|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
2.6.2014 17:29:09   
jocajaca
Imas na fb grupu domace kasice za bebe i na toj grupi ima tabela sta se u kom mjesecu uvodi u ishranu. Ta tablica se vodi tim da se prva cvrsta hrana uvodi od 6 mjeseci ali ako si pocela prije uvoditi samo se prilagodis npr.ako si uvela prvu hranu sa 4 ides dva mjeseca unaprijed. Koliko mjeseci sad imate?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1251
2.6.2014 17:33:07   
Sanjica26 RR
Imamo 6 i po meseci.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 1252
2.6.2014 18:25:24   
dijana1*
Sanjice mozes li svratiti u temu ishrana od 3-6 da vidis sta sam pitala.

Direktna veza do poruke: 1253
4.6.2014 7:32:32   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Od koliko se uvode borovnice i brusnice? Ima juvitanina kasica.
Sta mogu sad da je uvedem od povrca? Mkecno smo uveli

borovnica i brusnica ne spadaju u istu grupu voca kao maline i jagode i one mogu da se daju pre navrsene godine. Ja nisam doduse tek sam kasnije.
A od povrca mozes beli luk, mozes cak i crni luk (oni nisu alergeni vec samo zavisi da li ce bebi da se svidi ukus i da li ce bebu muciti tiba od njih), mozes i grasak i boraniju ako nisi. U tom periodu oko devetog se uvodi i paradajz (ja sam prvo samo cedila paradajz i davala na kasicicu samo sokic po malo ali zna guza da se zacrveni od paradajza mada se to nama nije desilo). Nama je beli luk nekako bio spas jer da ukus hrani i obozavala ga je, sad vise voli crni luk i bukvalno ga jede samoguser posted image . Moram pogledati prethodne stranice da vidim sta ste uveli.

Nego sacekaj ti malo, isprobavajte jogurt pa pavlaku pa kiselo mlekce pa sir. Imate tek 6 i po meseci. Mada sam ja mlecno kasnije uvela od tebe, dok sam recimo grasak i boraniju uvela tako sa 6 i nesto (prosto jer sam tad imala sve u basti pa bezveze mi bilo da zamrzavam i posle dajem ovako je sve bilo sveze iz baste)

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 4.6.2014 7:35:28 >

Direktna veza do poruke: 1254
4.6.2014 7:42:26   
Sanjica26 RR
Teodori sam grasak i boraniju uvela mnogo kasnije zbog stomaka. Imam i ja kod svekrve i svekra sveze neko povrce. Ipak cu ovo sto je teze kasnije.Tako cu Sofiju. Mlecno se i uvodi ranije. Barem je nama dr tako rekla. Birala sam izmedju toga i glutena. Na prethodno dve stranice sam pisala i o podojima. Ne vredi MLj kad pocinjem da radim od septembra.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1255
4.6.2014 7:48:10   
Misha i Ljisha
Slazem se da je najbolje da bebac sve proba "na tvoje oci" pa moras biti malo brza. A inace meni je dr rekla kad uvedes jogurt skoro pa ti dodje isto kao da si uvela i mleko. Znaci sa mlekom moze sve da se pravi ali bas da beba pije kravlje mleko samo ipak ne preporucuje. Gluten mozes slobodno po novim studijama se preporucuje gluten od cetvrtog meseca jer ako dete ima netoleranciju na gluten brze se ispolji ako se rano uvede. Probaj ako se bas bojis glutena speltino brasno, pa sa njim da pravis raznorazne stvari. I naravno sveze iz baste je uvek bolje. Pa makar po mom misljenju i ako jeste malo ranije.

Direktna veza do poruke: 1256
4.6.2014 7:54:26   
Sanjica26 RR
Kiselo mleko, sir joj nisam dala. Samo sam joj jogurt umesala u palentu, ali vidim da joj ne ptija. Pavlaku sam u rucak bez mesa. I to je ok.

Direktna veza do poruke: 1257
7.6.2014 12:27:15   
anci kv
sanjice,probaj da napraviš projaru sa heljdinim brašnom i palentom,to možeš davati za doručak ili večeru. Nekad u to stavim,blitvu,sir
Ja dundi sir jedino kroz projaru dajem

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

Direktna veza do poruke: 1258
22.6.2014 23:21:14   
dijana1*
Evo nas i u ovoj temi user posted image
Do sada smo probali :
voce : jabuka, banana, breskva
povrce: krompir, sargarepa, tikvica, karfiol
meso: piletina
i griz.

Sta mi predlazete sledece?

Ujutru jedemo voce, popodne rucak, ostalo ga dojim.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1259
22.6.2014 23:51:22   
milicicak
Brokoli, pirinac i kukuruz. Palenta je odlicna ako imate problema sa tvrdom stolicom

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1260
22.6.2014 23:53:49   
Sanjica26 RR
Moze blitva.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1261
23.6.2014 0:03:15   
Didy
Palenta je odlična i vrlo hranljiva. Ja sam čak kuvala i kukuruzno brašno umesto palente jer nije tako grube strukture kao palenta. user posted image Pomešam brašno s malo vode da se ne bi stvorile grudvice i onda to ulijem u ključalo mleko ili vodu (pa onda dodam ad prah kad se skuva ako kuvam u vodi).
Bundeva je sjajna i lepo je prihvataju deca, ali je sad nema.
Možeš i jogurt i/ili kiselo mleko polako da uvodiš.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

Direktna veza do poruke: 1262
23.6.2014 0:24:27   
milicicak
T je obozavala palentu. Skuvam je sa vodom (200 ml vode i 5 kasika palente) napravim 150ml AD mleka i sve ubacim u Baby bulet blender, ispadne glatka kasica, kao kupovna. Palenta je dobra i za kombinovanje sa vocem i kiselomlecnim proizvodima, a moze se kuvati i sa mlekom ali sa time nemam nikakva iskustva, jer to nikad nisam dala detetu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1263
23.6.2014 20:44:59   
anci kv
ja kuvam alnaturinu kukuruznu palentu,smaže za 5 minuta
Dijana,možeš kajsiju,proso,heljdu,kukuruz šećerac,šljivu

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1264
23.6.2014 21:40:53   
mirkam
Dijana, mi slo mladji od vas nepun mjesec a vec smo probali isto sto i vi i plus blitvu, brokoli (nikako mu se ne svidja), krusku (obozava) i kukuruzne pahuljice..

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1265
30.6.2014 22:58:29   
dijana1*
Mirkam probali blitvu katastrofa kako se mrsti.
Uveli smo jos krusku, kajsiju i palentu. Jutros sam mu u dorucak stavila mrvicu mlevene plazme.
Danas sam mu posle rucka dala mrvice hleba da jede. Prvo se kao davio a onda muljao po ustima i nesto je progutao a nesto ispalo.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1266
1.7.2014 21:48:22   
mirkam
Dijana, malo blitve a vise krompirica za pocetak , da mu ne bude prejaka samo blitva , mozda se zato mrstio.
I ja sam sipala mrvicu keksa u slatku kasicu, ali nemoj Plazmu sadrzi med. Ja sam uzela Lino keks za pocetak.
Evo mi dosli u ovu temu vec, mada za dva dana svakako punimo sest mjeseci user posted image
Ja u poslednje vrijeme imam problem sa slanim kasicama bas veliki.Ne znam sta mu bi odjednom.Dok smo isprobavali pa svaki dan jeli nesto drugo (ali po jedan obrok) sve je htio!
Ujutro smaze skoro 200gr bilo koje slatke kasice ali zato popodne slane, nema sanse. Kasicicu-dvije i odmah pljuje, ljuti se, mrsti, nece nikako.A kas vidi kasicicu odmah zijeva i raduje se, valjda ocekuje slatko ikad osjeri ukus - cvrc!
Sta mislite da probam ujutro da mu dajem slano, par dana, da vidim hoce li tako htjeti, jer kao da je ujutro raspolozeniji za kasicicu?
Ili da ne mijenjam raspored, pa kad prihvati slano?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1267
1.7.2014 22:37:15   
Biserce
Mi danas probali karfiol, juce je grasak prosao bljaaaK, sutra cu kajsiju. Da li ste kajsiju davale svezu ili skuvanu?

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1268
2.7.2014 12:51:38   
Biserce
Obarila 3male kajsije, sve je smazao. Slatko uvek sve pojede, a slano ni pola. Za rucak mu planiram karfiol i blitvu.

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 1269
2.7.2014 14:19:53   
branki*
ja sam davala kuvano prvo,nekako mi je bilo sigurnije,sta znam.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 1270
5.7.2014 9:24:51   
mirkam
Evo nas sad definitivno u ovoj temi user posted image
Probali smo ovrce i ujtro i popodne i uvijek sto - par kasicica i to je to.
S obzirom da sve slabo jede osim voca, ja sam rijesila da nam dnevni meni izgleda ubuduce ovako:
Oko 7h flasica
9-9:30 zitarice, palenta ili slicno
10-10:30 flasica (jer pojede 4-5 kasicica)
13-13:30 povrce
14-14:30 flasica (jer pojede 4-5 kasicica)
16-16:30 voce (nekas sa malo keksa - pojede oko 150gr)
oko 18h oper flasica (oko 100ml da dopuni ono sto mu je falilo kad je jeo voce)
i oko 20h flasica i spavanje
i da on se budi jednom nocu da pije mlijeko.

Jel ovo ok? Molim vas za savjete....
I je li ok da beba od 6 mjeseci ovako malo jede svega sto nije voce?
Ja cu mu nuditi stalno pa valjda ce vremenom povecavati kolicinu..user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1271
5.7.2014 11:19:36   
ivaMark
Mirkam, mislim da bi mogla odmah posle obroka (povrce, voce) da das flasicu... Ovako ti stalno rucka ( na dva sata bukvalno) pa i ne stigne da ogladni da poruca vise nemlecan obrok. Kada ste poceli sa dohranom i koliko ti beba ima meseci, ne vidim ticker?

Mada, to je moje misljenje samo user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1272
5.7.2014 12:45:29   
Misha i Ljisha
Mirkam pa vi ceo dan samo ruckateuser posted image .

Nama dr rekla samo posle voca ide flasica tj podoj jer voce nije sito, a posle slanog obroka nista eventualno ako obrok u sebi ima samo povrce tj da nema ni zumance ni meso ni palentu il tako nesto slicno sto bi zasitilo bebu. Ja sam se toga pridrzavala i sad ugavnom lepo rucka. slazem se da treba da prodje neko vreme da se to ipak svari ovako kao da stalno samo radi tiba. Probaj da napravite neki veci razmak, tj 3 sata izmedju obroka, mozda ce povecati kolicinu.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1273
5.7.2014 22:09:14   
mirkam
IvaMark bebac napunio 6 mjeseci prije tri dana. Poceli smo sa 4 ipo da isprobavamo i to bas lagano i dok je isprobavao ono po jednu namirnicu vise dana, cini mi se bolje je jeo. Mi smo tek od skoro poceli ono kao da se ucimo na tri obroka.
MiLj jeste bukvalno ko sta radi po citav dan ,ja hranim M. Ali neko mi je rekao kao koliko god da pojede sacekaj da stomacic malo svari (pola sata -sat bar) pa daj bocicu,pa ja to zato tako. A flasicu mu moram dati jer mislim da 4-5 kasicica (onih malih bebecih) nikako nije dovoljno, a on mi stvarno i popije oko150 ml posle toga.
E ne znam...on fino napreduje za sada, ali nekako mi se cini da bi vec trebalo malo vise da jede.
Evo danas, kasicu od kukuruzno pirincanih pahuljice jedva par kasicica, tikvice 4-5, ali zato jabuke 200gr!

Direktna veza do poruke: 1274
5.7.2014 22:34:42   
Misha i Ljisha
ako pojede 200 gr slatke kasice onda je u stanju da pojede i 200 gr slaneuser posted image . Pusti bre nek ogladni bebac. Mislim oni treba da jedu do sitosti. Probaj da mu spremas "ukusniju" hranu. Slicnu onoj sto vi jedete. Ja sam D vec davala supu ali bas supu i meso iz supice i stavim i krompir u supu pa sve. I tako je copala. Doduse moja je oduvek vise volela slano nego slatko

Doduse rano je vama da imate tri obroka. Kad razmislim ok je sve to, jedan obrok normalan a drugi je isprobavanje treci jos ne treba da imate

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 5.7.2014 22:36:19 >

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here