Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.5.2014 23:37:15
|
|
|
|
anci kv
|
ja mislim da kozje mleko preporučuju tek posle 1.godine,mnogo je jako ,bar sam tako čula ali je odlično za izbacivanje šlajma Nama barem neće biti teška nabavka,moja baba ima malu farmu tako da svežeg mleka za dundu biće
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.5.2014 23:49:47
|
|
|
|
Yula
|
Cesto cujem to "jako" mleko, sta to zparavo znaci? Ovde vec od 10-11 meseci se prelazi na adaptirano 3, tako da mislim da i kozje moze. Ranije se kravlje davalo vec od 6 mesecu uveliko, iskreno, ne verujem da ta dva meseca nesto vrsi posao. Blago tebi za koze! Moji zive na selu, ali nemaju zivotinje, nadam se da cu nekako uspeti da nabavljam kozje direktno od proizvodjaca.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.5.2014 0:17:08
|
|
|
|
anci kv
|
dok je babe,za nas nema zime Ja sam odrasla na tom mleku ali tek posle prve god.su mi davali Šta znam,mišljenja su različita,kao i za sve ostalo,tako da najviše od nas mama zavisi kada ćemo šta dati deci. Mi sutra ubacujemo beli luk u klopicu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.5.2014 0:44:30
|
|
|
|
Yula
|
Well, raspitacu se jos malo pre nego definitivno donesem odluku o tome. Mozda mu ujutru dajem kozje, a uvece adaptirano, ali videcu jos. Nesto sam u stisci s vremenom, pa ne stizem da se informisem onoliko koliko bih zelela.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 8.5.2014 0:49:34
|
|
|
|
anci kv
|
ma polako...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.5.2014 1:58:52
|
|
|
|
Yula
|
Kupila amarath, od sutra krecemo. Dacu mu s jutarnjim cerealijama. Nego mi malo uhvatio, jer sam ovde pisala eseje o bebecoj motorici Kinou sam kupila mesanu sa psenicom, obozava je. Ne znam koliko su kod nas, ali ovde je quinoa jaaako skupa, 500gr je skoro 7€. Amarath je pristupacniji. Kada krecete sa ribom? Sledece planiram da uvedem curetinu, nju sam nekako zaboravila Posle bih mozda ribu i paradajz...
< Poruku je uredio Yula -- 11.5.2014 1:59:09 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.5.2014 2:08:58
|
|
|
|
Žapkić
|
Yula, nemoj zuriti sa kozjim mlekom, ono je dosta teško i jako za tako malo dete. Ja ga nisam davala do 2,5 godine. Takođe, mislim da je rano i za ribu i za paradajz. Ja sam ribu dala tek negde oko 2. godine, kao i paradajz.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.5.2014 12:46:40
|
|
|
|
anci kv
|
kinoa je čini mi se 200g 450 din,ne znam tačno jer mm kupuje to. I ja sa Yula uzela ćuretinu. Paradaiz ću tek posle 10.meseca,taman kad nam stigne domaći Danas ubacujemo beli luk
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.5.2014 13:04:06
|
|
|
|
Olga75
|
paradajz oce da ojede guzu da znate ja kozije mleko nikad nisam dala M , meni da prostite smrdi al eto jela je koziji sir i nije primetila razliku mislim da se crveno voce - paradajz , visnje , ribizle i tako to daju posle deset meseci al zver davno bila beba , ja zaboravila a za kinou , pitala ja zaovu i njenog muza , oni su biolozi skloni zdravoj hrani i egzotici i rekose mi : kinou , ma ajde , to kod nas ne raste ostavi se e i da se razumemo , necu da obeshrabrujem , jer sam kupila konacno kinou
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.5.2014 22:53:13
|
|
|
|
anci kv
|
e olga,ja proso i kinou tek uvrstila u ishranu odkad dundi spremam. Pre mi nije ni padalo na pamet
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.5.2014 7:55:40
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR paradajz oce da ojede guzu da znate ja kozije mleko nikad nisam dala M , meni da prostite smrdi al eto jela je koziji sir i nije primetila razliku mislim da se crveno voce - paradajz , visnje , ribizle i tako to daju posle deset_ meseci a za kinou , pitala ja zaovu i njenog muza , oni su biolozi skloni zdravoj hrani i egzotici i rekose mi : kinou , ma ajde , to kod nas ne raste ostavi se Visnje mogu odmah od cetvrtog meseca (nemam pojma zasto ali one ne spadaju u alergene kao ostalo crveno voce). Sto se tice kinoje i amaranta nasa dr je slicnog misljenja kao i tvoja zaova plus sam se nacitala da deci ni ne treba davati "super zdrave" namirnice jer oni nemaju zakrcenje krvnih sudova i ostale probleme kao odrasli niti oni to mogu svariti i preuzeti iz toga sta im treba. Znaci to daje sitost al iz toga nista ne dobijaju. Prosto iskake onako kako je i uslo u njih Inace nasa dr je rekla niposto ni integralni pirinac, tezi je za stomak i za varanje. Znaci bebama obican beli. Sto se tice kozijeg mleka, lakse je varljivo od kravljeg i sve u svemu mnogo vise pluseva daju kozijem nego kravljem. Tako da ako vec neko misli da daje kravlje u tom slucaju je bolje da beba pije kozije. D pije kozije od nekog 14tog meseca a kravlje nece ni da pomirisi Zapkic kasno je da dete pocne da jede ribu tek oko druge godine, njima su potrebne masti iz ribe za razvoj mozga. Riba se uvodi oko 9tog meseca pa polako. Prvo neku belu ribu pa nadalje
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 13.5.2014 7:59:40 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.5.2014 8:51:28
|
|
|
|
anci kv
|
mi smo višnju i ribizlu ubacili kroz sokiće. Ili ih umešam u slanu kašu ili joj dam da pije posle jela
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.5.2014 23:23:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi smo.juce uveli mlecne proizvode. Umesala sam joj u rucak. Jednu kasicicu sam joj dala. Nihe se uopste mrstila. Sutra cu da joj spremim palentu sa jogurtom. Nego, sta bi mogla sad od povrca sledece da joj uvedem? I.kad se uvodi treci obrok?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 8:51:49
|
|
|
|
jocajaca
|
Sanjice meni je dr.rekla da do 8 mjeseca treba da uvedem veceru kao treci obrok, a do 9.mjeseca treba da ima tri glavna obroka, dve uzine i podoj prije spavanja. Mi danas pocinjemo sauvodjenjem voca, prvo sok od jabuke, e sad me interesuje da li svako voće koje budem uvodila prvo ide kao sok ili mogu naprimjer da sledeću uvedem krušku u čvrstom stanju? Pročitala sam da se do 8 mjeseca daje samo skuhano voće, a šta cu sa breskvom i avokadom koje preporučuju da se uvede poslije jabuke? I kako vi ocijenite koju količinu treba dapojede beba? Joj ja uvijek milijon pitanja ko da mi je ovo prvo dijete!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 9:00:45
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jedino avokado i banana se daju bez kuvanja. Moja devojcica u ovom periodu pojede veliku teglicu. Ne vidim po tikeru koliko tvoja beba ima meseci? U pocetku sam joj davala onu malu teglicu. Kasnije sam povecavala. Mi imamo dva cvrsta obroka. Zato sam pitala za treci obrok.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 28.5.2014 9:03:55 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 11:09:44
|
|
|
|
doktorkakristal
|
SANJICE ako vec ima dva cvrsta obroka mozes i treci da uvedes,bar sam tako ja radila JOCO kolicina je individualna ,videces vremenom kad treba da povecas ,isto tako zavisi i od toga sta radije jede,npr moja Doroteja obozava meso i povrce i to moze dosta da pojede,ali su zato problem popara,palenta keks i ostalo sto jede na jedvite jade uz neki crtani u uguravanje mahom na silu i opet pojede upola u odnosu na rucak sa mesom,tako da ne vredi generalizovati
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 11:10:39
|
|
|
|
ivaMark
|
Sanjice, mi smo sa 5,5meseci poceli sa dohranom. Mislim da je sa osam i po krenula sa tri obroka i dve uzine. Pisala sam u temi: beba ne napreduje. Bas cu da procesljam temu i vidim kada tacno. Da, osam i po je imala.
< Poruku je uredio ivaMark -- 28.5.2014 11:12:54 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 11:41:08
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dojenje moram od septembra da svedem na minimum. Samo ce imati jutarnji podoj i pre spavanja. Hvala mamike.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 28.5.2014 17:01:12
|
|
|
|
anci kv
|
mi smo sa 8.meseci imali 3 obroka i 2 užine,količina individualna
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.5.2014 9:47:09
|
|
|
|
jocajaca
|
Ja sam nekako ovako planirala, oko 8.mjeseca, da izgleda dnevni jelovnik: kad se probudi oko 7-8 podoj, u 9 doručak(palenta, pavlaka, jogurt, hljebić, žumanjce....), u 12 voće, voćni jogurt...., u 3 ručak povrće sa mesom, u 6 žitna kašica, u 9 večera e tu ne znam šta bi možda nekakv sirić ili????? I poslije toga podoj čisto da se uspava, da nije previše???? Uz to meni se Niki još budi na svaka 2-3 sata po noći da jede ne znam šta da radim sa tim. Ma Doroteja je prava zna ona šta valja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.5.2014 11:28:27
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Sanjice brzo je to da sa 8 meseci ima samo dva podoja, preporucuje se da tek sa 11 meseci ostanu sa dva. Njima je mleko do godine prakticno glavni izvor hrane, tj iz mleka najvise preuzimaju jer im probava i dalje ne vari hranu kao nama. Moja D je sa 8 meseci i dalje imala 4 podoja. Malo mi je dva nekako. Mleko im je najbitnije. Ja sam se nekako toga pridrzavala sa godinom smo ostali na jednom do njenih 15 meseci kad je ona sama ostavila siku.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.5.2014 12:25:36
|
|
|
|
suki
|
Sanjice slazem se sa Kristal, i mi smo na 3 cvrsta obroka.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.5.2014 12:48:43
|
|
|
|
anci kv
|
IZVORNA PORUKA: jocajaca Ja sam nekako ovako planirala, oko 8.mjeseca, da izgleda dnevni jelovnik: kad se probudi oko 7-8 podoj, u 9 doručak(palenta, pavlaka, jogurt, hljebić, žumanjce....), u 12 voće, voćni jogurt...., u 3 ručak povrće sa mesom, u 6 žitna kašica, u 9 večera e tu ne znam šta bi možda nekakv sirić ili????? I poslije toga podoj čisto da se uspava, da nije previše???? Uz to meni se Niki još budi na svaka 2-3 sata po noći da jede ne znam šta da radim sa tim. Ma Doroteja je prava zna ona šta valja Nama je u tom perodu bio isti jelovnik,tako i ostalo. Kad se probudi podoj,oko 11h doručak (palenta sa pavlakom ili žitarice), oko 1h užina neko voće, oko 3h ručak povrće sa mesom,džigericom ili žumancetom, oko 5h užina opet neka voćka ili sokić,oko 7h večera (milupa 7 žitarica sa mojim mlekom),oko 21h pred spavanje oko 200ml mog mleka Uglavnom i sad ima 3 obroka sa mlekom
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.5.2014 23:04:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
MLj nazalost ja od septembra pocinjem da radim. Ona ce imati 9 meseci. Na poslu cu biti po ceo dan. Odem ujutru na posao. Vratim se za rucak, pa opet nazad na casove. Volela bih tako kao sto ti kazes, ali... Jos samo ona sisa. Nikad joj nisam dala dohranu.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 2.6.2014 17:19:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Od koliko se uvode borovnice i brusnice? Ima juvitanina kasica. Sta mogu sad da je uvedem od povrca? Mkecno smo uveli
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?