatelj nije. Kazem ja lepo, nasla se dva otrova. A sad mars napolje. Mars napolje da te moje oci ne vide. I pobeze ti Mira, a za njom i tetka B. Sveki: Sta se to desilo? (bas je delovala sablaznjeno) Ja: desilo se to da ti je pola familije govnjivog karaktera, eto to se desilo. nemoj da ti je palo na pamet da si mi vise ikada bilo koga od familije naturala na kafu, na rucak ili na druzenje. Sa mnom je vecina njih zavrsila. Gledaju muza u oci i za*ebavaju ga, nasladjuju se njegovom dobrotom. Vecina vas je go kreten, a sa onom manjinom koja vredi nesto cu ja sama odrzavati kontakte, ne trebas mi ti za to. I tako je bilo veselo kod nas....sad odoh do Vracara, da omiljenom clanu muzevljeve familije (najmladjoj zaovici) nahranim macka
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|