Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.8.2014 9:36:41
|
|
|
|
mirkam
|
Dani, kako crni luk To po licu vjerovatno nije od hrane. Moj M se ospe cim da tata poljubi (od brade). A sto ih mazes becutanom po licu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.8.2014 10:41:53
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mirkam dr mi je rekla da stavim celu glavicu da pusti aromu ili malo luka da se pasira sa drugim namernicama. Otkud znam. Bekutan ne mazem po licu vec po guzi al otkud znam da je moja majka nije namazala. Popodne cu kod koznog mada je bolje. Mozda je i sunce
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.8.2014 17:18:37
|
|
|
|
Dani.kv
|
Bili kod lekara. Nije alergija na hranu vec blagi oblik ekcema
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 4.8.2014 23:35:57
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Dakle, najnoviji raspored obroka (po stoti put promijenjen) : 6:30 flasica 8-9 spavanje 9:30 zitarice 11-13 spavanje 13:15 povrce (nekada sa mesom) 15:00 flasica 15:30-16:30 spavanje 17:00 voce 19:00 zitarice 19:30 kupanje 20:00 flasica Jel pretjerujem? Zasto nekada meso? Pokusaj da mu napravis izmedju svakog obroka 2,5-3 sata. Ovo posle podne ti je mnogo. u 17, 19 pa 20 h. On ovako ne moze ni da izgladni. I kod nas se stalno menja redosled taman uhvatimo ritam a ono dodje do promene.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 8:25:41
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mirkam zar ne bi trebalo da spava samo dva puta na dan??? Mislim da ce ti biti lakse da se organizujes oko obroka. Plus posle mesa ne ide flasica. Ako se uspavljuje sa flasicom moraces to da resavas na drugi nacin. Meso nam je rekla pedijatrica svaki drugi dan, izmedju zumance (mislim da vec mozete zumance ako se dobro secam). I ja se secam da ja nisam imala vremena nigde da uglavim popodnevnu uzinu svojoj D jer bi isto bio gust raspored popodnevnih obroka a nisam htela da je natrpavam jer ima osetljiv stomak i gasove pa jos i da ne stigne da svari hranu bilo bi jos gore. Pomeri samo veceru na ranije. Nama je i dalje vecera dva sata pre spavanja. Znaci negde oko 18 i 30 nam je vecera, a do pola 9 uglavnom zaspi. Treba to stomak malo da svari. Mozda ti se zato i budi nocu. Evo ova moja je juce smazala popodne celo parce lubenice i bas je prdela nocas i budila se. A ona ima godinu i po dana. Tesko pada njima kad se tako pretovare. Bio nam je mali razmak izmedju lubenice i vecere i eto ti odmah problema. A ne razumem kako vam se menja raspored???? Nama uvek isti od starta. Kako sam koji podoj zamenjivala cvrstim obrokom znaci ako sam podoj u 14 zamenila ruckom to je tako i ostalo evo i do danas. Varira nam jedino dan u zavisnosti od duzine njenog spavanja i to je to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 13:32:22
|
|
|
|
mirkam
|
Taj raspored je vazio samo dva dana i vidjeli smo da ne ide Dijana, meso svaki drugi dan, to sam htjelada kazem. MiLj, on se budi u 6h i mora da odspava oko 8h. U principu po 2 2ipo sata je budan pa spava . Ne mogu da ga drzim budnog na silu kad mu se spava. I ne uspavljuje se flasicom. Sada nam je raspored redji i bolje je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 13:34:02
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
e pa da super i treba da ti spava tako oko osam pola devet, jedno pre podne jedno spavanje poslepodne. ma super ste vi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 13:36:44
|
|
|
|
mirkam
|
Htjedoh jos da pitam , kako spremate tikvicu? Mislim, cime bih mogla da je zgusnem, jer kad se izblenda bas bude tecna kasica?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 13:37:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mirkam slobodno mu daj meso svaki dan.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 14:09:59
|
|
|
|
branki*
|
ja sam meso svaki dan davala.tikvicu n.isam samostalno,nego mesam sa krompirom i sargarepom.ako nece tako,ubacim i malo pavlake.
< Poruku je uredio branki -- 5.8.2014 14:18:45 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 14:15:03
|
|
|
|
mirkam
|
MiLj, flasicu sam mu davala posle rucka jer je od rucka jeo par kasicica pa sam morala. Sad bogu hvala fino rucka povrce i meso pa smo izbacili tu flasicu. Jedino nam se jos voce nije ustalilo jer prosto od spavanja nemam ponekad ideju gdje da ga uglavim, a moram mu ga dati. Nego vidim, kako raste polako smanjuje spavanje pa cemo naci neki stalni termin i za to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 14:23:45
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: mirkam Dakle, najnoviji raspored obroka (po stoti put promijenjen) : 6:30 flasica 8-9 spavanje 9:30 zitarice ja bih tu dala voće 11-13 spavanje 13:15 povrce (nekada sa mesom) 15:00 flasicaovo si izbacila ako sam dobro shvatila 15:30-16:30 spavanje 17:00 voce ja bih ovde dala žitarice 19:00 zitarice ovo bih izbacila 19:30 kupanje 20:00 flasica Jel pretjerujem? Malo sam se poigrala sa tvojim spiskom. Tako nekako sam ja to radila sa mojima. Naime, sa Lukom je bilo tako jer sam sa 4,5 uvodila voće, sa 5,5 povrće i meso, a žitarice negde usput. Marko je zbog alergije počeo sa čvrstom hranom tek sa 7m, ali sa recimo 10 je već jeo ovako. Možda sa 7m treba još negde da uglaviš flašicu mleka, mada, ako žitarice praviš sa mlekom, onda verovatno nema potrebe.
< Poruku je uredio Peace* -- 5.8.2014 14:26:56 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 14:29:19
|
|
|
|
Peace*
|
Ustvari, veliki ti je razmak između 9.30 i 13.15h. Ali ako beba mirno spava od 11-13h, onda valjda nije gladna. Sećam se da sam ja imala problem u periodu pred večernju flašicu koja je bila u 20h, bio je velik razmak od prethodnog obroka, i onda je vriskao pri kupanju, što sam rešila tako što sam nekih pola sata pred kupanje dala malo mleka da zavaramo glad, onda se kupamo, pa posle dobije punu dozu u 20h.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 14:43:32
|
|
|
|
Peace*
|
Nadam se da se ne ljutiš što sam se umešala.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 16:24:47
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM ja tikvicu ubacujem skoro svakodnevno sa mesom i ostalim povrcem,meso dajem svaki dan
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 5.8.2014 21:05:34
|
|
|
|
mirkam
|
Peace, naravno da se ne ljutim, svaki savjet je dobrodosao. Da, zitarice pravim sa mlijekom. A oko 9:30 je dorucak i ne mogu mu tada dati voce, ipak je voce uzina, a zitarice konkretan obrok. I to kad pojede ujutro drzi ga do 13h i onda taman fino rucka. Malo smo prorijedili i popodne i za sad funkcionise ok. Mada garan cu ja opet uvesti neke izmjene za koji dan. Jadno moje dijete sa ovako neodlucnom i majkom koja se stalno nesto predomislja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 8:32:12
|
|
|
|
Peace*
|
Znaš kako sam ja radila... Ovaj mlađi je duuuuugo pio mleko i u 2h ujutro, pa onda u 5h ujutreo. No, o tome nećemo pričati, jer koliko shvatam kod vas nije slučaj. A onda na dalje je kod nas bilo: 8h mleko 11h voće 13h povrće (meso) 16h žitarice ili mleko i onda nastaje problem do 20h, pa sam nekada davala oko 18h 1/3 mleka ili 1/3 žitarica pa u 20h mleko No, mlađi recimo nije hteo baš da jede čisto voće, te sam mu ga mešala sa palentom ili grizom, što odmah taj obrok čini sitijim. Tako sam ručak bila pomerila na 13.30, a sledeći obrok na 16.30... i tako smo se nekako dovijali.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 10:28:20
|
|
|
|
mirkam
|
Ma budi se i on jos uvijek isto oko 2h da jede. Pa onda oko 6h ponovo...Al kazem ti, prebacila sam voce ranije, rasteretila popodne i za sada je ok.. mada je i on promijenio dnevna spavanja pa se sada i po tome uklapam..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 13:41:21
|
|
|
|
mirkam
|
Mame, sta ste radile u situacijama kada beba nije htjela da vam jede rucak koji ste joj tog dana pripremili? Jeste li imale neko alternativno resenje, ili..? Ja sam danas M probala da dam kupovnu slanu kasicu, u namjeri da znam ako nekada ne budemo kuci da li cu moci to da mu dam, i naravno nece ni zalogaj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 13:57:22
|
|
|
|
doktorkakristal
|
MIRKAM uglavnom sam nalazila nacin da joj uvalim bar koliko toliko da pojede,ako bas nije htela dala bih drugu kasicu,ako nece ni to ostavim je pa pokusam kasnije,desi se da preskoci obrok ranije sam se nervirala vise ne prosto je pustim,nista joj nece biti ako preskoci obrok
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 14:04:59
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Doco kad si uvela tomatino , sok od paradajza?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 15:09:52
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: doktorkakristal MIRKAM uglavnom sam nalazila nacin da joj uvalim bar koliko toliko da pojede,ako bas nije htela dala bih drugu kasicu,ako nece ni to ostavim je pa pokusam kasnije,desi se da preskoci obrok ranije sam se nervirala vise ne prosto je pustim,nista joj nece biti ako preskoci obrok Kupovne slane kašice su nejestive ako ih neposoliš.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 20:59:05
|
|
|
|
mirkam
|
Drkristal, probas drugu kupovnu? Nemas uvijek dva rucka spremna ako nesto nece? Ja htjela danas da kuvam nesto pa ako nece kupovnu da mu dam domace, al odustala sam. Ma u pravu si, i da preskoci, jesce kasnije nesto drugo. Nego, sad definitivno znam da nece kupovne pa mu vise necu ni nuditi. Spremacu ujutro pa ako negdje idemo, u teglicu pa sa nama i gotovo, sto bih se nervirala. I nece jogurt i dalje...svaki dan mu nudim al nece mrsti se,pljuje. Ne znam s cim da mu dam palentu, tako bih voljela da je jede, al samu nece nema sanse, a ni sa jogurtom...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 21:14:38
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mirkam probaj palentu sa mladim sirom i malo umesas umesto jogurta pavlaku ili kiselo mleko.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 6.8.2014 21:22:13 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.8.2014 21:35:55
|
|
|
|
doktorkakristal
|
SANJICE nisam davala sok od paradajza ,u kupovnim kasama nekim je bilo paradajza pa je jela .al ovako kao soso nisam davala,veruj nije mi palo na pamet sad si me ti podsetila MIRKAM ja spremam njoj hranu u onom aparatu za paru ,poslala mi sveki iz Svice mislim da je SANJICA postavljala sliku kako izgleda,pa joj imam za dva dana,e sad uvek imam i po neku gotovu kasu,za slucaj da nece rucak ja joj dam pahulje ili nesto sto voli,eto tako kombinujem,evo jedan od nacina kako je hranim,D obozava lap top,fiksi telefon,ja je sednem kod mene u krilo dam joj fix ukljucim spikerfon i ona pritiska dugmice i tako jede,cim pocne da se buni sednem pored laptopa pustim je da pritiska dugmice i jede,ili sednemo za sto izmrvim hleb i ona se igra sa mrvicama,kao sto vidis iritantno do bola ali sta cu snalazimo se
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?