|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
22.4.2014 8:08:14   
doktorkakristal
Moje dete jede meso sedam dana u nedelji,kao sto rekoh mora zbog refluksa jer davi sa mlekom pa mora da nadoknadi to,mada jos malo da prodje pa cu da mozda jedan dan da odvojim da bude bez mesa,a plazmu cu da uvedem,nervira me ta glupost sa glutenom

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 1201
22.4.2014 8:22:16   
milicicak
Dr, nama je pedijtar rekla da zumance nije zamena za meso sto je meni i bilo logicno po sastavu jednog i drugog. Tara svaki dan od kad sam ga uvela sa 5,5 meseci jede meso za rucak. Zumance sam ubacivala u palentu sa mlekom za veceru/dorucak 2x nedeljno.
Gluten mozes sa 6 meseci po novim preporukama, samo vodi racuna da plazma ima soju, ne znam da li soja moze da smeta zbog refluksa...

< Poruku je uredio milicicak -- 22.4.2014 8:25:11 >

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1202
22.4.2014 21:22:36   
doktorkakristal
MILICICAK i ja sam kontala da ne moze da bude zamena,a sto se plazme tice ne znam kako ove silne generacije ne pocrkase od tog famoznog glutena ,ja cu svom detetu da dajem sve ,smatram da je bolje sto ranije da dodje u kontakt sa svom potencialno alergogenom hranom ,a za soju ne mislim da ce joj smetati,probacu pa ako krene vise da refluksira ukinucu neko vreme

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1203
22.4.2014 21:26:18   
Maslacak15
doktorkakristal 100 % si u pravu. Poslednja istrazivanja iz skandinavije su dovela do promene zvanicnog saveta roditeljima. Gluten treba uvesti sto pre. Rano uvodjenje dovodi do razvoja tolerancije na alergen i smanjenje rizika za razvoj bolesti. U principu do 6 meseci treba u svakom slucaju poceti.

http://consumer.healthday.com/women-s-health-information-34/breast-feeding-news-82/early-exposure-to-gluten-may-help-babies-avoid-celiac-risk-study-673515.html

puno te pozdravljamuser posted image

Direktna veza do poruke: 1204
23.4.2014 0:22:53   
Yula
Moja beba je stasno smanjila kolicinu ad mleka, veceras je popio jedva 60ml, sinoc mozda 100-tinak. Mislila sam popice vise ujutru, ali ne, popio je mozda 150!
Pokusacu u jutarnje mleko da mu stavim malo cerealija, da promeni ukus. Ako ni to ne upali, sta da radim???
Pocela sam da uvodim kozji jogurt, sutra je treci dan i dacu mu ceo, 100gr. Ali, ipak mu je potrebno vise ad mleka, jos je mali, tek napunio 8m. Kroz cerealije mu dam jos nekih 240-270ml.
Ne znam zasto je smanjio... Pio je po 210ml. Prethodnih dana je malo kasljao, dva x se zagrcnuo dok je pio mleko, pa se mozda uplasio, mada nije bilo nista dramaticno. A mozda nema veze s tim.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1205
23.4.2014 8:30:12   
doktorkakristal
Gde si MASLACAK opaka naucnice user posted image
YULA ne znam ti nista pametno reci oko toga,moja beba je mladja i iz drugog razloga slabo pije mleko,mada mislim da nemas razloga da se brines jer dete jede sve

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1206
23.4.2014 14:51:50   
anci kv
Yula,nems potrebe da brineš.
Dunda ujutru sisa, ne verujem da popije više od 100 ml,posle za doručak joj dam žitsrice sa oko 180ml mleka. Za večeru joj dodam oko 100ml u kašu,a pred spavanje popije od 150 do 220ml,u zavisnosti kad je večerala

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

Direktna veza do poruke: 1207
25.4.2014 9:26:01   
serpica
Moj bebac vec treci dan ne pije mleko uopste,pravim mu hranu sa ad mlekom ali mislim da to nije dovoljno tj da ne unosi dovoljno mleka a neophodno mu je.On odlicno jede ali se ipak brinem sto ne pije mleko uopste,ranije sam mogla da ga prevarim pa da gurnem flasicu dok spava a sad ni tako. Izriciti sam protivnik kravljeg mleka pre godinu dana ali u ovom slucaju ne znam da li da probam sa kravicom,da vidim da li je do mleka ili on to uopste nece.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1208
25.4.2014 9:31:21   
anci kv
možeš da probaš,ako prihvati ti mu daj makar jednu dozu dnevno

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1209
25.4.2014 10:48:54   
ivaMark
Serpi a da promenis AD mleko, flasicu iz koje pije? user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1210
25.4.2014 10:54:44   
serpica
IvaMark ovo nam je 4 mleko koje koristimo ili 5. vise ne znam sta da probam i flasice menjam redovno bar na mesec dana,skoro sam vratila staru mislila sam da je do toga,ali nista ne pomaze,
plasim se kravljeg mleka jer je mladja imala alergiju pa mislim mozda ce i on da odreaguje.Da li da dam kravicu 2,8 razblazenu sa vodom ili ne? I koliko da mu dam za pocetak cisto da vidim da li ce da pije?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1211
25.4.2014 13:02:18   
anci kv
šerpi,ja mislim da je bolje što masnije i razrediš sa vodom,ali javiće se neko ko je davao kravlje
Mi jutros za doručak heljdinu kašu sa jogurtom,htela je još

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1212
25.4.2014 21:37:23   
doktorkakristal
SERPI sto se kravljeg tice ,jeste da nije tema al da ti kazem moje misljenje,ako imas mogucnosti uzmi domace od nekog pa probaj da das malo npr 30 ml cisto da vidis ima li reakcije,ako nemas gde da uzmes domace onda kupovno kravica isto daj mu samo malo,ja u okolini znam masu dece koja nisu htela ni kap formule ,a tamanila kravlje,cak mi i pedijatar napomenuo da je sve vise dece ciji se roditelji zale da deca nece formulu,kaze da nema pojma zasto je to tako user posted image ,pokusaj ja mislim da je malo preterana ta prica oko kravljeg,tj njegovoj stetnosti

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1213
25.4.2014 23:33:48   
serpica
Drkristal imam domace mm su sa sela cuvaju krave ali mleko je mnogo jako ne smem ni razblazeno da mu dam,kupila sam kravicu pa cu sutra ujutru da probam,da vidim da li je do mleka ili ce skroz da ga izbaci.

Direktna veza do poruke: 1214
25.4.2014 23:40:29   
World
Ja bih djetetu ipak davala domace mlijeko radije nego kupovno, pogotovo sto imas nekoga sigurnog i poznatog, da znas da ne kljukaju krave kojecime... Kupovnom su oduzeli sve moguce kvalitete koje mlijeko treba da ima, tako da ne vjerujem da znaci ista i ako se pije.. I ja bih davala nerazblazeno definitivno, sto masnije to bolje.... Ja sam Ani pocela davati tako negdje oko godine, kad smo prestali sa dojenjem, nisam razblazivala i uzimala sam domace, nikad nije imala nikakvih problema. I da sam morala ranije da prestanem isto bih uradila.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1215
25.4.2014 23:52:21   
bubulence
IZVORNA PORUKA: serpica

Drkristal imam domace mm su sa sela cuvaju krave ali mleko je mnogo jako ne smem ni razblazeno da mu dam,kupila sam kravicu pa cu sutra ujutru da probam,da vidim da li je do mleka ili ce skroz da ga izbaci.

serpice uradices onako kako mislis da je najbolje ali domace mleko i kupovno ne mogu da se porede. domace jeste jako zato se i razblazuje...mada mislim kao i world da nema potrebe

< Poruku je uredio bubulence -- 25.4.2014 23:53:19 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1216
26.4.2014 0:25:28   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

doktorkakristal 100 % si u pravu. Poslednja istrazivanja iz skandinavije su dovela do promene zvanicnog saveta roditeljima. Gluten treba uvesti sto pre. Rano uvodjenje dovodi do razvoja tolerancije na alergen i smanjenje rizika za razvoj bolesti. U principu do 6 meseci treba u svakom slucaju poceti.

http://consumer.healthday.com/women-s-health-information-34/breast-feeding-news-82/early-exposure-to-gluten-may-help-babies-avoid-celiac-risk-study-673515.html

puno te pozdravljamuser posted image

Da se i ja jednom slozimuser posted image .,u vreme kada smo mi trebali da uvedemo gluten studije su bile kontradiktorne jedni sto kasnije drugi ranije ,tako da smo mi izabrali sesti mesec odprilike,ali ono sto je neverovatno to je da je pedijatar mojoj drugarici rekla da gluten ne uvodi pre devetog mesecauser posted image ..eto koliko su doktori informisani o novim saznanjima uopste..Sto se mleka tice ,nemojte se sekirati kalcijum moze da se nadoknadi i na druge nacine,na primer kinoa zitarica za koju se tvrdi da u istoj kolicini sadrzi vise kalcijuma nego mleko takodje vise proteina nego ista kolicina mesa itd..,ja nikada nisam pila mleko,od kada je mama prestala da me doji ,ni dan danas ga ne pijem pa mi nista ne fali..user posted image ..M.pije Novalac 3 ali jako malo 90ml ujutru i to je to,,kravlje mu je bljak..,voli jogurt,kiselo mleko,pavlaku pa eto..Sto se tice domaceg jednom sam ga probala i kad se nisam slogirala koliko je to jako,tako da ne znam sta bih rekla na tu temu..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1217
26.4.2014 8:00:34   
doktorkakristal
SERPI meni su objasnili da dok kuvas domace kad provri sklanjas penu ,smanjis vatru i kuvas uz povremeno mesanje i sklanjanje pene,kazu to je dovoljno nema potrebe razblazivati

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1218
26.4.2014 8:32:27   
serpica
Zene hvala vam na savetima,probacu sada pa cu da vidim kako ce da prihvati.

Direktna veza do poruke: 1219
26.4.2014 15:52:18   
anci kv
imam utisak da je šerpi sad zbunjenauser posted image
Danas na meniu jagnjetina,ja je ne podnosim videćemo kako će dunda

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1220
5.5.2014 22:57:25   
anci kv
jagnjetina prošla fenomenalno...
Sad smo u fazi ručkanja projica od heljde sa blitvom i sirom, sa jogurtomuser posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1221
7.5.2014 21:59:11   
doktorkakristal
zene imam jedno pitanje,D za dorucak i veceru jede zitarice ( jednu vrstu ujutru drugu uvece) sa kravljim mlekom uzimam domace ,posto sa formulom nije htela,e sad uskoro idemo u goste kod moje kume na par dana pa se mislim sta da radim ,koje mleko da kupujem ,da li kravicu ili ono organik bello user posted image i da li se kuva kao i ovo domace

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1222
7.5.2014 22:32:23   
anci kv
doco,imaš temu za kravlje mleko. Mislim da su žene davale više kravicu
Mi još o tome ne razmišljamouser posted image

Direktna veza do poruke: 1223
7.5.2014 23:31:41   
Yula
Pozdrav zene!

Ne znam da li sam vam spominjala, ali ja sam bebi umesto kravljih jogurtica, uvela kozje. Super ih jede. Svako jutro mu cerealije spremam sa jednim jogurticem, a uvece u povrcno-zitne kasice mu umesam i jednu vecu supenu kasiku jednog kremastog sira, to je nesto izmedju nase pavlake i kiselog mleka ( fromage blanc ). isto kozji. Planiram kada dodjemo u Srbiju, a to ce biti kroz mesec dana ( bebac ce tada imati skoro 10 meseci ) da predjemo sa adaptiranog na sveze kozje mlekce.
Malo mi je problem da ovde u Parizu nadjem adekvatno kozje mleko, mada sam nesto istrazivala na netu i cini mi se da u jednoj BIO radnji imaju kozje punomasno bez dodataka ( hemije za odrzavanje ). U vecim hipermarketima ima kozjeg mleka, dugotrajnog, ali sam svuda nalazila da sadrzi i tu hemiju. Nikako da se resim da odem do te bio prodavnice i proverim da li je njihovo mleko "cisto", ali se nadam da jeste, s obzirom na cenu od 3.70€.

Ionako sam planirala da klince prebacim na kozje, a sada kada mi je bebac imao manji bronhitis ( nisam ga na vreme odvela kod dr-a zbog kaslja, jer oni ovde uglavnom bebama u takvim situacijama ne daju nikakve lekove, pa se spustilo na pluca i preslo u bronhitis! ) cu to uraditi u sto hitnijem roku, jer sam puno citala i cula o delotvornosti kozjeg mleka kod bronhitisa i alergija.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1224
7.5.2014 23:33:22   
Yula
Anchi, i moj bekac super jede jagnjetinu.

Danas sam mu prvi put dala dinju, vrlo malo umesala sa bananom. Sutra cu je dati sa svezom jabulom, a preksutra ce je jesti samu.
Nesto kaskam sa uvodjenjem novih namirnica, nemam ideju sta bih jos sve mogla... Uporedo sa dinjom uvodim i spanac, danas bio drugi dan. On je malo tezak za bubrege pa ga zato izbegavam tri dana za redom. Mislim da cu mu sledeci put spanac dati u ponedeljak i to uz pirekrompir, uz dodatak kozjeg krem-sira.

Nedavno sam uvela cveklu. Nekako mi najvise jede zeleno povrce, evo zapravo sta sve jede:

povrce- krompir, tikvice, karfiol, brokoli, prokelj, boraniju, grasak, blitvu, cveklu, bundevu, kelerabu ( koju mu nisam odaaavno davala, retko je ima na pijaci, u radnjama nikako ).

voce- jabuka, banana, kajsija i breskva iz teglice, avokado.

zitarice- kupovne Nestle cerealije ( bez pirinca zbog sumnje na blazu alergijsku reakciju na isti ), palentu, griz, ovsene mekinje.

meso- teletina, junetina, piletina, ovcetina.

maslinovo ulje, puter.

Planiram da mu u Srbiju uvedem neke nove zitarice, tipa kinoa, jer ovde nisam nalazila cistu, vec uvek u kombinaciji sa psenicom. Nije mu se nesto dopalo kada je jeo, mozda sam trebala duze da kuvam i bolje da sameljem. Pokusacu opet uskoro.

< Poruku je uredio Yula -- 7.5.2014 23:43:29 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here