Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.7.2014 22:35:39
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Evo i mene da se oglasim...ne stizem od devojcica da pisem ali vas citam sa tel. a zamorno je da kuckam.... 26.napunila 6 meseci /sa 4.5 pocela da joj uvodim hranicu i izbacujem dojenje( pre 6-7 dana sama izbacila nocni podoj),a sa 2 meseca sam joj uvela dohranu jer mi se odjednom mleko smanjilo... 8-8;30 Flasica 11-11;30 pahuljice,7corn 14;30-15 rucak,povrce razno,nekad sa mesom nekad bez, 17 voce 18;30 vecera neke pahuljice ili dessert nestle ako smo van kuce 21;15 flasica,i to je to... napredju super,a pre deset_ak dana na sistematskom dr mi je rekla da joj izbacim trecu flasicu i dam rucak tada oko15h. Zamenila sam joj obrok i ne buni se, sve za sad jede super,ja ne merim u gramima, nisam ni starijoj cerkici vec u supenim kasikama, uglavnom od svega pojede obavezno2 vrsne,nekad i vise..
< Poruku je uredio Sesilija 83 -- 5.7.2014 22:38:23 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 15:27:16
|
|
|
|
Biserce
|
Probali i sljivu,rucka i mrvice hleba, probao i sir, pedijatar nam rece da mu mogu davati teletinu, junetinu, jagnjetinu, curetinu, morsku ribu, zumance...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 21:19:22
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM jede li meso? SESILIJA tako slicno izgleda i nas meni
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 21:41:13
|
|
|
|
mirkam
|
MiLj to ti kazem, moze bre on nego nece. Tacno mu se ne svidja. Cim osjeti da nije voce odmah se mrsti i pocne da radi ono brrrrrr, kao da pljuje. Ma i ja se sve nadam mali je jos pa ce "projesti" valjda u narednom periodu i slano...Nekako mi se cini i kasicica - dvije znaci mu. Ja cu kuvati svaki dan i nuditi, pa se valja navikne..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 21:45:17
|
|
|
|
mirkam
|
Drkristal, nismo jos probali meso, za sada samo supu od mesa i isto pljuje kao i povrce. Planirala sam brzo i meso, al reko da sacekam jos koji dan nebili prihvatio povrce prvo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 21:51:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
mirkam meni je rekla patronazna sestra kad je dosla da obidje D kad smo uvodili cvrstu hranu da ako nece povrce da joj slobodno tek tek osolim da joj bude ukusnije, ova moja je htela i bez soli pa nismo imali problem. Ali probaj onako tik malo cisto da vidis da mu popravis okus hehehe
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 21:55:43
|
|
|
|
mirkam
|
Blago tebi, obilazila te patronaza kad ste uvodili cvrstu hranu. A meni kas sam se porodila bila samo dva dana i nije htjela ni da ga okupa a kamoli da mi da neki savjet Probacu truncicu da stavim, sta cu. Drzite mi palceve da upali
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.7.2014 22:15:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
a imamo srece divna jedna zena, cak je bila da nas vidi i kad je D vec bila u setalici znaci sa nekih devet. Nie praksa da se soli bebama ali ona kaze da bebe koje nece da prihvate povrce zele ukus ehehhe...tj voce i te mlecne su slatke i da se razumemo bas slatke a ovo j onako bezukusno pa kaze onda neke bebe nece da pihvate.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 7:54:15
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM uecajumi u zdravoj hrani himalajsku so,pa stavljaj nju po malo,stavljaj po malo pavlake ili maslaca,kreni sa uvodjenjem mesa,te vocne kasice mu nista ne znace,od njih ne dobija na tezini,one su za uzinu nikako da budu bas ceo obrok,mislim da je sve preterano sa uvodjenjem te cvrste hrane,ja se brate uopste nisam nestpo cimala niti konkretno pazila ,sve sam joj dala da proba,ima stvari koje voli i koje ne,pa da sam isla jednu po jednu vrstu tacno bih odlepila,ne znam nisam pametna,mozda sam ja luda mozda i treba tako postepeno,sa celicnim zivcima,sta cu sto sam ja zivcana i nestrpljiva ,a i nisam neki panicar,meni alergije nisu ni pale na pamet,eto moje dete jede kravlje proizvode ,PIJE kravlje mleko sa zitaricama i nista joj ne fali,ja sam se vodila osecajem,ja konkretno obozavam sve mlecne proizvode i meni jakooooooo prijaju,vidim da i D isto,tako da sva ta fama oko stetnosti kravljeg mleka je po meni smesna,prosto nekom odgovara nekom ne,pa nismo svi isti i eto na kraju odoh u of al bas dobih inspiraciju da kazem da se manje cimajte oko toga sta sme ,a sta ne i radite po osecaju
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 8:11:01
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
DrKristal evo opet moram da kazem da je patronazna otprilike rekla isto sto i ti, a takodje je rekla da beba o sest meseci treba vec dobro da rucka. E sad ona kaze moze maslac i ponesto od mlecnih proizvoda medjutim opet mleko ne, jer je tesko za zeludac. Evo mojoj D je jos uvek kravlje mleko tesko za zeludac, ima gasove od njega. Tako da nije na odmet ipak biti malo na oprezu. Ja sam jednu po jednu namirnicu do nekog sedmog meseca a od sedmog sam pocela vec dosta stvari da kombinujem ali recimo sam tek sa nekih 9 a mozda i kasnije pocela polako da dajem ono sto mi jedemo naravno u mnogo blazoj varijanti. A od godine u principu rucka skoro isto sto i mi. A da naglasim kupus jos nije probala . Nisam pristalica da se zuri i da se daje nekako ubrzano sve odjednom jer u slucaju neke reakcije onda mora da se izbacuje jedna po jedna namirnica da bi se videlo sa kojom namirnicom beba ima problem. A to opet iziskuje jos vise vremena i jos vise zivaca. Polako. Nasa dr kaze nije strasno ni ako beba samo sisa do 9tog meseca ako je beba zdrava i zadovoljna. Neke bebe brze prihvate cvrsto neke sporije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 9:41:57
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MLJ upravo to,prosto nekima odgovara mleko nekima ne,eto ti si probala videla da joj smeta i ne dajes,zato pije kozije ,ako nisam pogresila mislim da si pisala da joj dajes ,treba probati pa videti,eto moja D nece da jede rucak ako ne ubacim malo pavlake,komplikovano dete za hranjenje ,D je jela na pocetku kupovne mesne kase bez problema pa joj dosadile onda joj ja spremala i lepo je klopala,sada joj i ove dosadile pa cu opet malo kupovne i sve tako u krug,mada ne cudi me jer i ja sam kao beba bila haos sto se jela tice nista zivo nisam htela,mama se uzasno namucila sa mnom i dan danas sam mrsavica iako sve jedem Nego ja sam D davala kupus tj ubacivala sa ostalim povrcem i mesom,imam onaj aparat za spremanje bebi hrane sto sprema na pari,ekstra je stvar ubicis sve unutra i za min sve skuvano,ima i blender u okviru toga tako da je spas.Kad si ti pocela pasulj da dajes,mislim da bih mogla da probam jos je to ostalo da nije probala odlagala sam zbog njenog zeludca
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 14:33:30
|
|
|
|
emicaa
|
mamice Teodora sutra puni osam mjeseci bas dosta jede,ujutru u 8 pojede jogurt pa u pola 9 popije mlijeko 200 ml,u pola 2 pojede kasicu pa opet u pola 4 jos jednu flasicu,u pola sedam opet kasicu pa u devet opet flasicu,onda jos jednu oko 1 nocu i jednu oko 4 ujutru,meni to djeluje previse ali sta cu kad je stalno gladna,mislim nije ona debeljuca,ima 8.200 gr,sta vi mislite o tome ???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 16:56:33
|
|
|
|
anci kv
|
emice,što joj daješ jogurt pa odmah posle mleko? uvedi ti njoj barem konkretna dva obroka doručak i ručak,mada možeš i večeru,velika je.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 16:57:57
|
|
|
|
anci kv
|
doco,rano je za pasulj,negde pred prvi rodjus
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.7.2014 17:27:57
|
|
|
|
emicaa
|
Već ima dva prava obroka ali ona ima tako period kad samo jede i jede,i na sve to pije i dosta vode,a jogurt joj dam da je drži do pola 10 Jer tad ide na spavanje a uz flašicu zaspiva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 6:33:34
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dr kristal ja na prste mogu na nabrojim koliko je puta D jela pasulj do sad a prvi put sam joj dala nakon godine. Emice nesto meni cudno u vasem jelovniku, doruckuje jogurt pa flasicu ubrzo nakon toga, a onda pauza sve do pola 2. To mi nekako velik raspon to je 4 i po sata izmedju obroka tj flasice i obroka. Nesto moras da preuredis. Treba mozda da prestane da se uspavljuje sa flasicom a nek lepo doruckuje. I ona nema uzinu pre rucka, ne moze joj uzina biti flasica. Ja bih joj lepo dala neki konkretan dorucak, pa taman kad stomacic lepo to krene da vari da ti odspava jednu turu, kad ustane uzina pa onda npr flasica posle voca i onda rucak ali opet ne flasica posle rucka. nekako mi je nelogican vas raspored . Tako se nece hraniti kad malo bude veca pa bih ja da sam na tvom mestu vec uvela promene. Kod nas je od njenog rodjenja ista satnica, znaci kako sam koji podoj zamenjivala cvrstom hranom sve je ostalo u isto vreme plus minus pola sata. Znaci u 8 dorucak u 11 uzina u 2 rucak (cesto posle rucak nema ni vremena za drugu uzinu) i uglavnom joj je rucak najvazniji i najvise se tu najeda pa joj je vecera u 18 i ide na spavanje u 20. i to bez flasice i iceg, posle vecere pije samo vodu a dok je sisala onda je u 20h sikila. I mi tako od vajkada
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 6:51:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Uh vi mnogo brzate sa tom hranom. T sam pasulj i kupus davala sa godinu dana Grasak i boraniju sa nekih 10 meseci. Ipak je to malo teza hrana. Zasto da se patimo sa stomakom, ako ne mora. Emice slazem se sa Misom. Nema potrebe za tim jogurtom. Daj ti njoj neki obrok. Moja S je teska sa uspavljivanjem, ali nikad nisam dozvoljavala da zaspi sisajuci. Bice ti teesko na pocetku da je od toga odviknes, ali navicice se. Doco doneli su ti onaj aparatic sto sam ti preporucila? Kad smemo spanac?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 7:29:00
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Sanjice jesu odlican je Emice kad se probudi prvo flasica pa onda dorucak, ona treba da ima tri konkretna obroka
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 7:46:20
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: doktorkakristal Emice kad se probudi prvo flasica pa onda dorucak, ona treba da ima tri konkretna obroka po meni je ta flasica u 4 taj prvi jutarnji "podoj" tj prva jutarnja flasica pa ne treba joj opet kad se probudi. Ne znam mozda gresim. moja D bi sisala oko pola 6 ili 5 i onda bi doruckovala u 8. Znaci umesto narednog podoja. Evo cak i jutros se probudila u 5 min do 5 i popila flasicu mleka i nastavila da spava evo ispekla sam joj palacinke da doruckuje sad u 8. Ja nista zivo ne menjam hahaha...kad malo bolje razmislim. Cekam da izbaci to mleko ujutru pa normalno bez budjenja ujutru da spava
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 9:05:14
|
|
|
|
emicaa
|
Pokušaću tako,sad je u 8 dobila doručak,za nekih pola sata bi trebala zaspat,šta bi bilo najpametnije da joj dam kad se probudi ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 9:06:28
|
|
|
|
emicaa
|
I šta ste vi svojoj dječici kad su bili kao ona davali sve za doručak
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 11:15:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: emicaa I šta ste vi svojoj dječici kad su bili kao ona davali sve za doručak pa posto si uvela mlecno daj joj ili cokolino, ili palentu sa jogurtom ili ovsene pahulje i sl. Sad bar imas opcija. Ne znam da li ste uveli zumanac? A ja bih joj kad se probudi (ako je proslo 3 sata od dorucka) dala neku vockicu, npr breskvu ili dve kajsije i sl da porucka i onda bih joj dala flasicu jer voce nije sito da ti izdrzi do rucka. Rucak normalno sta joj vec kuvas. sta ja znam ja sam tako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.7.2014 11:44:33
|
|
|
|
emicaa
|
Hvala tiiii na pomoći,doručak je još drži,pokušala sam joj dati užinu neće ni pogleda a baš joj je falila flašica za uspavljivanje ali naviknut će se već nekako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.7.2014 21:14:00
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MLJ pa da ta to se racuna kao prva flasica nema veze sto je u ujutru EMICE D za dorucak jede ili poparu,ili BEBI KING 7 zitarica sa kravljim mlekom ili NESTLE zitarice sa medom i kravljim mlekom i tako u krug
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 10.7.2014 21:27:02
|
|
|
|
mirkam
|
Dr kristal, jel ti se te Nestle pahuljice brzo razvodne? Mislim mi smo jos mali za te sa medom, ali Nestle ima lijep izbor pahuljica ali ja ih izbjegavam jer sam uzela rizu i kukuruz i bukvalno se posle 3min pretvore u skroz tecno stanje A inace su preukusne i on bi ih rado jeo, ali kad se razvodne samo brljavi, pljuje kao kad pije vodu
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?