Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 12:06:44
|
|
|
|
mirkam
|
Krompir,sargarepa, kukuruz i teletina Hipp..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 13:33:23
|
|
|
|
dijana1*
|
Sta smem da mu dam od mlecnih proizvoda Za sada je probao balans jogurt i abc sir. Vecera i dorucak me ubise, imate li neki predlog a da nije sa palentom
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 14:06:32
|
|
|
|
mirkam
|
Nece ni kupovne...Nista, pomirila sam se. Spremacu svaki dan, boricemo se, kasicica - dvije pa kako bude...Bas sam nesto razocarana. Dijana, jel mu dajes zitarice? Ovas, raz, mix zitarica...?Ti nisi uvodila gluten? Ako jesi griz, keks, imas od Lina onih zezalica dosta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 15:31:15
|
|
|
|
branki*
|
ja otprilike cim sam uvela jogurt,uvela sam i pavlaku i kis mleko,pa davala.za dorucak sam cesto davala skuvan pirinac,pa izblendan sa bananom ili kuvanom jabukom ili kruskom.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 18:35:09
|
|
|
|
Dani.kv
|
Jedno pitanje na brzaka. Sa koliko meseci mogu bebe da jedu pire od jabuke i manga? Kupila sam danas u tempu,nista ne pise
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 20:50:06
|
|
|
|
mirkam
|
Dani, bas sam pogledala u nekom kuvaru za bebe sto imam, pominju se te egzoticne vocke bas nesto rano, ali nije mango nego avokado i papaja. Kako ne pise na kasici od koliko je mjeseci? Bas cudno Dijana, kako mu dajes abc sir, sa cim?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 20:51:59
|
|
|
|
mirkam
|
Evo ipak nadjoh i mango. Pise ovako : citrusi, bobicasto voce i mango 9-12 mjeseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 21:04:49
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mirkam hvala ti. To je pire od jabuke i manga. Kupila u dm-u. Super je ukusa pa cu ja da se sladim. Inace nas muce zubi pa su deca imala temp i proliv pa nas nije bilo. Dr kod koje sam vodila decu nagrdila me je. Po njoj su oba debela. Kaze ako ne znas kako da ih hranis dorucak voce rucak povrce, vecera zitarice. Griz, frutolino, keks, pirinac nikako. Od mesa pilece belo i curetina. Crveno nikako. Za neki dan zumanac krece. Vodu kaze daj na silu. Sok pa ni organik nikako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 21:10:35
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM bas bezveze ,e dete ti je ko moje mrljavo DIJANA popara je odlicna za dorucak DANI koja je ta pametnica sto te nagrdila
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 21:28:46
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Kaze ako ne znas kako da ih hranis dorucak voce rucak povrce, vecera zitarice. Griz, frutolino, keks, pirinac nikako. Od mesa pilece belo i curetina. Crveno nikako. Za neki dan zumanac krece. Vodu kaze daj na silu. Sok pa ni organik nikako Svidja mi se ta tvoja pedijatrica, osim vode na silu, i izostavljanja crvenog mesa (al tu ne znam zasto), tu treba fino navici dijete na vodu a ne na sok...a ima tako finih zitarica u tom istom dm-u od alnature koja su hiljadu puta bolja i kvalitetnija od frutolina, i cuda tih lina... Dijana daj mu obicni punomasni jogurt i sa njim pravi vocne jogurtice, to mu je super za zasladiti se, kasnije kad napuni godinu i probate med mozes i da zasladis neke kiselije varijante...a mozes i u jogurt da dodas zitarice, npr alnaturinih ima finih koliko hoces.
< Poruku je uredio little_one -- 22.7.2014 21:31:29 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 21:49:29
|
|
|
|
Dani.kv
|
Dr stvarno sam poludela. Da li je normalno da beba sa 6 meseci ima 4800gr a pritom je ona kao slon. Po novim studijama prvo jabuka pecena, pa sok od jabuka. To je sa poslednjeg kongresa koji je bio ovog meseca
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.7.2014 23:01:42
|
|
|
|
Dada81
|
Ja tek danas uvela meso,pilece. Probali smo do sad ,pirinac,palentu, od tih zitarica jos i ''Alnatura''4 zitarice ,krompir,sargarepu,tikvicu,jabuku ,krusku,sljivu,bananu. Kupila kasu bundevu,u dm-u ,sto sezonski stize na jesen i obozava je,sve sam pokupovala,strasno slatko je jede.Sada je nemaju vise Imamo problema sa tvrdom stolicom,jutros se bas namucio i bas mi je problem sta da mu dajem,a uz sve to moramo pojacati gvozdje u krvi,kako napraviti balans pojma nemam.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.7.2014 5:39:21
|
|
|
|
dijana1*
|
Mirkam bas mi je zao sto se tako mucite samo budi strpljiva i to ce se promeniti jednom. Dadi napravi kompot od sljiva i jabuka pa mu daj da pije plus ispasiraj sljive i jabuku pa neka pojede. Mirkam abc sir mesam sa palentom i grizom. Uveli smo gluten. Mlecne proizvode ne mesam sa povrcem i mesom zato sto imamo problem sa hgb. Kupila sam veceras keksolino i napravila sa 150 ml AD mleka. Sve je pojeo. Danas cu najverovatnije ici do DM-a po pelene pa cu videti kakvih kasica imaju. Branki kada si napisala pirinac shvatila sam da ga Kosti nikako nisam spremala koji sam ja mentol.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2014 9:41:58
|
|
|
|
mirkam
|
Mam, imam jedno glupo pitanje.. Kako pravite supu bebama? Jel im dajete bas supu (onu vodicu), ili to ipak bude kasica kad se izmiksa povrce, a zove se supa? I od cega im sve pravite supicu? Drkristal, jesi li stavljala pavlaku i kada si joj davala kasice sa mesom?Znam da se nesto ne mijesaju mlijecni proizvodi i meso, ali ovaj moj nece htjeti bez pavlake...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2014 12:24:01
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM ne bi trebalo da se mesa smanjuje iskoristivost gvozdja ali moja D nije htela bez pavlake nista pa sam ja mesala,njoj je dobra krvna slika tako da joj ja mesam,od skoro ne stavljam pavlaku ali kad pocne da gnjavi rucak ja joj dajem i malo pavlake pa tako pojede sve sto se supe tice nemam pojma ja joj nisam pravila
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.7.2014 12:31:00
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mirkam mi bez supice nista hahah...Voli supu i to bas supu tj corbicu samo. Prvo sam joj davala samo corbu a onda kad se izvestila i rezance i taranu i knedle u supici ali jede supu kao mi. A posle toga obrok. U pocetku sam davala iz supe saragrepu, persun, celer sa mesom i kuvanim krompirom a posle nije htela da jede tako vec sam joj onda kuvala sos od paradajza ili sos od mirodjije ili beli sok, tako da joj je i sad omiljeni obrok supa, meso sos Meni je supa vrlo bitna zbog kakanja, jer je dugo imala tvrdu kaku i sad cim par dana nema supe odmah ima problem. Eto juce smo supicu, samo sad hoce i supu sama da jede a supu bas isprosipa al dam joj da se brlja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2014 7:57:17
|
|
|
|
mirkam
|
Evo mi vec dva dana uveli veceru.Oko 19h (malo prije) vecera, 19:30 kupanje, 20:00 flasica i spavanje. Ali on se opet budi nocu Do sada se budio oko 2h a sada oko 4h.I popije kao i prije 180ml tada..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2014 8:06:42
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mirkam pa to je u redu to je po meni vec jutarnji "podoj" tj jutarnje mleko. Super je sve to.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2014 9:56:16
|
|
|
|
mirkam
|
MiLj mozda si u pravu , nego da se sad ja naviknem jer mu je do sada taj kao prvi jutarnji "podoj" bio oko 6:30h...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2014 13:46:07
|
|
|
|
mirkam
|
Dakle, najnoviji raspored obroka (po stoti put promijenjen) : 6:30 flasica 8-9 spavanje 9:30 zitarice 11-13 spavanje 13:15 povrce (nekada sa mesom) 15:00 flasica 15:30-16:30 spavanje 17:00 voce 19:00 zitarice 19:30 kupanje 20:00 flasica Jel pretjerujem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.7.2014 14:04:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
hi hi I meni se uvek cinilo da je Teodori malo, pa sam joj davala I preko norme. Pusti ti njega da on sam trazi. Probaj da mu dajes na tri sata osim ako on ne zahteva drugacije. Mozda I zbog togavmrljavi. Ne ogladni kako treba. Sto se tice rasporeda I ja samo menjam. Pomerila sam joj rucak za pola dva, jer kasno ustane, pa bude posle vecera.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.7.2014 14:49:19
|
|
|
|
mirkam
|
Evo moja nova nedoumica..? Jutros razmisljam da kako imamo tri konkretna obroka i uzinu, sveli smo ad na minimum! Je li to dobro u ovom periodu? On sad ima samo dvije flasice dnevno (i jednu tokom noci), ujutro kad se probudi i uvece pred spavanje. Koliko u stvari bebi u ovom periodu treba mlijeka? Sanjice, izbacili smo onu flasicu u 15h jer salbo pojede veceru..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.7.2014 14:59:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mirkam evo procitaj za njegov uzrast http://www.ringeraja.rs/kalendar_razvoja_deteta/7-meseci.html
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.8.2014 8:00:36
|
|
|
|
mirkam
|
A sto stalno samo ja moram nesto da pitam u ovoj temi? Sta mogu da mu dam jos od povrca? Jede krompir, sargarepu, blitvu, tikvicu i karfiol. Al nekako nam krompir podloga za sve , pa ga jede svaki dan sa necim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 3.8.2014 10:10:19
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mirkam ja sam uvela paskanat, celer i crni luk u "slanim" obrocima+ pilece belo. Od voca jabuka i breskva su neprevazidjene A sad ja imam pitanje. Mala se osula po licu. Na jednom obrazu vise. Ne znam da li je od bekutana, vrucine ili hrane? Po telu nema. Pila je i sirup zbog usiju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?